Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ακούω εδώ και αρκετά χρόνια για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό αστρονομίας!Βλέπω πολλά παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό το διαγωνισμό και πραγματικά τους ζηλεύω(με την καλή έννοια πάντα)!Σκεφτόμουν λοιπόν και εγώ να αρχίσω να παίρνω μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό!Το μόνο μου πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω με βάση ποια βιβλία πρέπει να προετοιμαστώ!Μήπως γνωρίζετε κάποια καλά βιβλία που θα με βοηθούσαν να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις?Επισης ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε ποια είναι η βασική δομή του γραπτού του διαγωνισμού(π.χ:Ερωτήσεις ανάπτηξεις,αστρονομικές ασκήσεις κ.λ.π)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άρης Σφακιανός

!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ φίλε, η βασική ύλη απ' όπου προέρχονται τα θέματα του διαγωνισμού είναι το βιβλίο που διδάσκεται στο μάθημα επιλογής της αστρονομίας στη Β' Λυκείου:

Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής Β' Λυκείου

Το αμέσως καλύτερο για να προετοιμαστεί κανείς και να δει τι είδους ερωτήσεις μπαίνουν είναι αυτό: Θέματα και Απαντήσεις Πανελληνίων Μαθητικών Διαγωνισμών Αστρονομίας και Διαστημικής 1996-2005

Ακόμα κάποια πολύ καλά βιβλία είναι τα εξής:

- "Το Σύμπαν που Αγάπησα" των Δανέζη & Θεοδοσίου, Εκδόσεις Δίαυλος

- "Περί "Αστέρων και Συμπάντων" του Ξανθόπουλου, Εκδόσεις ΠΕΚ

- "Λεξικό Αστρονομίας Μαυρομμάτη", Εκδόσεις Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος

- Τα βιβλία του Σιμόπουλου (Γέννηση των Άστρων, Θάνατος των Άστρων κτλ)

Από κει και πέρα..ότι άλλο διαβάσεις!

Τα θέματα είναι κυρίως θέματα ανάπτυξης και όχι ασκήσεις, ενώ καλύπτουν όλο το εύρος των αστρονομικών γνώσεων, δηλ. αστροφυσική, κοσμολογία, διαστημική, παρατηρησιακή αστρονομία κλπ.

Καλή επιτυχία!!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Μπορεις βεβαια παντα να διαβασεις οσα περισσοτερα αρθρα μπορεις απο το physics4u.gr και οσα περισσοτερα post απο εδω.....!!!! :D :D
"Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."
Δημοσιεύτηκε
Καιρος λοιπον να δοκιμασεις;)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Σας ευχαριστώ πολύ!Σκέφτομαι φέτος να πάρω μέρος μόνο για την εμπειρία αλλάτου χρόνου θα φροντίσω να έχω προετοιμαστεί πολύ καλά!
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης