Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Απο την Δευτερα 25/02 το Lidl φερνει παλι το etx-70 με 149 euro!

Φερνει επισης και το σκαμπο για μουσικους που ειναι καλη λυση για τους κατοχους dob και οχι μονο.

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20080225.p.tileskopiomehi

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20080225.p.skabogiamusikous

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

• Απαντήσεις 115
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

To ETX 70 που φέρνει τη δευτέρα , ξερει κανείς πόσο είχε κανονική τιμή όταν υπήρχε στα μαγαζιά???

Θελω να πω , είναι μεγάλη προσφορά? Ή ότι πληρώνεις παίρνεις??? #-o

Δημοσιεύτηκε

Ειναι μεγαλη προσφορα πραγματικα.

Με 150 τι τηλεσκοπιο περιμενεις να αγορασεις απο τα μαγαζια????

Μονο κανεναν προσοφθαλμιο παιρνεις...

Δημοσιεύτηκε
Προφανώς η παρούσα προσφορά αποτελεί ξεκαθάρισμα προϊόντων από επιστροφές ή αδιάθετα τεμάχια. Το συνηθίζουν αυτό τα Lidl. Γι΄αυτό, το πιθανότερο είναι να μην διατεθούν πολλά τεμάχια ανά είδος (τηλεσκόπιο – καρέκλα ντράμερ) σε κάθε κατάστημα.
Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή το προϊόν που θα πάρουμε θα λειτουργεί ή όχι.

Ρωτάω γιατί έτσι όπως το διαβάζω καταλαβαίνω ότι θα αγοράσω την επιστροφή κάποιου και για να το επέστρεψε ο κάποιος ελατωματικό θα είναι.

Αν το έχουν φτιάξει και λειτουργεί βεβαίως ειλικρινά για 150,00€ ψήνομαι αφάνταστα.

Δημοσιεύτηκε

Εγω φιλε garvanit θα εβαζα αλλα 150€ και θα επερνα το SKY-WATCHER DOSONIAN 8" απο πλανηταριο τελη Μαρτιου...... :-({|= :-({|=

Απο το να δωσω 150€ για αυτο.Το εχω δει και εχω δει με αυτο καποια αντικειμενα...Γνωμη μου χτυπα ενα dob.... \:D/ \:D/ \:D/

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε
Εγω φιλε garvanit θα εβαζα αλλα 150€ και θα επερνα το SKY-WATCHER DOSONIAN 8" απο πλανηταριο τελη Μαρτιου...... :-({|= :-({|=

Απο το να δωσω 150€ για αυτο.Το εχω δει και εχω δει με αυτο καποια αντικειμενα...Γνωμη μου χτυπα ενα dob.... \:D/ \:D/ \:D/

Για το συγκεκριμένο έχω διαβάσει έδω μέσα τα καλύτερα από αρκετούς. Σίγουρα επίσςη τα 300€ δεν είναι πολλά για ένα καλό (με τα δικά μου μέτρα) τηλεσκόπιο.

Σταθμίσε τα παρακάτω στην περίπτωση μου:

1. Είμαι αρχάριος (λίγα αντικείμενα ξεχωρίζω στον ουρανό)

2. Δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο για αστρο-παρατηρήσεις και όταν το κάνω είναι κάτι σαν ψυχαγωγία-διασκέδαση όπου μπορεί να γίνεται και με 2-3 φίλους παντελώς άσχετους αλλά περίεργους.

3. Το ότι το ETX διαθέτει εκείνο το ... ρημάδι goto που θα μειώσει το χρόνο που ασχολούμαι και μένει νεκρός στις ελάχιστες φορές που απολαμβάνω τον ουρανό. Σίγουρα από την άλλη θα περιορίσω σημαντικά το τι μπορώ να παρατηρήσω και τι όχι στον ουρανό σε σχέση με το dob.

4. Επειδή ακριβώς δεν χρησιμοποιώ συχνά το bresser (ο τρίποδας που είναι εκτός κουτιού έχει σκόνη για να καταλάβεις) δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα για ένα τηλεσκόπιο ακόμη. Αν και όταν μπορώ να διαθέτω αρκετό χρόνο και ίσως και την κατάλληλη παρέα να με παρακινεί τότε φαντάζομαι ότι θα έρθει από μόνη της η ανάγκη για κάτι που θα δείχνει περισσότερα πράγματα στον ουρανό.

Ελπίζω να τα διατύπωσα σωστά για να με βοηθήσετε.

Δημοσιεύτηκε
Polycarpos μηπως μικρος ειχες πεσει απο κανα δεντρο? γιατι σου εχω στηλει 2 pm οτι με ενδιαφερει... βλεπω οτι πουλας εδω και καιρο το μικρο τηλεσκοπιακι και απαντηση δεν πηρα... μηπως κανεις galop να δεις αν πουλιονται ακομα?
Δημοσιεύτηκε
Πάντως οι 4 ''ιντσες με το70mm του ΕΤΧ δε συγκρίνονται (έτυχε να χω και 4ιντσο και ΕΤχ-70) . το meade του Πολύκαρπου ειναι καλή ευκαιρία !! και με go to.. :P \:D/
:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Φιλε garvanit, αν εχεις ηδη αγορασει εκεινη την μουφα το bresser, καιρος νομιζω να δωσεις τα 360ευρω για να παρεις ενα αληθινο τηλεσκοπιο, σαν ενα 8αρι dob ή κανενα αρκετα μεγαλο μεταχειρισμενο.

Επειδή ακριβώς δεν χρησιμοποιώ συχνά το bresser (ο τρίποδας που είναι εκτός κουτιού έχει σκόνη για να καταλάβεις) δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα για ένα τηλεσκόπιο ακόμη.

Μην φοβασαι! Το bresser ηταν χαλαρα το χειροτερο τηλεσκοπιο που μπορουσες να αγορασεις. Ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση αχρηστου τηλεσκοπιου, που σιγουρα εχει κοψει την ορεξη σε πολλους και αλλους οπως εσυ, τους εχει φοβησει... (βεβαια αλλοι ξεκινησαν με αυτο και το βρησκουν μαλιστα και καλο!!!)

Συμβουλη μου? Ασε τα μικροσκοπικα τηλεσκοπια και κοιτα κατι μεγαλυτερο.

Δημοσιεύτηκε

Εμένα δεν μου έχει κόψει την όρεξη.

Ίσα ίσα που δεν θεωρώ ότι το έχω χρησιμοποιησεί τόσο ώστε να φτάσω στο σημείο να σκέφτομαι "Θέλω μεγαλύτερο τηλεσκόπιο".

Το θέμα είναι ότι από χρόνο βρίσκομαι σε αρνητικά σημεία και όταν υπάρχει λίγος χρόνος δεν υπάρχει πάντα η κατάληλη παρέα.

Με το ETX σκεφτόμουν ότι αφού έχει παρόμοιες δυνατότητες με το bresser αλλά διαθέτει εκείνο το go to που θα κάνει την παρατήρηση ευκολότερη για εμένα αλλά και ίσως αποδειχθεί "πόλος έλξης" για παρέα κατά την διάρκεια των παρατηρήσεων να το πάρω.

Από την άλλη καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λέτε. Ότι με τα 2πλά λεφτά παίρνω τηλεσκόπιο όχι δείγμα.

Ερώτηση κρίσιμη πόσο μεγάλο είναι;

Δηλαδή τι ύψος έχει και πόσο ζυγίζει ; (για το 8ιντσο dob μιλάω)

Δημοσιεύτηκε

Εχει μηκος περιπου οσο και η εστιακη του αποσταση , αντε να εχει πολυ λιγο παραπανω .1 μετρο και 25 εκατοστα .

Ζυγιζει 8 κιλα αν θυμαμαι καλα τοσο αναφερεται στις οδηγιες χρησης που το συνοδευουν .Ειναι ελαφρυ τηλεσκοπιο .

Για τη στηριξη του δε θυμαμαι να σου πω .Κοιτα στην ιστοσελιδα του αγοραστη .Νομιζω αναφερονται οι διαστασεις και βαρη των πακετων στα οποια περιεχεται το τηλεσκοπιο .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης