Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αναλόγως τι θες να παρατηρείς.Για βαθύ ουρανό ας πούμε μιας κ φαντάζομαι πως το 25mm που έχεις κάτι θα κάνει όπως κ το δικό μου να πάρει κάποιον που να σου αντικαταστήσει τον 10mm.Ο 12mm θα έλεγα πως είναι μία καλή περίπτωση αλλά πάει στα 400 ευρώ κ δεν είναι τυχαίο.Ο 13mm Πάει στα 340 ευρώ αλλά για αφού θα φάς που θα φάς κανονιά φάτην μιά κ καλή κ πάρε τον 12mm.Ψάξε στην Ευρώπη γενικά για καλύτερες τιμές απ του Πλανηταρίου.Δεν ξέρω αν υπάρχουν.Αν έχεις κάποιον συγγενή στην Αμερική πές του να στον στείλει.Αλλιώς παίζει κ το μεταχειρισμένο.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
240Χ είναι μεγάλη μεγέθυνση.Ειδικά για σένα που τώρα ξεκινάς.Ακόμη δεν μου είπες τι παρατήρηση θες να κάνεις?Αν τον θες για πλανήτες όχι.
Δημοσιεύτηκε
το προσοφθαλμιο που χρειαζομαι τωρα το θελω για πλανητες οποτε τι λες και εσυ για την δικη μου περιπτωση?? θελω αρκετο zoom και ελπιζω και σε καθαρο zoom

Τότε ένας ορθοσκοπικός είναι ότι πρέπει.Εχουν όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα.Είναι σαν να βλέπεις μέσα απ την κλειδαρότρυπα.Δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένα γιατί δεν εχω ασχοληθεί με αυτά τα προσοφθάλμια.Μ αρέσει ο βαθύς ουρανός.Επίσης να σκεφτείς πως πάνω 250 μεγεθύνσεις πολύ δύσκολα θα ανέβεις.Καταραμένη ατμόσφαιρα.Αρα πάρε κάποιον που να σου δίνει 170Χ κ έναν 200 κάτι.Ο μπάρλοου εδώ θα σου είναι περιττός.Κ αυτό γιατί όσο περισσότερο γυαλί βάζουμε τόσο χεορότερο κοντράστ έχουμε.

Αλλη πολύ καλή περίπτωση για πλανήτες είναι κ οι plossl της televue.Μεγαλύτερη επιφάνεια γυαλιού για να βλέπεις σαν άνθρωπος αλλά κ πολύ καλό κοντράστ.

Υ.Γ. Μου φαίνεται πως βιάζεσαι να αγοράσεις νομίζοντας πως κάτι φταίει κ το προσοφθάλμιο θα τα φτιάξει όλα δια μαγείας.

Οχι.Οι βελτιώσεις που θα δεις ούτε που θα τις καταλάβεις αν δεν βάλεις ώρες παρατηρήσεων στο ενεργητικό σου.

Ηρέμησε κ ξανασκέψου το.Αν σε τρώει η τσέπη σου κάνε μία βόλτα.Κάνε ένα μπάνιο.Κάνε κάτι άλλο εκτός απ το να πιάσεις το τηλέφωνο κ να παραγγείλεις.

Στο λέω φιλικά κ μη με παρεξηγήσεις.Αν δεν ήθελα να βοηθήσω μην νομίζεις πως θα καθόμουν τέτοια ώρα να γράφω.

Δημοσιεύτηκε

Οπότε αρχικά μένεις σ αυτά που έχεις παρατηρείς όπως παρατηρείς κ μετά από λίγο καιρό (2 καλές παρατηρήσεις με παρέα που να γνωρίζει το αντικείμενο σε σκοτεινό ουρανό) αλλάζεις τον 10mm με έναν 11-12-13mm.

Το τηλεσκόπιο είναι σχεδιασμένο για βαθύ ουρανό.Αξιοποίησε το έκει αρχικά.Ξέχνα για λίγο καιρό τους πλανήτες.Ας τους βλέπεις μέτρια μέσα απ τον καλό προσοφθάλμιο που θα πάρεις συν τον μπάρλοου για μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Μετά θα ιεραρχήσεις τις ανάγκες μόνος σου κ η ερώτηση σου θα είναι "παιδιά το άλφα ή το βήτα?" κ όχι έτσι αόριστα στηριζόμενος στις προτιμήσεις του καθένα.

Δημοσιεύτηκε
Ο 12mm θα έλεγα πως είναι μία καλή περίπτωση αλλά πάει στα 400 ευρώ κ δεν είναι τυχαίο.Ο 13mm Πάει στα 340 ευρώ αλλά για αφού θα φάς που θα φάς κανονιά φάτην μιά κ καλή κ πάρε τον 12mm.

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό παραπάνω; Υπονοείς πως ο type4 είναι καλύτερος από τον type6; Γιατί; Είχα σκοπό να επενδύσω σε type6...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης