Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με την αγορα κιαλιων. Απο οτι διαβασα στο Nightwatch το ιδανικο ξεκινημα για καποιος αρχαριο ειναι τα 7 χ 50 ή 10 χ 50. Ειδα αρκετες μαρκες και εταιρειες στο πλανηταριο και στο ακτις αλλα αυτο με μπερδεψε περισσοτερο, ειδικα στις τιμες τους. Δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 100 ευρω ουτε να αγορασω τριποδο.

Ειδα τα παρακατω και σαν τιμη μου φανηκαν καλα.

http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=21250&prid=19138

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Δες απο κοντα εαν μπορεις τα TS 10Χ60 απο την Aktis. Δεν τα εχω δοκιμασει προσωπικα αλλα εχω ακουσει καλα λογια για τα συγκεκριμενα, σε σχεση με την τιμη τους παντα.

Διαμετρος 60 σημαινει περισσοτερο φως απο τα κλασσικα 50.

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημοσιεύτηκε

Καλως όρισες casperino! Η Olympus είναι πολύ αξιόπιστη εταιρία και δεν έχω δει ποτέ κακό προϊόν της. Ωστόσο ετούτο είναι ένα οικονομικό/εισαγωγικό μοντέλο και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι συνήθως υπάρχει αισθητή διαφορά μηχανικής και οπτικής ποιότητας μεταξύ κιαλιών των 75 ευρώ και κιαλιών των 150-200 ευρώ.

Τα κιάλια με μεγέθυνση 7Χ είναι λίγο πιό ξεκούραστα στη χρήση και πιό φωτεινά στα εκτεταμένα αντικείμενα (νεφελώματα, γαλαξίες) απ΄ότι τα κιάλια μεγέθυνσης 10Χ και ίδιας διαμέτρου φακών (εδώ 50mm). Βέβαια τα δεύτερα θα δώσουν λίγο καλύτερη λεπτομέρεια αλλά φυσικά ίδια φωτεινότητα στα σημειακά αντικείμενα (αστέρια) με τα πρώτα. Προσπάθησε να δοκιμάσεις λίγη ώρα το ζευγάρι που θα αγοράσεις, κι αν νιώσεις οποιαδήποτε κούραση ή ενόχληση στα μάτια άφησέ τα. Συχνά σε φθηνά κιάλια τα δύο σκέλη δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους και αυτό δίνει μιά μικρή αίσθηση «αλληθωρίσματος» στα μάτια. Αν μπορείς να δώσεις περισσότερα χρήματα δεν θα το μετανιώσεις γιατί τα κιάλια θα χρησιμεύουν πάντα για παρατήρηση, όσα και ό,τι τηλεσκόπια να αποκτήσεις στο μέλλον. Δες και τα κιάλια "Ultima" της Vixen/Calestron, είναι από τα καλύτερα που μπορείς να βρείς γύρω στα 200-250 ευρώ. Εξαιρετικά είναι και τα κιάλια της Nikon.

Μακριά από κιάλια μεταβλητής μεγέθυνσης (zoom)!

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη, αλλά ανεξάρτητα από την ποιότητά τους, κυάλια 10Χ50 ακριβότερα από 100 ευρώ είναι σπατάλη. Με 60-70 ευρώ βρίσκει κανείς πολύ καλά κυάλια, με πολύ καλά οπτικά και απροβλημάτιστη μηχανική λειτουργία. Δε χρειάζεται ένας αρχάριος να πάρει τόσο ακριβά κυάλια. Μόλις αγοράσει το πρώτο του τηλεσκόπιο τα πανάκριβα κυάλια θα γίνουν ο δευτερεύων του εξοπλισμός. Θα κλαίει που δεν έδωσε τα εξτρά λεφτά για κανένα αξεσουάρ. Εγώ λέω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις casperino είναι να αγοράσεις από εξειδικευμένο κατάστημα, έστω και φωτογραφικών ειδών. Η μόνη πιθανή παγίδα είναι πως δε ζυγίζουν όλα το ίδιο και τα βαριά κυάλια γίνονται κουραστικά όταν τα κρατάς για κάμποση ώρα κοιτώντας ψηλά.
Δημοσιεύτηκε

Και να ηθελα, αυτη τη στιγμη δεν μπορω να διαθέσω πανω απο 100 ευρω για κιαλια γιατι εκτος του οτι ειμαι ακομη φοιτητης θα ηθελα να παρω και καποια βιβλια ακομη. Οποτε απλα θα ηθελα ενα εργαλειο για να μαθω τον ουρανο και αργοτερα οντως θα παω προς το τηλεσκοπιο, αφου μεσα απο το forum εμαθα οτι τελικα τα τηλεσκοπια δεν ειναι και τοσο ακριβα οσο περιμενα!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και θα ηθελα να ρωτησω ακομη κατι, για ανετη στήριξη στο χερι μεχρι ποσα γραμμάρια να παω; Νομιζω οτι εως 800-850 γρ. ειναι καλα.

Δημοσιεύτηκε

Aν θες κάτι που αποσπά πάρα πολλές θετικές κρητικές από διάφορους χρήστες στο intenet..

δηλαδή χαμηλό κόστος και απόδοση...

είναι τα Νikon Action VII 10x50.

Στο pastras.gr υπάρχει 119 ευρώ.

***πάντως για κάτω από 100 ευρώ δεν ξέρω άλλα μοντέλλα (εκτός από τα Olympus που είπες)

Πάντως παλιά είχαν και μία προσφορά τα Lidl με κάτι φθηνά 10x50 κυάλια :)

'ΕΛπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Aν θες κάτι που αποσπά πάρα πολλές θετικές κρητικές από διάφορους χρήστες στο intenet..

'ΕΛπις

Αυτα λες;

NIKON ACTION VII 10X50 CF BINOCULARS

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663247

Το CF που λεει στο ονομα τι ειναι;

Δημοσιεύτηκε

Αν τα θες μόνο για να μάθεις τον ουρανό μην ξοδέψεις ούτε τα 70 ευρώ που διαθέτεις.Πάρε Κινέζικα από πλανόδιο με 20-30 ευρώ 8Χ50.Δεν θα έχεις κ το τέλειο είδωλο αλλά την εκπαίδευσή σου θα την κάνεις κ με το παραπάνω.Πρόσεξε μόνο αυτό που σου είπε κ Σοφολόγης για την ευθυγράμμιση γιατί σε φθηνά κιάλια παίζουν πολλές κακοτεχνίες.

Διάβασε κ εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=27250&highlight=#27250

τι λέει ο PapGeo για το πως κάνουμε τεστ στα κιάλια.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Εεε...χμμμ...ούτε τα κινέζικα από πλανόδιο είναι λύση! Τα κυάλια πρέπει να έχουν μια αποδεκτή ποιότητα για δύο λόγους. Πρώτον, θα κρατήσουν μια ζωή (χωρίς πλάκα) οπότε, είπαμε όχι πανάκριβα, αλλά κρίμα να μην ξοδευτούμε και λίγο. Δεύτερον και πιο σημαντικό, με τα φτηνά κυάλια πέφτει η ποιότητα των οπτικών τόσο που τα κυάλια τελικά δεν αποδίδουν τίποτα σε σκοτεινό ουρανό. Δηλαδή, ενώ την ημέρα θα βλέπεις μια χαρά, τη νύχτα δε θα φαίνεται τίποτα (και δεν αναφέρομαι μόνο σε άστρα, αλλά πραγματικά τίποτα). Για τα μηχανικά τους μέρη βέβαια ούτε συζήτηση. Τώρα, και πάλι λέω όχι στα Nikon. Πήγαινε στο Πλανητάριο - έχουν πολύ καλά κυάλια με τα μισά (σχεδόν) λεφτά. Με τα χρήματα που θα περισσέψουν πάρε έναν άτλαντα.

Ένα τελευταίο: προτίμησε τα 10Χ50. Μεγαλύτερη διάμετρος, μεγαλύτερο πεδίο θέας από τα 8Χ30 (αλλά πιο βαρια). Πιστεύω πως με 8Χ30 (ή 7Χ30) θα καταλήξεις σύντομα να ονειρεύεσαι καινούρια κυάλια. Μην πάρεις μεγαλύτερα από 10Χ50, εκτός κι αν είσαι junkie του γυμναστηρίου.

Απέφυγε τα Bushnell, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου φίλε.

Έχω πάρει τα Bresser Cobra 10x50 (δύο ζευγάρια μάλιστα) απο τον Νομικό για 70 ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω απο 100 ευρώ για κυάλια 10χ50.

Με κάτι τιμές που ακούω για 200 τόσα ευρώ μπορείς να πάρεις τηλεσκόπιο.

Τάκης

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Τα bresser των lidl,αξιας μολις 22 ευρω ειναι ακρως ικανοποιητικα!!!!

Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν :mrgreen: :mrgreen:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

'ΕΛπις

Αυτα λες;

NIKON ACTION VII 10X50 CF BINOCULARS

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663247

Το CF που λεει στο ονομα τι ειναι;

79 ευρώ?? 40 ευρώ διαφορά είναι!

..ναι αυτά εννοώ.

CF είναι το Centrer Focus... κεντρική δλδ εστίαση.

Αν το "παίξουμε" με ψήφους... εγώ ψηφίζω αυτά τα Nikon :)

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Εεε...χμμμ...ούτε τα κινέζικα από πλανόδιο είναι λύση! Τα κυάλια πρέπει να έχουν μια αποδεκτή ποιότητα για δύο λόγους. Πρώτον, θα κρατήσουν μια ζωή (χωρίς πλάκα) οπότε, είπαμε όχι πανάκριβα, αλλά κρίμα να μην ξοδευτούμε και λίγο. Δεύτερον και πιο σημαντικό, με τα φτηνά κυάλια πέφτει η ποιότητα των οπτικών τόσο που τα κυάλια τελικά δεν αποδίδουν τίποτα σε σκοτεινό ουρανό. Δηλαδή, ενώ την ημέρα θα βλέπεις μια χαρά, τη νύχτα δε θα φαίνεται τίποτα (και δεν αναφέρομαι μόνο σε άστρα, αλλά πραγματικά τίποτα).

Εγώ έχω τα breeker 12Χ60 35 ευρώ ένα χρόνο τώρα κ δεν έχουν πάθει τίποτε.Ούτε έχει χαθεί η ποιότητα τους ούτε μηχανικά μέρη έχουν πάθει το παραμικρό.Δηλαδή τα Skywatcher που είναι Κινέζικα είναι καλά τηλεσκόπια κ τα κιάλια είναι άχρηστα?Είπαμε δεν είναι τόσο καλά αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Κ όταν λες πως μετά από χρόνο πέφτει η ποιότητα τους σε βαθμό να μην βλέπει καν άστρα το εννοείς?Δηλαδή τι παθαίνουν κ δεν βλέπουν αστέρια?Καταρράχτη?Εχεις κοιτάξει μέσα από τέτοια κιάλια ποτέ?Αναφέρομε στα Breeker.

Στον Πάρνωνα τα είχα δώσει στον Σοφολόγη να τα δοκιμάσει κ δεν το πίστευε πως έκαναν μόνο 35 ευρώ.(αν του έκανα παζάρια θα τα έπαιρνα φθηνότερα.)Που είναι να πάρω κ εγώ μου είπε χαριτολογώντας.

Κ στο κάτω κάτω της γραφής δε θα τα παντρευτεί.Για 2-3 μήνες θα τα έχει μέχρι να μάθει τον ουρανό.Αν έχει πολλές απαιτήσεις τότε ναι συμφωνώ να τα σκάσει για να πάρει κάτι καλό.

Δημοσιεύτηκε
Ειδα τα παρακατω και σαν τιμη μου φανηκαν καλα.

http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=21250&prid=19138

Έχω τα ίδια και για τα χρήματά τους είναι άριστη επιλογή, όπως επίσης και δύο bresser του lidl.

Μεταξύ τους δεν συγκρίνονται αλλά τα bresser είναι επίσης άριστη επιλογή και για βαριές χωματουργικές εργασίες που συνοδεύουν μια βραδινή παρατήρηση.

Με λίγα λόγια δεν φοβάσαι μην πάθουν τίποτα έτσι ώστε λίγο χορταράκι πάνω τους να σου φέρνει στο μυαλό την εικόνα

της ευγενής τάξης των λοκατζήδων-αστροπαρατηρητών.

Πάντως με ένα ζευγάρι καλά κιάλια (vixen ultima του Χρήστου και του Δημήτρη) βλέπεις τον ουρανό και μένεις άναυδος.

Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα τα και olympus και τα bresser με τα 100 ευρώ :wink:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Τα κιαλια του Lidl δεν πρεπει να υπαρχουν πια στο μαγαζι, ετσι δεν είναι;

Ετσι οπως ειδα ειμαι μεταξυ της Nikon και της Olympus και να πω την αλήθεια ειμαι πιο κοντα στην Νικον γιατι εχω χρησιμοποιησει πολλα μηχανηματα της εως τις πανακριβες φωτογραφικες D100 klp klp. και παντα ειχα να λεω για την ποιοτητα της. Το κακο με το Νικον ειναι οτι ειναι 970γρ και μου φαινονται αρκετουτσικα... :-k

Δημοσιεύτηκε

Casperino, διάλεξε τα Nikon χωρίς άλλη σκέψη αφού θέλεις να κινηθείς γύρω στα 100 ευρώ. Η Nikon παραμένει εταιρία με σεβασμό στον πελάτη και την ποιότητα. Τα κιάλια της είναι προσεγμένα στις λεπτομέρειες κι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στην παρατήρηση.

(Όσο για τα Bresser είναι πολύ χαμηλότερης κατηγορίας, και έχω συναντήσει σε καταστήματα δυό-τρία ζευγάρια σχεδόν άχρηστα από τις μηχανικές ατέλειες και με πολύ κακή ευθυγράμμιση. Τα καλύτερα Bresser είναι χειρότερα από τα «χειρότερα» Nikon).

Για τις τιμές των κιαλιών σκεφτείτε τα εξής:

Ένα ζευγάρι κιάλια είναι δύο τηλεσκόπια που επιπλέον πρέπει να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ακριβή και κινούμενο μηχανισμό. Επιπλέον πρέπει να έχουν τέσσερα ευθυγραμμισμένα πρίσματα, δηλ. 12 απολύτως επίπεδες επιφάνειες που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Όσοι γράφουν πως τα φθηνά κιάλια μπορούν να είναι καλά ας σκεφτούν ότι ένα ζευγάρι των 75 ευρώ αποτελείται από 2 προσοφθάλμια των 5~10 ευρώ, δύο αντικειμενικούς φακούς των 5 ευρώ, τέσσερα επίσης ευτελή πρίσματα και με ότι απομένει, έναν μεταλικό μηχανισμό που να συνδέει και να μετακινεί όλα αυτά με μεγάλη ακρίβεια. Ποιός θα έβαζε τέτοια προσοφθάλμια στο τηλεσκόπιό του; Ποιός δεν έχει δει πόσο μεγάλη διαφορά έχει ένα προσοφθάλμιο των 100 ευρώ από ένα των 30; Ή ένα των 300 ευρώ από ένα των 100; ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΑ Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ! Το επιπλέον κόστος αυξάνει σημαντικά την ποιότητα και επιδόσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, κ.λ.π. Και δυστυχώς, η όραση δεν ξεγελιέται με τίποτα! Λυπάμαι που το ύφος μου είναι απόλυτο αλλά όσα γράφω είναι στηριγμένα στη χρήση και τις δοκιμές πολυάριθμων ζευγαριών, από κινέζικα παιχνίδια των 20 ευρώ μέχρι Nikon και Zeiss των 1500 ευρώ. Αν μιλάμε για κιάλια 10Χ50, μέχρι τα 50 ευρώ είναι παιχνίδια, γύρω στα 100 ευρώ η εικόνα γίνεται αξιοπρεπής, μέχρι τα 300 ευρώ έχουμε συνεχή και σημαντική αύξηση της ποιότητας και από εκεί και πάνω έχουμε τη δύσκολη πορεία προς την τελειοποίηση της εικόνας και των μηχανισμών.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω τα breeker 12Χ60 35 ευρώ ένα χρόνο τώρα κ δεν έχουν πάθει τίποτε.Ούτε έχει χαθεί η ποιότητα τους ούτε μηχανικά μέρη έχουν πάθει το παραμικρό.Δηλαδή τα Skywatcher που είναι Κινέζικα είναι καλά τηλεσκόπια κ τα κιάλια είναι άχρηστα?Είπαμε δεν είναι τόσο καλά αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Κ όταν λες πως μετά από χρόνο πέφτει η ποιότητα τους σε βαθμό να μην βλέπει καν άστρα το εννοείς?Δηλαδή τι παθαίνουν κ δεν βλέπουν αστέρια?Καταρράχτη? Εχεις κοιτάξει μέσα από τέτοια κιάλια ποτέ?Αναφέρομε στα Breeker.

filiatra, γιατί ειρωνεύεσαι; Σε ξέρω; Είπα κάτι που σε πείραξε; Σου επιτέθηκα προσωπικά; Υπογράφεις κάθε post σου "με εκτίμηση". Δεν τη βλέπω...

Δεν εννοούσα ότι με το χρόνο πέφτει η ποιότητα των οπτικών τους. δεν ανέφερα καθόλου τη λέξη "χρόνος". Διάβασε ξανά. Εννοούσα πως με την πτώση του κόστους πέφτει και η ποιότητα των οπτικών, και αποδίδουν λιγότερο στο σκοτάδι. Περνά λιγότερο φως, και τη νύχτα, τότε που θέλει κανείς να συλλέξει όλο το ελάχιστο φως που υπάρχει, δεν αποδίδουν σωστά. Έχουν πιο σκοτεινό είδωλο. Αν είχες δει ποτέ μέσα από πιο ποιοτικά κυάλια να το ξανασυζητούσαμε (και δε θα έλεγες εξυπνάδες). Μέχρι τότε είσαι αναρμόδιος (κι αν σ'αρέσει)!!

Τα δικά σου τα φτηνιάρικα (ναι) κυαλάκια τα έχεις σε ένα χρόνο. Σε πέντε να δούμε τι θα λες. Και αν χτυπήσουν, κατά μια τυχαία πτώση, ή αν κάτι πέσει πάνω τους (και δε χρειάζεται να είναι πολύ βαρύ αυτό το κάτι), θα βλέπεις δύο είδωλα. Όλα αυτά τα λέω εκ πείρας.

Δημοσιεύτηκε
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, όσα είπε ο Στέφανος τα προσυπογράφω. Υπάρχει λόγος που κάποια κυάλια κάνουν 500 και βάλε ευρώ. Απλά δεν υπάρχει λόγος να τα προτιμήσει ένας αρχάριος στο χόμπυ, εκτός κι αν το φυσάει το χρήμα. Από την άλλη πιστεύω πως, επειδή τα κυάλια μπορούν να κρατήσουν μια ζωή με στοιχειώδη φροντίδα, το να μπούμε σε κάποιο έξοδο, θα αποδώσει σε βάθος χρόνου. Αξίζει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να αποφύγουμε τα κυάλια των πλανόδιων ή του Lidl. Πάντως, ακριβά κυάλια θα αγόραζα μόνο αν είχα ειδικό ενδιαφέρον για την παρατήρηση με κυάλια (ή και το κυνήγι κομητών) ή αν ήμουν γιος εφοπλιστή.
Δημοσιεύτηκε
Φαντάζομαι πως ούτε εσύ μπορείς να βρείς άλλα κυάλια με την ποιότητα των παιδικών στα ίδια λεφτά... Το θέμα είναι τι κάνουν τα bresser ενάντια σε κυάλια των 70 ευρώ. 70 ευρώ δεν είναι πολλά λεφτά.
Δημοσιεύτηκε
Αξίζει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να αποφύγουμε τα κυάλια των πλανόδιων ή του Lidl

Αν μου βρείς άλλα κυάλια με την ποιότητα των Bresser στα 23 ευρώ, θα σε παραδεχτώ!

Και οι 2 έχετε δίκαιο :)

με την διαφορά ότι θα έπαιρνα 2 κυάλια (...κάτι σαν αυτό που είπε ο dimpap)

.... τα Βresser τα βάζω για απλές και καθημερινές παρατηρήσεις..

..ενώ τα ποιοτικά κυάλια για σοβαρές παρατηρήσεις. (δεν στεναχωρέθηκα όταν αγόρασα ακριβά κυάλια).

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε

Κ όταν λες πως μετά από χρόνο πέφτει η ποιότητα τους σε βαθμό να μην βλέπει καν άστρα το εννοείς?Δηλαδή τι παθαίνουν κ δεν βλέπουν αστέρια?Καταρράχτη? Εχεις κοιτάξει μέσα από τέτοια κιάλια ποτέ?Αναφέρομε στα Breeker.

filiatra, γιατί ειρωνεύεσαι; Σε ξέρω; Είπα κάτι που σε πείραξε; Σου επιτέθηκα προσωπικά; Υπογράφεις κάθε post σου "με εκτίμηση". Δεν τη βλέπω...

Οχι φίλε μου ούτε μου επιτέθηκες προσωπικά ούτε τίποτα.Την ειρωνεία όμως που την είδες?

Μήπως στην λέξη καταρράχτης?

Μήπως το ότι σε ρώτησα αν έχεις δει μέσα από breeker?

Αν παρακολουθείς τις συζητήσεις ταχτικά θα δεις πως δεν συνηθίζω να ειρωνεύομαι κανέναν.Εν πάση περιπτώσει αν έγραψα κάτι που σε ενόχλησε σου ζητώ συγνώμη.Μόνο που θέλω να μου πεις τι ακριβός σ ενόχλησε.

Δεν εννοούσα ότι με το χρόνο πέφτει η ποιότητα των οπτικών τους. δεν ανέφερα καθόλου τη λέξη "χρόνος".

Εννοούσα πως με την πτώση του κόστους πέφτει και η ποιότητα των οπτικών, και αποδίδουν λιγότερο στο σκοτάδι.

Δεν ανέφερες την λέξη ''χρόνος'' αλλά κ ούτε την λέξη ''κόστος''.

Διάβασε ξανά.

Ξαναδιαβάζω κ γράφεις

Δεύτερον και πιο σημαντικό, με τα φτηνά κυάλια πέφτει η ποιότητα των οπτικών τόσο που τα κυάλια τελικά δεν αποδίδουν τίποτα σε σκοτεινό ουρανό. Δηλαδή, ενώ την ημέρα θα βλέπεις μια χαρά, τη νύχτα δε θα φαίνεται τίποτα (και δεν αναφέρομαι μόνο σε άστρα, αλλά πραγματικά τίποτα).

Δηλαδή εγώ τι θα έπρεπε να καταλάβω με αυτή την φράση?Μήπως θα έπρεπε να ήσουν ποιο συγκεκριμένος κ να έγραφες "όσο πέφτει το κόστος"?

Μη με αδικείς λοιπόν που έβγαλα αυτό το συμπέρασμα.

Αν είχες δει ποτέ μέσα από πιο ποιοτικά κυάλια να το συζητούσαμε

Εχω δει.Τα πρώτα κιάλια που χρησιμοποίησα για κανα μήνα ήταν δανικά.Αμερικάνικα 10Χ50 (δεν θυμάμαι μάρκα) αξίας 500 δολαρίων

(και δε θα έλεγες εξυπνάδες). Μέχρι τότε είσαι αναρμόδιος (κι αν σ'αρέσει)!!

Τώρα ήρθε η δική μου σειρά να παρεξηγηθώ κ η δική σου να μου ζητήσεις συγνώμη. :evil: :evil:

Τα δικά σου τα φτηνιάρικα (ναι) κυαλάκια

Αν κ μου την ξαναλές το προσπερνάω.

Συμφωνώ.Είναι φτηνιάρικα του κερατά.Τα ποιο φθηνά κιάλια του κόσμου αλλά κ αστέρια δείχνουν κ μεσιέ.

τα έχεις σε ένα χρόνο. Σε πέντε να δούμε τι θα λες.Και αν χτυπήσουν, κατά μια τυχαία πτώση, ή αν κάτι πέσει πάνω τους (και δε χρειάζεται να είναι πολύ βαρύ αυτό το κάτι), θα βλέπεις δύο είδωλα. Όλα αυτά τα λέω εκ πείρας.

Τα κίαλια τα έχω στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου απ την μέρα που τ αγόρασα.Πέρα απ τους κραδασμούς σκέψου κ τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού.Πολλές φορές αναπαύετε πάνω τους ένα 14" Νευτώνειο.(Ναι βάζω το πίσω μέρος του σωλήνα ανάμεσα στους φακούς των κιαλίων για να μην κουνιέται ο σωλήνας πολύ.)Ισως είναι τα ποιο κακομεταχειρισμένα κιάλια του φόρουμ.Κ να χαλάσουν τόσο φθηνά που είναι παίρνω άλλα.

Σίγουρα με ακριβά κιάλια έχουμε το μυαλό μας ποιο ήσυχο αλλά κοίτα τι έπαθαν κάτι επώνυμα κιάλια εδώ.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6747&highlight=

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν πως αυτά τα κιάλια είναι αστέρια.Τα κιάλια είναι μέτρια έως κακά αλλά η απόδοσή τους είναι μεγαλύτερη απ ότι αξίζουν.Για να πάρω αυτά που έχω έλεγξα πρώτα καμια δεκαριά κ τα περισσότερα ήταν επευθυγραμμισμένα.Γι αυτό κ έδωσα στον καινούριο μας φίλο link για το πως να τα ελέγξει άν τυχών κ θελήσει να ακολουθήσει την συμβουλή μου.

Ο casperino9 έγραψε πως τα θέλει για να μάθει τον ουρανό.Δηλαδή για κανά δίμηνο.Γιατί λοιπόν να να δώσει όντας φοιτητής 100 ευρώ μόνο κ μόνο για να μάθει?Σίγουρα τα επώνυμα είναι πολύ καλύτερα αλλά θεωρείς πως με τα bresser του lidl δεν μπορεί κάποιος να μάθει να πλοηγείτε στον ουρανό?(Σ αυτό θέλω απάντηση.)

Με λίγα λόγια.

Η προσωπική μου γνώμη είναι.

Τα θέλω μόνο για να μάθω?Οσο ποιο φθηνά γίνεται αρκεί να έχει φακό 50mm κ να είναι ευθυγραμμισμένα.

Τα θέλω για μια ζωή αλλά κ να χαίρομε την παρατήρηση?Τότε δώσε όσα μπορείς.

Δημοσιεύτηκε
Ο.Κ. Αφού δεν είχες κακή πρόθεση, παρεξήγησα, είπα κι εγώ τα δικά μου, συγνώμη και από τη μεριά μου και ας το λήξουμε το ζήτημα (θα ήμασταν γελοίοι να μαλώσουμε για τα κυάλια που θα αγοράσει κάποιος τρίτος).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης