Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδίά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!! Με βοηθήσατε πολύ! :cheesy: :cheesy:

Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης

Όλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde

Δημοσιεύτηκε

Παιδια για να κανω λιγο πλακα εχω ενα 20χ60 καπου ξεχασμενο στο παταρι μου. Το ειχα αγορασει τουλαχιστον πριν 7-8 χρονια, ηταν μονοκυαλο ρωσικης κατασκευης αλλα ολοκαινουριο τοτε και μαλιστα απο λαικη!!!!!

Δεν το ειχα ποτε σκεφτει οτι θα κανει και για ουρανο οπως αναφερετε εσεις. Εχει και μαυρισμενες (μπλε σκουρο) ακρες οι φακοι του...

Το κυαλι θυμαμαι το ειχα ανοιξει απο την μερια του προσοφθλαμιου και το ειχα καθαρισει με νερακι κτλ γιατι ειχε καποια σκουπιδακια. Αλλα γενικως ενω ηταν πολυς καλης κατασκευης (οχι φτηνιαρικο) εχοντας και θηκη δερματινη για να καταλαβετε, δεν με ενθουσιασε τοτε οπως περιμενα. Βασικα θυμαμαι οτι δεν ειχε κοντραστ η εικονα του παρολο που τα εφερνε κοντα....

Ετσι για την ιστορια δηλ... :?

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Παιδίά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!! Με βοηθήσατε πολύ! :cheesy: :cheesy:

Καλώς ήρθες.

Να πας και σε μερικά αστροπάρτυ πριν αποφασίσεις τι θα πάρεις.

Και καλό είναι να έχεις δει πώς φαίνονται τα αντικείμενα που

θα παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο που θα πάρεις,

για να μην απογοητευτείς μετά.

Για παράδειγμα, τους γαλαξίες δεν πρόκειται να τους δεις

με κανένα τηλεσκόπιο όπως τους βλέπεις στις φωτογραφίες.

Ούτε και τα νεφελώματα.

Το μάτι βλέπεις δεν μπορεί να "γράψει" όση πληροφορία

γράφει η φωτογραφική μηχανή ;).

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Εγω ενα πραγμα εχω να πω μονο στα καινουργια παιδια που σκεπτονται να ασχοληθουν με την ερασιτεχνικη αστρονομια.

Εαν το νοιωθουν οτι το αγαπανε και οτι θα ασχοληθουν ενεργα να προχωρησουν. Αρκει αυτο το φαινομενο να μην ειναι περιστασιακο. Εγω θυμαμαι το αγαπησα πραγματικα και προχωρησα γοργα. Μου ελεγαν τα παιδια εδω αυτα που γραφουν και σε σας. Τα ζυγιζα. Αλλα οταν σε ενα μηνα πηρα το τηλεσκοπιο ολα αλλαξαν. Το εβλεπα και ηθελα να ασχοληθω πολυ ενεργα. Και ετσι προχωρησα χωρις να υπολογισω κοστος. Γιατι απλα ηθελα να βλεπω τον ουρανο οσο καλυτερα μπορουσα. Μολις ολοκληρωσω της αγορες ολες τοτε θα αρχισει η πραγματικη εξερευνηση για μενα. Γιατι τοτε θα εχω ενα καλο οπλοστασιο για παρατηρηση. Τοτε θα μπαινω και θα γραφω και παρατηρησιακα αρθρα.

Να μην παρασυρθουν απο τις πανεμορφες φωτο που βλεπουν στο φορουμ η αλλου. Για να φτασουν εκει θελει πολυ χρημα.

Εγω δεν ειχα ξανασχοληθει με το θεμα ερασιτεχνικη αστρονομια αλλα η αγαπη για τον ουρανο υπεβοσκε μεσα μου.

Μετα απο 3 μηνες ασχολιας με την αστρονομια με βοηθειες απο το φορουμ και καθαρο μυαλο κυριως στις κινησεις αλλα πρωτιστως με αγαπη απο αυτο το υπεροχο χομπι εχω βρεθει μεσα σε 3 μηνες οχι μονο με τηλεσκοπιο αλλα και με πολυ καλα προσοφθαλμια, φιλτρα και πολλα αλλα.

Η συμβουλη μου σαν νεος στο αθλημα ειναι μια.

Ζυγιστε μεσα σας το εαν αυτο που νοιωθετε ειναι αγαπη για τον ουρανο η μια περιστασιακη ορμη που θα περασει καποια στιγμη.

Εαν ειναι το πρωτο τοτε προχωρηστε αφοβα και ας μην γνωριζετε πολλα πραγματα. Η αγαπη στο χομπι θα σας μαθει στην πορεια. Ετσι προχωρησα και γω. Ξεκινοντας απο το μηδεν αλλα εχοντας την αγαπη για τον ουρανο.

Εαν ειναι το δευτερο τοτε δειτε μερικες φωτο του ουρανου και αφηστε το. Εκτος απο εξοδα θα σας φερει και πονοκεφαλο.

Υ.Γ ...... Ο ουρανος ειναι ενα εξαισιο πραγμα. Προσωπικα εμενα με κανει βλεποντας στοχους να ηρεμω αφανταστα και να ταξιδευω αλλου.

Μονο και μονο τα κοντινα της σεληνης φτανουν για να αγαπηση καποιος αυτο το χομπι.

Εαν το αγαπατε πραγματικα προχωρηστε αφοβα.

Υ

Δημοσιεύτηκε
Εγω ενα πραγμα εχω να πω μονο στα καινουργια παιδια που σκεπτονται να ασχοληθουν με την ερασιτεχνικη αστρονομια.

Εαν το νοιωθουν οτι το αγαπανε και οτι θα ασχοληθουν ενεργα να προχωρησουν. Αρκει αυτο το φαινομενο να μην ειναι περιστασιακο. Εγω θυμαμαι το αγαπησα πραγματικα και προχωρησα γοργα. Μου ελεγαν τα παιδια εδω αυτα που γραφουν και σε σας. Τα ζυγιζα. Αλλα οταν σε ενα μηνα πηρα το τηλεσκοπιο ολα αλλαξαν. Το εβλεπα και ηθελα να ασχοληθω πολυ ενεργα. Και ετσι προχωρησα χωρις να υπολογισω κοστος. Γιατι απλα ηθελα να βλεπω τον ουρανο οσο καλυτερα μπορουσα. Μολις ολοκληρωσω της αγορες ολες τοτε θα αρχισει η πραγματικη εξερευνηση για μενα. Γιατι τοτε θα εχω ενα καλο οπλοστασιο για παρατηρηση. Τοτε θα μπαινω και θα γραφω και παρατηρησιακα αρθρα.

Να μην παρασυρθουν απο τις πανεμορφες φωτο που βλεπουν στο φορουμ η αλλου. Για να φτασουν εκει θελει πολυ χρημα.

Εγω δεν ειχα ξανασχοληθει με το θεμα ερασιτεχνικη αστρονομια αλλα η αγαπη για τον ουρανο υπεβοσκε μεσα μου.

Μετα απο 3 μηνες ασχολιας με την αστρονομια με βοηθειες απο το φορουμ και καθαρο μυαλο κυριως στις κινησεις αλλα πρωτιστως με αγαπη απο αυτο το υπεροχο χομπι εχω βρεθει μεσα σε 3 μηνες οχι μονο με τηλεσκοπιο αλλα και με πολυ καλα προσοφθαλμια, φιλτρα και πολλα αλλα.

Η συμβουλη μου σαν νεος στο αθλημα ειναι μια.

Ζυγιστε μεσα σας το εαν αυτο που νοιωθετε ειναι αγαπη για τον ουρανο η μια περιστασιακη ορμη που θα περασει καποια στιγμη.

Εαν ειναι το πρωτο τοτε προχωρηστε αφοβα και ας μην γνωριζετε πολλα πραγματα. Η αγαπη στο χομπι θα σας μαθει στην πορεια. Ετσι προχωρησα και γω. Ξεκινοντας απο το μηδεν αλλα εχοντας την αγαπη για τον ουρανο.

Εαν ειναι το δευτερο τοτε δειτε μερικες φωτο του ουρανου και αφηστε το. Εκτος απο εξοδα θα σας φερει και πονοκεφαλο.

Υ.Γ ...... Ο ουρανος ειναι ενα εξαισιο πραγμα. Προσωπικα εμενα με κανει βλεποντας στοχους να ηρεμω αφανταστα και να ταξιδευω αλλου.

Μονο και μονο τα κοντινα της σεληνης φτανουν για να αγαπηση καποιος αυτο το χομπι.

Εαν το αγαπατε πραγματικα προχωρηστε αφοβα.

Υ

+100

Mου θύμισες τον Ρ.Μ.Ρίλκε, στα "10 γράμματα σε ένα νέο ποιητή".

Well said:).

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Εαν το νοιωθουν οτι το αγαπανε και οτι θα ασχοληθουν ενεργα να προχωρησουν. Αρκει αυτο το φαινομενο να μην ειναι περιστασιακο. Να μην παρασυρθουν απο τις πανεμορφες φωτο που βλεπουν στο φορουμ η αλλου.

Τheo η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν ποτέ σοβαρά με την αστρονομία, πάντα είχα αυτή την αγάπη που περιγράφεις...

Περνάω ώρες στο μπαλκόνι του σπιτιου μου κοιτώντας τον ουρανό, τα άστρα...Πάντα είχα την περιέργεια την ανακάλυψης του μακρινού μας σύμπαντος...Επίσης ξέρω πως θα είναι δύσκολα στην αρχή αλλά το αποτέλεσμα μετράει σωστα?? :) Αν αγαπάς κάτι πολύ...στο τέλος το κερδίζεις.

Μετα απο 3 μηνες ασχολιας με την αστρονομια με βοηθειες απο το φορουμ και καθαρο μυαλο κυριως στις κινησεις αλλα πρωτιστως με αγαπη απο αυτο το υπεροχο χομπι εχω βρεθει μεσα σε 3 μηνες οχι μονο με τηλεσκοπιο αλλα και με πολυ καλα προσοφθαλμια, φιλτρα και πολλα αλλα..

Και εγώ νομίζω ότι το forum θα με βοηθήσει πολύ. Και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σαν βοήθημα για την τελική απόφαση αγοράς τηλεσκοπίου.

Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης

Όλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde

Δημοσιεύτηκε

Πριν απο τρεις μηνες και γω δεν ειχα ιδεα αλλα αγαπουσα τον ουρανο.

Να σου πω λοιπον πως σε τρεις μηνες εχω τηλεσκοπιο 8ιντσο, φιλτρα, προσοφθαλμια πολυ καλα, και πολλα αλλα και οταν τα βραδια χτυπαω στοχους το φχαριστιεμαι απεριοριστα.

Ακομα και οταν επιλεγω στο χαρτη το σημειο που θα κανω ανιχνευση και παρατηρηση ακομη και τοτε ειναι μια καταπληκτικη εμπειρια.

Και για του λογου το αληθες. Η παρακατω φωτο ειναι απο την καμερα μου με την οποια τραβαω ολους τους στοχους που προγραματιζω απο τον χαρτη για ανιχνευση και παρατηρηση.

Η καμερα με βοηθαει αφανταστα απο το να κουβαλαω τον χαρτη μαζι μου διοτι κανει και μεγεθυνση στην φωτο οποτε διαβαζω το σχεδιο με πολυ μεγαλυτερη ακριβεια.

Η επομενη βραδια παρατηρησης λοιπον οπως βλεπεις περιλαμβανει εξερευνηση στα τρια κατω αστρα του αστερισμου της ΚΑΣΙΟΠΗΣ. Με την πρωτη ευκαιρια θα κανω παρατηρηση μονο σε αυτο το σημειο εκει μεσα και πουθενα αλλου.

skyatlaspu3.jpg

Καταλαβαινεις λοιπον την ομορφια της ερασιτεχνικης αστρονομιας οχι μονο πανω απο το τηλεσκοπιο αλλα και πανω απο τους χαρτες.

Δημοσιεύτηκε
Δεν γίνεται να μην έχεις πρόβλημα.Οταν δεις την οθόνη της μηχανής κλείσε τα μάτια σου όχι σφιχτά κ θα δεις πως θα έχεις ένα φωτεινό μπάλωμα.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Oχι δεν εχω προβλημα αδερφε.

Όταν θα αρχίσεις να εντοπίζεις γαλαξίες και άλλα αντικείμενα 10mag και πάνω, τότε θα δεις ότι το παραμικρό φως θα σε ενοχλεί αφάνταστα. Προφανώς ακόμη δεν έχεις ψαχτεί για τέτοια αντικείμενα. :wink:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης