Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν χρειάζομαι τη βοήθειά σας... Έχω ένα φίλο Nίκο που γιορτάζει αύριο και μιας και είμαστε μεγάλη παρέα σκεφτόμαστε να του πάρουμε δώρο ένα τηλεσκόπιο. Σπουδάζει αστροφυσική στην Πάτρα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο δωρο... Μπορούμε να διαθέσουμε μέχρι και λίγο παραπάνω από 150 ευρώ και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας μιας και είμαστε άσχετοι... βλέπετε μιλάτε με έναν φοιτητές όλων των άσχετων σχολών! :? μπορείτε να μας προτείνετε κάτι...? please...
Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή ιδέα. Θα ήθελα πολύ να είμαι αυτός ο Νίκος. Δυστυχώς όμως με 150€ δεν παίρνεις αξιοπρεπές τηλεσκόπιο οπότε θα σου πρότεινα τα Celestron Skymaster 15x70.

Μπορεί να ξεκινήσει με αυτά και αν του αρέσει στην πορεία το σπορ, μπορεί να εξοπλιστεί αργότερα και με τηλεσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε

Τόσο χάλια δηλαδή ε? #-o

Καμία άλλη πρόταση που να μοιάζει με τηλεσκόπιο?

Μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο..

ευχαριστώ πάντως

Δημοσιεύτηκε

Το πρωτο :http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=9947595

(εχει περασει απο τα χερια μου ενα ιδιο),ειναι αρκετα καλο τηλεσκοπιακι.

Εχει 6'' διαμετρο και μεγαλη εστιακη αποσταση."Βλεπει" μια χαρα σε βαθυ ουρανο,και κατι καταφερνει και σε πλανητες.Η βαση ειναι μετριοτατη,και κουραζει,λογω των μεγενθυνσεων που επιτυγχανονται.

Αν δεν ανεβασετε τον προυπολογισμο,και πρεπει να του παρετε τηλεσκοπιο,ειναι καλη επιλογη στα 140-150€ σαν εισαγωγικο τηλεσκοπιο.

8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα σου έλεγα να κάνετε κάτι άλλο:

Δώστε του αυτά τα χρήματα που διαθέτετε σε ένα φάκελο και ψήστε τον να βάλει τα υπόλοιπα για να αγοράσει ένα τηλεσκόπιο.

Νομίζω είναι καλύτερα να πάρει ένα καλό τηλεσκόπιο με 300 euros από το να του πάρετε ένα "ψεύτικο" που θα τον κάνει να παρατήσει σύντομα την ενασχόληση αυτή.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, έχουμε πει πολλές φορές μακριά απο την Big Star Optics, τα οπτικά της είναι κάτω του μετρίου.Θα συμφωνήσω και εγώ οτι με 150 ευρώ δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αξιοπρεπές.Οπότε καλύτερα να μαζέψει το κάτι παραπάνω και να τα αποταμιεύσει σε κανένα Dob (όπως το γνωστό του Πλανητάριου).
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά γιατί έχει βγάλει την φήμη Big Star Optics η πως έχει χάλια οπτικά?Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Μήπως έχουμε βγάλει έτσι για πλάκα λάθος συμπέρασμα?Εγώ βλέπω πως μερικά τα δίνει κ με την EQ5
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Υποστηρίζω την άποψη του BD Foxmoor, βάλτε τα σε ένα φάκελο και ψήστε τον να κάνει την κίνηση για το 8άρι Dob. Αν τώρα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε κάτι τότε νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή με αυτά τα χρήματα είναι το SW 70/700 σε AZ2 όπως έγραψε ο xasapis και θα το βρείτε εδώ http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=755

Ό,τι και αν αποφασίσετε το σίγουρο είναι ότι θα τον κάνετε πολύ πολύ χαρούμενο... =D> =D> \:D/ \:D/

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Τα έχει δοκιμάσει κανείς?

Ναι! Εδώ στην Πάτρα πουλιόντουσαν αυτά και τα έχουμε δει από κοντά! Και συμφωνώ ότι δε λένε.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης