Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για την βαση θελει λιγο ψαξιμο η δουλεια γιατι δεν ειναι και μικρο το τηλεσκοπιο..(ουτε και πολυ μεγαλο βεβαια..)

παντως αν σε ενδιεφερει η παρατηρηση ισημερινη στηριξη θα χρειαστεις αρκετα αργοτερα.

Οσο για το αν ειμαι ευχαριστημενος ,η απαντηση ειναι ναι!

Εδικα αν λαβω υπ'οψιν και το γεγονος οτι μου κοστισε 300 ευρω τοτε ειμαι ακομα πιο ευχαριστημενος..!

Βεβαια σημαντικο ρολο για τετοιες παρατηρησεις παιζει και η τοποθεσια παρατηρησης..

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι μεσαίο.Είναι μεγάλο.Το μικρότερο μεγάλο τηλεσκόπιο. :cheesy: :cheesy:

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι είναι το μεγαλύτερο μικρό. :wink:

[-X [-X [-X [-X

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, μη ξεχνάτε πως πρίν απο κάποια χρὀνια ένα 8ιντσο τηλεσκόπιο ήταν πολύ ακριβό και δεν μπορούσαν να το έχουν πολλοί. Οι 8 ίντσες είναι το όριο για την καλή DSO παρατήρηση όπως έχει ειπωθεί. Τώρα εάν είναι το μικρότερο απο τα μεγάλα, ή το μεγαλύτερο απο τα μικρά, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει αυτό που έγραψα παραπανώ, δηλαδή ότι κάνεις καλή DSO παρατήρηση. Είναι πολύ καλή επιλογή.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Ακόμα και με 6" μπορείς να κάνεις άνετα dso παρατήρηση.

Ένα 8" dob είναι αρκετά μεγάλο τηλεσκόπιο για κάθε ειδους παρατήρηση. Μπορείς να δεις άνετα μέχρι και 13 mag αντικείμενα. Είναι πάνω από 3000!

Θα τα προλάβεις;;;;

Φίλε KONOPS αν το πάρεις, και δεις τον όγκο των χαρτοκιβωτίων και τον όγκο του σωλήνα κατα την παραλαβη, θα καταλάβεις αν αγόρασες μικρό ή μεγάλο τηλεσκόπιο.

:wink:

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
καλισπερα....παιδια αν θελισω να το αγορασω και δω οτι η τιμη απο τα 300 παει περιπου στα 600 δν ξερω αν το παρω μετα... :( θα λεω τι ευκαιρια εχασα.....δλδ θα το παρω αλλα με τι καρδια....
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Μην Χρονοτριβεις τοτε!!! O:) O:)

Εχει ακομα 9 που περιμενουν λεει το site του Πλανηταριου.

Καντο και με δοσεις μπορεις. Εγω αυτο θα εκανα αν δεν ειχα λεφτα.

Και ειναι πολυ λογικοι ανθρωποι και καταλαβαινουν οτι ο κοσμος εχει προβλημα.

Απλα κανε ενα τηλεφωνακι και πιστευω οτι θα μπεις μετα στην διαδικασια να το παρεις.

Κανε το πρωτο βημα!!!! O:) O:) O:) O:) O:)

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
καλισπερα....παιδια αν θελισω να το αγορασω και δω οτι η τιμη απο τα 300 παει περιπου στα 600 δν ξερω αν το παρω μετα... :( θα λεω τι ευκαιρια εχασα.....δλδ θα το παρω αλλα με τι καρδια....

Βρε μην ψαρώνεται, αυτή η προσφορά δεν πρόκειται να τελιώσει! Τρελοί είναι να μην το συνεχίσουν? :wink:

Δημοσιεύτηκε
ειναι ετσι αδερφε η οταν παω να δω η τιμη θα ειναι 300 παραπανω? :(

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=11

Ισχύει ακόμα. Το αποκλείω να αυξηθεί σύντομα η τιμή του. Αν γίνει κάτι τέτοιο πάντως, θα κλαίμε μαζί την μοίρα μας γιατί και εγώ θέλω να το πάρω! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

To θεμα παιδια δεν ειναι μονο ρε σεις το αν θα εχει την ιδια τιμη (μακαρι να μεινει παντα ετσι ή και να φτηνηνει) αλλα και το αν θα ειναι διαθεσιμο οταν εσεις θα το θελετε...

Αυτα τα κανουν περιοδικα παραγγελιες των 50-100 κομματιων και το θεμα ειναι δεν ξερεις αν θα πεσεις σε περιοδο που θα το εχει αμεσα διαθεσιμο ή αν θα περιμενεις να ρθει με καποιο καραβι απο την Κινα... Εγω πχ. το περιμενα κανενα μηνα χωρις να ξερω τελικα αν θα ειμαι ο τυχερος ή οχι...

Υπο αυτην την εννοια εγω θα αποφασιζα σχετικα γρηγορα ή θα παρεμενα απλα θεατης και αναγνωστης του φορουμ.

It's up to you dude! :P

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
εε?? φιλε δν καταλαβα γρι απο αυτα π ειπες...κατι για το περιοδικο...τι περιμενες ενα μηνα???για πιο πραγμα θα αποφασιζες γρηγορα?? :-s
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! ΣΟΡΡΥ ΦΙΛΕ Μ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΔΝ ΕΙΧΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Π ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...ΠΩ ΠΩ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΕΣΠΑ ΣΟΡΡΥ ΦΙΛΕ ](*,)
keep going alone......

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης