pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Παιδιά καλησπέρα. Καθότι μαγεμένος απο τα Nagler που έχω πάρει (17mm και 7mm) θέλω να εμπλουτήσω την συλλογή μου με περισσότερα, καταργόντας σιγά σιγά τα μανίσια SP 25mm και 10mm. Έτσι σκέφτομαι να πάρω Nagler στα 12mm,9mm,5mm ώστε να έχω καλύψει επαρκώς την περιοχή των μεγενθύσεων.Το ερώτημα είναι το εξής: να θυσιάσω τα 82FOV του Nagler και να πάρω και κανένα Radian? Αξίζει τον κόπο? Έχω ακούσει ότι ενδείκνυνται για πλανητική παρατήρηση. Αν όμως η διαφορά δεν είναι και τόσο εμφανής θα μείνω με τα Nagler. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 να πάρω και κανένα Radian? Αξίζει τον κόπο? Έχω ακούσει ότι ενδείκνυνται για πλανητική παρατήρηση. Αυτό δεν είναι αλήθεια, που το άκουσες? Ένας ορθοσκοπικός, παραμένει ορθοσκοπικός και θα δίνει το καλύτερο πλανητικό είδωλο, οτι και αν λένε οι "άλλοι".
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Τι τηλεσκοπιο εχεις??? Ένα Dob 10'' Skywatcher. 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
dimpap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Ένας nagler 11mm ή ακόμα καλύτερα ένας pentax 10mm και καθάρισες για μιά ζωή.Εγώ (όπως και έχω προτιμήσει) θα προτιμούσα nagler λόγο μεγέθους και απλότητας. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2007 Μαλλον Ναγκλερς,για να κερδισεις το πλεονεκτημα του πεδιου στις μεγαλες μεγενθυνσεις,χωρις να δυσκολευεσαι πολυ στο κυνηγι του στοχου.
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Ένας nagler 11mm ή ακόμα καλύτερα ένας pentax 10mm και καθάρισες για μιά ζωή.Εγώ (όπως και έχω προτιμήσει) θα προτιμούσα nagler λόγο μεγέθους και απλότητας.Σκεφτομουν τον 12mm Nagler που κάνει και για 2'' κάνη. Αν και 60€ ακριβότερος, θα βολευει στις εναλλαγες με τον 17mm που έχω. Τι λές? 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Βλέπω απο διάφορα site αμερικής ότι έχουν πολύ φθηνότερες τιμές. Άραγε συμφέρει να φέρω κανα 2 nagler απο εκεί, ή θα έχω τίποτα μπλεξίματα με τα τελωνεία?Αν έχει προβεί κανείς σε τέτοια αγορά ας βοηθήσει...pls!! 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Ένας nagler 11mm ή ακόμα καλύτερα ένας pentax 10mm και καθάρισες για μιά ζωή.Εγώ (όπως και έχω προτιμήσει) θα προτιμούσα nagler λόγο μεγέθους και απλότητας.Σκεφτομουν τον 12mm Nagler που κάνει και για 2'' κάνη. Αν και 60€ ακριβότερος, θα βολευει στις εναλλαγες με τον 17mm που έχω. Τι λές? Ναι καλύτερα ο 12mm.Εχει κ καλύτερο Eye Relief.Για μένα το μόνο ίσως ελάττωμα των Nagler. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 Εχω τους ΝΑGLER 17 - 12 - 9 - 7 - 5. Εχω ηδη πληρωσει και αναμενω τους 26 και τον μεταβλητο 2-4. Ενα πραγμα θα σου πω. Εαν πραγματικα σου αρεσει το μεγαλο πεδιο των 82 μοιρων προχωρα σε NAGLER. Εμενα με μαγεψε ο 5αρης. ΦΟΒΕΡΟΣ. Με τα eye relief δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα. Με βολευουν πολυ. Και κατι αλλο. Τα παιδια oπως και γω εχουμε φυσικα τις αποψεις μας πανω στα προσοφθαλμια. Διαβασε τες αλλα την τελικη κριση σου καθορισε της με τα δικα σου στανταρτ. Καλες οι αποψεις ολων μας αλλα αγορασε κατι που θα σου αρεσει πρωτα εσενα και που θα σε ευχαριστει να δουλευεις πανω του και δεν θα μετανοιωσεις. Παντως εαν σου αρεσει το μεγαλο πεδιο και η πεντακαθαρη εικονα, εγω σου συνιστω απεριφραστα NAGLER. Φοβερα ευχρηστοι και στα μικρομετρικα. Ξεφορτωνεσαι σε πολυ μεγαλο βαθμο την μικρομετρικη ρυθμιση η οποια ειναι σκετος μπελας εαν δεν εχει βαση αυτοματη. Προσωπικα με εσωσε απο το να στριβω συνεχως τους κοχλιες. Οσο για τις μεγεθυνσεις εγω πηγα με βαση το telrad και το σκοπευτρο 9Χ50 και απο κει και περα αγορασα NAGLER αυξανοντας την μεγεθυνση κατα 25-32 φορες σε καθε αλλαγη. Φυσικα εσυ μπορει να θες να προχωρας με μεγαλυτερα βηματα μεγεθυνσεων οποτε ρυθμιζεις και τις αγορες σου. Επισεις κινηθηκα σε τετοιες αγορες NAGLER ωστε να μην χρησιμοποισω τελικα BARLOW o oποιος πλεον μου χρησιμευει μονο στο NAGLER 12. Eτσι δεν χανω καθολου πεδιο διοτι δεν παρεμβαλω BARLOW.
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2007 Εχω τους ΝΑGLER 17 - 12 - 9 - 7 - 5. Εχω ηδη πληρωσει και αναμενω τους 26 και τον μεταβλητο 2-4. Ενα πραγμα θα σου πω. Εαν πραγματικα σου αρεσει το μεγαλο πεδιο των 82 μοιρων προχωρα σε NAGLER. Εμενα με μαγεψε ο 5αρης. ΦΟΒΕΡΟΣ. Με τα eye relief δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα. Με βολευουν πολυ. Και κατι αλλο. Τα παιδια oπως και γω εχουμε φυσικα τις αποψεις μας πανω στα προσοφθαλμια. Διαβασε τες αλλα την τελικη κριση σου καθορισε της με τα δικα σου στανταρτ. Καλες οι αποψεις ολων μας αλλα αγορασε κατι που θα σου αρεσει πρωτα εσενα και που θα σε ευχαριστει να δουλευεις πανω του και δεν θα μετανοιωσεις. Παντως εαν σου αρεσει το μεγαλο πεδιο και η πεντακαθαρη εικονα, εγω σου συνιστω απεριφραστα NAGLER. Φοβερα ευχρηστοι και στα μικρομετρικα. Ξεφορτωνεσαι σε πολυ μεγαλο βαθμο την μικρομετρικη ρυθμιση η οποια ειναι σκετος μπελας εαν δεν εχει βαση αυτοματη. Προσωπικα με εσωσε απο το να στριβω συνεχως τους κοχλιες. Οσο για τις μεγεθυνσεις εγω πηγα με βαση το telrad και το σκοπευτρο 9Χ50 και απο κει και περα αγορασα NAGLER αυξανοντας την μεγεθυνση κατα 25-32 φορες σε καθε αλλαγη. Φυσικα εσυ μπορει να θες να προχωρας με μεγαλυτερα βηματα μεγεθυνσεων οποτε ρυθμιζεις και τις αγορες σου. Επισεις κινηθηκα σε τετοιες αγορες NAGLER ωστε να μην χρησιμοποισω τελικα BARLOW o oποιος πλεον μου χρησιμευει μονο στο NAGLER 12. Eτσι δεν χανω καθολου πεδιο διοτι δεν παρεμβαλω BARLOW.O 12mm nagler που κάνει και για 2'' κάνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Barlow 1,25''? Φαντάζομαι ο κατασκευαστής θα έχει προβλέψει αντίστοιχη οπή για να παιρνάει ο κοχλίας του BArlow απο τον αντάπτορα των 2'' του προσοφθαλμίου... 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα