filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Ναι αλλα ενδιαφερεται για αστροφωτογραφηση . Οποτε ήθα μεινει στις 6" με μια καλουτσικη στηριξη ή παιρνει 8" dob κι αργοτερα μια καλη ισημερινη οπως η HEQ5 . Φωτογράφηση με καλούτσικη βάση δεν... Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για αστροφωτογράφηση και απο την άλλη να μιλάμε για Bagdet 350 ευρω.... Είναι οξύμωρα αυτά τα δύο... Κατα την ταπεινή μου γνώμη... Nightwatch toy Dickinson για αρχή... Και μετά το Dob αποτελεί μονόδρομος.... Αν δεν μάθει όμως καθόλου τον ουρανό θα απογοητευτεί ακόμα και με το dob γιατί θα βαρεθεί να βλέπει μόνο τη Σελήνη, Το Δία και το Κρόνο... Αυτή είναι η δική μου άποψη... Κοίτα στον ουρανό και μάθε τον...Με μιά ματιά κατευθείαν να τον βλέπεις σαν να κοιτάς την παλάμη σου... Μην κατεβάζεις κεφάλι... Ποτέ.... dreamers and not, do not lower the head...
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Το dob είναι σίγουρα καλή και σίγουρη λύση και κάτι που φεύγει εύκολα μεταχειρισμένο όταν και αν αποφασίσεις να περάσεις σε κάτι διαφορετικό. Από την άλλη το 6ιντσο στην EQ3-2 είναι αξιοπρεπέστατη λύση. Φωτογράφηση piggy-back γίνεται ωραιότατα, ενώ σε prime-focus θα έχεις αποτελέσματα αλλά μονάχα με μικρές εκθέσεις.Προσοχή στα βρετανικά internetομάγαζα! Γνωρίζω δύο περιπτώσεις, μία που αναφέρθηκε στο astrovox παλαιότερα και μία από πρώτο χέρι. Χρόνια συναλλάσσομαι στο internet - ebay και astromart - η απάτη μου έτυχε σε βρετανικό internetομάγαζο και όχι με κάποιον άγνωστο/ασχετο ιδιώτη-πωλητή Γι αυτό προσοχή, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αγορά από εξωτερικό, ρίξε ένα μήνυμα ... Καλές αποφάσεις και καλές αγορές!Φιλικά,Ηλίας.
nkarytia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Γνωρίζω ότι για αστροφωτογράφιση τα €350 δεν είναι αρκετά. Απλά θέλω να μάθω αν είναι δυνατό να γίνει μια καλή αρχή με τόσα χρήματα και να εξελιχθεί/αναβαθμιστεί η κατάσταση σιγά-σιγά. Σκεφτόμουν ένα καλό σχετικά οπτικό σωλήνα (για τα €350) και αργότερα καλύτερη στήριξη, καλύτερα προσοφθάλμια, κ.λ.π.Είναι αυτό δυνατό; @elias2004Λες να είναι μούφα η φάση με το φτηνό Celestron; Mάλλον θα κάνω την αγορά από εδώ, Ελλάδα, προς αποφυγή λάθους και δυνατότητας πρώτης επαφής με το τηλεσκόπιο πριν την αγορά του. Save the darknessLet it never fade away!
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Σκεφτόμουν ένα καλό σχετικά οπτικό σωλήνα (για τα €350) και αργότερα καλύτερη στήριξη, καλύτερα προσοφθάλμια, κ.λ.π.Είναι αυτό δυνατό; Ε σου είπαμε, dob 8". Δεν υπάρχει άλλη λύση. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
lunar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Γνωρίζω ότι για αστροφωτογράφιση τα €350 δεν είναι αρκετά. Απλά θέλω να μάθω αν είναι δυνατό να γίνει μια καλή αρχή με τόσα χρήματα και να εξελιχθεί/αναβαθμιστεί η κατάσταση σιγά-σιγά. Σκεφτόμουν ένα καλό σχετικά οπτικό σωλήνα (για τα €350) και αργότερα καλύτερη στήριξη, καλύτερα προσοφθάλμια, κ.λ.π.Είναι αυτό δυνατό; Η απαντηση ειναι ΟΧΙ, 350ευρω ειναι ενα καλο ποσο για να ξεκινησεις παρατήρηση και δεν φτανει κιολας γιατι εκτος απο τηλεσκοπιο χρειαζεσαι και αλλα αξεσουαρ. Αν πεις τωρα οτι θελεις να κανεις και φωτογραφιση το ποσο ξεφευγει επικικδυνα. Υ.Γ. 350 ευρω κανει ενα εισαγωγικο τηλεσκοπιο. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δεν ξέρω αν έχει διευκρινιστεί αλλα δεν είναι τα 350 ευρώ το μεγάλο ποσό που δίνεις και απο εκεί και πέρα μιλάμε για κάποια χρήματα για αξεσουάρ μικρότερα της βάσης που ξεκινάς... Το ποσό των 350 ευρώ ίσως είναι το μικρότερο που ξεκινάς και για να ασχοληθείς λίγο σοβαρά με την αστροφωτογράφιση, το ποσό φεύγει στο 5x σίγουρα... 1.500 να τα υπλογίζεις σίγουρα θα σου φύγει για λίγο σοβαρή αστροφωτογράφιση.. Υ.Γ. Πάρε το Dob και γεύσου τη μαγεία του Ουρανού.... Στα σίγουρα... dreamers and not, do not lower the head...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Φωτογράφηση με καλούτσικη βάση δεν... Σιγουρα, αλλα εξαρταται κι απο τι φωτογραφηση . Δε τη θεωρω τη καλυτερη λυση αλλα απο τις φθηνοτερες για αρχη . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2007 Εάν δεν βιάζεσαι για το τηλεσκόπιο και μπορείς, 12-13-14 Οκτώβρη από Παρασκευή μέχρι Κυριακή έχει συνάντηση στον Πάρνωνα. Εκεί θα μπορέσεις να τα δείς όλα, άν έχει και καλό καιρό για παρατήρηση. Πάντως το dobsonian είναι εξαιρετική επιλογή. Είναι πολύ εύχρηστο και μπορέις μετά πάντα να βάλεις το νευτώνιο πάνω σε ισημερινή. Μή βιάζεσαι για αστροφωτογράφηση είναι δαπανηρό χόμπυ. Μιλάμε πάντα για καλά αποτελέσματα και για βαθύ ουρανό. Για πλανητική και απο dobsonian γίνεται φωτογράφηση, ουσιαστικά τραβώντας βίντεο με κάποια webcam και κατόπιν επεξεργασία μέσω του pc. Για φωτογράφηση με μακρούς χρόνους εκθέσεων deep sky objects χρειάζεται καλή στήριξη με μοτέρ και στους 2 άξονες, ή ρομποτική. Τέτοιες στηρίξεις για να σηκώνουν ένα 8ιντσο νευτώνειο πάνε από 1000 ευρώ και πάνω. Όπως επίσης και μία SLR φωτογραφική μηχανή, όπως η πολύ διαδεδομένη γι αυτό το σκοπό Canon Eos 400d, που πάει γύρω στα 700 ευρώ. Πιστεύω το dobsonian 8ιντσο είναι η καλύτερη επιλογή που θα σου προσφέρει πολύ ωραίες παρατηρήσεις αλλά και τη δυνατότητα για κάποια φωτογράφηση πλανητών. starrynights.blog
HOMO Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω: Αν το dob είναι για αρχή και ξεκίνημα , τότε τα μικρά διοπτρικά για πότε είναι; Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Πολλοί είναι της άποψης ότι τα μικρά διοπτρικά πρέπει να αποφέυγονται..Λόγω του ότι έχουν χάλια στηρίξεις και βλέπεις πολύ λίγα πράγματα με αποτέλεσμα ο αρχάριος να απογοητέυεται και νά παρατάει το χόμπυ... Πολλοί βέβαια (όπως κι εγώ) ξεκίνησαν με ένα μικρό διοπτρικό...και δεν μπορώ να πω ότι απογοητέυτηκα...
HOMO Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Εγώ , Τηλέμαχε , προσωπικά πιστεύω πως για αρχή καλύτερο είναι ένα μικρό διοπτρικό σε αλταζιμουθιακή στήριξη. Το βαριέσαι και θες να πάρεις κάτι μεγαλύτερο; Χρησιμοποιείς το μικρό διοπτρικό σαν οδηγητικό και τη βάση για φωτογραφική ή και για κιάλια.Επίσης δεν χρειάζεται καθάρισμα , ούτε ευθυγράμμιση. Άσε που είναι και μικρούλι. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Πολλοί είναι της άποψης ότι τα μικρά διοπτρικά πρέπει να αποφέυγονται..Λόγω του ότι έχουν χάλια στηρίξεις και βλέπεις πολύ λίγα πράγματα με αποτέλεσμα ο αρχάριος να απογοητέυεται και νά παρατάει το χόμπυ... Πολλοί βέβαια (όπως κι εγώ) ξεκίνησαν με ένα μικρό διοπτρικό...και δεν μπορώ να πω ότι απογοητέυτηκα... Κατά την δική μου γνώμη, τα διαθλαστικά είναι πολύ παρεξηγημένα.Και αυτο επειδή παρουσιάζονται στον νεοεισερχόμενο ως ανελλιπή και καθαρά εισαγωγικά τηλεσκόπια.Αυτό συμβαίνει όμως λόγω του μικρού διαμετρήματος που έχουν που όπως και να το κάνουμε θέτουν περιορισμούς στην παρατήρηση.Αλλά σε μεγαλύτερες ίντσες, είναι σπουδαία όργανα.Ειδικά τα καλής ποιότητας αποχρωματικά, είναι τρομερά! Ο καθένας απο δω μέσα πιστεύω θα επιθυμούσε πολύ να είχε στην κατοχή του ένα τέτοιο όργανο (μεταξύ αυτών και εγώ ο ίδιος).Οξύτητα ειδώλου -ξυράφι- , αξεπέραστο Contrast και τα είδωλα των άστρων στίγματα.Αχχ, το λιγουρεύομαι πολύ ενα αποχρωματικό της Vixen ή της W.O !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα