Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Για τον Celestron ε? Επωλήθη όμως #-o

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

Μ.Χ.

Δημοσιεύτηκε
Αλόρα.

Λοιπόν, έχετε καμμια δοκιμασμένη πρόταση για barlow? Μιλάμε για έως 80-90 ευρώ.

(ισχύει ότι το 400x το φτάνω στο 8αρι με 6mm προσοφθάλμιο και barlow ή έχω υπολογίσει άλλα αντί άλλων?).

Μα κανείς? :lol:

Δώστε μια κατεύθυνση αδέρφια :-({|=

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

Μ.Χ.

Δημοσιεύτηκε
Μέχρι που με παίρνει λοιπόν? Τι συμπέρασμα έχεις βγάλει? (399χ? 8-[ :mrgreen: )

Μ.Χ.

Δημοσιεύτηκε
Κοίτα, για Σελήνη θα μπορείς σχετικά καλά να χρησιμοποιείς το 400x, αλλά από εκεί και πέρα πουθενά αλλού. Για Δία, στα 240x μου φαινόταν ωραίος πριν από 10 μέρες αλλά τις τελευταίες αναγκάζομαι και πέφτω στα 120x, δεν ξέρω λόγω κακού seeing, επειδή είναι σχετικά χαμηλά στον ορίζοντα; Εγώ θα πρότεινα το χαμηλότερο προσοφθάλμιο που θα έπαιρνες να είναι περί τα 7-8mm που σε συνδυασμό με έναν barlow 2x να σου δώσει ένα 300-340x. Παραπάνω σου είπα, μόνο για Σελήνη.
Δημοσιεύτηκε

Επίσης υπάρχει και η λύση της αγοράς ενός πολύ καλού προσοφθαλμίου 8mm 5mm η γιατί όχι και ένα 3,5mm....Έτσι δεν θα χρησιμοποιήσεις barlow και η εικόνα σου θα είναι καλύτερη..Πχ με ένα γαιδούρι προσοφθάλμιο των 5mm θα έχεις 240Χ ενώ με ένα 3,5 θα φτάσεις στα 343Χ..πίστεψέ με αξίζει!

Έχω στην κατοχή μου ένα 3,5mm τον οποίο τον δοκίμασα και μου έδωσε πολύ καλή μεγένθυση..Φαντάσου τον Δία τρείς φορές μεγαλύτερο από αυτό που έχεις δει μέχρι τώρα..Βεβαίως λόγο φωτορύπανσης κλπ έχεις μια μικρή θολούρα η οποία όμως μηδενίζεται όταν συγκεντρωθεί το μάτι σου στο σκοτάδι...

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τις τιμές που προανέφερε ο φίλος σχετικά με τα barlow των 40Ε..Προχθές πήγα στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης και αγόρασα ένα αντάπτορα φωτογραφικής μηχανής για αστροφωτογράφηση..Ρωτούσα για τις τιμές των barlow και μου είπε τα εξής.Οποιο φτηνός και καλός barlow είναι ο Skywacther στα 59Ε Τον οποίο και αγόρασα..Από εκεί και πέρα οι τιμές πάνε 90Ε 120Ε 150Ε.Δεν μου είπε όμως για κάποιον στα 40Ε..!!

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης