Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά σε όλους σας!!!

θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα δυο θεματάκια.

Σκεφτομαι να ασχοληθώ με το άθλημα και τελικά κατέληξα στο να αγοράσω κιάλια.

Αρχισα λοιπόν την έρευνα αγοράς και κατέληξα σε δυο μάρκες

1) Celestron 2) Vixen όπως καταλαβαίνεται λοιπόν το πρώτο ερωτημά μου ήταν ποια είναι καλύτερη μάρκα γιατί και τις δυο που δοκίμασα τις είδα πολύ καλές (από οσα μπορεί να καταλάβει κανείς στην πρώτη του επαφή με κιάλια).

Μετά αρχισα να σκέφτομαι τις διαστάσεις που εκεί μπορώ να πω ότι με κούρασε η όλοι ιστορία. Η χρήση που σκέφτομαι να κάνω είναι κυρίως για παρατήρηση αστερισμών κτλπ. άρα άρχισα να σκέφτομαι διαστάσεις 8χ56, 9χ63. Τελικώς έχω κατασταλάξη ότι τα 9χ63 της Vixen είναι μια πολύ καλή επιλογή και με ένα τρίποδα τέλεια. Το θέμα είναι ότι τα βρήκα σε δυο μαγαζια στο Πλανητάριο και στο Akistar όπου διαπίστωσα και μεγάλη διαφορά τιμών περίπου 100 euro.

Ερώτηση για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια μεγάλη διαφορά τιμών και 2) είναι φερέγγυο αυτό το μαγαζί.

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε από τις σκέψεις μου που σας εξέφρασα παρακαλώ πείτε μου την άποψή σας θα το εκτιμούσα απεριόριστα

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσιεύτηκε
Έχω ψωνίσει και από τα 2 μαγαζιά, τηλεσκόπιο, προσοφθάλμιο και τρίποδο κιαλιών από AKTIS, Barlow 2x και κιάλια από πλανητάριο. Είναι φερέγγυα και τα 2. Όσο για τη διαφορά τιμών... είναι στην κρίση του καθενός!! 8)
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Έχω ψωνίσει και από τα 2 μαγαζιά, τηλεσκόπιο, προσοφθάλμιο και τρίποδο κιαλιών από AKTIS, Barlow 2x και κιάλια από πλανητάριο. Είναι φερέγγυα και τα 2. Όσο για τη διαφορά τιμών... είναι στην κρίση του καθενός!! 8)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ωραία τα λες καλέ μου άνθρωπε αλλά δεν μπορώ να πω ότι με βοηθάς και πολύ. :-k . Τον πήρα τηλ. και μου είπε πως είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος εδω στην Ελλάδα για αυτό και έχει τέτοιες τιμές.

Εχω μπει δυστηχως σε μεγάλες σκέψεις, θα περιμένω και τον υπόλοιπο κόσμο να μου απαντήσει και θα δώ τι θα κάνω.... but thank's anyway O:)

Δημοσιεύτηκε

Τα κιάλια που αποφάσισες να πάρεις είναι καταπληκτικά.

Ασχολούμαι κιεγώ 3 μήνες τώρα και μετα από συμβουλή

μέλους του astrovox κατέληξα σε αυτά.

Ετσι όπως γράφεις όμως δεν είναι κατανοητό ποιό μαγαζί ειναι πιο ακριβό.

Πάντως και τα δύο μαγαζιά ειναι αξιόπιστα.

Και αυτά που βλέπεις με τα κιάλια ειναι πραγματικά εντυπωσιακά για αρχή.

Δημοσιεύτηκε

Επίσης μια συμβουλή από όποιον έχει κάποια ιδέα για mirror mounts για κιάλια, κάτι σαν κιάυτό:

http://www.bigbinoculars.com/mirror.htm

Εχει χρησιμοποιήσει κανείς κάτι παρόμοιο;¨

Δημοσιεύτηκε
Τα κιάλια που αποφάσισες να πάρεις είναι καταπληκτικά.

Ασχολούμαι κιεγώ 3 μήνες τώρα και μετα από συμβουλή

μέλους του astrovox κατέληξα σε αυτά.

Ετσι όπως γράφεις όμως δεν είναι κατανοητό ποιό μαγαζί ειναι πιο ακριβό.

Πάντως και τα δύο μαγαζιά ειναι αξιόπιστα.

Και αυτά που βλέπεις με τα κιάλια ειναι πραγματικά εντυπωσιακά για αρχή.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Πλανητάριο

Vixen Ultima 7χ50 = 349

Vixen Ultima 8χ56 = 349

Vixen Ultima 9χ63 = 396

Aktistar

Vixen Ultima 7χ50 = 220

Vixen Ultima 8x56 = 240

Vixen Ultima 9x63 = 285

Ελα και πες μου τώρα τι γίνεται εδώ.

Δεν είναι να τρελαίνεσαι και καχύποπτος να μην είσαι γίνεσαι οι διαφορές είναι μεγάλες, και όταν τον πήρα τηλ. τον Αktistar να τον ρωτήσω που οφείλεται αυτή η διαφορά μου απάντησε στα πουλάω και ακριβότερα αμα θες (με μια μικρή δόση χιούμορ) αλλά μου απάντησε πως είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή. :-k

Δημοσιεύτηκε

Να σε ρωτήσω κάτι; Αν είναι να δώσεις 285€ για τα Vixen Ultima 9x63, γιατί δεν δίνεις 300€ για ένα 8" τηλεσκόπιο :?:

Αν θες να δεις αντικείμενα που δεν χωράνε στο πεδίο του τηλεσκοπίου π.χ. Πλειάδες, τότε χρησιμοποιείς τον ερευνητή.

Δημοσιεύτηκε
Να σε ρωτήσω κάτι; Αν είναι να δώσεις 285€ για τα Vixen Ultima 9x63, γιατί δεν δίνεις 300€ για ένα 8" τηλεσκόπιο :?:

Αν θες να δεις αντικείμενα που δεν χωράνε στο πεδίο του τηλεσκοπίου π.χ. Πλειάδες, τότε χρησιμοποιείς τον ερευνητή.

----------------------------------------------------------------------------------------

Καταρχάς συμμερίζομαι την άποψη του βολιώτη και κατά δεύτερων θεωρώ ότι για κάποιον αρχάριο είναι το ιδανικό για να ξεκινήσει. Τα βαζω στην τσαντούλα μου στην πλάτη και πηγαίνω... :)

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς συμμερίζομαι την άποψη του βολιώτη και κατά δεύτερων θεωρώ ότι για κάποιον αρχάριο είναι το ιδανικό για να ξεκινήσει. Τα βαζω στην τσαντούλα μου στην πλάτη και πηγαίνω... :)

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :-note

Δημοσιεύτηκε

Έχεις αποφασίσει να πάρεις 9x63?

Εγώ βασικά έχω τα Celestron Skymaster 15x70, όπου είμαι αρκετά ευχαριστημένη ως αρχάρια και τα αγόρασα 149Euro από το Πλανητάριο. Βέβαια δική σου η απόφαση :P

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Φιλε thx21 αριστη επιλογη και τα δυο κιαλια (Vixen Ultima 9x63, Celestron Ultima 9x63)!

Εχω χρησιμοποιησει κατα καιρους και τα δυο και ειναι απο τις πολυ λιγες περιπτωσεις που δεν εχω διακρινει μεταξυ τους καμια διαφορα!

Θα ελεγα οτι ειναι ακριβως τα ιδια κιαλια απλα με διαφορετικη εμφανιση!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Δεν φαντάζεσαι πόσο καλά ειναι τα 9χ63 σε σκοτεινό ουρανό για αρχή.

Και πόση δουλειά θέλει ο αρχάριος με τους χάρτες για εντοπισμό αντικειμένων.

Πιστεύω το τηλεσκόπιο είναι το επόμενο βήμα.

Δημοσιεύτηκε

Ως γνωστόν η Αktis είναι απ τα φθηνότερα για να μην πω το φθηνότερο μαγαζί της Ευρώπης.Την έχω τσεκάρει πολλές φορές σε ίδια προιόντα με άλλα μαγαζιά.(ειδικά πριν πάρω τηλεσκόπιο).Μην φοβάσαι λοιπόν.

Άλλο ένα ερώτημα

Celestron Ultima 9x63 ή Vixen Ultima 9x63

Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων τα Vixen

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :-note

Για μένα ένα καλής ποιότητας ζευγάρι κυάλια αξίζουν τα λευτά και ας μην πάρεις από την αρχή τηλεσκόπιο.

Θεωρώ την παρατήρηση μέσα από τα κυάλια μέρα με την νύχτα (είμαι λίγο υπερβολικός :) ) σε σχέση με ένα τηλεσκόπιο...

.........όσον αφορά ΜΟΝΟ την παρατήρηση.Πολύ χαλαρωτικά. Μεγάλο οπτικό πεδίο και βλέπεις με τα δύο μάτια.

Γιαυτό είμαι υπέρ στο να δίνουμε περισσότερα χρήματα για τα καλά οπτικά.

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε

Συμπληρωματικα να πω οτι οταν ειπα οτι και τα δυο κιαλια (Celestron Ultima 9x63 & Vixen Ultima 9x63) ειναι τα ιδια, εννοουσα τελικα τα celestron της ακριβως προηγουμενης γενιας.

Μολις τωρα που τα ειδα παλι απο κοντα το αντιληφθηκα.

Τα καινουργια celestron εχουν το προσθετο DX Series στην ονομασια τους.

Δεν πιστευω παντως να εχουν μεγαλες διαφορες απο τα προηγουμενα και επισης τα συγκεκριμενα καινουργια εχουν αποκομισει και αυτα πολυ καλες κριτικες στο εξωτερικο, οπως φυσικα και τα vixen.

Καλες αγορες!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απόψεις σας : τελικά πήρα τα Vixen Giant Ark 12x80 γιατί στην τιμή που έφτασα τελικά θα ήταν χαζό αν δεν τα αγόραζα για τις συγκινήσεις που θα μου προσφέρουν στο απότερο μέλλον. Επισης θέλω να ευχαρίστήσω δυο ανθρώπους που ξέρω πως θα διαβάσουν το θέμα αυτο οι οποιοι με βοήθησαν αρκέτα (αν και τους ψιλο έπρηξα ) :lol: στην αγορά του εξοπλισμού και όχι μόνο.

Υ.Γ. Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρώ κανα καλό τριποδα και φτηνό έτσι ώστε να μπορώ να απολαμβάνω χωρις να τρέμουν τα χέρια μου..

Δημοσιεύτηκε

:shock: Πώς και πήρες τα συγκεκριμένα? :shock:

Νόμιζα ειλικρινά ότι ήμουν ο μόνος στον κόσμο που τα έχει :) :) :)

Ένας τρόπος που μπορείς να τα κρατήσεις για λίγο χρόνο αν έχεις δυνατά χέρια,

είναι να τα κρατάς από μπροστά.... εκεί που είναι το μεγαλύτερο βάρος..

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικα και καλές παρατηρήσεις :P :P

-----------------------------------------------------------------------------------------'

I hope so αλλά χρειάζεται τρίποδα όπως & δηποτε αλλιώς δεν γίνεται δουλειά 8) και άντε τώρα πάλι ψάξιμο και άντε πάλι να δω τι μου αρέσει και με βολεύει και πάει λέγοντας η κατάσταση ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικα και από μένα =D>

Αν αγοράσεις τρίποδο καλύτερα να μην εχει ακτίνες στο κέντρο

αλλα αν έχει, είναι καλό με κάποιο τρόπο να κρεμάς ένα βαρος για

καλύτερη στήριξη.

Επίσης πρόσεξε το υψος του τρίποδα οταν θα παρατηρείς όρθιος.

Μπορώ να πώ ακόμα και με τα 9χ63 και σε ξαπλώστρα οι κράμπες

στους βραχίονες δεν αποφεύγονται... οπότε στα δικά σου οπωσδήποτε με ένα καλό τρίποδα.

Αλλά η συγκινηση ειναι απίστευτη σε σκοτεινό ουρανό.

Δεν έχω δει ποτέ μέσα από τηλεσκόπιο :cry: οπότε φαντάζεσαι πόσο

εκστασιασμένος έμεινα αντικρύζοντας για πρώτη φορά ένα σμήνος!!!

Καλές παρατηρήσεις!

Δημοσιεύτηκε
:shock: Πώς και πήρες τα συγκεκριμένα? :shock:

Νόμιζα ειλικρινά ότι ήμουν ο μόνος στον κόσμο που τα έχει :) :) :)

Ένας τρόπος που μπορείς να τα κρατήσεις για λίγο χρόνο αν έχεις δυνατά χέρια,

είναι να τα κρατάς από μπροστά.... εκεί που είναι το μεγαλύτερο βάρος..

'Ελπις

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση : Έχεις πάρει και τρίποδο λογικά, Εχεις υπόψη σου τίποτα καλό γιατί έχω αρχίσει και το ψάχνω το θέμα ? #-o

Δημοσιεύτηκε

.......Δεν έχει και εγώ πολύ καιρό και εγώ που τα έχω... κάποιους μήνες.

Τρίποδο που λες έχω τον απλό φωτογραφικό που είχα όταν ασχολούμουν με την φωτογραφία...

.....αλλά η συμβουλή που δίνουν όλοι οι ας το πω ειδικοί είναι για τα Giant κυάλια..

.....χρειάζεται αυτός ο τρίποδας που τα απομακρύνει από το τρίποδο για να βλέπεις και ψηλά και πιο άνετα.

Δεν ξέρω την αξία τους... αλλά θα προσπαθήσω να κατασκευάσω μόνος μου (Mastrovox :) ).

...έτσι μέχρι να κάνω τέτιο τρίποδα... έχω δυνατά χέρια και τα κρατάω από τους χοντρούς αντικειμενικούς φακούς 8)

'Ελπις

**edit: τρίποδες που τα απομακρύνουν τα κυάλια από την βάση τους είναι κάτι σαν τέτιο:

http://www.cloudynights.com/photopost/showphoto.php?photo=2838&size=big&password=&sort=7&thecat=528

;) Έλπις ;)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης