vagos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Παιδιά καλησπέρα.Θα ήθελα κάποιες γνώμες για το LX200R 10"της MEADE απο εσάς τους πιό εμπειρους φίλους . Ρωτάω διότι μου δίνεται μία ευκαιρία να το αγωράσω απο Γερμανία μέσω φίλου μόνιμου κάτοικου εκεί στη τιμή των 3850 ευρώ.Τι θα πρέπει κατα τη γνώμη σας να προσέξω:
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Αν έχεις καταλήξει εκεί, αν η τιμή είναι καλή, αν το τηλεσκόπιο είναι καινούργιο και αν θα ταξιδέψει ασφαλισμένο, προχώρα το Ελπίζω μονάχα να το προορίζεις για μόνιμη εγκατάσταση, γιατί έχει το βάρος του και αν πρέπει να το πας "κάπου" για παρατήρηση τα πράγματα είναι δύσκολα αν όχι την πρώτη και τη δεύτερη φορά, σίγουρα τις επόμενες ...Επίσης, είναι σημαντικό να κάνεις μια έρευνα για το τί συμβαίνει με το service της Meade και την υποστήριξη στην Ελλάδα. Πως, αν και που καλύπτεσαι - Ψάξε και σε παλαιότερα σχετικά post Φιλικά,Ηλίας. :
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Καινουργιο στη Γερμανια εχει 4000,αρα δεν ειναι και πολυ φτηνο.Δεν ειναι μονο για μονιμη εγκατασταση(εγω το μεταφερω καθε μηνα για παρατηρηση).Αν μπορεις να το παρεις πιο φτηνα,αλλιως καλυτερα καινουργιο με εγγυηση. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Μάλλον δεν διατύπωσα τη σκέψη μου αρκετά καλά. Είναι συχνό φαινόμενο όταν κανείς σκέφτεται να αγοράσει κανούργιο τηλεσκόπιο στον ενθουσιασμό του να μην υπολογίζει το βάρος. Με τον καιρό όμως, το βάρος και η φασαρία της μεταφοράς προστίθενται στον άσχημο καιρό και στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου και μειώνουν τη συχνότητα των παρατηρήσεων και χρήσης του τηλεσκοπίου. Αν κανείς έχει την πολυτέλεια να έχει ένα μεγάλο τηλεσκόπιο μόνιμα εγκατεστειμένο, το πρόγραμμα παρατηρήσεών του θα είναι πολύ πιο πυκνό από ότι όταν πρέπει να μετακινηθεί και να καταστρώσει μια μίνι-εκστρατεία για να το χρησιμοποιήσει. Φιλικά,Ηλίας.
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Και μόνο που το τηλεσκόπιο θα ταξιδέψει τόσα χιλιόμετρα και θα έρθει σε επαφή με τα χέρια κάποιον που θα το κουβαλήσουν σαν να κουβαλούν σακί με πατάτες δεν θα έκανα ποτέ κίνηση να αγορασω κάτι εκτός της πόλης μου...Υπάρχει μια περίπτωση να το βγάλεις από το κουτι του και να χτυπούν οι καθρέπτες μέσα η να τα βλέπεις θολά....τότε τι θα κάνεις!!!!!!!! www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 ...Υπάρχει μια περίπτωση να το βγάλεις από το κουτι του και να χτυπούν οι καθρέπτες μέσα η να τα βλέπεις θολά....τότε τι θα κάνεις!!!!!!!! Θα βρίζει την ώρα και την στιγμή που αποφάσισε να το κάνει έτσι!
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Με τον καιρό όμως, το βάρος και η φασαρία της μεταφοράς προστίθενται στον άσχημο καιρό και στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου και μειώνουν τη συχνότητα των παρατηρήσεων και χρήσης του τηλεσκοπίου. Είναι μεγάλη αλήθεια! Κι εγώ πριν 10 περίπου χρόνια όταν ξεκίναγα και πρωτοπήρα το τηλεσκόπιό μου το ανεβοκατέβαζα (με 4 διαδρομές) κάθε βράδυ στην ταράτσα και μάλιστα για να βλέπω έναν ουρανό με φωτορύπανση. Ε τώρα αυτός ο ενθουσιαμός, αυτή η διάθεση (και ο χρόνος της... παιδικής ηλικίας) δεν υπάρχει. Το τηλεσκόπιο είναι στην εξοχή και κάθεται για παρατήρηση "μια στα τόσα" και έχει δώσει τη θέση του στα κιάλια και το μικρό τηλεσκοπιάκι. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Παιδιά καλησπέρα.Θα ήθελα κάποιες γνώμες για το LX200R 10"της MEADE απο εσάς τους πιό εμπειρους φίλους . Ρωτάω διότι μου δίνεται μία ευκαιρία να το αγωράσω απο Γερμανία μέσω φίλου μόνιμου κάτοικου εκεί στη τιμή των 3850 ευρώ.Τι θα πρέπει κατα τη γνώμη σας να προσέξω: Μια χαρα τιμη ειναι το 3850 γιατι στο νομικο που πηρα τηλ. σημερα γιατι και εγω το ζαχαρωνω μου ειπε 4499 οποτε γιατι με την διαφορα να μη παρεις μερικα προσοφθαλμια Βεβαια δεν ξερω ποσο ειναι τα μεταφορικα Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
vagos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημήτρη για τα μεταφορικά δεν γίνεται λόγος μιάς και θα έρθει μέσω φίλου ο οποίος διαθέτει αρκετό χώρο στο όχημα του.Αρα πιστεύω οτι γλιτώνω κάποια λεφτά.Θα ήθελα τη γνώμη σου για κάποια προσοφθάλμια που θα μπορούσα να αγωράσω.
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Πολυ θα ηθελα να σε βοηθησω αλλα δεν πιστευω οτι ειμαι ο καταλληλοςανθρωπος για να σε βοηθησω, μαλλον θα πρεπει να ρωτησεις εμπειροτερους απο εμενα. Παντος μιας και γινετε κουβεντα εγω για αρχη θα επερνα tele vue 3 προσοφθαλμια και ενα barlow , και συγκεκριμενα nagler γιατι εχουν πολυ ευρη πεδιο 82 μοιρες , ενα μικρης , ενα μεσαιας και ενα μεγαλης μεγενθυνσης γιατι με τετοιο εργαλειο θες και εργαλεια προσοφθαλμια. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
vagos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημήτρη σε ευχαριστώ
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2007 Eαν μου ελεγες για to LX200 θα σου ελεγα "μακρια"! Το LX200R ειναι απιστευτο οργανο! Εκπληκτικα και πολυ βελτιωμενα οπτικα. Το εχω τεσταρει και εμεινα αφωνος απο τη προοδο της ποιοτητας των οπτικων της MEADE. Προχωρα αφοβα! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα