Jump to content

elias

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από elias

  1. Γεια σας και από εμένα. Καλό θα ήταν να μαζευτούμε και να γνωριστούμε.
  2. elias

    SynScan V3 Hand Controller

    Με το νέο firmware λύθηκε το πρόβλημα.
  3. elias

    SynScan V3 Hand Controller

    Το δοκίμασα πρώτο πρώτο αλλά τίποτα.
  4. elias

    SynScan V3 Hand Controller

    Τελικά έθεσα το ερώτημα στην skywatcher και πήρα την παρακάτω απάντηση. Με βάση αυτού που περιγράφεται στο email σας, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην μητρική πλακέτα του χειριστηρίου.Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε αντικατάσταση του χειριστηρίου με νέο. Την ίδια απάντηση μας έδωσε και ο τεχνικός της Skywatcher, στον οποίον προωθήσαμε το ερώτημα σας. Τώρα βρήκε που ετοιμάζομαι για την 13η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων.
  5. elias

    SynScan V3 Hand Controller

    Γεια χαρά σε όλους. Μου παρουσιάστηκε το έξεις πρόβλημα στο Hand Control. Δεν αλλάζει ημερομηνία, έχει κόλληση 12/06/2099, το firmware που είχα ήταν Version 3.39.03 το οποίο το αναβάθμισα σε Version 3.39.05 και το πρόβλημα παραμένει. Επιχείρησα και ποιο παλιό firmware αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος είναι πως στο alignment με πάει αλλού για αλλού. Καμία ιδέα κανείς.
  6. elias

    Νεο website.

    Σας ευχαριστώ. Είναι ένας ακόμα λόγος να βρίσκω χρόνο για το αγαπημένο μου χόμπι.
  7. Με χαρά σας παρουσιάζω την νέα μου προσωπική ιστοσελίδα. Δέκτες παρατηρήσεις διορθώσεις. http://www.eliasbou.com/
  8. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρόνια με υγεία.
  9. Αληθώς ο Κύριος, Χρόνια πολλά!!!
  10. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα. Εύχομαι σε όλη την κοινότητα, ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος, με υγεία και ευτυχία.
  11. elias

    QHY9 Wide Field

    Σας ευχαριστώ για την βοήθεια . Ψάχνοντας και εγώ βρήκα και αυτό. http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p4511_T2-adapter-for-Canon-EOS-lenses--only-14-5mm-length-.html
  12. Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος qhy9 έχει ασχοληθεί με φωτογράφηση Wide Field προσαρμόζοντας φακούς canon ώστε να με κατατόπιση τη ανταπτορα θα χρειαστώ και από πού μπορώ να τον προμηθευτώ. Ευχαριστώ.
  13. Μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου 10%
  14. elias

    M20 Nebula

    Location : kalamata, Telescope : Skywatcher 120 Black Diamond, Ccd : QHY 9, Mount : Eq6 Pro, Guiding : Vario Finder 10x60 + QHY 5, Gain/Offset : 30% - 106, Temp : -10, Filters : Baader 2'', Exposures : RGB bin 1x1 4x5min, Luminance bin 1x1 6x5min, Ha bin 1x1 6x5min, Calibration Frames : 20 Darks - 20 bias - 20 flats, Applications : Nebulosity - Photoshop - Maxim - Deep Sky Stacker - Phd
  15. elias

    Σελήνη

    Είναι γεγονός ότι κάνει θαύματα . http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=15859 Σύντομα και άλλα.
  16. elias

    Σελήνη

    Date: 15-7-13 Telescope: SkyWatcher ED120 Location: Kalamata Camera: QHY9 Mono
  17. elias

    ΕΥΧΕΣ

    Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα. Εύχομαι σε όλη την κοινότητα, ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος, με υγεία και ευτυχία.
  18. elias

    M42 Orion Nebula

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, δεκτή κάθε παρατήρηση, είναι η πρώτη μου επίσημη αστροφωτογραφία και σίγουρα στην επεξεργασία έχω πολύ ψωμί ακόμα.
  19. elias

    M42 Orion Nebula

    Location : kalamata, Telescope : Skywatcher 120 Black Diamond, Ccd : QHY 9, Mount : Eq6 Pro, Guiding : Vario Finder 10x60 + QHY 5, Gain/Offset : 30% - 106, Temp : -15, Filters : Baader 2'', Exposures : RGB bin 2x2 12x5min, Luminance bin 1x1 12x5min, Ha bin 1x1 12x5min, Calibration Frames : 20 Darks - 20 bias - 20 flats, Applications : Nebulosity - Photoshop - Maxim - Deep Sky Stacker - Phd
  20. Ουπς, αυτά τα καλούδια είναι όντως ότι χρειάζομαι , ότι και να πω είναι λίγο Ευχαριστώ.
  21. Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση (άγγελε τώρα κατάλαβα γιατί ενώ ακλουθούσα τον οδηγό σου κατά γράμμα κάτι δεν μου πήγαινε καλά) ώρα για δουλεία .
  22. Καλημέρα...! Μήπως έχετε κάποιο tutorial για σύνθεση Ha+L+RGB ? Φιλικά...! Ηλίας
  23. Μπράβο και στους δύο, πάντα τέτοια.
  24. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ήταν ένα υπέροχο τριήμερο. Μπράβο και στα παιδιά από το hackerspace.gr είναι πολύ αξιοθαύμαστο αυτό που κάνουν. Τέλος να ευχαριστώ και όλους φίλους που βοήθησαν να λύσω κάποια τεχνικά θέματα με την αστροφωτογράφηση. Καλή αντάμωση του χρόνου πάλι.
  25. Πανέτοιμοι είμαστε, μόνο όσον αφορά την τροφοδοσία με ρεύμα τι θα γίνει, θα υπάρξει κάλυψη από την οργανωτική επιτροπή με κάποια γεννήτρια ή ο καθένας προβλέπει για τον δικό του εξοπλισμό. Όχι τίποτε άλλο είμαι οριακά στο αυτοκίνητο και η δίκια μου γεννήτρια είναι λίγο μεγαλούτσικη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης