Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω ολους τους ερασιτεχνες αστρονομους.

Δεν θεωρω τον ευατο μου αστρονομο ακομα αφου ασχολουμαι μονο ενα μηνα με το αυτο το χομπι και η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω και πολλα.Παντως το Astrovox με εχει βοηθησει να κανω μια αρχη.Λοιπον απο πολυ μικρος ειχα το ονειρο να αγορασω ενα τηλεσκοπιο και να ασχοληθω με την εξερευνηση του ουρανου!!!

Τελικα ηρθε η στιγμη να το πραγματοποιησω και θελω τη βοηθεια σας και την εμπειρια σας.

Ποιο πιστευεται οτι ειναι το ιδανικο τηλεσκοπιο για ενα εντελως αρχαριο oπως εμενα;

Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι το πολυ 150.000

Exω βρει στην Aktis ενα νευτωνιο της Vixen με διαμετρο 114mm και εστιακη αποσταση 920mm με ισημερινη βαση!!

Το μοντελο λεγεται Cosmostar 114.Εχετε ακουσει τιποτα για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο;

Η Vixen ειναι καλη εταιρια;

Φιλικα Θοδωρης

Δημοσιεύτηκε
Εγώ ειμαι κάτοχος ενός τηλεσκοπίου Cosmostar 114 της Vixen το οποίο αγορασα απο την Ακτή. Εάν και δεν έχω μεγάλη πείρα απο τηλεσκόπια μπόρω να σου πώ ότι ειμαι πόλυ ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να προσθέσω εδώ οτι οι ιδιοκτήτες που σημειωτέον δεν τους ξέρω προσωπικά ειναι κατα την γνώμη μου οι πιο σωστοι επαγγελματίες του χώρου, και θα σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο και σε ότι θελήσεις ανεξαρτήτως αποστάσεως. Τα αναφέρω ολα αυτα γιατι στην δικιά μας περίπτωση θεωρώ καλο να έχεις καποια τέτοια στήριξη. Οσον αφορα το τηλεσκόπιο ειναι αλήθεια οτι πόλα οσα αναφέρονται στηην σελέδα της Ακτης μπορείς να τα δεις κατηώσ και να φωτογραφήσεις αγοράζοντας καταλληλο εξοπλισμό. Τελειώνοντας θα ήθελα να σου πώ οτι επειδή πριν αγοράσω τηλεσκόπιο εγώ το ειχα ψάξει αρκετά πιστεύω οτι για την κατηγορία αυτή (μέχρι 150.000) και τα χρήματα που ζητάει + την στήριξη και της χρήσιμες συμβουλές που θα έχεις οποτε θελήσεις απο πλευράς ιδιοκτητών το Cosmostar αποτελεί τη καλύτερη επιλογή.
Δημοσιεύτηκε

Θοδωρή,

αν είσαι Αθήνα και το κόστος είναι σοβαρός παράγοντας για την επιλογή σου, είδα πρόσφατα ένα αντίστοιχο 4,5" Newt με ισημερινή στήριξη που έμοιαζε αρκετά με Vixen και είχε (εξ' όψεως) αξιοπρεπή κατασκευή. Κόστος μόνο 89,000 δρχ. Το κατάστημα είναι στην οδό Ομήρου μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου, όπως κατεβαίνεις την Ομήρου δεξιά. Ισως αξίζει να το ελέγξεις από κοντά μαζί με κάποιον που έχει γνώσεις. Εγώ το είδα μόνο από την βιτρίνα.

rama

• 4 έτη αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης