THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 καλημερα.προχτες το τηλεσκοπιο μπου εγκαινιασε και ο κρονος.τον οποιο βρηκα πολυ ευκολα μεσα σε 5 λεπτα,η στιγμη της πρωτης φορας ειναι μαγευτικη,δε θελω να πω πολλα.παρα μονο το οτι ειναι το πιο ωραιο θεαμα για μενα.καποιοι το βρηκαν αδιαφορο μικρο και απογοητευτηκαν.προφανως θελουν να δουν και ανθρωπακια να μας χερετανε απο κει.εγω και καποιοι αλλοι συγκλονιστηκαμε.μου φανηκε υπερβολη ενας ανθρωπος να μπορει να δει ενα κοσμημα 1.200.000.000 μακρυα του.και ομως μπορει.και εκεινη τη στιγμη δεν ημουν μαρτυρας μιας επεξεργασμενης φωτογραφιας ,ηταν ο κρονος οπως εγω με το τηλεσκοπιο μου βρηκα και με τα δικα μου ματια ειδα.ειναι τοσο ωραιο...εστω και απο ενα μπαλκονακι στα πατησια να μπορεις να δεις κατι που σου ξυπνα τοσο το επιστημονικο σου εσνστικτο οσο και μια ιδιαιτερη αποκοσμη μελλωδια που γεννουν οι αισθησεις.πανω απ ολλα σε κανει να σκεφτεσαι τα παντα.το συμπαν ειναι τελικα πανεμορφο,κριμα να μη θελουν να το καταλαβουν και να το ανακαλυψουν μερικοι.αλλα δε πηραζει τα ωραια πραγματα ειναι για λιγους
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Την ίδια και ίσως πιο έντονη αντίδραση είχε η γυναίκα την πρώτη φορά που της έδειξα τον Κρόνο.... Μέχρι τότε ήταν ίσως λίγο αδιάφορη και με κοιτούσε λίγο "περίεργα" όταν ενθουσιαζόμουν με κάτι. Όταν είδε τον Κρόνο..... ούτε εγώ πίστευα ότι θα αντιδρούσε έτσι.... Καλή συνέχεια φίλε.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Ξέχασα το μου.... στο γυναίκα μου... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 και να φανταστεις οτι ενθουσιαζονται και δυσκολα οι γυναικες.να ρωτησω κατι?οταν ερθει εκεινη η ωρα η καλη και εχω κανα φραγκο,το βημα να κανω για βελτιωση στο dobson 8'' μου?σχετικα με φακους?
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Πολύ ωραία τα λες. Όσο γι' αυτό που ρώτησες, θα μπορούσες για αρχή να πάρεις έναν barlow 2x ώστε να βλέπεις διπλάσιο τον Κρόνο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
draculas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 το περιέγραψες πολύ ωραία.. αν κάποια στιγμή θελήσεις να "βάλεις" χρήματα στο τηλεσκόπιο, πάρε ενα καλό barlow, και καλά προσοφθάλμια.κοιτώντας μέσα απο ενα καλό προσοφθάλμιο, είναι σα να κοιτάς μέσα απο άλλο τηλεσκόπιο!αν μένεις και σε περιοχή με φωτορύπανση, καλό είναι να πάρεις ενα φιλτράκι UHC για νεφελώματα κτλ.. Καλή συνέχεια
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια.απ οτι καταλαβα ενα μπαρλοου μεγενθυνει αυτο που ηδη βλεπεις και η διαφορα του μ ενα καλυτερο προσοφθαλμιο ειναι οτι το τελευταιο σε φερνει ακομα πιο κοντα βλεποντας λιγες παραπανω λεπτομεριες η λαθος?
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 ρε παιδια να ρωτησω κατι?χτες θεωρησα πολυ καλο το καιρο για αστροπαρατηρηση καθοτι λεω,εχει κρυο,αερα αρα καθαρη ατμοσφαιρα αλλα τη πατησα,οσο καλα ειδα το κρονο τη περασμενη παρασκευη με νοτια και υγρασια αλλο τοσο χαλία χτες.δηλαδη χτες φαινοταν ενα ακανονιστο πραγματακι που τρεμοσβηνε λες και εβραζε.μηπως επαθε κατι το τηλεσκοπιο μου?δε νομιζω ολα ηταν μια χαρα και το ειχα βγαλει και για προσαρμογη στο περιβαλλον 30 λεπτα πριν!
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 η διαφορα του μ ενα καλυτερο προσοφθαλμιο ειναι οτι το τελευταιο σε φερνει ακομα πιο κοντα βλεποντας λιγες παραπανω λεπτομεριες η λαθος? Καμμία σχέση δεν έχει πόσο καλό είναι ένα προσοφθάλμιο από τη μεγέθυνση. Η μεγέθυνση καθορίζεται από την εστιακή απόσταση του προσοφθαλμίου. Τα ακριβότερα και καλύτερα προσοφθάλμια σου προσφέρουν πιο καθαρό είδωλο, μεγαλύτερα πεδία (σαν να κοιτάς από παράθυρο διαστημόπλοιου) και γενικότερα πιο ωραίες εικόνες. Όσο για τον Κρόνο που δεν τον είδες καλά, να κανονίζεις να κοιτάς πλανήτες όταν είναι όσο ψηλότερα γίνεται στον ουρανό. Σπάνια δίνουν καλές εικόνες όταν είναι χαμηλά. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 αρα αν καταλαβα καλα ο ρολος του προσοφθαλμιου ειναι οχι η μεγενθυνση αλλα η ποιοτητα. οσο για το κρονο,τον ειδα στις 1 30 που πραγματι ηταν στη φαση της ανατολης του,αλλα και τη παρασκευη ιδια ωρα ηταν.παντως ο καλυτερος καιρος ειναι οντως το κρυο και ο αερας η παραπληροφορηση περι του εγκεφαλου μου???
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Σήκω στις 5:00 το πρωί να δεις τον Κρόνο που θα είναι ψηλά και πες μας μετά... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 ννναι .ενταξει μη μου μιλας αποτομα επειδη ειμαι τεμπελακος αστρονομος...................... την ωρα εκεινη θα με βρουνε ξυλο απο το κρυο ομως.τα χριστουγεννα που θα ειμαι επαρχια θα το ξενυχτησω σιγουρα...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 ρε παιδια να ρωτησω κατι?χτες θεωρησα πολυ καλο το καιρο για αστροπαρατηρηση καθοτι λεω,εχει κρυο,αερα αρα καθαρη ατμοσφαιρα αλλα τη πατησα,οσο καλα ειδα το κρονο τη περασμενη παρασκευη με νοτια και υγρασια αλλο τοσο χαλία χτες.δηλαδη χτες φαινοταν ενα ακανονιστο πραγματακι που τρεμοσβηνε λες και εβραζε.μηπως επαθε κατι το τηλεσκοπιο μου?δε νομιζω ολα ηταν μια χαρα και το ειχα βγαλει και για προσαρμογη στο περιβαλλον 30 λεπτα πριν! Σημαντικο ρολο στην παρακολουθηση ενος ουρανιου στοχου εκτος απο την μεγαλη μεγεθηνση που κανουμε με το προσοφθαλμιο ειναι και το seeing το οποιο επηρεαζετε απο τις ατμοσφαιρικες συνθηκες. απο οσο ξερω και εχω παρατηρησει και εγω οταν φυασει αερας εχουμε κακο seeing. δες εδω για περισσοτερες πληροφοριες http://celestialwonders.com/articles/seeing/ Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Μα δεν χρειάζεται να ξενυχτήσεις. Ένα ξυπνητήρι βάζεις... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 αρα αν καταλαβα καλα ο ρολος του προσοφθαλμιου ειναι οχι η μεγενθυνση αλλα η ποιοτητα. Ε.........................Οχι, λάθος κατάλαβες. Ο ρόλος του προσοφθαλμίου ΕΙΝΑΙ να δίνει μεγεθυνσεις. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του όμως, είναι εκείνη που θα καθορίσει εαν οι μεγεθύνσεις που σου δίνει είναι χρησιμοποιήσιμες ή όχι Δημήτρης
koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Ο κρονος ειναι ενα πραγματικο διαμαντι!!!Ανυπομονω να τον δω με το καινουριο εργαλειο!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 και παλι δε πολυκαταλαβα τη διαφορα τους.αφου και τα 2 σου φερνουν πιο κοντα το αντικειμενο,γιατι εγω να μη παρω μονο μπαρλοου και οχι προσοφθαλμιους.ξερω οτι ρωταω βλακειες αλλα ειμαι ασχετος ακομα.εντομεταξυ τα χριστουγεννα θελω να δω [τωρα που καλομαθα] τον κρονο εστω και ελαχιστα μεγαλυτερο... μιας και θα ειμαι στην υπαιθρο.απο την αλλη θελω να παρω και ενα φιλτρο νεφελωματων γιατι θελω πολυ να δω και ωριονα.οχι οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος,ισα ισα απλα μ εχει πιασει κατι. δε ξερω και τιμες,μαρκες κλπ.... φιλε koyote θα μεινεις με το στομα ανοιχτο αλησμονητη εμπειρια.αλλα επειδη αισθανεσαι σα να εισαι σε διαστημοπλοιο,θες να πατησεις γκαζια και να πας κι αλλο πιο κοντα.η ιδεα και μονο οτι τον βλεπεις εκει πανω μονο του ,ειναι σα να μοιραζεσαι τη βραδινη σου μοναξια μαζι του,μια μοναξια που τη γουσταρεις και δε θες καμια παρεα.και αν νομιζεις οτι αυτος σε βλεπει σαν μια τελιτσα φωτινη οπως τ αστερακια,και παλι ξερει οτι σ εχει παρεα,και αυτο γιατι δεσποζει ολοκληρος και επιβλητικος σα να σου λεει ''να 'μαι πηρα τη καλητερη θεση για σενα''.......... καλα την εχω ψωνισει αγρια μου φαινεται........................μαζεψτε με
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Ακριβώς έτσι όπως τα γραφεις είναι φίλε THEODOR81. Τα ίδια συναισθήματα είχα και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ, αλλά και αυτοί που αγαπούν την αστρονομία!! Είναι ...έρωτας!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Το φίλτρο για το νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι άχρηστο.Για άλλες δουλείες είναι φτιαγμένο.Κ όσο για την μεγέθυνση δυστυχώς η ατμόσφαιρα δεν μας αφήνει να πάμε σε μεγάλες μεγεθύνσεις.Κ κάτι ακόμη.Μην βιαστείς να αγοράσεις.Οπως πολύ σωστά λες είσαι ακόμη νέος στο χόμπι.Κάνε παρατηρήσεις να μάθεις πέντε πράγματα ρίξε κ λίγο διάβασμα κ μετά θα βρεις τι ακριβώς σου χρειάζεται. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 ευχαριστω φιλε παναγιωτη,η αληθεια ειναι πως μεσα μου ξερω οτι δε μπορω να αγορασω κατι τοσο γρηγορα αφου δε ξρω τη λειτουργια του και γενικοτερα τη σημασια του,απλα απο τον ενθουσιασμο μου ...να πω και οτι μου περισσευουν φραγκα να παρω...αλλα πραγματι ειναι νωρις ακομα,ακομα δεν εχω χρησιμοποιοησει το επιπεδοσφαιρο μου.ελπιζω τη βδομαδα των χριστουγεννων που θα ειμαι εκτος αθηνων να κανει καλο καιρο γιατι θα κανω θυσιες και λιτανειες σα το ζαβο... .χτες ο κρονος φαινοταν θεικα,τον εδειξα στη μανα μου.τη πρωτη φορα ακουμπησε το τηλεσκοπιο και τον εχασε και μου λεει με δουλευεις?μια μαυριλα βλεπω.... μετα ομως επαθε πλακα,δε το περιμενα να ενθουσιαστει η μαμα με ρωταγε συνεχια..ειναι αληθινο τωρα αυτο?..που παει ομως?...φευγει.\παρολο που τη ποναγε η μεση της στεκοταν σκημενη και ...χαζεμενη .μου φαινεται οτι εχει μπει για τα καλα στη ζωη μας ο κυριος κρονος.........
ourania Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Το πρώτο πράμα που είδα ήταν ο Κρόνος .. (δεν είμαι καθόλου καλή στις περιγραφές .. με κάλυψες πλήρως ..)Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως απογοητεύονται μερικοί βλέποντας τον Κρόνο, με τα δαχτυλίδια του ή ένα νεφέλωμα, ένα νεκροταφείο αστέρων, ακόμα και τα μαύρα σημαδάκια στον ήλιο Ο ουρανός είναι ΜΑΓΕΙΑ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 ...ή ένα νεφέλωμα, ένα νεκροταφείο αστέρων, Και μαιευτήριο είναι...
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως απογοητεύονται μερικοί βλέποντας τον Κρόνο, με τα δαχτυλίδια του Περιμένοντας ένα φίλο να πάμε για καφέ λέω δεν βγάζω το bresseraki να του δείξω τον Κρόνο?Μόλις ήρθε του ζητάω να κατέβει απ το αμάξι κ τελικά έστω με το ζόρι κατεβαίνει.Τον βάζω να δει κ τι μου λέει.Ρε γι αυτό με κατέβασες απ το αμάξι?Για να δώ την λάμπα της ΔΕΗ? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Περιμένοντας ένα φίλο να πάμε για καφέ λέω δεν βγάζω το bresseraki να του δείξω τον Κρόνο?Μόλις ήρθε του ζητάω να κατέβει απ το αμάξι κ τελικά έστω με το ζόρι κατεβαίνει.Τον βάζω να δει κ τι μου λέει.Ρε γι αυτό με κατέβασες απ το αμάξι?Για να δώ την λάμπα της ΔΕΗ? Άλλαξε φίλο! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως απογοητεύονται μερικοί βλέποντας τον Κρόνο, με τα δαχτυλίδια του Περιμένοντας ένα φίλο να πάμε για καφέ λέω δεν βγάζω το bresseraki να του δείξω τον Κρόνο?Μόλις ήρθε του ζητάω να κατέβει απ το αμάξι κ τελικά έστω με το ζόρι κατεβαίνει.Τον βάζω να δει κ τι μου λέει.Ρε γι αυτό με κατέβασες απ το αμάξι?Για να δώ την λάμπα της ΔΕΗ? Ελεος!!Εγω οταν εδειξα τον κρονο στους γονεις μου εμειναν με το στομα ανοιχτο!Ακομα και η μητερα μου που ηταν ασχετη με το σπορ κολησε και μαλωναμε ποιος θα δει απο το προσοφθαλμιο Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα