nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 ξερουμε να τον βρισκουμε με το ματι αλλα δυσκολευομαστε να τον εντοπισουμε στο τηλεσκοπιο... νομιζω κατι εχει το finderscope... Δεν θα είναι καλά ευθυγραμμισμένος.Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις του.
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Αν ο πολικος αξονας της στηριξης δειχνει τον πολικο αστερα τοτε εχετε κανει μια ευθυγραμιση χοντρικη για παρατηρηση.Ισως πρεπει να παρετε κ εναν ερευνητη red dot ο οποιος θα σας διευκολυνει αφανταστα στον εντοπισμο των στοχων. Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Αν ο πολικος αξονας της στηριξης δειχνει τον πολικο αστερα τοτε εχετε κανει μια ευθυγραμιση χοντρικη για παρατηρηση.Ισως πρεπει να παρετε κ εναν ερευνητη red dot ο οποιος θα σας διευκολυνει αφανταστα στον εντοπισμο των στοχων. ε ναι απλα σιγα σιγα γτ τα εξαρτηματα κοστιζουν.... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 με 25 η 32 ευρω κανεις την δουλεια σου. Για κοιτα εδωhttp://www.telescope-service.com/ATM/finders.html#reddot Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 με 25 η 32 ευρω κανεις την δουλεια σου. Για κοιτα εδωhttp://www.telescope-service.com/ATM/finders.html#reddot ενδιαφερον... θα το εχω κατα νου! No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 θελω να δωσω τωρα γυρω στα 80Ε για να αγορασω κι αλλα εξαρτηματα για το τηλεσκοπιο... τι μπορω να παρω εκτος απο red dot finder το οποιο ειναι 100% στην λιστα; No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Aν το τηλεσκοπιο ειναι f/4 - f/6 αγορασε 2 televue nagler να εχεις. Αξιζει.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 ειναι f/5...προσοφθαλμια εχω 10mm και 25mm... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 ειναι f/5...προσοφθαλμια εχω 10mm και 25mm... Αξίζει να αντικαταστήσεις τον συγκεκριμένο 25αρη με τον 24αρη Panoptic της Televue.Εξαιρετικός προσοφθάλμιος Αλλά απο τιμή.... http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1195
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Ρε παιδια 80 ευρω έχει η κοπέλα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Μα δεν λέω να το κάνει τώρα.300 € διαφορά δεν νομίζω να τα μάζευε κανένας που μόλις άρχισε το χόμπυ...
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Λιγότερα απο 80, γιατί θέλει να πάρει και red dot.Mήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις λιγάκι vroxh και ν αγοράσεις αργότερα έναν καλό προσοφθάλμιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου;
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Λιγότερα απο 80, γιατί θέλει να πάρει και red dot.Mήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις λιγάκι vroxh και ν αγοράσεις αργότερα έναν καλό προσοφθάλμιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου; ναι ισως... αρα περνω τωρα red dot και περιμενω να μαζεψω... ευχαριστω... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2007 Καθαροί & σκοτεινοί ουρανοί ! δS>=0 (c.s.)
paranoia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2007 Ευχαριστουμε! Να ρωτησω κι εγω τωρα κατι? barlow 4* υπαρχει? Αν αν ναι ειναι καλο ή η εικονα θα ειναι χαλια? "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 H Televue βγαζει ενα τετοιο. Υπεροχος! 395 ευρω απο το πλανηταριο. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Εγώ από την τελευταία παρατήρηση που κάναμε κατάλαβα ότι ένας προσοφθάλμιος γύρω στα 13-15mm είναι MUST για deep sky. Τα περισσότερα σφαιρωτά "σπάνε σε αυτή τη μεγέθυνση" και επίσης είναι πολύ καλό για αμυδρούς γαλαξίες. Γνώμη μου, πρώτα αγόρασε προσοφθαλμίους σε διαφορετικά χιλιοστά και μετά αν θες αντικαθιστάς τους απλούς plossl που ήδη έχεις. Καλύτερα δηλαδή να πάρεις έναν 15mm παρά έναν 20-25mm που ήδη έχεις. Δεν μας είπατε, καμμιά άλλη παρατήρηση κάνατε; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vroxh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Εγώ από την τελευταία παρατήρηση που κάναμε κατάλαβα ότι ένας προσοφθάλμιος γύρω στα 13-15mm είναι MUST για deep sky. Τα περισσότερα σφαιρωτά "σπάνε σε αυτή τη μεγέθυνση" και επίσης είναι πολύ καλό για αμυδρούς γαλαξίες. Γνώμη μου, πρώτα αγόρασε προσοφθαλμίους σε διαφορετικά χιλιοστά και μετά αν θες αντικαθιστάς τους απλούς plossl που ήδη έχεις. Καλύτερα δηλαδή να πάρεις έναν 15mm παρά έναν 20-25mm που ήδη έχεις. Δεν μας είπατε, καμμιά άλλη παρατήρηση κάνατε; ναι αμε! καναμε 2-3! ευθυγραμμισαμε τα σκοπευτρα και ολα ηταν πολυ πιο ευκολα! ειδαμε τον Δια και τις Πλειαδες και ενα νεφελωμα, δεν ξερουμε ομως ποιο ηταν... το βρηκαμε στην τυχη ψαχνωντας το omega nebula...δυσκολευομαστε αρκετα με τα νεφελωματα και τους γαλαξιες... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
vroxh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 γυρνωντας απο Πατρα πειστηκα τελικα πως πρεπει να παρω κι εγω μια οικονομικη webcam για να ξεκινησω με την αστροφοτογραφια... εχετε να μου πρωτεινετε κατι; No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
milia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 γυρνωντας απο Πατρα πειστηκα τελικα πως πρεπει να παρω κι εγω μια οικονομικη webcam για να ξεκινησω με την αστροφοτογραφια... εχετε να μου πρωτεινετε κατι; Στο workshop του ο Stefan Seip πρότεινε την Philips SPC900NC (CCD webcam), με τιμή γύρω στα E100. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει όμως. δS>=0 (c.s.)
vroxh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 γεια! τι κανεις? ωραια αυτη η καμερα, βασικα κατι τετοιο ψαχνω! ξερετε μηπως απο που μπορω να την αγορασω? http://www.scsastro.co.uk/it210001.htm επισης τι λετε γι αυτην εδω... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Βροχή, την καμερούλα θα την βρεις εδώ και εδώ Αλλά δεν μας περιγράφετε καμμιά παρατήρησή σας, δεν κάνετε καθόλου; Διψάω να διαβάζω περιγραφές παρατηρήσεων ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vroxh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 οκ λοιπον... οργανωσαμε τισ προαλλες μια ομαδα απο παιδια του σχολειου που ενδιαφερονται και πηραμε τα βουνα για παρατηρηση! εγω σκοπεψα στον δια και η παρανοια-ιοαννα στις πλειαδες! αφου τα ειδαμε και τα ξαναειδαμε με διαφορους συνδιασμους προσοφθαλμιων και barlow στραφηκαμε στο φεγγαρακια! θελαμε να βρουμε τις ονομασιες κρατηρων κτλπ! πριν απο αυτο φαγαμε κατι πιτσες κτλπ κτλπ! ειδαμε το φεγγαρακι και μετα ψαχναμε διαφορους αστερισμους, δειξαμε πως βρισκονται ο πολικος αστερας και καποια αντικειμενα βαθεως ουρανου και στα αλλα παιδια και μετα το ριξαμε στο κυνηγητο το θαρρος η αληθεια ( ) και τετοια! ηταν πολυ ωραια! για την καμερα θα χρειαστω τιποτα αλλο να αγορασω προσθετα; κανεναν ανταπρορ και τετοια; No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 πριν απο αυτο φαγαμε κατι πιτσες κτλπ κτλπ! Το καλυτερο κομματι της παρατηρησης ! Η καμερα πυ αναφερεις ειναι διαφορετικη απο αυτη που σου δειχνειο planetman . Για αυτη στην οποια αναφερεσαι δεν εχω διαβασει καλα σχολια . Απ'ο,τι φαινεται τον ανταπτορα για να μπει σε τηλεσκοπιο τον εχει ετοιμο . Ενα φιλτρο IR-cut θα χρειαστεις . Αν ενδιαφερεσαι για πλανητικη αυτη που αναφερει ο planetman ειναι καλη . Τα μοτερ της στηριξης τα εχεις ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
vroxh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 αρχικα η πλανητικη φοτογραφηση με ενδιαφερει και αργοτερα και βαθεως... τα μοτερ δεν τα εχω παρει ακομα ( ) αλλα ειναι κι αυτο στο προγραμμα... μου πεφτουν λιγο ακριβα σαν μαθητρια που ειμαι. ισως αργοτερα... τελικα η philips μαλον θα μου ερθει μια χαρα... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα