Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Απ' ότι κατάλαβα όμως άλλο να βγάζεις φωτό αστραπές μερικά χλμ μακριά και άλλο κάτι που πέφτει δίπλα. Θέλω να πω ότι, νομίζω, το ότι άφησα ανοιχτό το κλείστρο 4 sec έκανε ''κακό'' στην φωτό. Μάζεψε πολύ φως. Λέτε αν το είχα στην ρύθμιση ώστε να βγάζει γρήγορα (βγάζει περίπου 5 φωτό ανά sec) να φαινόταν πιο καθαρά ο κεραυνός?? Σίγουρα δεν θα υπήρχαν οι γραμμές από τις λάμπες πάντως...

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα ήθελε λιγότερη έκθεση, αλλά που να ξέρεις ότι θα σκάσει δίπλα σου;;...

Πάντως, έχω την εντύπωση πως τέτοιες καταστάσεις θέλουν προσοχή για τις ηλεκτρονικές συσκευές όπως η ψηφιακή, ίσως υπάρχει κίνδυνος ζημιάς. (Δε συζητάμε την περίπτωση να τον φας στο κεφάλι, αυτό είναι το πρώτο...!)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Δεν είναι απαραίτητο το μεγάλο ISO....βέβαια πάντα παίζει ρόλο αν είναι απόγευμα η βράδυ.Εγώ βάζω ISO 200 η και 100 και περιμένω από 8" έως και 15".Ο σωστός χρόνος έκθεσης ποικίλει από μηχανή σε μηχανή.Έτσι αν έχεις μια καλή SLR μπορείς να παίξεις και με μεγαλύτερους χρόνους 30"...Αν έχεις όμως μια απλή φωτογραφική με μικρότερο φακό κλπ ίσως στα 30" να έχεις πολύ θόρυβο δηλαδή κόκκο..Αλλά πέρα από όλα αυτά παίζει ρόλο η εμπειρία που θα αποκτήσεις εσύ με τις δοκιμές. :D

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε
Παίδες, μπορείτε να μου πείτε τι σχέση έχουν οι κεραυνοί με το αστρονομικό περιοχόμενο του Forum? Όχι τίποτα άλλο, αλλά την προηγούμενη φορά γκρίνιαζε ο quendi για τα πυροτεχνήματα...!
Δημοσιεύτηκε
Παίδες, μπορείτε να μου πείτε τι σχέση έχουν οι κεραυνοί με το αστρονομικό περιοχόμενο του Forum? Όχι τίποτα άλλο, αλλά την προηγούμενη φορά γκρίνιαζε ο quendi για τα πυροτεχνήματα...!

Είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα πλανήτη :mrgreen:

Παλιότερα είχα βγάλει με ασπρόμαυρο φίλμ.. θα ψάξω να τις βάλω

Δημοσιεύτηκε

Ε αφού είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα πλανήτη, ας ανεβάσουμε και φωτογραφίες απο βροχές, χιόνι, χαλάζι !

Να μην αφήσουμε όμως και παραπονεμένα τα γεωλογικά φαινόμενα πλανήτη!

Καμμιά φωτογραφία από ηφαίστειο ή από θερμοπίδακες παίζει;

Δημοσιεύτηκε
Ε αφού είναι ατμοσφαιρικά φαινόμενα πλανήτη, ας ανεβάσουμε και φωτογραφίες απο βροχές, χιόνι, χαλάζι !

=D> =D>

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Βεβαίως και παίζει...

Αν έχεις και άλλες ιδέες πες τες να δούμε τι έχουμε :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Nick the greek,oταν λες για πυροτεχνηματα τι εννοεις?Γιατι ενδιαφερομαι

Πρόσφατα ανέβηκαν κάτι φωτογραφείες με πυροτεχνήματα, αλλά σύμφωνα με τους Moderators του Forum, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της αστρονομίας και έτσι σβήστηκαν.Και εγω ερωτόμαι, έχουν οι κεραυνοί σχέση ;;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης