Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τις τελευταιες μερες λιωνουν και τα σιδερα απο την ζεστη,και ετσι η ΔΕΗ ειπε να μας κανει ενα<δωρακι>.Δυο μερες τωρα ειναι σβηστα τα φωτα απο τις κολωνες σε μεγαλα κομματια των δρομων στην περιοχη που μενω ,και απ'οτι ακουω και σε αλλες :) .Λοιπον τι διαλεγουμε καυσωνα η λαμπες φουλ; :-k
Φιλικα Γιωργος :wink:
Δημοσιεύτηκε

Ετσι οπως τα λεει ο Τηλεμαχος ειναι.

Ειδικα εχθες το απογευμα στον Πειραια πανω απο 1-2 χλμ αποσταση ολα φαινονταν θαμπα, σπιτια, πλοια, ο Υμητος! Οσο για τον ουρανο... μεγαλο δραμα.

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε

Εδώ στη Νεμέα μας έρχεται επίσης και η αιωρούμενη στάχτη από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κορινθία.

Ο ουρανός αυτές τις ημέρες είναι γκρίζος τα πρωινά.

Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς το μπλακ άουτ δεν χτυπάει μόνο τα φώτα. Αλλά και τα ψυγεία, ιατρικά μηχανήματα ασανσερ κλπ κλπ. Καταστρέφονται επαγγελματίες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές...

Επίσης δείχνει την ανεπάρκεια του ελληνικού συστήματος που χρειάζεται άμεση αναβάθμιση και φυσικά την αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με καινούργιες που θα λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια από σχάση πυρήνων.

Μακάρι να βρεθούν θαρραλέοι πολιτικοί να θέσουν το θέμα καθαρά αντι να ακούμε τις γνωστές καραμέλες η Ελλάδα έχει ήλιο (για να ξεραίνουμε τη σταφίδα και τα σύκα) και αέρα (για να κάνουμε windsurf).

Η Ελλάδα έχει ουράνιο! Και μάλιστα αρκετό! 1500 τόνοι διαπιστωμένα κοιτάσματα και δυνητικά τα συνολικά αποθέματα πρέπει να είναι ίσως και 10.000 τόνοι.

Τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Δράμα, τις Σέρρες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στους 10.000 τόνους, ενώ τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=530528

Δείτε επίσης: http://www.el.teithe.gr/timelinessenv_view.asp?id=1337

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Εγω εχθες ,προσπαθησα να εκμεταλλευτω το σκοταδι. Φόρτωσα το GSO και υστερα απο κόπο το ανέβασα πανω στο σπίτι, που έχουμε πλακα. Με το που έβγαλα το σκέπασμα έγινε το θαυμα και ηρθε το ρευμα, μπορω να πω ότι ηθελα να βουτηξω στο κενο. Πάντως παρόλο που υπήρχε αυτή η "συννεφια" υπήρχε αρκετή καλή ορατοτητα στο μερος μου.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Δημοσιεύτηκε
Ναι αλλά αυτή η ζέστη ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ πραγματικά το seeing,την ατμόσφαιρα και γενικότερα τις παρατηρήσεις...

Τηλεμαχε,

Ετσι ειναι ακριβως ... χθες το βραδυ και σε'μενα εσβησαν ολα το φωτα των δρομων αλλα το seeing ηταν χαλια. Περιμενα μεχρι 3:30 το πρωι ( #-o ) αλλα τιποτα. :evil:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Ναι αλλά αυτή η ζέστη ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ πραγματικά το seeing,την ατμόσφαιρα και γενικότερα τις παρατηρήσεις...

Κανένα όφελος.. :(

Εχθές το βράδυ παρατηρούσα την Σελήνη στις 92Χ και όλα έβραζαν :!: Χειρότερη βραδιά με τόσο απαίσιο Seeing δεν νομίζω να έχω ξαναδεί! #-o

Δημοσιεύτηκε

Κανένα όφελος.. :(

Εχθές το βράδυ παρατηρούσα την Σελήνη στις 92Χ και όλα έβραζαν :!: Χειρότερη βραδιά με τόσο απαίσιο Seeing δεν νομίζω να έχω ξαναδεί! #-o

Νικο,

Για να παρεις μια ιδεα, εβαλα στοχο το διπλο αντικειμενο NGC 6823/6820 στην Αλεπου με Lum 20x3, Red 10x6, Green 10x6 και Blue 10x6.

Λοιπον, εβαλα μπρος με το Red (λογω Σεληνης) και με πηρε 2 ωρες και τις διπλασιες εκθεσεις για να εχω τελικα 10 εκθεσεις αξιοπρεπες. Με το Green, παλι το ιδιο ... με το Blue, ακομα χειροτερα επειδη το μπλε ειναι το ποιο ευαισθητο στην ασταθεια (seeing) και οι πρωτες πεντε εκθεσεις πηγαν αμεσος στον καδο ανακυκλωσης ... σιγα-σιγα τα μαζεψα με την σκεψη "καλυτερα να δοκιμασεις και να πανε στραβα παρα να μην δοκιμασεις καθολου".

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Τις τελευταιες μερες λιωνουν και τα σιδερα απο την ζεστη,και ετσι η ΔΕΗ ειπε να μας κανει ενα<δωρακι>.Δυο μερες τωρα ειναι σβηστα τα φωτα απο τις κολωνες σε μεγαλα κομματια των δρομων στην περιοχη που μενω ,και απ'οτι ακουω και σε αλλες :) .Λοιπον τι διαλεγουμε καυσωνα η λαμπες φουλ; :-k

Πάντως εδώ στην Κοζάνη έχει να γίνει μπλακ άουτ κάτι χρόνια ποτέ δεν γινεται εδώ εστω και μία ώρα!!!Σε λίγο θα τους παίρνουμε τηλέφωνο για να μας το κόψουν έστω και λίγο!!! :cry: :twisted:Αλλά εγω δεν προτιμώ κάνενα από τα δύο!!!!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά δεν προτιμώ κανένα από τα δύο!Πραγματικά χθές βράδυ η σελήνη ήταν τόσο θαμπή που σαν να παρατηρούσες μια λάμπα με μεγάλη φωτεινότητα!Ούτε τον Δία δεν μπορούσες να δεις καθαρά!Χάλια!

την αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με καινούργιες που θα λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια από σχάση πυρήνων.

Καλύτερα σύντηξη....τουλάχιστον σε κάποια χρόνια... :-k

Αν και δεν θα ρυπαίνεται το περιβάλλον με τα πυρηνικά εργοστάσια, επειδή δεν θα εκπέμπουν CO2, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε άλλες μορφές εναλλακτικής ενέργειας, όπως π.χ φωτοβολταίκα, αιολική, γεωθερμική ενέργεια, βιομάζα κ.α, γιατί γραφειοκρατία (όπως και τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια) θα εμποδίσει στην σωστή λειτουργία του εργοστάσιο, πράγμα επικίνδυνο! :-k

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης