antony Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 ΚαλημέραΟσοι χάσαμε τις παρατηρήσεις του Πάρνωνα ή επιστρέψαμε απο διακοπές ή έχουμε ακόμα χρόνο και διάθεση μπορούμε να συναντηθούμε για παρατήρηση το Σάββατο την συνηθισμένη ώρα στον Κιθαιρώνα . Η δύση της Σελήνης ειναι στις 23.00. Τα λέμε ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Αντωνη, Θα'μαι εκει και εγω το Σαββατο αν οχι και νωριτερα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Γεια σας, Επειδη ειμαι απο Κορινθο, θα ηθελα να σας ρωτησω που ακριβως στον Κιθαιρώνα κανετε παρατηρησεις. Ο δρομος για το σημειο παρατηρησης ειναι προσβασιμος; Υπαρχει ασφαλτος; Επισης διανυκτερευετε το βραδυ εκει και που; Ποιο ειναι το σημειο συναντησης καθοδον για το χωρο παρατηρησης; Ευχαρηστω! “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 KC, Ο δρομος στον Κιθαιρωνα ειναι ΟΛΟ ασφαλτος με κανενα προβλημα. Υπαρχουν τρια σημεια για παρατηρηση ... (1) το χαμηλο σημειο ειναι σε μια αποτομη στροφη οπου θα παρεις εναν καταφορικο παραδρομο (λιγο αγριος λογω μη ασφαλτοσης αλλα ειναι μονο περιπου 50 μ σε μυκος) ... (2) το καταφυγιο ειναι λιγο πιο περα και χωρις προβληματα ... (3) η κορυφη ειναι ισως το καλυτερο σημειο απο σκοταδι και παλι χωρις προβληματα διαδρομης. Χρειαζεται λιγη προσοχη αργα τα βραδια με τις αγριες κατσικες που ξαπλωνουν στο δρομο. Οσον αφορα διανυκτερευσεις, η αποσταση δεν ειναι καθολου απαγορευτικη για κατι τετοιο να ειναι απαραιτητο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Εσεις σε ποιο σημειο θα κενετε παρατηρηση το Σαββατο; Ισως να ερθω και εγω. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2004 KC, Πιστευω ολοι θα μαζευτουνε στο χαμηλο σημειο (με τον καταφορικο παραδρομο). Εγω προσωπικα εχω μανια με την κορυφη για αστροφωτογραφηση και θα ειμαι εκει. Ισως και κατι που βοηθαει: http://astronomia.org.gr/sites.pdf Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Thodoros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2004 ΚC, Εμείς μαζευόμαστε στο χαμηλότερο σημείο, στον κατηφορικό παράδρομο.Απο την ταμπέλα που γράφει "Κιθαιρώνας" μέχρι το σημείο αυτό υπάρχουν τρία γεφυράκια.Μόλις δείς το τρίτο γεφυράκι, στρίβεις αριστερά στον χωματόδρομο. ΦιλικάΘόδωρος Ξανθόπουλος
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2004 Αγαπητοί φίλοι γειά σας, Σας ευχαρηστώ για την ωραία εμπειρία που έζησα το Σάββατο βράδυ στον Κιθαιρώνα. Η παρατήρηση των άστρων μαζί με τόσο κόσμο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα. Αν και ο ουρανός δεν ήταν πολύ σκοτεινός έβγαλα πολλά συμπεράσματα για το τηλεσκόππιο μου και το τι πρέπει να κάνω για να βελτιωθώ. Φιλικά, Κώστας από Κόρινθο. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2004 Κωστα, Η κορυφη (1430 μ) εχει αρκετο σκοταδι και ειναι καταλληλη για αστροφωτογραφηση. Κανε μια δοκιμη και δεν πιστευω να αλλαξεις θεση μετα! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
antony Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Καλημέρα Γιά εμάς που ήμασταν κάτω ηταν ένας από τούς πιο άσχημους ουρανούς του Κιθαιρώνα που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα .Το φώς της Αθήνας κάλυπτε μια νοητή γραμμή πού ξεκινούσε απο την Κασσιόπη περνούσε από Αιγόκερο και έφτανε μεχρι σχεδόν τον Τοξότη και αυτά μετα τις 23,30 που έδυσε το φεγγάρι . Το μόνο αξιοπρεπές κομμάτι του ουρανού ήταν το zenith και Δ.ΒΔ . ΦιλικάΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
rama Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Αντώνη,πιστεύω ότι λόγω των Αγώνων έχει αυξηθεί απότομα η φωτορύπανση της Αθήνας καθώς υπάρχει συνεχής φωτισμός των γηπέδων, έχουν πάρει φόρα όλοι οι δήμαρχοι να "αναδείξουν" τα τσιμεντοκάλλη των περιοχών τους και πολλές επιχειρήσεις/επαγγελματικοί χώροι κρατούν αναμένους τους υπέροχους περιμετρικούς προβολείς τους που είναι ως γνωστόν τοποθετημένοι ανάποδα για να "δείχνουν". Κουράγιο, τελειώνουν οι Αγώνες και οι Παρα-Αγώνες.Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζω εκδρομή σε ερημική παραλία σε νησί!! ΥΓ Δεν ήρθες Πάρνωνα. Ο Θανάσης ήταν ασταμάτητος με το 8άρι
aristarchus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Γεια σου rama, Υπομονη ακομα λιγες μερες και θα ειμαστε ενταξυ με τη φωτορυπανση. Οσο δεν θελω οι Αγωνες να φθασουν τερμα, ειναι κατι που πρεπει να γινει. Πρεπει απο τωρα να δουμε τι θα γινει τον Σεπτεμβριο ... τι λες; Παλι Παρνωνα;;;; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
rama Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Αντώνη,ίσως πάω για μπάνια σε ένα ερημικό μέρος την περίοδο του νέου φεγγαριού τον Σεπτέμβριο. Αν δεν πάω εκεί, τότε είμαι 100% μέσα για Πάρνωνα σε συνδυασμό με φαγητό & καστανόπιττα στην Καστάνιτσα... rama
antony Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2004 ΚαλησπέραΜια γενική παρατήρηση-επισήμανση -υπενθύμιση. Οσοι από εμάς φεύγουν απο τον τόπο αστροπαρατήρησης καλο ειναι να μην ανάβουν καθόλου τα φωτα του αυτοκινήτου ,γιατί αυτοί που μενουν πίσω θέλουν αρκετή ώρα να συνέλθουν,άλλωστε όποιος σκέφτεται να επιστρέψει νωρίς καλο είναι να παρκαρει λίγο μακρύτερα. Φίλε rama .Μην μου αναφέρεις τον Πάρνωνα είμαι σκασμένος αλλά έπρεπε να μείνω Αθήνα για δουλειές,οσο για τον Θάνο είναι πάντα ασταμάτητος ,το Σάββατο στον Κιθαιρώνα έτρεχε τον nikfoe με το 12αρι του όλο το βράδυ με συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα από χάρτες και βιβλία .Ετσι ικανοποιήθηκαν και οι δύο . ΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα