Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ενα τηλεσκόπιο με προοπτική !!!

Αναβαθμίστε τώρα το Dobsonian τηλεσκόπιό σας τοποθετώντας τον οπτικό σωλήνα σε ισημερινή στήριξη. Επιλέξτε μία απλή ή μία ηλεκτροκινούμενη ή μία ρομποτική στήριξη (π.χ. SkyWatcher SkyScan HEQ5 GoTo) καθώς και τα αντίστοιχα στεφάνια προσαρμογής και αποκτείστε έτσι τη δυνατότητα για αστροφωτογράφιση όλων των τύπων.

Αυτο υπαρχει στην καρτελλα του DOB 8 στο πλανηταριο. Mιλαει για αναβαθμισεις στηριξεων αλλα και αστροφωτογραφια.

Αυτο σημαινει οτι το DOB στηριζεται ευκολα σε ισημερινη η ρομποτικη βαση αλλα μπορει να κανει και αστροφωτογραφηση. Αρα προφανως δεν εχει προβλημα ζυγισης.

Υπαρχει καποιος φιλος που εχει βαλει το DOB 8 της skywatcher σε ισημερινη και να κανει αστροφωτογραφια να μας πει την αποψη του καθως και εαν εχει προβλημα πανω στην ισημερινη.

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
εξαρταται τι ειδους φωτογραφηση θελει να κανει καποιος...πχ εαν ενδιαφερεσαι για πλανητικη μπορει και ενα dob να εχει πολυ καλα αποτελεσματα...αν ασχοληθεις παλι με φωτογραφηση βαθεος ουρανου(γαλαξιες,νεφελωματα κτλ) τοτε η ισημερινη ειναι απαραιτητη...βεβαια στο ερωτημα που εθεσες για την ζυγιση...νομιζω οτι δν ειμαι ο καταλληλος για να στο απαντησω(δν εχω ισημερινη)...σιγουρα θα βρεθει καποιος (ισημερινος).... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικα διατηρω ενα blog αυτη την στιγμη και θελω να το φτιαξω σχετικα με αστρονομια. Να ξεκινησω να ανεβαζω φωτο και οσο θα εξοπλιζω το τηλεσκοπιο νακαλυτερευω και το blog

Σε περιπτωση λοιπον που παρω το DOB το οποιο στην αρχικη μορφη δεν διαθετει αστροφωτο εαν τραβηξω μεσω του προσοφθαλμιου μια φωτο βαθεως ουρανου με την καμερα που διαθετω αυτη την στιγμη πως θα φαινεται.

Μιλαω φυσικα για το αρχικο σταδιο μεχρι να αγορασω ισημερινη και να το εξοπλισω με την κανονικη καμερα.

Πως θα φαινονται οι φωτο αυτες του βαθεως ουρανου. Πχ θολες, καθολου, θα μπορω να επεμβω με επεξεργασια και να τις κανω καλυτερες, θα φαινοντε ελαχιστα.

Μιλαω βεβαια για την περιπτωση που παρω DOB με το σκεπτικο να χρησιμοποιησω τα υπολοιπα χρηματα σε προσοφθαλμια και μπαρλοου.

Πως θα φαινονται οι φωτο αυτες εαν της παρω απο το προσοφθαλμιο με μηχανη ψηφιακη.

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε ΤΗΕΟ-007

Στη φωτογράφηση βαθέως ουρανού το πρόβλημα είναι ότι η

κάμερα πρέπει να στοχεύει τον στόχο για αρκετά λεπτά, διότι τα αντικείμενα είναι αμυδρά και κατά συνέπεια η καταγραφή τους σε κάποιο μέσω

(ψηφιακό ή αναλογικό) χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Κατά συνέπεια μπορείς να τραβήξεις πολύ καλές φωτογραφίες σελήνης και πλανητών επειδή είναι πιο φωτεινα σώματα απο τα DSO,

απαιτούν πολυ μικρούς χρόνους έκθεσης και μέχρι εκεί τα καταφέρνει καλά ένα DOB

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

Eνταξει μεχρι εκει, για τους πλανητες εννοω. Αλλα απο κει και περα. Οι φωτο του βαθεως ουρανου πως θα φαινονται.

Εαν τραβηξω φωτο βαθεως ουρανου με το DOB σε σχεση με το αλλο 8ιντσο νευτωνιο απο το προσοφθαλμιο σε πιο θα δειξει καλυτερα μια φωτο και πως θα φαινεται.

Η καμερα περιεχει CCD 1/2,5 ιντσες με συνολικα πιξελ 4,23 εκατομυρια. Δεν βοηθαει αυτο καθολου δεδομενου οτι και η καμερα που θα μπει πανω η κανονικη εννοω ειναι CCD

Δημοσιεύτηκε
Δεν γίνεται να κάνεις φωτογράφηση Deep Sky με Afocal σε Dob.Αφενώς θα βγαίνουν ολα κουνημένα, και αφετέρου δεν θα έχει καταγράψει τίποτα το μέσο φωτογράφησης.Είχα δοκιμάσει για πλάκα να τραβήξω τον Ωρίωνα και στα 15 sec μόνο startrails κατέγραψε η Fuji.
Δημοσιεύτηκε

Θα σου προτείνω ωποσδήποτε να πάς σε μια εξόρμηση να δεις από

κοντά όλα τα σενάρια.

Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να λαβεις μέρος στο συνέδριο

http://www.astrosynedrio2007.gr/

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε
To ιδιο ισχυει και για το αλλο νευτωνιο που εχει καλυτερο εστιακο λογο....?

Μα το άλλο Νευτώνειο είναι σε ισημερινή.Εκεί έχεις αστροστάτη να ακολουθεί συνεχώς τον στόχο και πάλι δεν χρησιμοποιηείς Afocal μέθοδο, αλλά μια ειδική CCD η έστω μια SLR.Με άπλες Compact βγαίνουν μόνο μέτρια αποτελέσματα με πολύ θόρυβο.

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα, το αλλο νευτωνιο με την βαση HQ5 δεν εχει αστροστατη. Μπαινει στο μελλον.

Σαν σωληνας με εστιακο λογο f/5 εαν βγαλεις φωτο απο το προσοφθαλμιο με μια ψηφιακη μηχανηπως θα φαινεται σε σχεση με το DOB.

Θελω να πω βαση της δυναμικης των σωληνων υπαρχει διαφορα στην φωτο εαν αυτη τραβηχτει απο το προσοφθαλμιο.

Δημοσιεύτηκε

Ειπε πιο πανω o NICKTHEGREEK οτι πηρε τον HYPERION 21mm της BAADER και στο DOB του δημιουργει μεγαλο προβλημα στο ακριανο πεδιο.

Ο φακος εαν δεν κανω λαθος κανει κοντα στα 100 ευρω. Εαν στον ιδιο φακο χρησιμοποιουσαμε τηλεσκοπιο με f/5 εστιακο λογο θα ηταν καλυτερα η χειροτερα τα πραγματα.

Για να πεις οτι θα παρεις ενα καλης ποιοτητας προσοφθαλμιο ποσα χρηματα πρεπει να διαθεσεις.

Δημοσιεύτηκε
Χειρότερα αφού το f/5 είναι γρηγορότερο και πιο απαιτητικό σε premium προσοφθάλμιους.Όμως, επειδή το Skywatcher έχει μεγαλύτερο δευτευρεύον κάτοπτρο απο τι το GSO, δείχνει ελάχιστα καλύτερα απο τι το δεύτερο.
Δημοσιεύτηκε

Για να πεις οτι θα παρεις εναν καλης ποιοτητας προσοφθαλμιο ποσα χρηματα πρεπει να διαθεσεις.

Και κατι αλλο.

Εστω οτι εχουμε ενα barlow 2Χ για καλυτερο eye relief.

Για να παρουμε την καλυτερη δυνατη μεγεθυνση αλλα και την πιο μακρινη που δινουν τα δυο παραπανω της skywatcher τι mm προσοφθαλμια πρεπει να χρησιμοποιησουμε και τι πρωτιστως πρεπει να κοιταξουμε για να κρινουμε την ποιοτητα τους.

Δημοσιεύτηκε
Για να πεις οτι θα παρεις εναν καλης ποιοτητας προσοφθαλμιο ποσα χρηματα πρεπει να διαθεσεις.

Καλοί προσοφθάλμιοι που θα έχουν καλή απόδοση σε f/5, είναι οι Pentax XW,οι Swan της William Optics,οι Panoptic της Televue και φυσικά οι ίδιοι οι Naglers (αλλά εκεί πας σε αστρονομικές τιμές).

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικα πιστευω και θεωρω καλυτερο για το καθε τηλεσκοπιο να εχει προσοφθαλμια και barlow της ιδιας εταιριας.

Εγω ετσι σκεφτομαι να αγοραζω. Σκεφτομαι να κινηθω πανω στοα προσοφθαλμια και τα barlow της televue. Ειναι μεν ακριβοτερα αλλα απο αυτα που διαβαζω νομιζω οτι ειναι και απο τα καλυτερα.

Πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να αγοραζετε προσοφθαλμιο με zoom η οχι.

Δημοσιεύτηκε
Δεν γίνεται να κάνεις φωτογράφηση Deep Sky με Afocal σε Dob.Αφενώς θα βγαίνουν ολα κουνημένα, και αφετέρου δεν θα έχει καταγράψει τίποτα το μέσο φωτογράφησης.

Για του λόγου το αληθές, εχθές δοκίμασα να βγάλω τον Ωρίωνα και να τι βγήκε. 8 sec ISO 3200 f/2.8:

M42.thumb.jpg.669f6e3b0c0f26cba998650da63cb8bd.jpg

Δημοσιεύτηκε

..φιλοι καλησπερα και απο εμενα ...(υστερα απο καιρο)

...μετα απο την αγορα του barlow της televue απο τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος και επειδή δεν βλέπω να βγάζω το κανόνι μου (8’’ dob ) στας εξοχας συντομα...σκεφτομαι να αγοράσω ένα φίλτρο για παρατήρηση μέσα απο την Αθήνα...

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω συνεχώς είναι το ’βράσημο ‘ της εικόνας εχοντας μεγέθυνση πάνω απο 120Χ (πλανητικη παρατηρηση) καθώς και τη δυσκολία και μόνο με περιφεριακή όραση του εντοπισμού DSO s .Ξερω πως δεν μπορώ κάτω απο την ίδια μασχάλη να ’βάλω ’ 2 καρπούζια αλλά υπάρχει λύση μεχρι 80-100 ευρω που να με καλύπτει οχι 100% αλλα σε ικανοποιητικό ποσοστό?

Δημοσιεύτηκε

Εκατσα και διαβασα το φορουμ αρκετα καθως και το NIGHTWATCH και πηρα την τελικη αποφαση.

Eπειδη το τηλεσκοπιο θα το χρησιμοποιω και εξω απο την πολη αλλα πολυ περισσοτερο εντος καθως εχω την τυχη να διαθετω

α) σπιτι στο περιστερι οπου διακρινω παρα πολλα αστρα λογω αρκετα καλης ορατοτητας.

β) σπιτι στην λουτσα με καλη ορατοτητα

αλλαζω πλευση και δεν ψαχνω πλεον για νευτωνια αλλα για διοπτρικα αποχρωματικα των 4 ιντσων εως πεντε ιντσων τα οποια μπορουν να διακρινουν εως αστερες 13 μεγεθους και να αποδιδουν παρα πολυ καλες εικονες εν μεσω φωτορυπανσης.

Εφοσον τα βασικα αστρικα μεγεθη που αξιζει κανεις να δει ειναι μεχρι πεμπτου μεγεθους και το 4ιντσο δειχνει μεχρι 13 μεγεθους αστερες ειμαι υπερκαλυμενος για παρατηρηση.

Το μειονεκτημα ειναι μεν η τιμη και η λιγο μικροτερη εμβελεια παρατηρησης αλλα

α) κανει πολυ καλυτερη αποδοση σε μερη με φωτορυπανση απο τα νευτωνια

β) εχει πολυ καλυτερη οπτικη αποδοση για φωτογραφιες

γ) θελει πολυ λιγοτερη συντηρηση καθως ο σωληνας ειναι κλειστος και δεν μπαινει σκονη.

δ) ειναι πανευκολο στην μεταφορα και θελει πολυ αραιωτερη εστιαση

ε) εαν βαζω καθαρες εκονες σε ενα προγραμμα επεξεργασιας θα παιρνω πολυ καλες μεγεθυνσης αλλα και πολυ καλυτερη καθαροτητα.

Αποχωρω απο τα νευτωνια και παω πλεον σε διοπτρικα αποχρωματικα.

Εχω λοιπον μετα απο ψαξιμο σημερα τεσσερα μοντελα

ΤΟ 4ιντσο ED 100 PRO της SKYWATCHER

TO 5ιντσο ED 120 PRO SKYWATCHER

TO 4ιντσο ED της VIXEN

TO 4ιντσο NP 101 της TELEVUE

Γνωριζει κανεις τιμες απο αυτους του σωληνες και τι προτεινει.

Δημοσιεύτηκε

Επειδη κατα τα γραφόμενά σου είσαι αρκετά μπερδεμένος,

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Θα σου προτείνω ωποσδήποτε να πάς σε μια εξόρμηση να δεις από

κοντά όλα τα σενάρια.

Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να λαβεις μέρος στο συνέδριο

http://www.astrosynedrio2007.gr/

:( DSO από το περιστέρι : ....μαλλον ξέχασέ το, εκτός από κανενα σμήνος

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

Aπο την πλευρα του βουνου στο ΒΟΡΡΑ αλλα και στην δυση εχω πολυ καλη ορατοτητα.

Αφου να φανταστεις εαν αφησω το ματι κανα 3λεπτο στον ουρανο να εγκλιματιστει ξεχωριζω αμυδρα αστερια πολυ ευκολα.

Ειδικα την κασσιοπη, τον κηφεα, την ανδρομεδα, τον περσεα, τον πηγασο, τους διακρινω παρα πολυ ανετα διοτι το σημειο που βρισκονται δεν υπαρχουν φωτα της πολης διοτι γυρω γυρω εχω βουνα.

Φυσικα απο ανατολη εχω την αθηνα και απο νοτο τον πειραια. Παντως απο νοτο η κατασταση ειναι καπως καλυτερη.

Εφοσον εγκλιματιστει το ματι γινεται μεγαλο παιχνιδι.

Δημοσιεύτηκε
Εκατσα και διαβασα το φορουμ αρκετα καθως και το NIGHTWATCH και πηρα την τελικη αποφαση.

Eπειδη το τηλεσκοπιο θα το χρησιμοποιω και εξω απο την πολη αλλα πολυ περισσοτερο εντος καθως εχω την τυχη να διαθετω

α) σπιτι στο περιστερι οπου διακρινω παρα πολλα αστρα λογω αρκετα καλης ορατοτητας.

β) σπιτι στην λουτσα με καλη ορατοτητα

αλλαζω πλευση και δεν ψαχνω πλεον για νευτωνια αλλα για διοπτρικα αποχρωματικα των 4 ιντσων εως πεντε ιντσων τα οποια μπορουν να διακρινουν εως αστερες 13 μεγεθους και να αποδιδουν παρα πολυ καλες εικονες εν μεσω φωτορυπανσης.

Είσαι σίγουρος οτι αυτό θες πραγματικά; Αν ναι, τότε λάβε υπόψιν σου οτι το να πάρεις ενα αποχρωματικό σε καλή διάμετρο, θα σου κοστίσει το 5πλλάσιο απο τι ενα Νευτώνειο για αρχή.Σκέψου το σοβαρά, γιατί τα λεφτά που παίζονται εδω είναι πολλά.Αν πάλι επειμένεις σε αυτή σου την απόφαση, θα είμαι ο πρώτος να σε βοηθήσω στο να επιλέξεις κάτι καλό!

Δημοσιεύτηκε

To εψαξα NICK και οντως ειναι πανακριβα. Θα παω απο το πλανηταριο την τριτη να ρωτησω τιμες για τα skywatcher και το ΝP-101 της ΤELEVUE.

Σκεφτομαι να παρω το 200/1000 με την ισημερινη και στην πορεια να παρω και ενα αποχρωματικο των 80 η 100mm το οποιο παει στην ισημερινη βαση που παει και το νευτωνιο.

Μολις κατεβηκα απο την ταρατσα μαγκες και εχω τρελαθει. Δεν ξερω εσεις πως βλεπετε απο τις περιοχες σας αλλα εγω μολις πριν απο λιγο ειδα πεντακαθαρα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟ (μετρησα με το χερι και βρηκα τον πολικο αστερα της μικρης αρκτου)

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

ΓΑΛΑΞΙΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ (με λιγο περισσοτερη προσοχη)

ΠΛΕΙΑΔΕΣ (καθαρα)

ΚΑΣΣΙΟΠΗ

DENEB

ΒΕΓΑ

ΚΥΚΝΟ (καθαρα)

ΚΗΦΕΑΣ

ΑΛΤΑΙΡ

Και δεκαδες αλλα αστρα διαφορων μεγεθων τα οποια θα τα εξετασω αλλη μερα.

Παιδες μπορειται να μου πειτε απο τις περιοχες σας εαν τα βλεπετε αυτα τα αστρα. Γιατι εγω ρε μαγκες τα βλεπω παρα πολυ καλα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης