Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους σας!

Είμαι πρωτάρης στο θέμα των τηλεσκοπίων και μπορώ να διαθέσω

μέχρι 500ευρώ για τηλεσκόπιο!Κύριο ενδιαφέρον είναι να παρατηρήσω το πλανητικό μας σύστημα κ γαλαξίες-νεφελώματα(αν γίνεται με αυτά τα χρήματα)!Όποιος έχει λοιπόν τη καλοσύνη να μου προτείνει καποιο καλο τηλεσκόπιο σε αυτή τη τιμή κ από που να το αγοράσω(κάνω αγορες κ μέσω ιντερνετ).

Ευχαριστώ εκ τών προτέρων!

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά xloubis! Kαλώς όρισες :D

θα σε βοηθούσε πάρα πολύ να αποκρυσταλλώσεις άποψη αν έβρισκες χρόνο να διαβάσεις παλαιότερες δημοσιεύσεις με το ίδιο θέμα.

Όπως για παράδειγμα :

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6065&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6188

θα ήταν χρήσιμο επίσης να μας πεις από που κατά βάση θα παρατηρείς και αν σκέπτεσαι να ασχοληθείς με την αστροφωτογράφηση.

Φυσικά και μπορείς να αγοράσεις ένα τηλεσκόπιο με αυτά τα λεφτά (500 ευρώ), που θα παρατηρείς γαλαξίες και νεφελώματα, ειδικά αν το μέρος

που παρατηρείς είναι μακριά απ τα αστικά κέντρα.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Κατερίνα!Το απο πού θα παρατηρώ είναι ένα πρόβλημα που με βασανίζει διότι μένω Αθήνα..Τα μέρη που μπόρώ να φυλάξω εκεί το τηλεσκόπιο ειναι¨Πορτο ράφτη, Διόνυσος, και το χώριό μου έξω απο την Καλαμάτα που εχει απίστευτο ουρανό αλλα απέχει 3 ώρες απο Αθήνα κ δεν θα πηγαίνω συχνά γιαυτό το απορρίπτω..Τώρα οσον αφορά την αστροφωτογράφηση θα με ενδιέφερε σε περίπτωση που η μικρή φωτορύπανση που εχει το Πόρτο ράφτη(γιατι μαλλον εκεί θα πάει) δεν χαλάει τις φωτογραφίες.Γιαυτό ζητάω απο κάποιον που ξέρει να μου πει αν θα μπορώ να βγάζω φωτογραφίες κάτω από αυτες τις συνθήκες.

Σκέφτομαι για το LightBridge Dobson 8" της Meade για αρχή,τι λες? :D

Δημοσιεύτηκε

Αν θέλεις να ασχοληθείς με αστροφωτογράφηση να ξέρεις οτι η βάση dob δεν θα σε βοηθήσει καθόλου....

όσο για το lightbridge το 8'' δεν ξέρω τι τιμή έχει αλλα μπορείσ να πάρεις το skywatcher 8'' που ειναι προσφορά του πλανηταρίου στα 300 ευρώ...

που θεωρείται απο τους εδώ σαν την βέλτιστη επιλογή

αγοράς τηλεσκοπίου ήπιου κόστους και πραγματικά μεγάλων επιδόσεων

Το dob είναι πολύ καλή επιλογή για αρχή... και εύχρηστο αλλα για αστροφωτογράφιση εκτός απο τα στοιχειώδη δεν κάνει....,

Φιλικά

Μιχαηλίδης Κυριάκος

dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε

xloubis: Ένα από τα καλύτερα που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το skywatcher το 8ιντσο το dobsonian όπως προτάθηκε, που είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο και πιό οικονομικό και μετά να πάρεις και μία ισημερινή στήριξη για την αστροφωτογράφηση. Βεβαίως σίγουρα θα θέλεις και απο την αρχή να ασχοληθείς με φωτογράφηση, αλλά θα ευχαριστηθείς και την παρατήρηση ώσπου να πάρεις την στήριξη.

Το lightbridge για 8 ίντσες δεν νομίζω ότι αξίζει. Άν βλέπεις τον κλειστό σωλήνα και λές τι μεγάλος που είναι, μετά όταν θα τον στήνεις σε κάνα βουνό και σε ανοιχτή τοποθεσία θα λές τι μικρό που είναι. Το δικό μου το 10ιντσο χωράει στο polo το τετράπορτο στα πίσω καθίσματα από πόρτα σε πόρτα κατα μήκος. Στο 8ιντσο θα έμενε και χώρος. Και η βάση του πιάνει περίπου λίγο παραπάνω από το μισό πορτ μπαγκάζ, αλλά έχει χώρο για να μπούν και άλλα πράγματα. Βεβαίως σίγουρα σκέφτεσαι τη φορητότητα, αλλά το lightbridge είναι πιό ακριβό και εφόσον θέλεις και την αστροφωτογραφία πρέπει να σκεφτείς και την αγορά της ισημερινής στήριξης.

Άν είναι κάτι που έμαθα σε αυτό το forum είναι ότι αυτό που προτείνουν σχεδόν όλοι είναι και το καλύτερο δοκιμασμένα, στις πιό πολλές περιπτώσεις. Και τώρα μπορώ να το πώ και εγώ.

Όσο για την φωτορύπανση, ακόμη και στο Πόρτο Ράφτι έχει, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερο από Αθήνα. Ειδικά πρός τα ανατολικά. Σίγουρα θα βγάζεις φωτογραφίες deep sky objects, αλλά φυσικά μην περιμένεις να είναι το ίδιο όπως από έναν πολύ σκοτεινό ουρανό. Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις για κολπάκια εκεί κοντά που να είναι πίσω αππό βουνό ή λοφάκι και να κρύβουν πιό πολύ την φωτορύπανση της Αθήνας και του Πόρτο Ράφτι.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Και να έχεις υπ' όψιν σου ότι θα αναγκαστείς να δώσεις και αρκετά χρήματα σε προσοφθάλμια. Άκου κι εμένα, είμαι παθών, έκανα το λάθος και κοίταξα μέσα από panoptic. ](*,)

Πάντως ακόμη και το 8" dob skywatcher είναι εξαιρετικό όργανο κάτω από σκοτεινό ουρανό και με καλά προσοφθάλμια. Και εξαιρετικά εύχρηστο. Πιστεύω πιο εύχρηστο τηλεσκόπιο για παρατήρηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η αστροφωτογράφηση έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη κι απαιτεί πολλές γνώσεις κι εμπειρία, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να αποκτήσεις πρώτα μερική.

Δημοσιεύτηκε

Όντως το skywatcher τo 8" είναι αρκετά καλό κ διάβασα πάρα πολύ θετικά σχόλια για την αγορά του σαν πρώτο τηλεσκόπιο!Planetman όταν λες οτι τα προσοφθάλμια του δεν αξίζουν είναι τελείως μαπα?τι προτείνεις να αγοράσω για να κάνω την παρατήρηση όσο το δυνατόν καλύτερη με το skywatcher?

Όλο κ κάπου θα βρω να το βάλω να μην το επηρεάζουν τα φώτα..Για αρχή το 8" ή το 10"?κ ποια η διαφορά στην τιμή τους αν γνωρίζει κάποιος?

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα, δεν ξέρω αν είναι τελείως μάπα ή όχι αλλά εγώ είδα τα ίδια πράγματα με το εργοστασιακό και με ένα panoptic και η διαφορά είναι χαώδης. Βέβαια η τιμή αυτού του προσοφθαλμίου είναι όση ολόκληρου του skywatcher dob 8", οπότε όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Όσον αφορά το τί προσοφθάλμια θα χρειαστείς, αυτό θα το δεις στην πράξη, το καλύτερο θα είναι να πας σε καμμιά συγκέντρωση ώστε να δεις από κοντά εξοπλισμό ή διάβασε από εδώ μέσα κάποιες παρατηρήσεις στην κατηγορία "αστρονομικές παρατηρήσεις", αναφέρουν με τί προσοφθάλμια είδαν τι.

Όσον αφορά τιμές, μπες www.astronomy.gr και www.aktistar.gr και ψάξε.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Τα προσοφθάλμια που δίνει μαζί το 8αρι dob της SkyWatcher είναι επαρκέστατα για ξεκίνημα. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν καλό να πάρεις έναν καλό barlow που θα σου κοστίσει (τιμή ασφαλείας κατ' εμέ) από 85 έως και 140 ευρώ και θα έχεις πλέον ένα ενδιαφέρον σετάκι μεγεθύνσεων. Εκτός αν έχεις αρκετά/πολλά/πάρα πολλά χρήματα να διαθέσεις και την κάνεις τη δουλειά με αγορά προσοφθαλμίων.

Το 25αρι που σου δίνει με το τηλεσκόπιο η εταιρεία είναι αρκετά ευρύ, αλλά προσωπικά θέλω λίγο ακόμη.

Σε γενικές γραμμές πάντως ως αρχάριος ακόμη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το εν λόγω τηλεσκόπιο, το οποίο αν το πας σε σκοτεινό ουρανό η τιμή του από τα 300 ευρώ εκτοξεύεται στις ...3000!

Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς...

Μ.Χ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης