Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ηρθε, τη δοκίμασα και την επεξεργάστηκα πολύ!!!!μα πάρα πολύ...

Την έμαθα σχεδόν απέξω και τη δοκίμασα σε όλα τα είδη να δω ιδιαίτερότητες,δυνατά σημεία κλπ κλπ..

Τι να πω, αυτό δεν είναι μηχανή...είναι μηχανάρα.

όσο για την αστροφωτογραφία...σκίζει!!!!!!!!!

όποιος το σκέφτεται ας μην το σκέφτεται... :cheesy:

stars.jpg.0459c8fa820aca77831053a3a5216e36.jpg

πρώτη δοκιμή..3 λεπτά έκθεση.

wat3.jpg.58439eb8fb03b8a3ccf0cd15d2e713f2.jpg

πάγωμα κίνησης..

73656791_30.jpg.029e8768e069f6a139522bcd6c034a67.jpg

κοντινό...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μόλις διάβασα τις εντυπώσεις σας από την Canon και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα την προτιμούσατε σε σχεση με τη Olympus E510

Για αστροφωτογράφηση ή για γενική χρήση?

Δεν είναι για μένα αλλά για δώρο του αρραβωνιαστικού μου. Έχει τηλεσκόπιο το DOBSONIAN 10 και άπο όσο μου έχει πει θα ήθελε να πάρει μία μηχανή που θα μπορούσε να κάνει και αστροφωτογράφιση! Έψαξα και βρήκα τα χαρακτηριστικά κάθε μηχανής αλλά επειδή είμαι πολύ ασχετη δεν μπορω να καταλάβω και πολλά πράγματα και το σημαντικότερο δεν μπορώ να συγκρίνω για να αποφασίσω ποια είναι καλύτερη. Νομίζω ότι κάποια στιγμή παλαιότερα μου είχε πει ότι ήθελε να αγοράσει την olynpus 500 (αλλά δεν είμαι και σίγουρη). Είμαι εντελώς άσχετη και κατέληξα σε αυτές τις δύο ψάχνωντας μόνη μου στο internet και δεν ξέρω αν είναι καλές οι επιλογές μου! Εσείς ποια προτείνετε?? Μήπως προτείνετε κάποια άλλη?? Φαντάζομαι ότι δεν θα τη χρησιμοποιεί μόνο για αστροφωτογράφιση.

Ευχαρισρώ πολύ!

Δημοσιεύτηκε
Με γνώμονα την αστροφωτογράφηση, αν πάρει μια τέτοια μηχανή μάλλον θα του είναι άχρηστη εφόσον έχει Dob.Μετά όμως αν βάλει τον σωλήνα σε μια ισημερινή, θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί.Βέβαια είναι και για γενική χρήση.
Δημοσιεύτηκε
Μόλις διάβασα τις εντυπώσεις σας από την Canon και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα την προτιμούσατε σε σχεση με τη Olympus E510

Για αστροφωτογράφηση ή για γενική χρήση?

Δεν είναι για μένα αλλά για δώρο του αρραβωνιαστικού μου. Έχει τηλεσκόπιο το DOBSONIAN 10 και άπο όσο μου έχει πει θα ήθελε να πάρει μία μηχανή που θα μπορούσε να κάνει και αστροφωτογράφιση! Έψαξα και βρήκα τα χαρακτηριστικά κάθε μηχανής αλλά επειδή είμαι πολύ ασχετη δεν μπορω να καταλάβω και πολλά πράγματα και το σημαντικότερο δεν μπορώ να συγκρίνω για να αποφασίσω ποια είναι καλύτερη. Νομίζω ότι κάποια στιγμή παλαιότερα μου είχε πει ότι ήθελε να αγοράσει την olynpus 500 (αλλά δεν είμαι και σίγουρη). Είμαι εντελώς άσχετη και κατέληξα σε αυτές τις δύο ψάχνωντας μόνη μου στο internet και δεν ξέρω αν είναι καλές οι επιλογές μου! Εσείς ποια προτείνετε?? Μήπως προτείνετε κάποια άλλη?? Φαντάζομαι ότι δεν θα τη χρησιμοποιεί μόνο για αστροφωτογράφιση.

Ευχαρισρώ πολύ!

Απο τη στιγμή που έχει dob δεν μπορεί να κάνει αστροφωτογράφηση τουλάχιστον προς το παρόν..

Αν θέλει άμεσα να πάρει φωτογραφίες, μπορεί να βγάλει πολύ καλές ΜΟΝΟ της Σελήνης με μια μικρή compact.Μηχανή δηλαδή που δεν αλλάζει ο φακός όπως αυτές που επέλεξες...(είναι και πολύ φθηνότερες..αλλά μπορείς να βρεις μία αρκετά καλή, υπάρχουν ακόμα και στα 10 megapixel)

Δημοσιεύτηκε

Απο τη στιγμή που έχει dob δεν μπορεί να κάνει αστροφωτογράφηση τουλάχιστον προς το παρόν..

Αν θέλει άμεσα να πάρει φωτογραφίες, μπορεί να βγάλει πολύ καλές ΜΟΝΟ της Σελήνης με μια μικρή compact.Μηχανή δηλαδή που δεν αλλάζει ο φακός όπως αυτές που επέλεξες...(είναι και πολύ φθηνότερες..αλλά μπορείς να βρεις μία αρκετά καλή, υπάρχουν ακόμα και στα 10 megapixel)

Νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, ότι για να κάνει αστροφωτογράφιση με αυτό το τηλεσκόπιο πρέπει να αλλάξει βάση σωστα?? Δεν πρέπει να αγοράσει ρομποτική?? Επειδή αυτό σκοπεύει να το κάνει άμεσα εσείς ποια από τις δύο μηχανές μου προτείνετε?? Η τελεσπάντων εσείς ποια θα αγοράζατε? Ποια θεωρείτε καλύτερη??Όπως σας ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα μου νομίζω ότι κάποια στιγμή ήθελε να αγοράσει την Olympus E500.....

Θα ήθελα απλά τη γνώμη σας επειδή δεν καταλαβαίνω τα χαρακτηριστικά. Σας ευχαριστώ και πάλι

Δημοσιεύτηκε

εγω θα επαιρνα olympus στην θεση σου και εχει καλη τιμη

εχει 2υπερ χρονος εκθεσεις 60δευτ απο 30δευτ της canon

και την δινουν με δυο φακους.καλη προσφορα!

τωρα αν θες να παρεις κατι πιο ακριβο παρε pentax k10d χωρις δευτερη σκεψει

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Εχω καταληξει στις εξης δυο επιλογες, olympus Ε-510 και canon 400d.

To δηλιμμα μου ειναι το εξης: τι να επιλεξω το συστημα Live view που βοηθαει στην εστιαση (Ε-510) ή το καλυτερο συστημα καθαρισμου αισθητηρα (400d).

Συμφωνα με την πειρα σας προς τα που γερνει ο ζυγος??

Δημοσιεύτηκε

Αν το κριτήριο είναι η αστροφωτογραφία, τότε ασφαλώς την 400D. Έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και συνεπώς μεγαλύτερο οπτικό πεδίο στο τηλεσκόπιo, πλεονέκτημα πολύ σημαντικό. Επιπλέον, θα βρίσκεις μεγαλύτερη ποικιλία αξεσουάρ για την αστροφωτογραφία αλλά και πολύ περισσότερες πληροφορίες και μεθόδους στο διαδίκτυο. Τα μεγάλα καταστήματα αστρονομικού εξοπλισμού έχουν κάποια αξεσουάρ ειδικά για τις 300D/350D/400D. Δεν είναι τυχαίο όσον αφορά τις SLR μηχανές ότι η σειρά της Canon έχει γνωρίσει τέτοια επιτυχία στην ερασιτεχνική αστροφωτογραφία. Επιπλέον η ποιότητα εικόνας είναι κορυφαία σ' αυτή την κατηγορία τιμής.

Το σύστημα καθαρισμού με δόνηση του αισθητήρα το ξεκίνησε η Olympus αλλά ευτυχώς το υιοθέτησε και η Canon. Όμως είναι πολύ σημαντικότερο να φροντίζεις ο ίδιος να μην πάει σκόνη/σωματίδια στον αισθητήρα παρά να βασιστείς μόνο στο σύστημα καθαρισμού. Δεν βοηθάει αν ο ίδιος δεν αλλάζεις φακούς και αξεσουάρ μεθοδικά και προσεκτικά.

Το σύστημα Live View είναι καλό γιά την επίγεια φωτογραφία όμως δεν βοηθά στο νυχτερινό ουρανό. Η εστίαση στην αστροφωτογραφία απαιτεί δοκιμή-διόρθωση-δοκιμή κλπ.

Ο μέγιστος χρόνος έκθεσης δεν περιορίζεται σε καμμιά μηχανή SLR αφού με ένα ηλεκτρικό ντεκλανσέρ και ρύθμιση της μηχανής στο "Β" πετυχαίνουμε όσο μεγάλη έκθεση θέλουμε.

Οι φακοί που δίνονται προσφορά με τις μηχανές είναι μεγάλο δέλεαρ αλλά μπορεί να αποδειχτούν περισσότερο μπελάς παρά πλεονέκτημα αν κάποιος σκοπεύει να ασχοληθεί πολύ με την φωτογραφία. Συνήθως είναι σκοτεινοί (μεγάλες ελάχιστες τιμές διαφράγματος) και φθηνές κατασκευές. Η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση την καταλληλότητα του σώματος για τη δουλειά που θέλουμε και όχι τόσο με τις προσφορές που το συνοδεύουν.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Στέφανε ο αισθητήρας μιας μηχανής δεν καθορίζει το οπτικό της πεδίο αλλά ο φακός της μηχανής είναι αυτός που το καθορίζει. Ο αισθητήρας της μηχανής καθορίζει την ανάλυση μιας φωτογραφίας.
SILENCE OF UNIVERSE :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Ο Στέφανος εννοεί το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα (AxB mm) και όχι την ανάλυσή του σε megapixel.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Αν το κριτήριο είναι η αστροφωτογραφία, τότε ασφαλώς την 400D.

Σε ευχαριστω για την ενημερωση, και εγω κλεινω προς την canon απλα δεν γνωριζα εαν το συστημα live view ειναι μια ευκολια στην αστροφωτογραφια, για την οποια αξιζει να ''θυσιασεις'', τα μαλλον, καλυτερα χαρακτηριστικα της canon.

Η αληθεια ειναι οτι ενδιαφερομαι αμεσα και σε συνδιασμο με ενα αποχρωματικο, που εχω στα σχεδια μου, ελπιζω να με αφησει ευχαριστιμενο.(μιλαω για την 400D)

Ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε
Ο Στέφανος εννοεί το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα (AxB mm) και όχι την ανάλυσή του σε megapixel.

Ακριβώς. Αλλιώς θα είχα γράψει "ανάλυση" κι όχι μέγεθος.

Ηλία, όπως είναι φυσικό, με ένα δεδομένο τηλεσκόπιο το οπτικό πεδίο της φωτογραφίας εξαρτάται απόλυτα από το μέγεθος (=διαστάσεις) του αισθητήρα. Και ανάποδα, με μια δεδομένη μηχανή το οπτικό πεδίο εξαρτάται απόλυτα από την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου ή του φακού. Δυστυχώς οι οικονομικές ψηφιακές SLR έχουν αισθητήρα πολύ μικρό σε σχέση με το καρέ του φιλμ των 35mm και σε όλους μας κακοφάνηκε η μείωση του οπτικού πεδίου όταν περάσαμε από το φίλμ στις ψηφιακές. Ευτυχώς υπάρχουν τα focal reducer. Πάντως αν κάποιος έχει τηλεσκόπιο με ποιοτικό οπτικό πεδίο μέχρι τα άκρα του (π.χ. χωρίς καμπύλωση πεδίου*) και μπορεί να διαθέσει τα χρήματα, ας πάρει μια από τις μηχανές «φουλ καρέ», δηλ. με αισθητήρα στο μέγεθος του καρέ του φίλμ, για να απολαύσει μεγάλα οπτικά πεδία στη φωτογράφιση.

(*Εκκρεμεί ένα thread για την καμπυλότητα πεδίου γιατί βλέπω ότι πολύ συχνά μπερδεύεται με τη γεωμετρική παραμόρφωση.)

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Τηλέμαχε τελικά έχεις δίκιο για το μέγεθος του αισθητηρα. Όσο για την 400d είναι πολύ καλή μηχανή αν και εγώ μετά την 350d πήρα την 40d η οποία έχει και τον νέο επεξεργαστή της canon digi 3.[/u]
SILENCE OF UNIVERSE :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Αλλη μια ερωτηση: D400 ή D40Χ, αν και διαβασα τα παλαιοτερα θεματα σχετικα με την συγκριση αυτη, προβληματιζομαι ως προς το εξης:ακουσα τυχαια καποιον να λεει οτι δεν αξιζει να παρεις canon. Νikon με κλειστα ματια..

Εκτος απο αυτο ειδα οτι η d40x εχει μεγαλυτερο αισθητηρα απο την 400d και ακομα προσεξα οτι εχει αισθητηρα ccd. Μηπως τελικα ειναι καλυτερη επιλογη απο την canon??? :-k

Υ.Γ. Iσως να μπερδευω αποψεις πανω στο θεμα απο διαφορετιους τομεις (αστροφοτογραφια και φωτογραφια).

Μηπως αστροφωτογραρφια = canon και φωτογραφια = nikon :-k

Ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις (απλα θελω να κανω την πιο αποδοτικη επιλογη)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Έψαχνα για μια δεύτερη μπαταρία για την canon (γιατί μια δεν αρκεί με τίποτα..) και βρήκα τις εξής :

Την αυθεντική της canon με 720mAh (περίπου 65 ευρώ) + 2 χρονια εγγυηση

Μια της haman με 600 mAh (περίπου 45 ευρώ) + 2 χρονιά εγγυηση

Και μια της dbk με 1000mAh!!(17 ευρω) + 1 χρονο εγγυηση

Ο λόγος που το ψάχνω αρκετά και λαμβάνω υπ'οψιν και την εγγυηση είναι για να αποφύγω τις τυχόν δυσλειτουργίες μιας φθηνής μπαταρίας(γιατί δεν θέλω να δώσω 65 ευρώ).

Έτσι επέλεξα την τρίτη της dbk που υποτίθεται οτι έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ..την έχει κανείς?? Δουλεύει ομαλά ?? ή θα γίνει καμιά έκρηξη :lol: ??

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης