vangelis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2004 Πρόσφατα αγόρασα ένα SkyWatcher 150 με τον βασικό του εξοπλισμό. (χωρίς ηλεκτρικά μοτέρ κλπ). Όμως σημερινή επίσκεψη στο: http://www.apm-telescopes.de με απογοήτευσε πλήρως.συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.apm-telescopes.de/englisch/synta/katadioptrische_geraete.htmΕκεί κοστίζει 398€ και συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ ηλεκτρικά μοτέρ και ανταπτορα για φωτογραφική μηχανή. Εγώ πλήρωσα για αγορά από τον Ελληνα αντιπρόσωπο http://www.planitario.gr (και μάλιστα σε τιμή προσφοράς για την ΔΕΘ) 630 € με ΦΠΑ + 45€ μεταφορικά στην Αθήνα. Θεωρώ λοιπόν ότι τουλάχιστον εξαπατήθηκα με τέτοια διαφορά τιμής. Σας ενημερώνω οτι η Γερμανία είναι στην ΕΟΚ :1. Εισαγωγή απο εκεί δεν έχει δασμούς.2. Η Αποστολή δεν πιστεύω οτι θα ήταν σοβαρά ακριβότερη.-----------------------------------Αντιγραφή απο το γερμανικό site:Sky- Watcher 150/750mmThe classic 6 inch scope with 1:5, is a universal scope for any object. With EQ-3-2 parallactical mount, 6x30mm finder, 1.25" eyepiece, and aluminum tripod.Complete fitting bar with electrical tracking, pole system and camera adapter. Price incl. VAT: € 398 -------------------------------------- Περιμένω τα σχόλιά σας.
nebula Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Υπαρχουν και αλλες εταιριες στην Ελλαδα που εχουν ιδιες τιμες οπως την ευρωπη. Ακτις2310-694372www.aktistar.com
antony Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 ΚαλημέραΔυστυχώς φίλε κάπως ετσι λιγο πολύ ξεκινήσαμε όλοι.Το σίγουρο είναι οτι οι αντιπρόσωποι θέλουν ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους.Το λάθος μας είναι οτι βιαζόμαστε να αγοράσουμε τηλεσκόπιο . Παρασυρόμαστε απο διαφημίσεις σε περιοδικά με υποτιθέμενες προσφορές που ως συνήθως αφορούν σε αυτά που εχουν μείνει , και μετά βλέπουμε ότι είτε εχουν απαράδεκτες στηρίξεις (τρέμουν πολύ )είτε είναι πολύ μικρά για νά δούμε αξιοπρεπώς εστω και τα Μessier.Με αποτέλεσμα πολλοί να απογοητέυονται η να πληρώνουν ένα άλλο μεγάλο ποσο για να αγοράσουν καινούργιο.Δεν προσέχουμε στα site εμπειρίες αλλων ,δεν πηγαίνουμε σε παρατηρήσεις για να ξέρουμε πως είναι και τι βλέπουμε.Μονο μία εταιρεία η aktistar από τις τρείς βασικές (MEADE -PLANHTARIO- AKTISTAR ) μας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πριν αγοράσουμε, πράγμα απαράδεκτο για τις άλλες δύο ,που διαχρονικά το πληρώνουν αυτό μη θέλοντας να μας έχουν πελάτες αλλά για μια -δυο αρπαχτές πάνω στην άγνοιά μας .Οσο για τις τιμές έχει μάλλον δίκιο ο φίλος nebula σε αυτό που γράφει.Ισως αν φροντίσουμε να γραφτούμε όλοι στούς σύλλογους αστρονομίας που υπάρχουν η που γεννιούνται στη χώρα μας να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση γιατι και πιο δημιουργικοί θα γίνουμε και μέσα απο την ανταλλαγη αποψεων και εμπειριών θα έχουμε περισσότερα αποτελέσματα. ΦιλκάΑΝΤΩΝΗΣ "blackjanuaryout"
vangelis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Επανέρχομαι στην προηγούμενη δημοσίευση μου για να συμπληρώσω αλλά και να διευκρινήσω μερικά στοιχεία που θεωρώ ότι είναι απαραίτητα για να σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα, μια που η πρώτη δημοσίευση γράφτηκε ξημερώματα… με βιασύνη (και όσα αυτή συνεπάγεται). Οφείλω να δηλώσω ότι με τον χώρο της αστρονομίας και τις τιμές που επικρατούν στην αγορά δεν είμαι σχετικός και δεν είχα κάνει καμία έρευνα. Ο λόγος που με έκανε να ψωνίσω το πρώτο τηλεσκόπιό μου από το κατάστημα του κ.Δ.Τσάμπουρα, www.planitario.gr με “κλειστά μάτια”, ήταν η ευθύτητα και η σοβαρότητα του ανθρώπου και επιχειρηματία, που διέθεσε τον χρόνο του αρκετές φορές, για να μιλήσουμε απαντώντας από το τηλέφωνο σε όλες τις απορίες ενός αρχάριου από την Αθήνα, σχετικά με την αγορά και την χρήση ενός τηλεσκοπίου. Ήταν ο κύριος λόγος, που δεν θεώρησα αναγκαίο να κάνω καμία έρευνα αγοράς.Πιστεύω ότι η αξιοπιστία σε μια συνεργασία και το after sales service έχει πάντα μεγάλη βαρύτητα. H διαμαρτυρία μου στο forum οφείλεται στην μεγάλη η διαφορά τιμής που βρήκα εντελώς τυχαία στο γερμανικό site και θέλω να δικαιολογήσετε την αρχική οργή μου. Πιστεύω ότι την ίδια αρχική αντίδραση θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε αρχάριος (όπως εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση) θα βρει ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, τιμή σοβαρά φτηνότερη σε κάτι που παρέλαβε μόλις πριν δύο ημέρες. Μετά από προσεκτική μελέτη των τιμών σε αρκετά Ευρωπαϊκά site για το ίδιο τηλεσκόπιο, έγινε καταφανές ότι η τιμή που προσφέρει η την www.planitario.gr το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι μέσα στα πλαίσια της αγοράς. Θεωρήσετε άτυχη από την πλευρά μου, και εν βρασμώ ψυχής την έκφραση “εξαπατήθηκα” γιατί η εμπορική πράξη που κάναμε με τον κ. Τσάμπουρα ήταν από την πλευρά του πέρα για πέρα ξεκάθαρη . (αποστολή πλήρους τιμοκαταλόγου με όλα τα είδη του καταστήματός του) και είχε την αποδοχή μου για την τιμή που κατέβαλα. Άλλωστε ο τίτλος του δημοσιεύματος μου είναι :ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !! Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διαμαρτυρία μου για την εμπορική πράξη είχαμε κάνει με την www.planitario.gr . Με την ευκαιρία θέλω να σας δηλώσω ότι η σχέση μου με τον κ. Τσάμπουρα και το κατάστημά του είναι άριστη και θα τους εμπιστευτώ για όλες τις μελλοντικές αγορές μου. Vangelis
sergios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2004 Einai pragmatikotita oti ta tileskopia stin ellada (stin kypro einai akoma xeirotera) einai panakriva. To kako einai genikotero gia tin evropi tha elega. Idiaitera ta tileskopia meade logw monopoliou alla kai logo tis politikis tis meade na min pwlei apefthias apo to internet sto ekswteriko eksoplismo (sou leei pigaine apo ton plisiestero metapoliti) einai idiaitera akriva. Tha elega oti apo tin mexri twra empeiria mou stin agora ta mona fthina tileskopia stin ellada einai ta celestron (kyriws apo tin aktis). Egw mi exontas alli lysi katefyga me epityxia stin agora tileskopiou apo to internet (www.adorama.com) ousiastika stin misi timi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα