Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δεν Ξερω Αν Εχετε Αναφερει Ξανα Το Θεμα Αλλα Δεν Το Βρηκα Πουθενα Και Εφοσον Ενδιαφερομαι Για Ενα Απο Τα Δυο Θελω Την Γνωμη Σας.

Πιο Ειναι Καλυτερο Σε Θεμα Ποιοτητας Ειδωλου και Φωτεινοτητας, κ.τ.λ

Δεν Με Ενδιαφερει το Βαρος, Ξερω Οτι Το Newtonian Ειναι Βαρυ.

Εχω Ενα 12.5 inch Newtonian Και Θελω Κατι Καλυτερο.

Θελω Πιο Φωτεινο Και Ποιοτικο Ειδωλο.

Με Ενδιαφερει Απο 5.000 εως 20.000+ ευρω. (Μελλοντικη Αγορα :oops: :cry: Καποια Στιγμη :cry: ).

Σκεφτομουν Newtonian 20"- 25"inch ακομα και 30" [-o< (αλλα Δεν Θα Εχει goto :oops: ), ή 16"-20" inch Cassegrain.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τα truss dobs είναι ελαφρύτερα στις ίδιες ιντσες από τα SC αλλά μακρύτερα. Αποτελούν όμως την πλεόν διαδεδομένη λύση στα μεγάλα ανοίγματα.

Δέχονται push to συστήματα που είναι αντίστοιχα με τα go to χωρίς όμως δυνατότητα παρακολουθήσεως του στόχου. Λύση σ' αυτό είναι μια equatorial platform.

angelos

Δημοσιεύτηκε
Κάτι καλύτερο απο ενα 12.5"? Αγαπητέ μου φίλε, νομίζω υπερβάλλεις.Οι δυνατότητες ενός τέτοιου οργάνου είναι τεράστιες και πιστεύω δεν τις έχεις δει ούτε στο ήμισι!

Σε Αυτο Εχεις Δικιο. Δεν Ασχολουμε Ομως Με Αστροφωτογραφηση Απλα Θελω Να Βλεπω Κατι Παραπανω :oops:.

Ονειρευομαι Πιο Τηλεσκοπιο Ειναι Ο Επομενος Στοχος Αγορας Και Απλα Δεν Ξερω Πιο Ειναι Καλυτερο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Το θες μονο για παρατηρηση ή και φωτογραφηση ?

Προς Το Παρον 99% παρατηρηση 1% φωτογραφηση.

Ποιοι θα ειναι οι κυριοι στοχοι σου ?

Deep Sky.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
To Big Bang?

:cheesy: Ναιι!!!!!! Yupppie!!!!! :cheesy:

Περαν Της Πλακας Δεν Νομιζω Οτι Ειναι Ασχημο Να Εχει Ο Καθενας Καποιους Στοχους. Μπορει Να Μην Καταφερω Να Τους Πραγματοποιησω αλλα Δεν Παυει Να Ειναι Ενας Στοχος. Εξαλου Ποιος Δεν Θελει Να Τα Βλεπει ΟΛΑ :?:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Σε Αυτο Εχεις Δικιο. Δεν Ασχολουμε Ομως Με Αστροφωτογραφηση Απλα Θελω Να Βλεπω Κατι Παραπανω :oops:.

To Big Bang? violent035.gif #-o

.......... =D> =D> =D> =D> :-({|= :-({|= \:D/ \:D/ \:D/

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

:shock: :shock: Προς Το Παρον Δεν "Μία" :oops:. Απλα Ονειρεύομαι...

Ακομα Γελαω Με Το Big Bang :cheesy:

nickthegreek13_7 +1

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τελικα Ποιο Τηλεσκοπιο Εχει την Καλυτερη Πιοτητα Ειδωλου, Και Ποιο Ειναι Πιο Φωτεινο?

Κατι Σαν Αυτο Εχω Στο Μυαλο Μου.

http://www.obsessiontelescopes.com/telescopes/index.html

http://www.meade.com/maxmount/index.html

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Φιλε filiatra Ευχαριστω. Οταν Μετο Καλο Κερδισω 20.000 Θα Σε Καλεσω Πρωτο Στο AstroParty Που Θα Κανω. THANKS :cheesy: \:D/

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα έπαιρνα της meade. Έχω χρησιμοποιείσει το LX200 12" και εχω μείνει φοβερά ικανοποιημένος. Μιλάμε για εργαλείο. Βέβαια ξεχνάς την μεταφορά. Το 12 ηταν απιστευτα βαρύ. Για μεταφορά απο ενα ατομο δεν το συζητάω καν Πρέπει να εχεις γονίδια απο τον King Kong. (ακόμα και για το τρίποδο!!!)

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

σου προτεινω οταν το αγορασεις να ανοιξεις και ενα μικρο αστεροσκοπιο! \:D/ \:D/ \:D/

εχεις σκεφτει που θα το τοποθετησεις ολοκληρο "hubble"?

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητε συντοπιτη μου,σου ευχομαι οτι καλυτερο να το αποκτησεις οπως και σε ολους εδω μεσα....δεν κανονιζουμε καμμια παρατηρηση απο κοινου γιατι με εχει φαει η μοναξια [-o< [-o<
Δημοσιεύτηκε

Ας επαναφέρουμε τη συζήτηση. Δεν τίθεται θέμα Cassegrain και παραλλαγών του όταν ο άλλος λέει οπτική παρατήρηση 99% και φωτογράφηση 1%.

Παέι κατευθείαν για νευτώνιο. 14" και πάνω Cassegrain δεν μεταφέρεται πρακτικώς, έχει μικρα πεδία και για οπτική παρατήρηση είναι προτιμότερο το νευτώνιο απο κάθε άποψη. Θεωρητικώς θά ναι και φωτεινότερο. Έχει 2 οπτικές επιφάνειες αντί για 4 του cassegrain που μαζί με το διαγώνιο θα είναι 5 στο 99% των περιπτώσεων.

Τα cassegrain έχουν όλα τα μειονεκτήματα των κατοπτρικών τηλεσκοπίων και κανένα απο τα πλονεκτήματά τους! Κάπου το έχω διαβάσει και δεν θυμάμαι πού. Είναι πάντως μια μεγάλη αλήθεια.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
φιλε giorgosgr καλη η θεωρια αλλα...Εχοντας παλια νευτωνειο Skywatcher 8'' κ εχοντας τωρα SC 8'' Celestron εχω να σου πω πως το SC εχει πολυ καλυτερα ειδωλα σε συγκεκριμενους στοχους που παρατηρουσα κ με τα 2 τηλεσκοπια. Ισως βεβαια τα οπτικα XLT Starbright της Celestron κανουν την διαφορα αλλα αγοραζοντας το SC για λογους φορητοτητας κ θελοντας να εξαλειψω της μηχανικες ροπες του μεγαλου νευτωνιου σωληνα περιμενα λιγοτερο φωτεινα κ χαμηλοτερου κοντραστ ειδωλα! Με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα πως ολοι οι στοχοι μου ειχαν μεγαλυτερη ευκρινεια κ φωτεινοτητα.Κ βεβαια καμμια σχεση η συμπεριφορα του σωληνα πανω σε ισημερινη στηριξη. Οι ροπες του νευτωνιου συχνα μου δημιουργουσαν προβλημα πανω στην HEQ5 καθως ο χρονος αποσβεσης ταλαντωσεων ηταν σημαντικα μεγαλυτερος αποτι στο SC. To SC πανω στην στηριξη συμπεριφερεται αψογα οντας πιο compact.

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε

Πάρε καλό νευτώνιο και θα δεις πόσα έτη φωτός πίσω είναι το SC.

Με 700 δολλάρια παίρνεις άριστο κατα παραγγελία κάτοπτρο 8" για νευτώνιο, για άριστο σετ οπτικών SC χρειάζεσαι πολλές χιλιάδες.

Τέλειο οπτικά SC ισοδυναμεί με απαρεμπόδιστο σύστημα λ/4. Η κεντρική παρεμπόδιση είναι πολύ μεγάλη.

Τα περισσότερα SC φυσικά δεν ειναι τέλεια.

Τα SC είναι ακόμα χειρότερα απο τα κλασσικά cassegrain στο θέμα της ψύξης των οπτικών λόγω κλειστού σωλήνα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω Πολυ Για Της Πληροφοριες!!! :cheesy:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μην ευχαριστείς ακόμα φίλε Bi2L, δεν τελειώσαμε!

Λοιπόν, ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για παρατήρηση (το 1% της αστοφωτογράφησης δεν λαμβάνεται υπόψη). Όμως, έθεσες και δύο επιλογές (Νewt. – Cass.). Κι εγώ ψηφίζω νευτώνειο και συγκεκριμένα 15” ή 18” Obsession. Και τα δύο μεταφέρονται, αν και με δυσκολία, ενώ δεν απαιτούνται σκάλες – όπως στα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του είδους – για να παρατηρήσεις. Το πρώτο έρχεται στο ύψος ενός ελαφρά ψηλού άνδρα (1,80μ), ενώ το δεύτερο απαιτεί μικρό σκαμνάκι για τις παρατηρήσεις στο ζενίθ και γύρω από αυτό. Έχει τύχει να παρατηρήσω κατά καιρούς και από τα δύο, και δεν έχω λόγια για να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου και τον θαυμασμό μου γιαυτά τα τηλεσκόπια. Αυτά βέβαια ισχύουν έως ότου παρατηρήσω με κάποιο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο…

Τώρα, αν με ενδιέφερε έστω μακροπρόθεσμα η αστροφωτογράφηση αξιώσεων και είχα κατοικία, ή γενικά ασφαλές οικόπεδο σε σκοτεινό ουρανό, άρα δεν θα με απασχολούσε η μετακίνηση, ούτε τώρα, ούτε ενδεχομένως μελλοντικά (λόγω της διαρκώς αυξανόμενης φωτορύπανσης και στην Ελλάδα), θα έπαιρνα την απόφαση να μπω για τα καλά στα έξοδα, θυσιάζοντας όμως αναγκαστικά κάποιες ίντσες διαμέτρου, και θα προσανατολιζόμουν σε άλλα είδη τηλεσκοπίων, ενώ παράλληλα θα αναζητούσα την αντίστοιχη στήριξη και τα συναφή συστήματα υποστήριξης (PC κλπ), θα τα έκλεινα μέσα σε ένα μικρό αστεροσκοπείο, που θα κατασκεύαζα, και… θα κλεινόμουν κι εγώ μέσα! (σνιφ! / ουάου!)

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Να καταθέσω κι εγώ τη δική μου εμπειρία. Ξεκίνησα με ένα ρώσικο νευτώνιο 4.25", συνέχισα με ένα 8ιντσο καταδιοπτρικό αποκλειστικά για οπτική παρατήρηση και συνέχισα με ένα 11ιντσο καταδιοπτρικό για 80-90% παρατήρηση και για 10-20% φωτογράφιση.

Σήμερα συνεχίζω να έχω το 11άρι περισσότερο για παρατήρηση και λιγότερο για φωτογράφηση, ένα νευτώνιο και δυο διοπτρικά. Η ευκολία χρήσης, μεταφοράς, εγκατάστασης του καταδιοπτρικού (σε ισημερινή) δεν συγκρίνεται. Εξάλλου στη θεωρία η μεταφερσιμότητα του καταδιοπτρικού είναι ένα από τα θετικά του σημεία σε σχέση με άλλους τύπους.

Δεν συμφωνώ με αυτό που αναφέρει ο Γιώργος για τα κακά του νευτώνειου που υποτίθεται ότι έχουν και το καταδιοπτρικά. Τα βασικά "κακά" του νευτώνειου είναι η κόμη και η εύκολη μεταβολή της ευθυγράμμισης. Η κόμη απουσιάζει πλήρως από τα καταδιοπτρικά, ενώ η διαδικασία της ευθυγράμμισης είναι αστεία υπόθεση.

Ένα επίσης βασικό μειονέκτημα είναι η κεντρική παρεμπόδιση που υπάρχει και στις δύο σχεδιάσεις. Στα καταδιοπτρικά είναι μεγαλύτερη. Θεωρητικά αυτό επηρεάζει το κοντράστ, αλλά στην πράξη είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται. Ο χρόνος προσαρμογής είναι ένα ζήτημα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα νευτώνεια.

Για τις 14" και πάνω όντως τα πράγματα δυσκολεύουν και για το κουβάλημα και για στη χρήση. Όπως λεει και ο Γιώργος, το ούτως ή άλλως στενό πεδίο των καταδιοπτρικών στενεύει ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα στο 14" Celestron (f/11) το ευρύτερο πεδίο που μπορεί να επιτευχθεί είναι ...μισή μοίρα! Αντίστοιχα στο 11άρι είναι 1 μοίρα και αν θυμάμαι καλά στο 8άρι 1.3-1.4 μοίρα.

Το βασικό μείον των καταδιοπτρικών θεωρώ ότι είναι η τιμή τους. Από εκεί και πέρα μέχρι τις 12 ίντσες πιστεύω ότι αν αφήσουμε έξω τα διοπτρικά που είναι άλλη ιστορία, τα καταδιοπτρικά υπερέχουν σε σχέση με τα νευτώνεια, κυρίως γιατί είναι λιγότερο μπελαλίδικα και πολύ πιο εύκολα και πρακτικά στη χρήση. Στατιστικά οι χρήστες καταδιοπτρικών υποφέρουν πολύ λιγότερο από λουμπάγκο και αυχενικό :mrgreen:

Κάθε αντίρρηση/διόρθωση δεκτή μετά χαράς.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης