Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Γεια σε όλους! Μετά από 14 συναπτά έτη και σε ηλικά 34 παρά κάτι...... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απόκτησα το πρώτο τηλεσκόπιο..... Για την ακρίβεια θα το παραλάβω από την επόμενη εβδομάδα. Λίγα λόγια για εμένα. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα και εργάζομαι στο τεχνικό τμήμα μία μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. "Ασχολούμαι" με την ερασιτεχνική αστρονομία/αστροναυτική/διάστημα από τα μικράτα μου (αρκετές εργασίες στο πανεπιστήμιο περί πυραυλοκινητήρων στερεών προωθητικών). Προ 14 ετών λοιπόν το τηλεσκόπιο "έπρεπε" να ήταν οπωσδήποτε Meade ETX 125 το λιγότερο......... + LPI + + +.... Πέρασαν αρκετά χρόνια (με κατασκευή σπιτιού, γάμος, παιδί) και έφτασα στην αγορά...... Έβαλα νερό στο κρασί μου για οικονομικούς λόγους και πήρα το SkyWatcher 8'' Dobsonian από το Πλανητάριο στην ΑΘήνα. Ο πολύ καλός Παναγιώτης και ο επίσης άψογος Άρης Μυλωνάς με κατατόπισαν σε αρκετά θέματα και μου αφαίρεσαν το άγχος των επιλογών και της βιασύνης για την τάδε στήριξη και το δείνα οπτικό σωλήνα, το σωστό φωτογραφικό εξοπλισμό κλπ κλπ κλπ (στο κοντινό μέλλον η αστροφωτογράφιση είναι στο μενού). Οπότε το ξεκίνημα με το Dob είναι ό,τι πιο αναίμακτο οικονομικά και αργότερα παίρνω μια καλή στήριξη για ολοκληρωμένη βάση αστροφωτογράφισης..... Πήρα φόρα...... Το ξέρω αλλά 14 χρόνια ήταν αυτά.... Επειδή παρακολουθώ σαν επισκέπτης το site καιρό τώρα, ξέρω ότι "κουβαλάμε" (επιτρέψτε μου τον πληθυντικό αν και newbee στην παρέα) την ίδια "ιδιαιτερότητα" (όχι τρέλα...) και είμαι σίγουρος ότι θα τα πούμε από κοντά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
HOMO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Γεια σου , Βασίλη. (επιτρέψτε μου τον πληθυντικό αν και newbee στην παρέα) Τι είναι αυτά που λες, 14 χρόνια ασχολείσαι με την αστρονομία .Επιτέλους πιστεύω πως ο δείκτης καταχωρήσεων στα φόρουμ πρέπει να καταργηθεί.Βασίλη τώρα μπορείς να πέσεις με τα μούτρα στην αστροπαρατήρηση. Μετά τόσα χρόνια με το δίκιο σου. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Φυσικά και όχι τρέλα!!!!!! αλλά "ΤΡΕΛΑ" μπορουμε να το δεκτούμε... Καλως ήρθες λοιπόν και στην ενεργό δράση του forum..και... ..στην μαγεία της αστρονομίας δεν θα πω, γιατί απο ότι φαίνεται είσαι, εδω και καιρο.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Ευχαριστώ όλους και για τις απαντήσεις και για τις αναγνώσεις. Είναι σίγουρο πως θα έχω αμέτρητες ερωτήσεις..... Θα προσπαθήσω να τις απαντήσω είτε μέσω μελέτης (βιβλία, web και παλιά posts του forum) είτε με.... ερωτήσεις! Οπότε να με περιμένετε...... Και πάλι ευχαριστώ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Καλωσήρθες. Να είσαι σίγουρος ότι το τηλεσκόπιο που επέλεξες δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει. Προχτές διέκρινα καθαρότατα την μεγάλη κηλίδα του Δία! Καλές "βουτιές" ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Τhanx planetman. Αν θυμάμαι καλά και εσύ έχεις έχεις ένα Dob 8'' SW, ναι; Γνωρίζεις περί afocal φωτογράφιση; Είναι αυτό που καταλαβαίνω από την έννοια του όρου; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Ναι, το ίδιο έχω και είμαι πολύ ευτυχής γι' αυτό. Οι καινούριες παραλαβές έχουν και εστιαστή τύπου crayford, οπότε τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα τηλεσκόπιο; affocal είναι το να βάλεις μπροστά στο προσοφθάλμιο την φωτογραφική σου μηχανή και να τραβήξεις φωτογραφία (ουσιαστικά αυτό που βλέπεις και με το μάτι). Να ξέρεις όμως ότι με affocal μόνο τη Σελήνη μπορείς να φωτογραφήσεις. Δικές μου προσπάθεις. Μία με τον εργοστασιακό 25ρη και άλλη μία με barlow 2x + 25ρη. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Μετά από μια σύντομη έρευνα στο web τελικά είναι αυτό που λέει και ο όρος.... Φωτογράφιση με τον φακό "πάνω" στο προσοφθάλμιο..... Ενδιαφέρον ακούγεται και ανώδυνο. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Μάλλον ναι. Εντυπώσεις; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Ωπ, με πρόλαβες... συγνώμη δεν είδα την απάντησή σου. Πολύ ωραίες για τόσο απλή μέθοδο.... χμμμμ με βάζεις σε σκέψεις...... θα χτυπήσω σελήνη την επόμενη εβδομάδα............ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Αν η μηχανή σου έχει μικρό φακό σε διάμετρο σε βοηθάει πολύ. Εμένα η Minolta Z20 έχει μεγάλη διάμετρο φακού και έτσι μπορώ να φωτογραφήσω μόνο μέσα από τον 25ρη επειδή μόνο αυτός έχει τόσο μεγάλο eye relief. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Καλορίζικο ή μάλλον ...καλοτάξιδο Βασίλη! Έκανες καλή επιλογή. Θα το διαπιστώσεις ιδίοις ...όμασι! Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Καλορίζικο Βασίλη!! Το πραγματικό ταξίδι σου στο σύμπαν, τώρα ξεκινάει!!Όσο για την φωτογράφηση afocal εκτός της Σεληνης, μπορείς να κάνεις και του ήλιου, ΠΑΝΤΑ με ηλιακό φίλτρο!! (πληροφορίες γι΄αυτό θα βρείς παντού εδώ μέσα!!) Καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!! Υ.Γ. Από την επόμενη εβδομάδα, (με το καλό που θα το παραλάβεις), θα αρχήσεις να μισείς το φώς και τα σύννεφα! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Αυτό το γνωρίζω..... Ευτυχώς ή δυστυχώς η παρατήρησή μου τα τελευταία 14 χρόνια, περιοριζόταν στην διά γυμνού οφθαλμού οπότε το σκοτάδι αλλά και την διαδικασία προσαρμογής την λάτρεψα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως νιώθω..... σαν μικρό παιδί που περιμένει τον Αι Βασίλη, σαν έφηβος που περιμένει την πρώτη του... στιγμή με την κοπελιά του, σαν... σαν..... Ηρεμία.......... Από εβδομάδα τα νεότερα....... Αν και η πρώτη παρατήρηση μοιραία θα είναι από την ταράτσα του σπιτιού μου οπότε............ no dark skies....... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Καλως ηρθες Βασιλη και καλοριζικο το καινουργιο εργαλειο!Πολυ καλη επιλογη, σιγουρα θα το ευχαριστηθεις.Δεν γνωριζω εαν εχεις αλλα θα σου ελεγα να παρεις και ενα μικρο ζευγαρι κιαλια πχ 7χ50 για μια πιο ομαλη και ευχαριστη μεταβαση απο την παρατηρηση δια γυμνου οφθαλμου στο 8ιντσο. Καλες παρατηρησεις! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Όπως σας είπα το περιμένω (το Dob) Δευτέρα με Τρίτη....... και......... μόλις διαπίστωσα από το meteo.gr ότι θα είναι φουλ στο σύννεφο......... όχι δεν είναι δυνατόν......... εδώ και μίαμιση εβδομάδα ξαστεριές και τώρα...... Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει....... τουλάχιστον μέχρι το ΣΚ οπότε θα μεταφερθώ Ωρωπό για λίγο (πολύ λίγο) πιο σκοτεινό ουρανό.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Καλορίζικο και μην αγχώνεσαι..Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος παίρνει τηλεσκόπιο είναι να παρατηρεί με συννεφιά..Έπρεπε να κανονίσεις την αγορά όπως κάποιοι κανονίζουν το γάμο: Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου!! Το στήσιμο - ξεστήσιμο θα σου πιάνει τον απίστευτο χρόνο του... μισού λεπτού και θα συνηθίσεις αμέσως την κίνηση του τήλε με τα χέρια! Αυτό που θα πρέπει να έχεις πάντα στο νου είναι πως τον καιρό δε θα τον ελέγξεις ΠΟΤΕ και θα πρέπει να είσαι ήρεμος και με υπομονή!!!Όχι σαν κάποιους που ανεβαίνουν Πάρνωνα κάνοντας 2-3 ώρες ταξίδι, στήνουν και μόλις δουν την ομίχλη επιτόπου τα μαζεύουν και φεύγουν!! 2 φορές το είδα και η πλάκα είναι πως μετά από 2 ώρες η ομίχλη έσπασε τελείως και παρατηρήσαμε μια χαρά!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Thanx Αργύρη..... αλλά ξέρεις πως νιώθω....... Σαν το μικρό παιδί με το κανούριο του παιχνίδι.......... Έκανα υπομονή τόσα χρόνια..... λίγες μέρες θα με πειράξουν;;;;; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2007 Συγχαρητηρια "συναδερφε" και οπως και γω σε λιγο, καλες παρατηρησεις. Ευχομαι να εχεις παντα καθαρο ουρανο, πολυ χρονο και πολλες ανακαλυψεις!! Η ομαδα εδω εχει πραγματικα ενδιαφερον για κατι τοσο ομορφο και δεν ειναι απο αυτους που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να πηγαινουν για καθε και να μιλανε για τα ιδια και τα ιδια.... Και παλι μπραβο μας!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2007 Και για να μη ξεχνιόμαστε, οι προβλέψεις μέχρι Σάββατο βράδυ δείχνουν απόλυτα καθαρό ουρανό στην Αθήνα! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Αύριο πρωί................ ταρατά ταρατά........... παραλαμβάνω το SW Dob 8''........ από το Πλανητάριο............ Πρόβλεψη www.meteo.gr Τρίτη - Τετάρτη συννεφιά, Πέμπτη βροχή ΠΣΚ............ πεντακάθαρος ουρανός......... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Αύριο πρωί................ ταρατά ταρατά........... παραλαμβάνω το SW Dob 8''........ από το Πλανητάριο............ Πρόβλεψη www.meteo.gr Τρίτη - Τετάρτη συννεφιά, Πέμπτη βροχή ΠΣΚ............ πεντακάθαρος ουρανός......... Kαι εμένα μόλις με ειδοποίησαν για παραλαβή του dob αύριο..Δυστηχώς όμως μάλλον θα το πάρω Παρασκευή μιας και θα λείψω σε επαγγελματικό ταξίδι.. Δεν πειράζει όμως όπως λες κι εσ΄τ φίλε Βασίλη μέχρι Πέμπτη βροχές οπότε μου κατσε καλά.. Καλορίζικα να είναι EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Καθαρούς Ουρανούς σε όλους μας........ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Μόλις παρέλαβα το Dob.......... Είναι στο αυτοκίνητο μέσα στα κουτιά του........... και δεν βλέπω την ώρα να φύγω από την δουλειά και ξεκινήσω την συναρμολόγηση σπίτι.......... Ξύπνησε ο μπέμπης μέσα.............. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Λοιπόν............ το έστεισα πανεύκολα (μπράβο στο εργοστάσιο... όλα τέλεια)..... Δυστυχώς όταν τελείωσα είχε νυχτώσει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ευθυγραμμίσω τον ερευνητή. Οπότε ανέβηκα στην ταράτσα για..... τσαπατσούλικη δουλειά... Πρώτη προσπάθεια ο Δίας (χαμηλά Νότια/ΝοτιοΔυτικά) και........... το κρυφτούλι άρχισε.... Με πολύ κόπο και κομπογιαννίτικες τεχνικές (αύριο θα ευθυγραμμίσω τον ρημαδοερευνητή) εύρισκα τον Δία και με το κατέβαζα το μάτι στον φακό..... τσουπ βολτούλα τα συννεφάκια....... το εγώ........ αλλά και πάλι άτυχος..... Εμ και εγώ με ημιτελές όργανο ξεκίνησα παρατήρηση από το φοβερό σημείο των Αθηνών (Ν. Φιλαδέλφεια) με ατμόσφαιρα σούπερ....... Για να μην παραπονιέμαι, όπου έβρισκα άνοιγμα (ανάμεσα στα σύννεφα) σκόπευα και "έβλεπα". Απλώς δεν μπορώ να πω τι έβλεπα........ Σε κάποια στιγμή στόχευσα προς Λύρα (Βέγας) αλλά......... Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα (τηρουμένων των αναλογίων και της ατμόσφαιρας).... περισσότερα και... ουσιαστικότερα στο εγγύς μέλλον. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα