Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα απέκτησα μία canon 400D και εχθές προσπάθησα τις πρώτες μου φωτογραφιές μεγάλης έκθεσης αλλά ο ουράνος έβγαινε κόκκινος.Από ότι ξερω νόμιζω οτί έχει να κάνει με κάτι σαν υπερφωτισμό σε συνδιασμό με φωτορύπανση αλλα όχι και για μισο λεπτό εκθεση!!!!

Μάλλον πρόκειται για κάτι απλό αλλά επείδη είμαι καινούριος σε αυτά μπορεί κάποιος να μου πεί τι είναι και πως μπορώ να το διορθώσω;

ευχαριστώ πολύ

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ φίλε θα βοηθούσε εάν μας έλεγες σε πια περιοχή τράβηξες τις φωτογραφίες και αν ανέβαζες μία να δούμε. Τι ISO χρησιμοποίησες? Αν είσαι σε Αθήνα ή άλλη μεγάλη πόλη δεν είναι καθόλου περίεργο και ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την φωτορύπανση είναι απλά..να βγεις εκτός πόλης κάπου που δεν έχει!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Τα iso μου ήταν 800 και 1600 με εκθέσεις απο 30'' μεχρι 5' και διαφραγμα απο 5,5 ως 14 (τα πάντα σχεδον :D )

Η πόλη έχει αρκετή φωτορύπανση ειδικά στο σημείο που είμαι αλλά η κατάσταση δεν είναι τραγική.Σήμερα θα κάνω μια ακόμα προσπάθεια και θα ανεβάσω να δείτε φωτογραφίες.κάποια γενικά μέτρα που θα μπορούσα να πάρω;

Δημοσιεύτηκε

Αν μας ανέβαζες μια-δυο φωτο θα μας βοηθούσες πολύ να σε βοηθήσουμε.

Πάντως διαισθιτικά μου φαίνεται υπορβολικό το iso 800 πόσο μάλλον το 1600.

Έγω θα ξεκινούσα να παίζω με iso 400 στα 15-30'' και διαφραγμα ό.τι έχεις μεγαλύτερο (μικρότερο f) Ίσως και ακόμα μικρότερο iso να βοηθούσε για να μην γράφει το αχνό φώς του ουρανού αλλά να γράφει το έντονο φως των διερχόμενων αμαξιών πχ ( Aν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις φωτογραφίες του τύπου τον δρόμο να φωτίζεται από τα φώτα των αμαξιών σαν γραμμές ή κάτι ανάλογο.) Και βέβαια αφού έχεις ψηφιακή δώστου να καταλάβει στον πειραματισμό όσο σου επιτρέπει η μπαταριά σου, η κάρτα σου και η υπομονή σου! Μόνο, ν'αλλάζεις μια παράμετρο τη φορά (χρόνο έκθεσης-διάφραγμα-iso)

Δημοσιεύτηκε

Τον ουρανό βγάζω με τον 18-55mm τον απλό της canon χωρίς τηλεσκόπιο...

έχω ακόμα πρόβλημα με την εστίαση δε βλέπω τίποτα και και η αυτόματη δε κάνει καλή δουλεία τι μου προτείνετε;

.JPG.b198f5aa596fc5acd53cea035343b03a.JPG

να την και η φώτο..1600 iso με f 4.5 και 30''.Έχω και άλλες αμά θέλετε με διάφορες ρυθμίσεις..

Δημοσιεύτηκε

Τα λεγόμενα εδώhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=64459&sid=e8b8174c254e275426fa049df3f0d8d2#64459

με κάνουν να πιστεύω ότι μάλλον η φωτορύπανση φταίει.

Μεταξύ μας, δοκίμασες να πειράξεις λίγο τα levels με photoshop-gimp ή ό,τι άλλο; Διάλεξε ως μαύρο την κόκκινη σούπα και ως άσπρο τα άστρα. Με κάθε σεβασμό στην φώτο σου και σένα, την πείραξα λίγο

test.jpg.753f4a546b544dc343af501a6f279fb2.jpg

Δημοσιεύτηκε

Στην πρώτη εικόνα βλέπεις που θα βρεις τα levels στο photoshop (ή Ctrl+L)

Στη δεύτερη εικόνα βλέπεις το παράθυρο των levels με τονισμένο το κουμπάκι για την επιλογή του μαύρου.Αφού το πατήσεις, διαλέγεις ποια περιοχή (χρώμα) της φώτο σου θέλεις να την θεωρεί ως απόλυτο μαύρο.Το τέρμα δεξιά σταγονόμετρο είναι το αντίστοιχο για το άσπρο.Οπότε μαύρο στον ουρανό και άσπρο στα άστρα.

907258709_levels1.JPG.865797610d2264e78764d06342b74de4.JPG

50647044_levels2.JPG.17812caff8f5aa9388d173569b29ba6b.JPG

Δημοσιεύτηκε

Φίλε agis, έχω και εγώ την ίδια μηχανή..

Μια συμβουλή: ΜΕΛΕΤΗ!!!πρέπει να διαβάσεις το manual της μηχανής και θα πάρεις απαντήσεις σε όλα!!!!!!

το focus π.χ. στα αριστερά του φακού υπάρχει ένα διακοπτάκι που λέει ΑF/MF δηλαδή αυτόματο focus και manual focus.Απλά το βάζεις στο χειροκίνητο και εστιάζεις με το χέρι...

Βγάλε πολλές φωτογραφίες για εξάσκηση....και δεν εννοώ αστροφωτογραφίες μόνο...οτιδήποτε.!!!!!

Δημοσιεύτηκε
Μια συμβουλή: ΜΕΛΕΤΗ!!!πρέπει να διαβάσεις το manual της μηχανής και θα πάρεις απαντήσεις σε όλα!!!!!

Τηλέμαχε, η συμβουλή σου είναι ορθότατη. Προσωπικά πάντα διαβάζω εξαντλητικά τα manual οποιουδήποτε προϊόντος παίρνω, ειδικά τόσο πολύπλολων πραγμάτων. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μαθαίνεις. Ωστόσο πολύ κόσμος δεν πολυσυμπαθεί τα manual ή τα βαριέται και χάνει πολλά πράγματα από τις δυνατότητες του προϊόντος.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Μια συμβουλή: ΜΕΛΕΤΗ!!!πρέπει να διαβάσεις το manual της μηχανής...

το focus π.χ. στα αριστερά του φακού υπάρχει ένα διακοπτάκι που λέει ΑF/MF δηλαδή αυτόματο focus και manual focus.Απλά το βάζεις στο χειροκίνητο και εστιάζεις με το χέρι...

αν και δε τα διαβάζω συχνα αυτό το διάβασα από την πρώτη στιγμή!!! το πρόβλημά μου είναι οτί στο manual focus δε βλέπω για να το κάνω.... εννόειται ότι ήξερα για mf kai af...

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

Δημοσιεύτηκε

όχι ακόμα! υπάρχει κι άλλη λύση!!

Απλά εστίασε τη μηχανή με το MF σε ένα λαμπρό αστέρι(μπορείς να εστιάσεις άνετα) και απλά μετά γύρνα τη μηχανή στο σημείο του ουρανού που θέλεις.. :wink: και είσαι ΟΚ!

Δημοσιεύτηκε
Απλά εστίασε τη μηχανή με το MF σε ένα λαμπρό αστέρι(μπορείς να εστιάσεις άνετα) και απλά μετά γύρνα τη μηχανή στο σημείο του ουρανού που θέλεις.. :wink: και είσαι ΟΚ!

_MG_0425.jpg.a26748635fe0c06697d85f03852014bf.jpg

κάπως έτσι βγήκε αυτή το πρόγραμμα μου άρεσε πολύ και κάποια κομμάτια μπορώ να τα δουλέψω με αυτήν την κάμερα οπότε το πήρα...αλλά δε το δούλεψα δε πρόλαβα...

Δημοσιεύτηκε
...τα 30 δευτερόλεπτα που σου δίνει η μηχανή είναι πολύ λίγα..

Με υψηλή ευαισθησία ISO (μιας και οι SLR δεν βγάζουν τόσο θόρυβο), νομίζω μπορεί να κάνει δουλειά.Εξάλλου μπορεί να πάρει διαφορετικές εκθέσεις των 30 sec και να τα στακάρει μετά.

Δημοσιεύτηκε

Σε ότι αφορά τον κόκκινο ουρανό, είναι πράγματι φωτορύπανση.

Μέρος του προβλήματος λύνεται με φίλτρο κατά της φωτορύπανσης πχ Idas LPS όπου σου διπλασιάζει περίπου τον χρόνο έκθεσης.

Σε ότι αφορά την λήψη αστροφωτογραφίας με DSLR και πιο συγκεκριμένα CANON EOS , εδώ θα βρείς ότι χρειάζεσαι :

http://www.covingtoninnovations.com/dslr/EOS300Dastro.html

Το ότι αναφέρεται σε EOS 300 μην το λαμβάνεις υπ' όψιν γιατί το βασικό μενού είναι ίδιο και στην 350 D αλλά και στην 400D.

Εδώ θα βρείς ότι αφορά τους τρόπους εστίασης :

http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/FOCUS/METHODS.HTM

Εδώ θα βρείς διαδικασία σύνθεσης :

http://www.astropix.com/HTML/J_DIGIT/TOC_DIG.HTM

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε
...τα 30 δευτερόλεπτα που σου δίνει η μηχανή είναι πολύ λίγα..

Με υψηλή ευαισθησία ISO (μιας και οι SLR δεν βγάζουν τόσο θόρυβο), νομίζω μπορεί να κάνει δουλειά.Εξάλλου μπορεί να πάρει διαφορετικές εκθέσεις των 30 sec και να τα στακάρει μετά.

στα 800 και πάνω εμφανίζει αρκετά έντονο θόρυβο...

Δεν λέω πάντως ότι δεν κάνει δουλειά ...απλά για καλύτερα..!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης