Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βασικα βρε παιδια θα ηταν γελοιο γιατι απλα οσα χρηματα μπορει ο καθε ενας να δωσει τοσα και δίνει. Ειναι ασκοπο να λεμε παρε αυτο που εχει 200 ευρω ή εκεινο που εχει 300 ευρω. Χαίρω πολυ... Σιγουρα Τα πιο ακριβο κυαλια αντικειμενικα θα ειναι καλλίτερης ποιοτητας και αυτο δε νομιζω οτι μπορει καποιος να το αμφισβητήσει.

Παντως εγω πηρα τα nikon 10x50, απο ποιοτητα κατασκευης φαινονται καλα αλλα ακομη δεν τα δοκιμασα το βραδυ, οποτε για τις εντυπωσεις μου απο τον νυχτερινο ουρανο θα σας πω αργοτερα. Το μονο κακο που διαπίστωσα ειναι οτι ειναι καπως βαρια (970γρ.) και ισως να χρειαζόταν καποια στήριξη. :-k

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
(θα ήμασταν γελοίοι να μαλώσουμε για τα κυάλια που θα αγοράσει κάποιος τρίτος).

Το σκέφτεσαι?

casperino9 καλορίζικα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Kαλορίζικα και από μένα... :wink:

για τo λιγάκι βαριά που λες.... να τον λόγο:

"The Action Series binoculars are built on an all-metal chassis and lens fittings housed in a tough, lightweight polycarbonate body shell."

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε

Όταν σηκώνουμε τα κιάλια στον ουρανό τα χέρια μας κουράζονται κυρίως από το ίδιο τους το βάρος κι όχι επειδή τα κυάλια μας είναι π.χ. 950 gr αντί για 750 gr. Δοκιμάστε να σηκώσετε για λίγα λεπτά ...μόνο τα χέρια σας και θα το διαπιστώσετε! 200-300gr παραπάνω δεν είναι τίποτα ανησυχητικό μπροστά στα αρκετά κιλά του συνδυασμού χεριών-κιαλιών!

Η τύχη τό 'φερε και σε μια επίσκεψη στο νέο πολυκατάστημα Media Markt της Λάρισας βρέθηκα μπροστά σε κιάλια σαν αυτά που συζητάμε. Αποφάσισα να τους αφιερώσω λίγο χρόνο μιας που ήταν εκτεθειμένα προς δοκιμή με το γνωστό «δέσιμο» ασφαλείας όπως τα κινητά τηλέφωνα.

-Olympus 10X50 DPS ευρώ 75

-Olympus 8X40 DPS ευρώ 60-70 (δεν θυμάμαι ακριβώς)

-Nikon 12X50 ευρώ 90+

-Hama 10X50 ευρώ 55

Τα Nikon ήταν τα πιό ξεκούραστα και ευκρινή παρά την μεγαλύτερη μεγέθυνση. Τα δύο Olympus είχαν κάπως προβληματική ευθυγράμμιση, ιδίως τα 8Χ40, πράγμα που με παραξένεψε για τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα Hama είχαν αρκετά μειωμένο κοντράστ και σχεδόν ανύπαρκτες αντιανακλαστικές επιστρώσεις αλλά ήταν τα καλύτερα από άποψη χρωματικού σφάλματος! Τα Olympus και τα Nikon είχαν έντονο χρωματικό σφάλμα προς τα άκρα του οπτικού πεδίου. Στα Οlympus η κόρη εξόδου δεν ήταν καν κυκλική (είχε τη χαρακτηριστική τετράγωνη σκιά περιφερειακά) που σημαίνει ότι τα πρίσματα ήταν από γυαλί BAK7 αντί του καλύτερου BAK4 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαχειριστούν ολόκληρο των κώνο φωτός που έρχεται από τους αντικειμενικούς φακούς (=> μειωμένη φωτεινότητα εικόνας). Οπτικά και μηχανικά την καλύτερη αίσθηση έδιναν τα Nikon.

Όλα όμως είχαν ανεπαρκείς επιστρώσεις και προσοφθάλμιους φακούς τριών στοιχείων (μετράμε τα ζεύγη ανακλάσεων) με αποτέλεσμα το οπτικό πεδίο να είναι μέτριο έως κακό στα άκρα του. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι πολλαπλές επιστρώσεις, το οξύ οπτικό πεδίο σ΄όλο το εύρος του, και η βελτίωση διαφόρων άλλων ατελειών θα προκαλούσε σημαντικά περισσότερο κόστος, όμως η εικόνα που θα παίρναμε θα διέφερε σημαντικά από ετούτη των οικονομικών κιαλιών.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Σημερα που τα δοκιμασα μπορω να πω οτι με κουρασαν αρκετα με το βαρος τους. Επιπλεον με το παραμικρο που κουνιοντουσαν αυτο γινοταν ιδιαιτερα αισθητο. Ισως να χρειαζονται καποια στηριξη, ελπιζω να συνηθίσω το βαρος τους σιγα σιγα. Ουτε γυμναστικη να εκανα. :)
Δημοσιεύτηκε

Και για να ψαρωσετε δειτε τι εχω και εγω!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ρωσκαγια Binocularskaya modelo perestroika, Radio Moskva!! :mrgreen: :mrgreen:

Χαρακτηριστικα: 20x60 (αληθεια τι μεγενθυνση εχει?)

Ρωσικης κατασκευης αγνωστου μαρκας νομιζω.

Τα ειχα παρει πριν απο καμια 10 χρονια οταν σπουδαζα σε μια λαικη απο εναν παπου. Παιδια κρατηθειτε τοτε τιμη: 5000 δρχ ή 15 ευρω!!!

Ειναι γαιδουρια αλλα πιστευω ηταν πολυ καλα κατασκευασμενα τοτε...

Μπορει καποιος απο την φωτο με τον φακο να μου πει απο το χρωμα του τι ειναι και τι ποιοτητα εχει;

Ετσι για να μπαινουν τα πραγματα στην θεση τους. Οχι μονο Celestron, Nikon και κουραφεξαλα. Εδω μιλαμε για ποιοτηταααααααα!! :mrgreen: :mrgreen:

DSC00236.thumb.JPG.51d9fb268af25e42ee916a7e2aedc4fc.JPG

DSC00237.thumb.JPG.d4b5137ae2f8e83d51a333371b7df1db.JPG

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Τ θα γινει ρε παιδια? Κανενα Verdict για τα κυαλια μου δεν εχετε?

Τα παιξατε με την ποιοτητα του? :mrgreen: :mrgreen:

Λετε να χτυπανε ενα νεφελωμα χαλαρα? (Σοβαρα τωρα!)

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Για την ποιότητα του μάλλον πρέπει να ψάξεις στο internet..

...αλλά δεν το δοκίμασες εσύ ήδη την νύχτα?

...τι επιστρώσεις έχει?... είναι Coated? Fully coated?.......

Από ότι βλέπω... μονό-κυαλο πήρες.... όχι κυάλια.

έχουν θέση για τρίποδο? ...με 20Χ μεγενθύνσεις θα θέλεις τίποδο, δεν μπορεί να κρατηθεί με το χέρι..

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε

Νέος κάτοχος των Celestron Skymaster 15x70mm

Απαιχτα !

Σάββατο βράδυ από αλεποχώρι

Μ31 Καταπλητικά. Ολόκληρο στο πιάτο

Μ42 Κλασσικό & εντυπωσιακό

Μ81 -Μ82 Πολύ εύκολα και ευδιάκριτα

Holmes Όλα τα λεφτά

Κρόνος Οχι δεν είδα δακτυλιους, βλέπεις όμως ότι κάτι ξεχωρίζει

και δεν είναι στρογγυλός

Από θέμα βάρους, είναι στο όριο για κράτημα στο χέρι.

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

για ας πουμε καλουτσικα κιαλια τι να παρω 10x ποσο?? και τι τιμες περιπου?

σορρυ π ξαναρωταω απλα ετσι στο περιπου τι ειναι καλυτερο...

keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
για ας πουμε καλουτσικα κιαλια τι να παρω 10x ποσο?? και τι τιμες περιπου?

σορρυ π ξαναρωταω απλα ετσι στο περιπου τι ειναι καλυτερο...

Αφού έχεις τα κιάλια του θείου σου δεν χρειάζεται να ξοδευτείς.Δανείσου τα για λίγο καιρό μέχρι να πάρεις τηλεσκόπιο.Εκτός κ αν θέλεις κάτι καλό.Στο λέω γιατί ρωτούσες κάπου αλλού για φθηνά no name κιάλια.

Δημοσιεύτηκε
ναι το σκεφτηκα κ αυτο φιλε μ αλλα νομιζω πως θα τα χρειαστω και αφου παρω τηλεσκοπιο...οποτε μαλλον θα χτηπησω τπτ αλλα για μενα αλλα ακομη δν εχω καταληξει αν παρω λιγο ακριβουτσικα η παμφθηνα....
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Αν τα θες για να κάνεις παρατηρήσεις αξιώσεων τότε πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα.Τα φτηνιάρικα τα συνιστώ μόνο αν τα θες για λίγο καιρό ώστε να μάθεις τον ουρανό κ τίποτε άλλο.

Τέτοια έχεις.Δεν χρειάζεσαι.

Δημοσιεύτηκε
δλδ για να κανω τετοιες παρατηρησεις τι μ συστήνεις?δλδ σε τι τιμες περιπου??θα παω και αυριο μαλλον στο πλανηταριο να δω.... :cheesy:
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλά κιάλια είναι τα Vixen Ultima 7Χ50 8Χ56 κ 9Χ63 210 224 και 256 ευρώ αντίστοιχα απ την Aktis.

Για πιο μεγάλα αλλά κ να μην χαλάσεις μια περιουσία είναι τα

Celestron Skymaster 15Χ70 149 ευρώ απ το πλανητάριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι τα TS 15X70 125 ευρώ απ την Aktis.

Καλά κ τα δύο αλλά όχι τόσο όσο τα Vixen.

Καλύτερα να μας πουν τις γνώμες τους κ άλλα παιδιά γιατί εγώ δεν είμαι κ πλέων κατάλληλος να σου πω για κιάλια.Οτι έχω διαβάσει σου λέω.

Δημοσιεύτηκε
Άμα είναι να δώσεις 200€ για κυάλια, δεν πας καλύτερα να πάρεις τηλεσκόπιο να τελειώνεις φίλε Χιώτη; :-$

Είναι κ αυτό μία άποψη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης