Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Διαβάζοντας προσεκτικότερα τις ώρες και τη θέση του ουρανού που παρατηρούσες, διαπιστώνω ότι κοίταζες τον Άρη!!! Ο οποίος αυτή την εποχή φαίνεται όπως περιγράφεις, μια θολή μπαλίτσα με πολύ λίγη λεπτομέρεια!

Άδικα μας παιδεύεις! Τον Κρόνο θα τον δεις καλά μετά τις 3:00 το πρωί!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Να κανω και εγω μια ερωτηση δεν βρηκα αλλο πιο σχετικο thread.

Επειδη εχω ακουσει για προβληματα εστιασης στην φωτογραφιση, σε καποια τηλεσκοπια οπως π.χ. το δικο μου (dob 8'' f6) και επειδη εχω ακουσει ακομα κατι για αναγκη αλλαγης του εστιαστη ηθελα να ρωτησω το εξης:Βαζοντας στην ακρη την ποιοτητα κατασκευης του εστιαστη(το ποσο στιβαρος ειναι δηλαδη), μπορω αν βρω εναν αυτοχεδιο τροπο και καταφερω να αυξησω την διαδρομη του εστιαστη(τοποθεντωτας ενα σωληνα ως προεκταση, για παραδειγμα, με τα αναλογα σπειρωματα στις ακρες) να αντιμετωπισω τυχον προβληματα??

Ευχαριστω.

Υ.Γ. συγνωμη εαν θετω ερωτηματα που μπερδευουν την ολη συζητηση που γινεται στο παρον thread

Δημοσιεύτηκε
μπορω αν βρω εναν αυτοχεδιο τροπο και καταφερω να αυξησω την διαδρομη του εστιαστη(τοποθεντωτας ενα σωληνα ως προεκταση, για παραδειγμα

Μπορείς να αφαιρέσεις τον φακό απο έναν barlow και να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο ως σωλήνα προέκτασης.

Δημοσιεύτηκε
Το θέμα είναι ότι στο προσοφθάλμιο ρε παιδιά τον είδα σαν ένα αστέρι πολύ λαμπερό,

Αλλά και αρκετά θολό ανεβάζοντας σιγά σιγά το zoom!!!!!

Τι εννοείς "ανεβάζοντας σιγά σιγά το zoom"??? Μήπως πειράζεις το focus (το ροδάκι δίπλα στον προσοφθάλμιο)? Αυτό είναι για να εστιάσεις την εικόνα.... Ζουμ το τηλεσκόπιο δεν έχει, αλλάζεις απλά προσοφθαλμίους για να πετύχεις μεγαλύτερες μεγεθύνσεις...

Συγγνώμη αν η παρατήρησή μου είναι χαζή, αλλά επειδή βλέπω πως είσαι νέος στο άθλημα....

Αν και μετά από όλα αυτά βλέπεις ακόμα θολά και αν ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις σημαδέψει τον Κρόνο, ίσως τότε χρειαστεί να κοιτάξεις το collimation.

Καλή τύχη!!

EDIT: Συγγνώμη, τώρα είδα ότι έχεις γράψει παρακάτω για το zoom...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης