Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Καλησπερα παιδια, οπως λεει και ο τιτλος χθες το βραδυ περιπου μες στις 00.45 βγηκα εξω για παρατηρηση, ο ουρανος ηταν σχεδον καθαρος (ειχε στα βορεια μερικα λεπτα συννεφα αλλα αδιαφορο) ολα νομιζα οτι πογαιναν ρολοι και οτι θα ειχα μια θαυμασια παρατηρηση, βεβαια ειχε ενα ΚΡΥΟ και ειχε και υγρασια <κλασσικα>. Μετα απο μια δυο ωρες παρατηρησης του ουρανου διαπιστωνω οτι τα προσοφθαλμια μου θαμπωναν πολυ γρηγορα, κοιταζω το τηλεσκοπιο και τι να δω ολοι η υγρασια ειχε γινει παγετος(τα καπακια απο τα προσοφθαλμια, τα κυαλια, η EQ6 ειχαν παγο πανω τους δεν μου ειχε ξανασυμβει κατι παρομοιο, σαν να μην εφτανε ο παγος εκει που ειμουν πανω στην σκαλα και παρατηρουσα το Μ42 , ξαγνικα απο το 4 σκαλι βρεθηκα στο πρωτο μαλλον λογο συστολης και βαρους η σκαλα κατερευσε, ευτυχως δεν απαθα κατι Συνοπτικα εχουμε.Παρατηρηση του Αρη (πολυ λιγη λεπτομερια, πιο πολυ ωρα εβλεπα θαμπα)Μ42 (Αρκετα καλα, σημερα το εβλεπα Πρασινο)17p/Holmes (Ειχε γινει Τεραστιος απο την τελευταια παρατηρηση με το τηλεσκοπιο, μαγεια)Προσπαθησα να δω αν ξεχωριζει ο Sirius απο τον Sirius β αλλα δεν...Horsehead nebula.... ισως φανηκε λιγο.Runningman nebula (φαινοταν ενα μικρο τμημα του)Double Cluster οπως παντα Δυστυχως η υγρασια και ο παγος δεν μου εδωσαν την δυνατοτητα να δω πολλα πραγματα, ηταν και τα φωτα της γυρω περιοχης (δεν πηγα καπου μακρια και σκωτεινα απλα εξω απο το σπιτι μου), ηρθε και το σπασιμο της σκαλας και μου αποτελειωσε την παρατηρηση .Ειχε τοσο πολυ κρυο....Ευτυχως που φοραγα γαντια, οταν επιανα τα προσοφθαλμια με γυμνα χερια μετα δεν αισθανομουν το χερι μου επεσε και ενα φιλτρι κατω <δεν επαθε κατι >Τελικα η παρατηρηση μου τελειωσε αδοξα μες στις 4.30.Ελπιζω την επομενη φορα να ειναι τα πραγματα καλυτερα Καλες παρατησης φιλοι μου και καθαρους ουρανους να εχουμε Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Αυτο μου θυμιζει εντονα μια δικια μου εμπειρια...Πριν ενα χρνονο περιπου ειχα βγει με το bresser προς αναζητηση του κρονου.Αρκετα πιο απειρος τοτε,προσπαθουσα με το προσοφθαλμιο των 4mm να εντοπισω με την μια τον κρονο χωρις τη βοηθεια του ερευνητη.Το κρυο σφοδρο και η κουραση μεγαλη.Ετσι ειπα να συνεχισω το "ψαξιμο" καθιστος...και διαλεξα ενα μικρο μπλε καρεκλακι που βρηκα προχειρο στη βεραντα,το οποιο καρεκλακι χρησιμοποιουσα στο νηπιαγωγειο Και καποια στιγμη πριν το καταλαβω το καρεκλακι εσπασε κι εγω με εναν κροτο βρεθηκα στο κρυο τσιμεντο της βεραντας ....Αμα δεν παθεις δε θα μαθεις..... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
xXx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Εμένα πάντως μου θυμίζει μία παρατήρηση στην οποία λόγω του παγετού είχαν μελανιάσει τα χέρια μου καθώς τα γάντια μου είχαν εξαφανιστεί!Πάντως είσαι πολύ τυχερός που κατάφερες έστω να δείς κι αυτά που είδες γιατί εδώ στο Λαύριο έχει συνέχεια συννεφιά! Καλές παρατηρήσεις παιδιά! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Να σε ρωτησω κατι, χρησιμοποιεις σκαλα για την παρατηρηση??Γιατι το σκεφτομαι και εγω αλλα ειπα μηπως ειναι πολυ τραβηγμενο Παντως το κρυο δυσκολευει πολυ τα πραγματα, αμα βγεις για παρατηρηση με τετοιο καιρο πρεπει να εισαι καλα προετοιμασμενος, και αποφασισμενος..
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Φαινετε οτι δεν ειμαι ο μονος με ασχημες εμπειριες στην αστροπαρατηρηση, ευχαριστω παιδια.Ναι εχω (ειχα μαλλον) μια σκαλα 2μ, γιατι το τηλεσκοπιο ειναι μεγαλο και πανω στην EQ6 δεν φτανω με τιποτα το προσοφθαλμιο. Παντως το κρυο δυσκολευει πολυ τα πραγματα, αμα βγεις για παρατηρηση με τετοιο καιρο πρεπει να εισαι καλα προετοιμασμενος, και αποφασισμενος.. Οπως ειπε και ο koyote : Αμα δεν παθεις δε θα μαθεις....., την επομενη φορα θα παω καλύτερα προετοιμασμενος Ολα για την Επιστημη!!!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kellner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Καρεκλίτσα special!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
draculas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 εχω 2 παρατηρήσεις: Αφού άντεξες 4 ώρες σχεδόν μπράβο σου! Με τον τίτλο που έβαλες νόμιζα οτι έγινε κάτι κακό σε κάποιον, ειδικά εκεί στα βουνά και τα κατσάβραχα που τρέχουμε όλοι..!
xXx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2007 Είναι σταθερή αυτή η καρέκλα?Φαίνεται πολύ πρακτική! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα