Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τι λετε για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο, ξερει κανεις τι κεντρικη παρεμποδιση εχει; ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα του; ποσες μοιρες πεδιο εχει; για τι χρηση κανει; κανει για φωτογραφηση;

Και οτι αλλο μπορει να πει κανεις για τα μεγαλου διαμετρηματος Maksutov Cassegrain

Ευχαριστω Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Δε νομιζω πως κανει για πρωτο τηλεσκοπιο .Εχει μεγαλη εστιακη αποσταση και ισως να ειναι λιγο δυσκολο στην αρχη να συνηθισεις το μικρο οπτικο πεδιο .

Εχει 23% παρεμποδιση .Υπαρχει κοντα στο ενα εκατοστο αποσταση απο το σωληνα ο οποιος εχει διαμετρο 216mm .

Παλια εβγαζε και η Meade 7" με διαμετρο πρωτευοντα 8,25 " .Με τα ιδια καλουπια εβγαζε και τα Schmidt ,οπτε τη συνεφερε να εχιε ενα καλουπι .

Οποιος φερνει Skywatcher λογικα μπορει να φερει κι αυτο το μοντελο .

Το Πλανηταριο το εχει ετοιμοπαραδοτο.

Ειναι ωραιο ,αλλα για τι ειδους παρατηρηση το θες ;

Μαλλον για βαθυ ουρανο ε ;

Εγω θα προτιμουσα ΝΕυτωνιο μονο γι απαρατηρηση γιατι μετα ιδια χρηματα θα ειχα καλυτερη ποιοτητα και λιγο μεγαλυτερη διαμετρο . Ενναλακτικη λυση καιποιο ακριβη ειναι το 715 της Intes Microτο οποιο εχει παθητικη κιενεργητικη ψυξη κι ευθυγραμμιζονται και ο δευτερευων και ο πρωτευων .

Αν ενδιαφερεσαι για ακομη μεγαλυτερη διαμετρο μπορω να σου προτεινω καποια μοντελα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Και ποιος ειναι ο εισαγωγεας στην Ελλαδα; κανει για πρωτο τηλεσκοπιο;

Νομίζω ότι η Ακτίς φέρνει όλα τα Orion (και Orion Optics UK και Orion USA).

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για την απαντηση Βολιωτη & Ανδρεα, περισσοτερο εγκυκλοπαιδικο ηταν το ενδιαφερον μου γιατι μεσες ακρες ειχα μια εικονα αλλα σιγουρα μια εμπειροτερη γνωμη μετραει.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, τελικά πότε θα χτυπήσεις τηλεσκόπιο και ποιο; :lol:

Το να χτυπησω τηλεσκοπιο ειναι το ποιο ευκολο πραγμα αλλα το να χτυπησω ενα αχτυπητο τηλεσκοπιο ειναι το ζητουμενο και γι αυτο δεν κανω κινηση ακομα. Αμα ηθελα να παρω ενα Dobs μπορουσα να το κανω ακομα και σημερα , ασε που θα ξεχαρμανιαζα κιολας αλλα θελω ενα καταδιοπτρικο (μαλλον lx200r 10") οποτε θα περιμενω λιγο ακομα μεχρι να ειμαι κομπλε με τα μετρητα.

Υ.Γ. Τις ερωτησεις τις κανω (για τα διαφορα τηλεσκοπια) για να συμπληρωσω τα κενα που εχω απο ανθρωπους με μεγαλυτερη πειρα ωστε οταν ερθει η ωρα να ξερω τι αγοραζω.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να αρχίσεις να το χτίζεις σιγά σιγά. Εγώ με αυτήν την λογική πήρα το dob 8 έμαθα πειραματίστηκα εκανα καμιά πατέντα πάνω του στην συνέχεια πηρα μια eq6 και σιγά σιγά με βλέπω για ενα 9.25 celestron που μου αρέσει πάρα πολυ!!!

Ο συνδυασμός του dob με την ισημερινή με έχει βολέψει πάντως ιδιαίτερα γιατι μπορώ να βγάζω όποια θέλω ανάλογα με την όρεξη!

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης