Efstathios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Σετάρω την eq6 σύμφωνα με το manual, αλλά όταν δίνω τον πρώτο αστέρα για την ευθυγράμμιση, το τηλεσκόπιο πηγαίνει από την άλλη μεριά , αντί αυτή του αστέρα. Συγκεκριμένα δίνω τον Altair. Βάζω το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Αθήνας. Εκεί που μπαίνει το 38 της αθήνας είναι τριψήφιο, άρα βάζω 038 Ν. Έπειτα βάζω ημερομηνία κατα το αμερικάνικο σύστημα, ώρα και επιλέγω όχι στην θερινή ώρα. Το τηλεσκόπιο είναι χονδρικά ευθυγραμμισμένο με τον πολικό και κοιτάει επίσης προς τον πολικό που είναι η home position του. Όταν μου λέει για το allignment επιλέγω τον Altair και αρχίζει το slewing. Βγάινει όμως πολύ εκτός και γυρνάει προς την άλλη μεριά. Κάτι μάλλον δεν θα χω κάνει σωστά. Καμιά ιδέα? starrynights.blog
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Εχεις βαλει σωστα το γεογραφικο μηκος//πλατος; π.χ. τυχαια θεση στην Αθηνα 37°58'55.73"N 23°46'16.29"E (το NORTH και το EAST ειναι σωστα; ή εχεις μηπως εχεις S ή W σε καποια θεση). Επεισεις βαλε τα Dec Setting Circle και R.Α Setting Circle στην θεση 0 ακριβως και σφιξε λιγο τις βιδες τους ωστε να μην μετακινουνται, και ευθυγραμμισετα σωστα μετα βελακια. Εχεις κανει σωστη πολικη ευθυγραμμηση; Εχεις κανει σωστη ευθυγραμμηση στους αξονες της βασης; Εχεις βαλει τα update της EQ6; πχ 3.20 (οχι που παιζει ρολο αλλα....ποτε δεν ξερεις) Εισαι σιγουρος γιατο Αστερι; Η βαση σου ειναι σε επιπεδο πατωμα/δαπεδο/κτλ ; Εχεις βαλη σωστη ωρα και μερα; πολλες φορες παω για αστροπαρατηρηση 23.00 και μεχρι να ξεφορτωσω και να στησω εχει παει η ωρα 00.00 και η μερα εχει αλλαξει χωρις να το καταλαβω Tip: Συνχρονισε το κινιτο/ρολοι/laptop σου με καποιο ατομικο ρολοι απο το Internet. (το 141 εχει καποια αποκλιση) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
dimpap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Αν πάει περίπου αντίθετα από τον στόχο, διόρθωσε τα pm, am. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2007 Την πρώτη φορά αυτό θα σου κάνει, όπως επίσης αν στο τέλος πριν μαζέψεις δεν κάνεις park scope. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
spartiatis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Μην παιδεύεσαι άδικα ,την πρώτη φορά θέλει τη δική σου βοήθεια από τα πλήκτρα του κοντρόλ και μετά θα είναι εντάξει. Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Συγνώμη αν είμαι λίγο off-topic αλλά μπορείτε να μου προτείνεται ένα τροφοδοτικό για την EQ6; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 ...Tip: Συνχρονισε το κινιτο/ρολοι/laptop σου με καποιο ατομικο ρολοι απο το Internet. (το 141 εχει καποια αποκλιση) Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, αλλά πριν δύο χρόνια που το έψαχνα, κανένα ρολόι μέσω internet δεν είχε μεγαλύτερη ακρίβεια από το 141. Όλα καθυστερούσαν από 0,5 ως 3 sec λόγω καθυστερήσεων στη μετάδοση των δεδομένων μέχρι τον υπολογιστή κάθε χρήστη. Συγνώμη αν είμαι λίγο off-topic αλλά μπορείτε να μου προτείνεται ένα τροφοδοτικό για την EQ6;http://www.aktistar.gr/Aktishopping/AktishoppingList.htmΤό τελευταίο προϊόν κάτω-κάτω στη λίστα. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα