nio22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 HI ΠΑΙΔΕΣθελω να κανω αναβαθμιση στο τηλεσκοπιο μουΕΧΩ ΤΟ MESSIER Ν130 με την mon1 KAI ΠΡΟΣΟ/ΜΙΑ PLOSSL 10,15,25mm θελω να μου πειτε μια τριαδα αλλης εταιριαςπου νομιζετε οτι ua μου δωσουν καλυτερα αποτελεσματα.ενα barlow,και ενα μοτερακι ορθης αναφοραςμπας και βγαλω καμια φωτο της προκοπηςthanks!!!!!! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ποσα θες να ξοδεψεις???Αν θες (και μπορεις)να επενδυσεις,τα Naglers και τα Panoptics δεν χρειαζονται συστασεις (ο εστιαστης σου δεχεται 2''?).Σε κατι φθηνοτερο, και ευρυ,Konig UO σε 32μμ και 40μμ.Αν θες value/money,και θα αγορασεις απο Ελλαδα,νομιζω πως τα Hyperion πολυ δυσκολα ανταγωνιζονται,ενω για barlow,.......Ultima φυσικα(φθηνος,αποχρωματικος,αριστος). (θα προτιμουσα να παρω 3 προσεκτικα επελεγμενα προσοφθαλμια,παρα 2 προσοφθαλμια και ενα barlow)
nio22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 200€ meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 (λιγα.....)Hyperion zoom στα 160ε και σου περισσευουν κι ολας
nio22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 τον εχεις? meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Οχι αλλα εχουν περασει απο τα χερια μου ολοι (σχεδον)οι Υπεριων,και εχω διαβασει σε ξενα φορουμ (και στο αστροβοξ,μπορεις να ενημερωθεις)οτι ειναι απο τους λιγους "ζουμ",που δεν υποβαθμιζουν την εικονα.....
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ο zoom Υπερίωνας είναι άπαιχτος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους αντίστοιχους σταθερής εστιακής απόστασης.Σε όργανο γρηγορότερο απο f/8, οι 17mm & 21mm δεν αποδίδουν καθόλου καλά.Αντιθέτως, θεωρώ τα μικρά χιλιοστά τους πολύ χρήσιμα αφού προσφέρουν πολύ άνετη παρατήρηση λόγω του μεγάλου eye-relief που διαθέτουν.
nio22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 για να μην μπλεξω με πολλα συμπραγκαλα λετε να αγορασω ενα προσοφθαλμιο κατω τον 10mm.απλα πραγματα! με 100-130Ευπαρχει τιποτε καλο! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Εχω μπερδευτεί. Ο σκοπός σου είναι η φωτογράφιση; Τι θα σου προσφέρουν εκεί οι επιπλέων προσοφθάλμιοι; Αυτό που θες είναι μοτέρ (αν κατάλαβα καλά δεν έχεις; ). Από προσοφθάλμιους ίσως κανένας ορθοσκοπικός με φωτιζόμενο σταυρόνημα, για να σε βοηθήσει σε drift allingment. Και ίσως (αν διαβάζω σωστά τις κριτικές - δεν έχω ιδία εμπειρία) μια καλύτερη βάση (οπότε τα 200 είναι λίγα)
nio22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Ναι ο σκοπος μου ειναι και για αστροφωτογραφηση φυσικα me prime focus απλος θελω ενα καλο eyepiece για παρατηρησηκαι ενα μοτερακι μηπως καταγραψω κανενα frame παραπανωκαι τωρα για την βαση για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιοδεν αξιζει τον κοπο. λιγες "inches"να παρει και μου το λεγαν στην αρχηνα παρω dob! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα