xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Επιτέλους... μετά από καιρό προσπάθειας βρήκα πριν λίγο τον γαλαξία της Ανδρομέδας (δυστυχώς απ' τη ταράτσα του σπιτιού μου ). Δεν μπορώ να πω ότι έχει και τις ιδανικότερες συνθήκες για παρατήρηση (έχω δει και καλύτερες νύχτες μέσα στην πόλη). Τον βρήκα πρώτα στον ερευνητή του dob 8" μου και έπειτα στο 25mm super plossl μου. Φαινόταν και ένας συνοδός γαλαξίας, πιθανότατα ο M110 απ' ότι βλέπω τώρα στο starry night. Στη συνέχεια έβαλα τον νέο μου Hyperion 13mm και έβαλα στο κέντρο τον Μ31. Μου άρεσε αρκετά! Το κακό που διαπίστωσα με τον Hyperion είναι ότι δυσκολεύομαι να κοιτάξω γύρω-γύρω στο πεδίο και πρέπει να έχω τη κόρη μου προς το κέντρο του πεδίου. Ήθελα επειγόντως να μοιραστώ με όλους εσάς αυτή μου την εμπειρία! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Καλά έκανες. Η Ανδρομέδα φαίνεται καλύτερα με όσο το δυνατόν ευρύτερο πεδίο, για να χωράει όλη μέσα, κατά τη γνώμη μου πάντα. Καλές παρατηρήσεις!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Μπάμπη, καλορίζικος ο Υπερίωνας! Ο συγκεκριμένος 13αρης πιστεύω είναι ο καλύτερος της σειράς αφού είναι ο μικρότερος και ελαφρύτερος.Επίσης το πεδίο στα άκρα δεν χαλάει τόσο πολύ οσο στον 17αρη και στον 21αρη.Όμως για το Μ31 θα χρειαστείς κάτι που να σου δίνει μεγαλύτερο πεδίο.Στην εξώρμηση μας στον Στρούμπουλα, αν θυμάσε ο planetman κρατούσε έναν 2" 56αρη που έδινε πραγματικό πεδίο 2.3 μοίρες και πάλι όμως ο γαλαξίας χωρούσε ισα ισα στο πεδίο.Μπορείς να δοκιμάσεις να το δεις ολόκληρο απο τα κυάλια η ένα μικρό διοπτρικό.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Φαινόταν και ένας συνοδός γαλαξίας, πιθανότατα ο M110 απ' ότι βλέπω τώρα στο starry night.Μια προσφατη προσπαθεια και η οποια θα χρειαστει δευτερη επισκεψη: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-0205.htm Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Ωραία όπως πάντα η φωτο! Η βραδιά τελείωσε με το M42 στον Ωρίωνα.Και κατάλαβα γιατί έδωσα 100 euros για τον 13mm Hyperion. Είδα για πρώτη φορά όλη την δομή του νεφελώματος και όχι μόνο ένα ακανόνιστο συννεφάκι με το τραπέζιο. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Φαινόταν και ένας συνοδός γαλαξίας, πιθανότατα ο M110 απ' ότι βλέπω τώρα στο starry night. Μπράβο Μπάμπη! Ο συνοδός που βλέπεις είναι ο Μ32! Να ξέρεις ότι τα βλέπεις ανάποδα σε σχέση με το starrynight. Το ίδιο λάθος είχα κάνει κι εγώ στην αρχή. Κι εγώ από την ταράτσα μου βλέπω μόνο τον ένα συνοδό. Στον Στρούμπουλα που πήγαμε είδα και τους 2. Ο Μ110 είναι πιο αμυδρός. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
koyote Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Μπραβο μπαμπη!!!Θυμαμαι την παρατηρηση της ανδρομεδας απο το χωριο τον αυγουστο!Διακρινονταν και οι 2 συνοδοι γαλαξιες!!Ποσο λαμπρος φαινοταν ο πυρηνας του!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα