Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θα ήθελα μια αναλυτική παρουσίαση γιατί σκοπεύω να προμηθευτώ εκ νέου καλά φίλτρα για παρατήρηση σελήνης (Ταρσούδη ακούω...:-) )
Δημοσιεύτηκε

( Αν και δεν ειμαι ο Γιωργος )

Το κιτρινο το #12 ειναι πολυ καλο για Σεληνη .

Επισης υπαρχει το απλο πρασινο . ( Σε μεγαλες μεγεθυνσεις δε σου χρειαζεται ) .

Υπαρχει και το ND της Baader .

Αν εχεις μεγαλη διαμετρο ενα πολλαπλο πολωτικο ειναι ενδιαφερον .

Βεβαι η επιλογη του φιλτρου πρεοει να γινεται αναλογα και με τη διαμετρο , ωστε να παρεις αυτο με τη καταλληλη διαπερατοτητα .

Κανε και μια αναζητηση μεσα στο φορουμ .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Εχω κι εγώ το Variable Polarizing της Lumicon. Είναι καλό όμως είναι ενοχλητικό να μην μπορείς να το ρυθμίσεις χωρίς να βγάλεις τον προσοφθάλμιο από τον εστιαστή. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνει για τηλεσκόπια όλων των διαμέτρων ενώ αν έχεις ένα σταθερό neutral density δεν εξυπηρετεί καλά και ένα μικρό και ένα μεγάλο τηλεσκόπιο.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Hi,

I use the Meade variable polarizing filter. It has a thunbscrew on the outside that one can loosen which then allows for the one filter to be rotated against the second filter which is stationary. It works like a charm.

Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Για παρατήρηση ή φωτογράφηση?

Προσωπικά δεν έχω ούτε κίτρινο αλλά ούτε Variable Polarizing!!!

Για το φακό της μηχανής μου Canon EoS 350D έχω αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ στην Σελήνη γιατί θα έπρεπε να πάω σε afocal την οποία δεν την πάω σαν μέθοδο καθόλου.

Η afocal προσωπικά είναι καλή μόνο για color Moon project!!!

Η Σελήνη θέλει prime focus!!! όσα λιγότερα οπτικά στοιχεία εμπλέκονται τόσο το καλύτερο!!! βέβαια όλα αυτά αν στην μηχανή σας αποσπάτε ο φακός (αλλά το θέμα μας είναι άλλο :mrgreen: )

Φίλτρα για capturing είναι τα IR-cut Baader ή L-Astronomik και χρειάζεται και το IR pass. Θα μου πείτε καλά μια IR pass και μια μας λες για IR cut!!! ανάλογα με το seeing θα δοκιμάζετε.

Προσωπικά με την Canon σε prime focus δεν βάζω ποτέ φίλτρο εκτός από ένα IR cut που το έχω προσαρμόσει στον adaptor της μηχανής μου.

Δείτε σχετικό post :

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5679

Θα ήθελα να πάρω το κίτρινο γιατί σε αυτό έχει αναφερθεί και παλαιότερα ο κ. Αντώνης.

Ανάλογα καλά φίλτρα είναι τα Baader Neodymium και Baader Contrast Booster τα οποία και έχω.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης