paisos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα SkyWatcher Dobsonian 8" με την προσφορά του πλανητάριου Θεσσαλονίκης. Έχω μια αποθήκη στην ταράτσα του σπιτιού μου και αντί να το ανεβάζω κάθε μέρα σκέφτομαι να κάνω την αποθήκη σπίτακι του! Αλλά το θέμα είναι ότι εκεί πάνω έχει τρελή παγωνιά που μπορεί να πιάσει και (-)Μπορεί αυτό να μου δημιουργήσει πρόβλημα στο τηλεσκόπιό μου?
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Το κρύο δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν εχει υγρασία, μπορει να χαλάσει την ξύλινη στήριξη dob. Γενικότερα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα απλά να σιγουρευτείς ότι δεν θα πάει νερά απο τη βροχή π.χ. Με κάθε επιφύλαξη τα λέω αυτά αφού δεν έχω δει την αποθήκη ..
paisos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Όχι νερά δεν δεν μπορεί να πάρει. Είναι αλουμινένια κατασκευή. Υγρασία έχει.. Καλά την βάση δεν με πειράζει, τον οπτικό σωλήνα μην καταστρέψει φοβάμα..ι Λες να μην μην του βγάλει πρόβλημα εε???
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Φίλε paisos,οι οπτικοί σωλήνες κατασκευάζονται για πολύ κρύο και υγρασία. Η βάση ίσως είναι λίγο επίφοβη, αλλά λογικά το φινίρισμά της πρέπει να τη στεγανοποιεί εντελώς. Πάντως αν εκεί που το αποθηκεύεις, το σκεπάζεις κιόλας δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Το κρύο από μόνο του σίγουρα δεν είναι πρόβλημα. Ίσα-ίσα που τα κάτοπτρα θα είναι έτοιμα για παρατήρηση και δεν θα χρειάζεται να περιμένεις πολύ για να φτάσουν σε θερμική ισορροπία με το περιβάλλον. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
paisos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Θα βάλω και ένα νάιλον απο πάνω.Ευχαριστώ πολύ για την ώρα και την εμπειρία σας..Καλές παρατηρήσεις!!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Εγώ απο κάτω θα έλεγα καλύτερα το ναυλον...
ourania Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Το δικό μου τερατάκι το έχω στην ταράτσα μέσα σε μια αποθήκη μόνιμα σκεπασμένο με ένα σεντόνι ,έτσι ώστε να μην το ανεβοκατεβάζω για κάθε μικρο-παρατήρηση, και είναι πολύ βολικό Ακόμα και έξω το αφήνω αν είναι για 3-4 μέρες κάτω από υπόστεγο για να μη το μετακινώ και μας πιάσει και καμιά μέση
paisos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Τελικά το έκανα, και δικό μου τηλεσκόπιο την έχει βρει ταράτσα! Έχω βάλει καλού κακού και νάιλον, αστέρι είναι, πάντα έτοιμο για παρατήρηση.Αν σκεφτώ να ξεκινήσω γυμναστική θα το ανεβοκατεβάζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα