kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 ΧΑΙΡΕΤΕ. ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩΕΝΤΙΠΟΣΙΑΣΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΩΜΕΝΟ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΟ FORUM ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ DOBSONIAN 8. ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΤΗΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΡΧΕΤΑΙ !!!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΟΜΙ ΣΑΣ). ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ (ΙΣΟΣ ΧΑΖΟ). ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ Π.Χ (DOBSONIAN ,ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑ Η ΧΩΡΙΣ!!!!!!!!!! ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Φιλε εκανες νομιζω οπως και εγω την καλυτερη επιλογη σε συναρτηση κοστους/ποιοτητας. Δεν θα το μετανιωσεις καθολου. Τωρα μαζευε λεφτα για προσοφθαλμια... Αλλα παντα με μετρο και ερευνα. Καλη αρχη και κοιτα μην τρελαθεις σαν και εμενα!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Καλως ηλθες Δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις . Σωστα ; Ειναι καλο τηλεσκοπιο για αρχη και δε θα το βαρεθεις γρηγορα . Θα μεινεις ευχαριστημενος . Υπαρχουν πολλα σωματα στα οποια θα βλεπεις χρωματα ,ειδικα στους πλανητες . Σε πιο αμυδρους στοχους δε θα βλεπεις τοσο ευκολα χρωματα και θα χρειαζεσαι μεγαλο τηλεσκοπιο . Καλα να εισαι και να ξερεις οτι ολοι ειμαστε εδω για ο,τι χρειαστουμε . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Παιδιά να είστε πάντα καλά και ευχάριστο που με απαντήσατε. Κάτι άλω που θέλω να ρωτήσω διότι είμαι πολύ πολύ νεος στην ερασιτεχνικη αστρονομια, αρχαριος !!!!! .Η τοποθεσια πεζη καπιο ρολο για αστροπαρατηρηση!!!! Π.χ εγω προσοπικα μενο στην Εδεσσα ξερετε η πολη με τα πολλα νερα και τους καταραχτες !!!!! Και παλη ευχαριστω. SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Και βεβαια παιζει ρολο . Εχει σημασια αν εισαι σε μερος με φωτα . Επισης εχει ρολο αν εισαι σε προποδες βουνου καποιου λοφου κτλ . γιατι κατεβαινει υγρασια . Ισως να υπαρξει καποιο προβλημα με την υγρασια , αλαλ το τηλεσκοπιο που περιμενεις ειναι ανοικτο απο μπροστα οποτε αν βγαζεις το καπακι και πριν τη παρατηρηση θα ερχεται σε θερμικη ισορροποια με το περιβαλλον πιο γρηγορα με αποτελεσμα να μειωνεις τις πιθανοτητες να σχηματιστει υγρασια στα κατοπτρα και να ελαχιστοποιουνται τ αθερμικα ρευματα μεσα στον σωληνα , ωστε να εχεις καλυτερο ειδωλλο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Κάπου διάβασα για ανεμηστιρακι !!!!!!! τη ακριβος κανι αυτο χμμμ!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Αυτό το λινκ δε θα βαρεθώ να το δίνω. Να ναι καλά ο giorgosgr. θεωρώ πως κάποιος νέος στο χώρο, πριν μπει στον κόπο να ψάξει τι τηλεσκόπιο θα αγοράσει, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει τι περίπου θα δει μέσα από τον προσοφθάλμιο για να μην απογοητευθεί τα μάλα... Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά... http://www.regulusastro.com/regulus/sketches/ Η ομορφιά στον έναστρο ουρανό δεν είναι τόσο αυτό που βλέπεις αλλά η γνώση που έχεις γι αυτό που βλέπεις. Καλώς ήρθες kellner
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Κάπου διάβασα για ανεμηστιρακι !!!!!!! τη ακριβος κανι αυτο χμμμ!!! Το ανεμηστιρακι ειναι μια κατασκευη που κανεις (κοιτα στο mastrovox), το τοποθετεις στο πισω μεροσ του τηλεσκοπιου και βοηθαει στο να φτασει ο καθρεπτης πιο γρηγορα σε θερμικη ισσοροπια Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Καλως ηλθες στον γοητευτικο χωρο της αστροπαρατηρησης..Σε περιμενουν πολλες συναρπαστικες νυχτες..(για αυτο να εισαι σιγουρος) Το τηλεσκοπιο που επελεξες ειναι μια καλη βαση για μια σωστη αρχη..που σιγουρα θα σε βαλει για τα καλα στον ''χορο''
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Παιδιά εδώ είμαι πάλι . Με το Skywatcher Dobsonian 8" τη παρατιρισεις μπορώ να κάνω!! Δηλαδή μπορώ να εστιάσω τον Κρόνο τον δια νεφελώματα και μετέπειτα φυσικά να μπορέσω να τα μελετήσω!!!! Με το Skywatcher Dobsonian 8" μπορώ να βγάλω αστροφωτογραφιες!!! Αν δεν σας κούρασα με τα παραπάνω περιμένω κάποιες απαντήσεις SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
arcadian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Αντε να το προτεινω και εγω για πρωτη μου φορα σε καποιον νεο- NIGHTWATCH, αγορασε το συγκεκριμενο βιβλιο και θα δεις οτι θα σου λυθουν παρα μα παρα πολλες αποριες σου!! ενδεικτικα δες εδω, http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=1509077&prid=763404 (το πουλανε και αλλου) Φιλικα, Νικος
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Όσο για το τι μπορείς να παρατηρήσεις, μπορείς να δεις ένα δείγμα εδώ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Με το Skywatcher Dobsonian 8" μπορώ να βγάλω αστροφωτογραφιες!!! Θα χρειαστει να το βαλεις πανω σε ισημερινη . Για φωτο. βαθεος ουρανου ισως να υπαρχει δυσκολια στην εστιαση . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Για χαρά σε όλους εσάς .Με την αγορά του Dobsonian 8 σκέφτομαι και την αγορά του SkyWatcher Barlow 2x, 31.8mm (1 1/4") Τη γνωμη εχετε!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Οχι. Καλύτερα πιό ακριβό αλλα καλό (Ultima ή Televue) και αργότερα παρά φτηνό και μέτριο. Τον είχα και δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος.Μην βιάζεσαι με αγορές για τί θα τις διπλοπληρώσεις και είναι κριμα Δημήτρης
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Για χαρά σε όλους εσάς .Με την αγορά του Dobsonian 8 σκέφτομαι και την αγορά του SkyWatcher Barlow 2x, 31.8mm (1 1/4") Τη γνωμη εχετε!!!!! 'Οχι, μακριά απο τέτοιους Barlow.Περίμενε μέχρι να μπορέσεις να διαθέσεις 100 € επιπλέον και να πάρεις έναν σοϊκό.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Μην παρεις κατι φτηνοτερο απο Televue Barlow 2x, 3x ή τον Celestron Ultima Barlow. Κανε την αγορα σε δυο δοσεις των 50 ~ 60 ευρω το μηνα και τον πηρες. Ειναι κατι που θα σου μεινει σχεδον για παντα με το τηλεσκοπιο και πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αυτο θα ειναι ποιοτικο και οτι με οτι θα το συνδυασεις θα εισαι σιγουρος οτι δεν θα χανεις σε ποιοτητα απο την μερια του barlow. Φαντασου να παρεις αργοτερα ενα πολυ ακριβο προσοφθαλμιο των 200+ ευρω και να θελεις και μεγενθυνση και ενω το προσοφθαλμιο να ειναι πολυ καλης ποιοτητας , να σε προδωσει στο συνολο ενας κακος μεγενθυντης (Barlow)... Για αυτο κοιτα να παρεις κατι καλο, ρωτωντας για μαρκες... Εγω προσωπικα πηρα τον Televue 3x στα 125 se 2 δοσεις και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι ξερω οτι θα εχω ποιοτητα οποτε τον χρειαστω... Αυτα και ελπιζω να σε βοηθησα... Καλο .... ξηλωμα (της τσεπης). Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Από ότι κατάλαβα παιδιά θα κάνω μαλων μια πολύ προσεχτική αγορά και θα εφαρμόσω αυτά που λένε τα περισσότερα άτομα εδώ μέσα Πάντα δεχωμε συμβουλές τις οποίες μετέπειτα αξιοπιο καταλιλος Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και πάλι . Αααα και κάτι ακόμα!!!!!!! Πια βιβλία με προτείνετε να διαβάσω στα (Ελληνικά) για αρχάριο!!!!!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Αντε να το προτεινω και εγω για πρωτη μου φορα σε καποιον νεο- NIGHTWATCH, αγορασε το συγκεκριμενο βιβλιο και θα δεις οτι θα σου λυθουν παρα μα παρα πολλες αποριες σου!! ενδεικτικα δες εδω, http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=1509077&prid=763404 (το πουλανε και αλλου) ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 παιδια καλισπερα....στο βουνο δν κανει να το εχεις το τηλεσκόπιο??δλδ τι μπορει να παθει απο υγρασια??να χαλασει?στο βουνο εχει υγρασία??ειμαι αρχαριος τελειως γι αυτο ρωταω... keep going alone......
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Στο βουνο ΚΑΝΕΙ στην θαλλασα ΟΧΙ γιατι εχει αλατι που καταστρεφει την επιστρωση των φακων. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 ε ναι αλλα τι σχεση εχει το αλατι αφου θα το εχω μακρια απο την θαλασσα αλλα θα υπαρχει θαλασσα εκει κοντα? ενοω δλδ υπαρχει προβλημα απο την υγρασία??δλδ τοσο υπερευαισθητοι ειναι οι φακοι και γενικα το τηλεσκοπιο?? keep going alone......
koyote Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 ε ναι αλλα τι σχεση εχει το αλατι αφου θα το εχω μακρια απο την θαλασσα αλλα θα υπαρχει θαλασσα εκει κοντα? ενοω δλδ υπαρχει προβλημα απο την υγρασία??δλδ τοσο υπερευαισθητοι ειναι οι φακοι και γενικα το τηλεσκοπιο?? Μαλλον η θαλασσια αυρα ειναι αυτη που κανει τη ζημια φιλε μου,καθως θα μεταφερει αλατι.Θα μας το επιβεβαιωσουν βεβαια. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 αα οκ... δλδ δν γινεται με καποιο τροπο να καλυψω το προβλημα αυτο??οχι δλδ οτι θα παω μεχρι εκει...αυτο π θελω να πω ειναι....γενικα το τηλεσκοπιο ειναι ενα ευαισθητο οργανο αλλα οχι και να φοβασαι να το βγαλεις εξω στο κρυο να μην κανει το ενα. το αλλο... ετσι?? keep going alone......
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις είναι η ΘΑΛΑΣΣΑ.Το τηλεσκόπιο δεν παθαίνει τίποτα ούτε απο το κρύο, ούτε από τηζέστη ούτε από την υγρασία . ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα