Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Celestron SkyMaster 15Χ70 Η νέα σειρά SkyMaster* της Celestron, που περιλαμβάνει κιάλια μεγάλου ανοίγματος, προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις για αστρονομικές παρατηρήσεις. Είναι επίσης μία πάρα πολύ καλή επιλογή για επίγεια χρήση, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν υψηλής ποιότητος πρίσματα BAK-4 και διαθέτουν πολυεπιστρώσεις για εξαιρετικό κοντράστ. Είναι αδιάβροχα και διαθέτουν ενίσχυση του κυρίως σώματος για μέγιστη ευστάθεια και ασφαλή οπτική ευθυγράμμιση. Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένο έναν εξαιρετικά σταθερό αντάπτορα για φωτογραφικό τρίποδα, o οποίος είναι απαραίτητος λόγω του μεγάλου τους βάρους (ο τρίποδας δεν περιλαμβάνεται). *Στην Ευρώπη η σειρά SkyMaster της Celestron διατίθεται με την εμπορική ονομασία "BigBino". Μεγάλο άνοιγμα, τέλειο για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και για παρατήρηση του ουρανού Η συσκευασία περιλαμβάνει αντάπτορα τριπόδου Μεγάλο eye relief, ιδανικό για αυτούς που φορούν γυαλιά Ρύθμιση διόπτρας για εστίαση ακριβείας Εγγύηση περιορισμένου χρόνου Επιστροφή στην κορυφή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Οπτικός Σχεδιασμός : Porro Πρίσματα : BK 4 Διάμετρος Φακού : 70 mm ( 2,76″ ) Μεγέθυνση : 15 x Επιστρώσεις : Πολυ-επιστρωμένα Στεγανότητα : Αδιάβροχα Γωνιώδες εύρος οπτικού πεδίου : 4,4 Γραμμικό πεδίο : FOVm@1000m 77 Exit pupil : 4,7 mm Eye Relief : 18 mm ( 0,71″ ) Ελάχιστη απόσταση εστίασης : 13 m Θήκη Μεταφοράς : Μαλακή Καθαρό Βάρος: 1.36 Kg Επιστροφή στην κορυφή ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (MxΠxΥ) Χαρτοκιβώτιο 1: 130 x 190 x 330 mm Είναι καλής ποιότητας; Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Ελένη, είναι πολύ καλά κυάλια και στα συστίνω ανεπιφύλακτα.Απλά θα χρειαστείς και έναν τρίποδα γιατί θα σου φαίνονται βαριά.
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Κι εγώ λέω να τα χτυπήσω κάποια στιγμή. Απ' όσο έχω ψάξει, δεν ξέρω αν σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον Ελλάντα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
CosmicDust Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Καλησπέρα!Έχω τα ίδια ακριβώς κυάλια. Τα αγόρασα φέτος το καλοκαίρι. Είναι πραγματικά πολύ καλή περίπτωση, για μια πρώτη επαφή με αστροπαρατήρηση!Σίγουρα, όμως, χρειάζεται ένας τρίποδας. Υπολόγισε ότι με 30 - 40 ευρώ βρίσκεις κάτι αξιόλογο.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Αρκετα καλα Δεν νομιζω να σε δυσκολεψουν εχουν βαρος μονο 1.36 Kg, εγω θα ελεγα πρωτα να παρεις να τα δοκιμασεις και σου ειναι βαρια τοτε να παρεις και εναν τριποδα.By the way πια ειναι η αξιας τους περιπου; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Εξαιρετικά κυάλια σε σχέση με την τιμή τους.Σε νυχτερινή παρατήρηση δεν κουράζουν (λόγω των κραδασμών) μόνο αν κάποιος έχει πείρα και σταθερό χέρι.Με τρίποδα η παρατήρηση είναι πολύ ευκολώτερη.
dimisi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Ελένη και εγώ έχω αυτά τα κυάλια και έχω ευχαριστηθεί παρατήρηση Η αλήθεια είναι όντως ότι χρειάζεσαι ένα τρίποδο. 149 Ευρώ είναι η αξία τους στο Πλανητάριο αν δεν κάνω λάθος ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Καλησπέρα σε όλους! Τα έχω και σκίζουν! Το τρίποδο πάντως θα έλεγα πως είναι υποχρεωτικό λόγω βάρους! Πάρε ένα και ησύχασες! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένο έναν εξαιρετικά σταθερό αντάπτορα για φωτογραφικό τρίποδα Δεν θα το ελεγα.. Καθε αλλο! Ειναι χαλια. Να υπολογιζεις και 10-20 Euro για εναν σωστο ανταπτορα (πχ Vixen) η τυπου L. Η αγορα τριποδα ειναι μονοδρομος. Τεραστια διαφορα με την χρηση στο χερι, οσο σταθερο κ αν ειναι! Κατα τα αλλα ειναι καλα για την τιμη τους. Εναλλακτικα μπορεις να δεις και τα TS 15Χ70 (125 Euro απο Aktistar) ή τα ακριβοτερα, αλλα πολυ καλυτερα, Vixen 16X80 ARK (απο Aktistar και Πλανηταριο) Παντως εαν ειναι τα πρωτα σου κιαλια νομιζω οτι τα 10Χ50 θα σε βολεψουν περισσοτερο. Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Και με τα 10x50 θα βλέπεις πολύ καλύτερα με τρίποδα........αλλά το θέμα είναι ότι ο απλός φωτογραφικός τρίποδας δεν κάνει για παρατήρηση ψηλά στον ουρανό.....θα σου βγεί το κεφάλι ..εγώ όταν παρατηρώ ψηλά... ακόμη και τα Vixen τα κρατάω! ********αλλά που θα πάει.. το Mastrovox γιατί υπάρχει? Έλπις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα