Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο και η χαρά μου δεν περιγράφεται..

Το μοντέλο είναι το SkyWatcher Dobsonian 8"....το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι αρκετά βαρύ και δεν είναι εύκολη η μεταφορά του από τον τρίτο όροφο που μένω στον ένατο όροφο που είναι και η ταράτσα..Σκέφτηκα λοιπόν αφού η ταράτσα είναι πεντακάθαρη χωρίς κεραίες και καλώδια να το εγκαταστήσω μόνιμα επάνω αγοράζοντας ένα ντουλαπάκι η βάζοντας το μέσα στο σπιτάκι που είναι ο μηχανισμός του ασανσέρ(Αυτό το φοβάμαι αφού εκεί έχει πρόσβαση ο συντηρητής του ασανσέρ). Μιας και είμαι καινούριος στον χώρο ήθελα να ρωτήσω εάν το τηλεσκόπιο μπορεί να αντέξει στο ντουλάπι στις διάφορες καιρικές συνθήκες ήλιος κρύο υγρασία βροχή κλπ και τι πρέπει να κάνω ώστε να μην πάθει κάτι..Ευχαριστώ.

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο και καλες παρατηρησεις!

Το καλυτερο θα ηταν σε ενα ντουλαπι μεσα στο σπιτακι του ασανσερ. :)

Ετσι γλιτωνεις και υγρασια και τον οποιο περιεργο συντηρητη! :wink:

Ριξε μια ματια και σε αυτο το topic:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5240

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Δεν το βλεπω καλη ιδεα φιλε μου! Εκτος απο το οτι εκει μπορει να εχει προσβαση ο καθενας, θα το βρει σιγουρα η.. υγρασια (που σημαινει σκουρια!), τα διαφορα ζωυφια και αφθονη σκονη! Νομιζω οτι το ανεβοκατεβασμα ειναι μονοδρομος.. Ισως μια λυση θα ηταν ενα λυομενο δωματιακι (πλαστικο η ξυλινο) με καποια θερμανση για την υγρασια αλλα.. μπλεκουμε πολυ! (Ιδιαιτερα στις πολυκατοικιες)

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημοσιεύτηκε
Αν μπεις στην διαδικασια ερευνας,και συνειδητοποιησεις τι χρειαζεται για να δημιουργησεις υποδομη ασφαλους αποθηκευσης του τηλεσκοπιου στην ταρατσα,θα προτιμησεις το ανεβοκατεβασμα.Στανταρ. ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε

Πραγματι η μονη καλη λυση για εγκατασταση στην ταρατσα θα ηταν το κλιματιζομενο δωματιο, αλλα στην περιπτωση του φιλου akmakas "μαλλον" ανεφικτη!

Μου φαινεται λιγο απιθανο να τον αφησουν να χτισει κλιματιζομενο δωματιο στην ταρατσα!:shock:

Το καλυτερο ειναι η μεταφορα απο το διαμερισμα καθε φορα που θα κανεις παρατηρηση.

Εγω για μια ανετη μεταφορα θα γραφομουν παντως και σε ενα γυμναστηριο! 8-[ :mrgreen:

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο φίλε μου το τηλεσκόπιο σου. Έκανες μια πολύ καλή επιλογή. Εγώ θα σου πρότεινα να κλείσεις την βάση μέσα σε ένα ντουλάπι στην ταράτσα μιας και έχεις αυτή την δυνατότητα (η μέσα στο ασανσέρ δεν έχει ανάγκη το θέμα είναι μην στην κλέψουν) και μπορείς πολύ απλά να ανεβοκατεβάζεις τον σωλήνα που δεν έχει και τόσο βάρος. Μαζί με μια τσάντα πάντα μάχιμη με προσοφθάλμια χάρτες και τα λοιπά η προετοιμασία για παρατήρηση θα είναι θέμα 5 λεπτού.

Καλές παρατηρήσεις!!

:D

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας παιδιά...Πράγματι οι καιρικές συνθήκες είναι ένας εχθρός αυτό πίστευα και εγώ...Η καλύτερη λύση μου φαίνεται ότι τη πρότεινε ο magos αλλά σε συνδυασμό με την γνώμη του JIMKIBOU θα είναι η τέλια χημεία...Δηλαδή..θα αγοράσω ένα πλαστικό ντουλάπι το οποίο θα το εγκαταστήσω στο μηχανισμό του ασανσέρ και θα αποθηκεύω μόνο την βάση...Σε καλές ημέρες με καλές θερμοκρασίες και εφόσον θα ανεβαίνω καθημερινά θα το αφήνω και ολόκληρο!!! =D>

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε
Με όλο το θάρρος, αν ήμουν στη θέση σου θα με προβλημάτιζε ακόμα και η σκέψη να το αποθηκεύσω στη μονωμένη συσκευασία του σε ιδιωτικό θόλο...
Δημοσιεύτηκε
Με όλο το θάρρος, αν ήμουν στη θέση σου θα με προβλημάτιζε ακόμα και η σκέψη να το αποθηκεύσω στη μονωμένη συσκευασία του σε ιδιωτικό θόλο...

το μεγαλύτερο προβλημα των τηλεσκοπίων....η αποθήκευση..... :?

scooby doobi dooo!!!!!!
Δημοσιεύτηκε

Εμένα είναι μόνιμα στο εξοχικό. Εδώ στο διαμέρισμα.. ούτε λόγος για χώρο :(

Οσο για τον τρόπο αποθήκευσης... Είναι μόνιμα στημένο στο υπνοδωμάτιο!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης