Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

"Το φίλτρο Moon & Skyglow (Νεοδυμίου) της Baader Planetarium κανει δουλεια με την Σεληνη? Το εχεις δοκιμασει/ακουσει?

Ειναι αρκετα φτηνο. Αν ειναι και καλο γιατι οχι...

Το Baader Neodymium που μου προτεινες για πλανητες δεν ειναι το Moon & Skyglow ετσι?

Γιατι ειδα ενα Baader Neodymium να λεει το Ακτις στα 38 ευρω.

Το πλανηταριο δεν το βλεπω να το εχει (Baader Neodymium αυτο που ειπες οτι εκανε δουλεια για πλανητες).

Anxious Anxious Anxious Anxious"

Nickthe greek μηπως μπορεις να μου πεις αν μιλαμε για το ιδιο φιλτρο?

Αν ναι να το συμπεριλαβω στην λιστα των εξαρτηματων που θα παρω...

Σορρυ και ευχαριστω... :oops: :oops: :oops:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

• Απαντήσεις 118
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Οkayyyyyyyyyyyy!!!! O:) O:) O:) O:)

To προσθετω και αυτο στην λιστα μου....!!

Χεχεχεχε!!! (υποχθονιο γελιο) :mrgreen:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Θα σε λεω..... Νικο greeko!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Οπως θες ρε συ. Απλα ειδα nickthegreek και λεω αυτον τον λενε Νικο... 8-[

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να αγοράσω Barlow της Televue αλλά δεν είμαι σίγουρος παρά τα όσα έχω διαβάσει αν πρέπει να πάρω 2Χ ή 3Χ. Χρησιμοποιώ τα μαμά προσοφθάλμια της SW 25mm & 10mm (Skywatcher Dob 8'').

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

βασιλη εδω μιλαμε για φιλτρα και συ μιλας για barlow!!!!

Τελος παντων εγω οτι ρωτησα για τα φιλτρα στα παιδια το βρηκα αυτο που ηθελα. Ναναι καλα τα παιδια.

Βασιλη Μ να σε παραπεμψω στην σελιδα του Excelsis που εχει review για πολλα αστρονομικα πραγματα και ιδιως κριτικες χρηστων...

Εγω εχω παρει τον 3χ και ειναι απλα κορυφη. Αλλοι θα σου πουν τον 2χ αλλα εγω επειδη δεν εχω πολλα χρηματα γενικως για ξοδεψα τον επελεξα γιατι ειναι απλα κορυφη και γιατι με ενα - δυο προσοφθαλμια καλα θα εχω και τις υψηλες αναλυσεις που θεωρητικα σηκωνει το Dob 8' (400x).

Τωρα σκεφτομαι τον Hyperion 8-24mm Zoom που με αυτον μονο του και σε συνδυασμο με τον Barlow 3x θα εχω δεκαδες μεγενθυνσεις...

Παντως κοιτωντας τον Κρονο με 10mm προσοφθαλμιο (μανισιο) και τον 3χ φαινοταν σαν να μην εχανε σχεδον καθολου σε φωτεινοτητα 0ισως και λιγο κοντραστ... Οταν δε τον εβαλα με το 25mm ηταν να να μην ειχα καποιο αλλο φακο να εμποδιζει στην φωτεινοτητα...

Διαβασε εδω... (και θαυμασε!!!)

http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=27&lastsort=&findtext=&cond=&range=&archive=-1&sort=wavg+desc%2cwcount+desc

O:)

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ Altinaki.

Ξέρω σε τι αναφέρεται το topic απλώς είμαι στην διαδικασία για αναβάθμιση και μάλλον κλείνω προς αγορά φίλτρων και ενός barlow.

Τώρα δεν ξέρω αν και οι άλλοι θα με συμβούλευαν να αναβαθμίσω πρώτα τα προσοφθάλμια και μετά τα υπόλοιπα.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Εδω εγραψα αυτα:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=71089#71089

Παιδια οι αγορες που σκεφτομαι να κανω ειναι:

TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4") 125 ευρω (αγοραστηκε)

Baader Hyperion 8-24mm Clickstop Zoom 169 ευρω

Φίλτρο νεφελωμάτων Baader O-III 67 ευρω

Baader MICROSTAGE 6030, Φωτ/κός Ανταπτ/ρας 47 ευρω

Skywatcher ΑΝΟΡΘΩΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΥ, O 31,8mm 35 ευρω

Baader Neodymium Moon & Skyglow (+πλανητες) 38 ευρω

Και επεται συνεχεια... Angel Angel Angel Angel Angel

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

O Baader Hyperion 8-24mm Clickstop Zoom των 169 ευρω

Διακινδυνευει την θεση απο τον Vixen 8-24mm Ζoom επειδη ο πρωτος εχει λενε πολλοι προβλημα στο σφιξιμο του με το βιδακι οταν ειναι σε barrel των 1.25".

Κατα τα αλλα ειναι πολυ ποιοτικος (μαλλον το ιδιο πρεπει να ειναι)

Ασχετο: Ξερει κανενας αν ο Vixen 8-24mm Ζoom φοραει φακο Lanthanum γιατι κατι τετοιο διαβασε σε ενα site ξενο...

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να αγοράσω Barlow της Televue αλλά δεν είμαι σίγουρος παρά τα όσα έχω διαβάσει αν πρέπει να πάρω 2Χ ή 3Χ. Χρησιμοποιώ τα μαμά προσοφθάλμια της SW 25mm & 10mm (Skywatcher Dob 8'').

O x3 κάνει τον 10mm 3,3mm μεγέθυνση 360Χ.Καλύτερα ο Χ2 που θα σου βγάλει 240Χ

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Για να ρωτησω κάτι ρε παιδιά. Ξέρει κανείς τίποτε για το CONTRAST BOOSTER της Baader (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1107) :?: Λέει οτι βασίζεται στο Moon & Skyglow, όμως είναι καλύτερο;;;;. Αν είναι να πάρω ένα από τα δύο ποιό να προτιμήσω;;; :-k

Για νεφελωμάτων το Ο-ΙΙΙ της Baader παραμένει η πρώτη επιλογή ή εμφανίστηκε κατι καλύτερο ;;; :?:

Το Celestron UHC/LPR (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=956) μήπως αξίζει περισσότερο ;;;

ametop3a.jpg
Δημοσιεύτηκε

To Contrast Booster είναι για απλά διοπτρικά τηλεσκόπια (συχνά οι διαφημίσεις του το αποκρύπτουν) και μειώνει τις εγγενείς χρωματικές εκτροπές αυτών των οργάνων. (Δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα σε κατοπτρικά τηλεσκόπια, το έχω και κάθεται στη συλλογή μου).

Το Ο-ΙΙΙ (οποιασδήποτε καλής εταιρίας φυσικά, όχι μόνο Baader) είναι πολύ χρήσιμο για νεφελώματα αλλά με μεσαία ή μεγάλα τηλεσκόπια γιατί κόβει πολύ φως. Για μικρά, ένα πιό ευρυζωνικό φίλτρο όπως το UHC/LPR (κακώς η Celestron το ονομάζει UHC) είναι προτιμότερο.

Μη βιαστείς καθόλου με τα αξεσουάρ! Άσε πρώτα να γνωρίσεις τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου που θα πάρεις και μετά θα αποφασίσεις τι χρειάζεσαι από αξεσουάρ. Αν μπορείς διάθεσε όλο σου τον προϋπολογισμό στο τηλεσκόπιο, δεν θα το μετανιώσεις. Σιγά-σιγά θα αποκτήσεις και τους φακούς/αξεσουάρ που χρειάζεσαι.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Για νεφελωμάτων το Ο-ΙΙΙ της Baader παραμένει η πρώτη επιλογή ή εμφανίστηκε κατι καλύτερο ;;; :?:
Δεν υπαρχει καλο ή κακο. Αναλογα τον στοχο και το οργανο, αλλα βολευουν αλλα οχι. ΠΧ γω παντα προτιμουσα το UHC της Baader για παρατηρηση, αλλα ειχα και ΟΙΙΙ

Το Celestron UHC/LPR

μια παρατηρηση, οι φημες λενε οτι ειναι το Baader με την σταμπα της Celestron.

οπως σου λεει ο Στέφανος , αστα για αργοτερα.

Δημοσιεύτηκε

Μη βιαστείς καθόλου με τα αξεσουάρ! Άσε πρώτα να γνωρίσεις τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου που θα πάρεις και μετά θα αποφασίσεις τι χρειάζεσαι από αξεσουάρ. Αν μπορείς διάθεσε όλο σου τον προϋπολογισμό στο τηλεσκόπιο, δεν θα το μετανιώσεις. Σιγά-σιγά θα αποκτήσεις και τους φακούς/αξεσουάρ που χρειάζεσαι.

ΟΚ :D . Όμως ένα Ηyperion Zoom θα τον χτυπήσω \:D/ . Να έχω ένα αξιοπρεπές προσοφθάλμιο.

Και κανα televue barlow αν ο προυπολογισμός αντέξει 8-[

ametop3a.jpg
Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα τα φώτα σας και σε κάτι άλλο :D

O Hyperion Zoom έχει συγκεκριμμένες "σκάλες" δηλαδή μόνο 8 - 12 - 16 - 20 - 24 ή μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς και τις ενδιάμεσες τιμές :?:

Για ένα Dob 8άρι ή 10άρι μαζί με έναν hyperion zoom συμφέρει barlow 2x ή 3x :?:

ΥΓ: (Άντε πότε θα ρθει το τηλεσκόπιο επιτέλους ](*,) Έχω κάθε βράδυ τον Κρόνο στο μπαλκόνι μου και δεν μπορώ να τον απολάυσω ](*,) ](*,) )

ametop3a.jpg
Δημοσιεύτηκε
O Hyperion Zoom έχει συγκεκριμμένες "σκάλες" δηλαδή μόνο 8 - 12 - 16 - 20 - 24 ή μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς και τις ενδιάμεσες τιμές :?:

Οπουδήποτε θες τον βάζεις ενδιάμεσα. Σε αυτές τις θέσεις απλά κάνει "κλικ" και κλειδώνει.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Οπουδήποτε θες τον βάζεις ενδιάμεσα. Σε αυτές τις θέσεις απλά κάνει "κλικ" και κλειδώνει.

ισχυει το ιδιο και για τον wo 7,5/22,5???????

Δημοσιεύτηκε

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοση ανάμεσα στις "κλειδωμένες" τιμές και στις ενδιάμεσες [-o<

ametop3a.jpg
Δημοσιεύτηκε
Μόλις παρέλαβα τα UHC και ΟΙΙΙ από το Πλανητάριο. Αύριο ή το Σάββατο 20/06/2009 θα βγω για εξόρμηση στου Τρουμπέτα (όσοι πιστοί προσέλθετε) και θα σας έχω νέα και εντυπώσεις. :mrgreen:

C8-N

CG-5 Advanved GT

Elementary, my dear Data!

Δημοσιεύτηκε
Μόλις παρέλαβα τα UHC και ΟΙΙΙ από το Πλανητάριο. Αύριο ή το Σάββατο 20/06/2009 θα βγω για εξόρμηση στου Τρουμπέτα (όσοι πιστοί προσέλθετε) και θα σας έχω νέα και εντυπώσεις. :mrgreen:
Καλοριζικα Γιαννη!! :mrgreen:

Παρε ενα τηλεφωνο πριν ανεβεις πανω! Θελω να ερθω και εγω :cheesy: (ή στειλε ενα πμ. ή sms)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ο ζουμ της WO δεν εχει κλικ σε διαφορες θεσεις.
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Ο ζουμ της WO δεν εχει κλικ σε διαφορες θεσεις.

δηλαδη?

οπου θελει ο καθενας το βαζει?και πως εισαι σιγουρος για τη μεγεθυνση,

εχει νουμερα απο πανω?

και μια αλλη ερωτηση ............zoom hyperion ή zoom wo?

Δημοσιεύτηκε

Εχω τον WO και ειμαι ευχαριστημενος.

Εχει καποια νουμερα πανω απο το 7,5 εως το 22,5..... δηλαδη εχει το 12 και το 17,5 αλλα δεν κλειδωνει σε αυτα.

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης