Jump to content

magasgiorgos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με magasgiorgos

  • Γενέθλια 02/05/1980

του/της magasgiorgos Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Οταν λες μην βγαλεις ολοκληρο το καπακι αλλα μονο το μικρι κομματι , τι εννοεις γιατι δεν καταλαβα για ποιο καπακι μιλας;
  2. Εγω φιλε κογιοτ τετοιο φεγγαρι δεν ξαναειδα. ηταν τοσο φωτεινο που μπορουσα να διαβασω ανετα και οταν εβαζα το ματι στο προσοφθαλμιο ηθελα 3 λεπτα να συνελθω. Και σημερα θα γινει εξορμηση παλι μονος βεβαια, το πολυ πολυ να με φανε οι λυκοι στα αγρια βουνα του κιλκις
  3. ΧΘΕΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΓΕΙΑ. Ξεκιναμε απο τις 6 το απογευμα. Πρωτος στοχος ο κομητης ο οποιος αν και με δυσκολεψε λιγο τον εντοπισα,χαμενος μεσα στον Περσεα, χαριν στην θαμπαδα του. Λιγο πριβ κρυφτει ο Ηλιος στα Δυτικα ο Διας ετοιμαζοταν να κρυφτει και το εντονο πορτοκαλι χρωμα που του εδινε ο Ηλιος εμοιαζε με πυρινη σφαιρα ετοιμη να εκραγει. Το Φεγγαρι ηταν τοσο λαμπρο που πανω απο ενα λεπτο δεν μπορουσες να το κοιταξεις. Ηταν απιστευτο το ποσο καθαρα φαινοταν που αν λιγο παρασυροσουν απο το θεαμα νομιζες πως αιωρεισαι απο πανω του. Οι Αλκυονιδες σιγα σιγα ανεβαιναν και θυμιζαν χριστουγεννιατικο δεντρο με τα λαμπακια του που τρεμοσβηνουν. Στα Βορειαδυτικα ο Βεγκας ξεχωριζε απ' ολα τ'αλλα αστρα. Κατα τις 22:00 υστερα απο ενα 2 ωρα ζεστασιας , υπερβολικη υγρασια ειχε χθες, το μοναδικο κοκκινο αστρο που εδινε αλλο χρωμα στον ουρανο ηταν σε καλο σημειο για παρατηρηση.Για μενα ηταν η πρωτη φορα που το ειδα και φυσικα εμεινα εκπληκτος . Προσπαθησα να διαρινω καποιο χαρακτηριστικο αλλα με τις μεγενθυνσεις που ειχα ηταν δυσκολο. Στα δεξια του Αρη, ο Ωριωνας φαινοταν ακομα (το νεφελωμα) και με γυμνο ματι. Προσπαθησα να διακρυνω και το Μ33 αλλα δυσκολα λογω του Φεγγαριου. Τελος κατα τις 1:30 ο Πατερας των Θεων υστερα απο πολυμηνη απουσια ξαναπροβαλε μπροστα μου και φυσικα οσες φορες και να το δει κανεις δεν το χορταινει. Αυτα για χθες... ελπιζω σημερα να μας κανει τη χαρη ο καιρος και να τα ξαναπολαυσουμε. να ναι καλα και ο φιλος Τηλεμαχος (γιατρος)
  4. Εγω χθες κατα τις 22:00 που εριξα την πρωτη μου ματια σ'αυτον τον υπεροχο πλανητη διεκρυνα εναν εντονο πορτοκαλι δισκο κατα τα 90% γεματο. Παντως το θεαμα ηταν "Θεικο". Ελπιζω με το 6 αρι να διακρινοτναι περισσοτερα.
  5. Παντως απο την εμπειρ΄΄ια μου με την deagostini εχω να πω πως δεν συμφερει, και βγαινει πολυ ακριβα. Αυτ΄΄η περιπτωση ειναι γι ΄΄αυτους που εχουν ηδη τηλεσκοπιο κα θελουν καποια εξτρα πραγματα.
  6. ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 8 ΑΡΙ . ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
  7. ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ Εχετε προβλημα με την αγγλικη ορολογια ή τελος πάντων βγάζετε 100% νόημα ; Βεβαια μπορει να εχετε αριστο επιπεδο γνωσεων αλλά και πάλι πιστευω ότι κάτι θα ξεφέυγει. Πάντως είναι πλύ καλή προσφορά και έχει και 3 δωράκια.
  8. Παιδιά εγώ απο Κιλκίς πριν λίγο τον είδα, ειναι στο ζενιθ του ουρανού πίσω απο την Κασσιόπη. Ο ουρανός εδώ είναι τελειος, ο γαλαξίας φαίνεται τόσο καλά που ποτέ δεν τον έχω δει έτσι. Βεβαια φυσάει και κάνει την παρατήρηση δύσκολη αλλά πίσω απο ένα φορτηγάκη που κόβει όλα γίνονται. Τετοιον Γαλαξία δεν ξαναείδα, Φανταστικός.
  9. ΣΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ.
  10. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=835578&lngDtrID=252 Eνα αρθρο το οποιο διαβασα στο in.gr
  11. magasgiorgos

    Δίλημμα

    ΦΙΛΕ γεια σου, επειδη και εγω εχω dos 8 ,πιστεψε δεν θα βρεισ καλυτερο στην τιμη. Και να σου πω οτι βαζεις ξεχωριστα τη βαση και ξεχωριστα το σωληνα και μεταφερετε και με μηχανακι που λεει ο λογος. Αν οντως σ'αρεσει τοσο πολυ η αστρονομια μεινε 2χρονια μ'αυτο και μετα αγοραζεις κατι καλυτερο. εχεις πολλά να δεις με το 8΄. αυτή ειναι η γνωμη μου.
  12. ΑΝ και είπα δεν θα συμμετασχω στη συζήτηση γιατί τέτοιες συζητήσεις αυτόν τον καιρό υπάρχουν χιλιάδες σε όποιο σαιτ και αν κοιτάξεις που έχει φορουμ και τις εχω συχαθεί γιατί ΛΕΝΕ τα ΙΔΙΑ πραγματα και ΠΟΤΕ δεν είδα καποιον να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ κατι, όμως λόγω της ποιοτητας των μελών αυτού του σαιτ θέλω να πω και γω κάτι ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ, ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ λεω, να γίνει κάτι: Δεν ξέρω κατα ποσο θα με πιστεψετε , ουτε θα το πω για να δείξω ότι εγω αγαπάω τη φύση περισσότερο απ'ολους (κι ας πιστευω πως ετσι ειναι) αλλά εγώ και ένας φίλος μου καλός ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ 15 δενδρακια (για αρχη) τα οποια μέχρι τέλη του Σεπτέμβρη ελπίζουμε να γίνουν 1500 (παιδια κοστιζουν το πολύ 10-15 €) με σκοπο να τα φυτεψουμε σε μερη που θα μας υποδείξει ο Δήμος Γαλλικου, στον οποίο ανήκω αλλά και σε αλλα μερη. Γι αυτό λοιπόν καλές οι συζητήσεις , αλλά φυτεψτε και κανενα δενδρακι. Ξέρω πως παρόλο που οτι είναι απο τις ποιο άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις (ετσι πιστευω!!) κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα εκφέρουν άλλη γνωμη. Για μένα δεν υπάρχει άλλη γνωμη. Τις βαρέθηκα τις γνωμες και ιδιως βαρέθηκα ΟΛΟΥΣ αυτους τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που .... (δεν συνεχισω γιατι θα γραψω ασχημα πραγματα.)
  13. Εγω εχθες ,προσπαθησα να εκμεταλλευτω το σκοταδι. Φόρτωσα το GSO και υστερα απο κόπο το ανέβασα πανω στο σπίτι, που έχουμε πλακα. Με το που έβγαλα το σκέπασμα έγινε το θαυμα και ηρθε το ρευμα, μπορω να πω ότι ηθελα να βουτηξω στο κενο. Πάντως παρόλο που υπήρχε αυτή η "συννεφια" υπήρχε αρκετή καλή ορατοτητα στο μερος μου.
  14. Σίγουρα είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά επίσης πιστεύω πως έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Φανταστείτε όλοι εμείς να μπορούσαμε να βρεθούμε σε ένα μέρος κοινό αποδεκτό απ' όλους ΄οποιός μπορούσε να έφερνε και το τηλεσκόπιο του, με τα μπλουζάκια μας και με την αγάπη μας για τον ουρανό. Δεν ξέρω , σκέψεις κάνω.
  15. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί απο κάποιον άλλον ή έχει γίνει κάποτε ,παλιότερα , αλλά μήπως έφτασε η ώρα για την πρώτη πανελλήνια συνάντηση Αστροβοξ? Νομίζω πως αυτό το θέμα έχει πολύ συζήτηση αν όντως έχει την ανάλογη απήχηση απ'όλους. Τι λέτε?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης