Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μικρό! Καλό αλλα μικρό. Βέβαια, τώρα μιλάμε κατόπιν εορτής, αν δεν απατώμαι το έχεις πάρει ήδη. Είναι όμως ένα αξιοπρεπές εισαγωγικό τηλεσκόπιο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλα δυστυχώς σύντομα θα το βαρεθείς καθώς το εύρος των παρατηρήσεων σου θα είναι περιορισμένο λόγω διαμέτρου και θα πάς για άλλα.....

Απλα, πρόσεξε την επόμενη αγορά σου

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Γιατί δεν παίρνεις ένα αληθινό τηλεσκόπιο; Με λιγότερα λεφτά μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο και πολύ καλύτερο. Χρειάζεσαι αλήθεια το GOTO;

Έχεις να προτείνεις κάτι; Έστω και κατόπιν εορτής. Ισως σε λίγο καιρό να το πουλήσω…

Το GOTO το προτίμησα διότι με την εύρεση και αναγνώριση των ουράνιων σωμάτων δεν τα πηγαίνω τόσο καλά…

#-o

cjferoussis
Δημοσιεύτηκε

Είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο. Θα το ευχαριστηθείς καθώς είναι ένα πολύ εύκολα μεταφερόμενο τηλεσκόπιο και όταν το εξαντλίσεις και θελήσεις (αν αποφασίσεις) να πας σε κάτι με ποιό μεγάλη διάμετρο ποτέ δεν θα πάει χαμένο.

Εγώ φίλε μου το go to δεν το θεωρώ σκουπιδί. Είναι ένας τρόπος να μάθεις τον ουρανό πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Εγώ πχ ελάχιστες φορές πλέον έχω χρόνο για παρατήρηση με το goto τα πράγματα έχουν γίνει εύκολα!!

Καλές παρατηρήσεις!! :D

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο. Θα το ευχαριστηθείς καθώς είναι ένα πολύ εύκολα μεταφερόμενο τηλεσκόπιο και όταν το εξαντλίσεις και θελήσεις (αν αποφασίσεις) να πας σε κάτι με ποιό μεγάλη διάμετρο ποτέ δεν θα πάει χαμένο.

Εγώ φίλε μου το go to δεν το θεωρώ σκουπιδί. Είναι ένας τρόπος να μάθεις τον ουρανό πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Εγώ πχ ελάχιστες φορές πλέον έχω χρόνο για παρατήρηση με το goto τα πράγματα έχουν γίνει εύκολα!!

Καλές παρατηρήσεις!! :D

Ευχαριστώ. Γενικά είμαι πολύ νέος στο τομέα αυτό που λέγεται «ερασιτεχνική αστρονομία» οπότε δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινή μας ζωή σήμερα δεν επιτρέπει να αφιερώσουμε πολλές ώρες για την αστρονομία και στην εκμάθησή της και ίσως για αυτό να συμφέρει το GOTO…

cjferoussis
Δημοσιεύτηκε

Η άποψή μου επί του θέματος είναι ότι κανένα τηλεσκόπιο (τηρουμένων των αναλογιών) ΔΕΝ είναι σκουπίδι. Μάλιστα (χιλιοειπωμένο) το καλύτερο τηλεσκόπιο είναι εκείνο το οποίο το οποίο χρησιμοποιείς περισσότερο, όποιο και αν είναι αυτό.

Από την άλλη βέβαια πιστεύω ότι ένα GoTo τηλεσκόπιο ΔΕΝ είναι απαραίτητο.... άντε αν είσαι εμπειρότατος αστροφωτογράφος και χρειάζεσε οπωσδήποτε την εύκολη και γρήγορη διόρθωση περιοδικού σφάλματος...

Δεν είναι καθόλου χρονοβόρο ή δύσκολο, π.χ., με ένα Dob να κάνεις star hoping ή να βρεις ένα αντικείμενο που αναζητάς. Αν από την άλλη είσαι νέος με τον ουρανό (πρόσεχε όχι με τηλεσκόπιο αλλά με τον ουρανό) είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον μάθεις. Και πίστεψέ με είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι. Θα μάθεις βέβαια βασικά και εύκολα πράγματα στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο περισσότερο από κάθε τηλεσκόπιο. Επίσης χιλιοειπωμένο..... το ταξίδι είναι απείρως καλύτερο από την Ιθάκη....

Η φαντασία θα σε μεταφέρει σε κόσμους που κανένας δεν έχει πάει (Star Trek....) και απλώς έχουν φωτογραφηθεί... Το προσοφθάλμιό σου θα γίνει το δικό σου διαστημόπλοιο και η σκέψη ότι βλέπεις κάτι το οποίο είναι τόσο απομακρυσμένο θα σε μαγέψει....

Επίσης όπως ανέφερε και η Κατερίνα αν δεν κάνω λάθος, η γοητεία της παρατήρησης έγκειται τόσο σε αυτό που βλέπεις αλλά ΚΑΙ στην γνώση αυτού που βλέπεις.... :wink:

Το GoTo θα σου αφαιρέσει κάποια στοιχεία από αυτό το ταξίδι ίσως και την όποια πρόκληση/περιπέτεια κρύβει το όλο εγχείρημα. ΔΕΝ το χρειάζεσαι πραγματικά και ΔΕΝ σου γλυτώνει τόσο χρόνο όσο φαντάζεσαι.

Αν πάλι το έχεις πάρει ή είσαι αποφασισμένος.... καλορίζικο, καλές παρατηρήσεις και πεντακάθαρους ουρανούς.......

Δεν πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσεις την "πεπατημένη" απλώς οι περισσότεροι στο forum θα σου πουν τα ίδια.... Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα για πράγματα τα οποία ΔΕΝ τα χρειάζεσαι και να μην τα διαθέσεις για ένα "καλύτερο" τηλεσκόπιο....

Αυτά.....

Καλές παρατηρήσεις....

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη αν έγινα ολίγον sentimental, αλλά μετά από ένα ακόμα επαγγελματικό ταξίδι, έχω να παρατηρήσω, να γράψω και να φωτογραφίσω πάνω από ένα μήνα... Οπότε.... :oops:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης