Jump to content

paisos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από paisos

  1. paisos

    Canon DSLR CONTROLLER COM PORT & USB

    Δηλαδή δεν λέει και πολλά η nikon του αδερφού μου για βαθύ ουρανό.. Κρίμας.. Το πολύ για πλανητικές, αν και εκείνες με έχουν απογοητεύσει λίγο.. Δεν μου λέτε, άσχετο με το θέμα αλλά με τρώει λίγο, με ποιο τρόπο έχετε συνδέσει την slr. Με τον hyperion στις 2'' που έχω εγώ εξίζει???
  2. paisos

    Canon DSLR CONTROLLER COM PORT & USB

    Συγνώμη παιδιά μια απλή ερώτηση, αυτό το καλώδιο κάνει για φωτ canon και όχι nikon?? Έχω την nikon 40x και στο πλάι έχει υποδοχή βίσμα 2,5 και γράφει v-out!
  3. Και εγώ πιστεύω ότι το GOTO μπορεί να σου βρεί το στόχο που ίσως δυσκολεύεσαι να βρεις αλλά και πάλι δεν θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα με το αν είσαι κάπου εκτός πόλης σε πιο καθαρό ουρανό. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να σε σώσει κανένα φίλτρο, δεν το κατέχω δεν το έχω ψάξει αν και θα ήθελα να μάθω.. Πλεόν σαν παλίος DOBάκιας (διότι έβγαλα τις στηρίξεις από τον οπτικό σωλήνα και έκανα την βάση συρταρίερα ) έχω να πω ότι για αστροπαρατήρηση ένα DOB ένας telrad και ένας αστροχάρτης είναι αυτά που χρειάζεσαι ενώ αν θέλεις να ασχοληθείς με την αστροφωτογραφία με εργαλεία μόνο τα παραπάνω τότε πας γυμνός στα αγγούρια.
  4. Συγγνώμη για την ερώτηση αλλά καταλάβετε με λίγο είμαι αρχάριος με τις ισημερινές. Πως θα γυρίσω την ισημερινή?? Σηκώνοντας τα πόδια αναλόγα?
  5. Το λύσατε αλλά εγώ έμεινα με μια απορία, προσπαθώ να κάνω πολική ευθυγράμμιση με τον τρόπο (βόρειο ημισφαίριο) όπως αναφέρουν οι οδηγίες της EQ6 δηλαδή χρησιμοποιώντας την μεγάλη άρκτου και τη κασσιόπη. Μπορώ να τοποθετήσω τον πολικό μέσα στο κυκλάκι στη άκρη του σταυρονήματος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κασσιόση στον ουρανό είναι πιο ψηλά απο την μεγάλη άρκτο. Η πολική αυτή ευθυγράμμιση είναι σωστή τώρα ή πρέπει να αλλάξω θέση του πολικού εμπειρικά σε άλλο σημείο επάνω στην άκρη του σταυρονήματος???
  6. Καλά μιλάμε έχω τρελαθεί σήμερα, μια η συννεφιά μια που είμαι αρχάριος όσον αφορά με την πολική ευθυγράμμιση δεν μπόρεσα να χαρώ όσο ήθελα την στήριξη.. Τεσπά έμαθα να κάνω ζύγιση Έχεις απόλυτο δίκιο βολιώτης! Για το βάρος δεν μπορεσα να καταλάβω και πολλα, αλλά τα παξιμάδια με δυσκόλεψαν από μέσα. Επίσης και για την μονωτική, η άσπρη μπορεί να είναι ωραια αισθητικά αλλά δεν κάνει σωστά την δουλεία της, όπως είπες θα βάλω πρώτα μαύρη και από πάνω την άσπρη.
  7. Να σου πω τηλέμαχε δεν μου εχει έρθει ακόμα, σήμερα τη περιμένω. Απλά από την πολύ χαρά μου κάνω από τώρα όνειρα. Θα λυθεί η απορία σήμερα.. καλή η ιδέα σου, βαρδιά άσπρη μονωτική ταινία και από πάνω οι δακτύλιοι.
  8. Μια χαρά τότε, και οι τρύπες που θα μείνουν θα τις καλύψω με έναν απο τους δακτύλιους λογικά.. Καπως έτσι το σκέφτηκα.
  9. Να μοιραστω την χαρα μου μαζι σας.. πάραγγειλα σήμερα ισημερινή στήριξη EQ6 SKYSCAN PRO. Πιστεύω ότι ειναι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να κανω. Εύχομαι να τα βγάλει τα λεφτά της.. Η απορία μου (η πρώτη γιατί στο μέλλον θα εχω σίγουρα κ άλλες) είναι αν θα ήταν πρόβλημα αν έβγαζα τα δύο πλαστικά από τον σωλήνα που πιάνουν πάνω στην DOB βάση.
  10. paisos

    APM Finderscope 80mm??

    Υπάρχει κανείς με εμπειρία σε finderscope της APM?? Και γενικά αν αξίζει να το αγοράσω για τιμή αυτή? Το προιόν μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.astroshop.de/en/telescopes/accessories/finderscopes---viewfinders/apm/80mm--finder-fernrohr-90a%B0--eyepieces-changeable
  11. paisos

    When Dreams Come True! (Altinakis George)

    Μάλλον βιάζομαι..
  12. Καλοδουλεμένα kellner!! Ως περίεργος θα ρωτήσω, για πιο λόγο να πας σε τόσο μεγάλη μεγένθυνση και δεν δουλεύεις με μπάρλοου??
  13. paisos

    When Dreams Come True! (Altinakis George)

    Φίλε Altinakis θα χρειαστώ την γνώμη σου.. Θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω μια συλλογή από καλούς προσοφθάλμιους όπως για παράδειγμα panoptics ή nagler αλλά πριν την ολοκληρώσω θα με αποκληρώσουν οι δικοί μου. Άσε που θα πρέπει να κάνω και αγορές φίλτρων και άλλων βασικών εργαλείων. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σου κατά πόσο καλό είναι το HYPERION ZOOM 8-24 mm
  14. paisos

    Televue Panoptic vs Baader Hyperion

    Είπα τίποτα λάθος η πρέπει να φτίαξω νέο θέμα?
  15. paisos

    Televue Panoptic vs Baader Hyperion

    Από ότι είδα στο πλανητάριο από τα zoom το καλύτερο σε απόδοση είναι σίγουρα HYPERION ZOOM 8-24 mm και σε καλή τιμή. Αλλά δεν ξέρω.. το σκέφτομαι πολύ να αγοράσω zoom προσοφθάλμιο Το θέμα είναι ότι προσφατα αγόρασα τον powermate 2.5 (φοβερό εργαλείο!!) και σαν αποτέλεσμα τώρα έχω 48χ 120χ 300χ, μεγάλη διαφορά μεταξύ 120 και 300. Η επόμενη μου κίνηση είναι να αγοράσω είναι προσοφθάλμιο καλό (για nagler πάει πολύ ) Έχει κανείς εμπειρία σε celestron ULTIMA LX, 17 mm?? φαινόμενο πεδίο 70!!! http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1247 Είναι καλός o ultima ή για άλλη μια φορά panoptic??
  16. Σκέφτομαι επόμενη μου κίνηση είναι να αγοράσω προσοφθάλμιο κάπου στα 17mm. Εκεί που κοίταζα στο πλανητάριο τιμές είδα τα εξής δύο: HYPERION 17 mm, Ø 31,8mm http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=989\ και το PANOPTIC 19mm, Ø 31,8mm http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1196 Πρόσεξα ότι baader έχει 8 οπτικά στοιχεία ενώ η televue έχει 6. Και αντίστοιχα οι τιμές είναι 99 ευρώ και 297 ευρώ!! Κανονικά δεν υποτίθεται σαν περισσότεροι οπτικοί φακοί να είναι και καλύτερος ο προσοφθάλμιος????[/b]
  17. Παναγιώτης περιμένω να μου έρθει από πρώτη μέρα του χρόνου το powermate ίδιο με το δικό σου. Το κακό όμως είναι ότι με το 2.5Χ θα έχω μεγενθύσεις 48Χ 120Χ και 300Χ.. πάει πολύ από 120 σε 300. Μάλλον χρειαστώ αργότερα προσοφθάλμιο..
  18. paisos

    deagostini telescope

    Να σαι κ εδώ Altinakis! τι δ αξίζει? τι έχει?
  19. Σ αυτή την σελίδα ημουν. Το 200ικο δεν το γλυτώνω.. Λογικά προς στις 2 ιντζες θα κατευθυνθώ. Πιστεύω ότι αξίζει.
  20. paisos

    deagostini telescope

    Ξέρετε τι δίνει μήπως αυτήν την εβδομάδα? Μου φάνηκε κάτι σαν προσοφθάλμιος η κάνω λάθος?
  21. Σοβαρά εε? με ψήνεις άγρια!! Ναι βασικά σκέφτομαι για τον POWERMATE Ø 50,8mm και το καλό με αυτόν είναι ότι μπορείς να βάλεις και 2 και 1.25 προσθοφθάλμιους. Μήπως ξέρεις από την εμπειρία σου πια η διαφορά σε 2'' και 1.25''???
  22. Και αξίζει τα λεφτά του φίλε μου filiatra?? Πόσο (Χ) είναι αυτό που έχεις?? αξίζει να πάρω κανένα (5Χ)?? Το κακό είναι ότι έχω τον βασικό εξοπλισμό από φακούς και δεν έχω τρίποδα με μοτέρ και φοβάμαι ότι με μεγάλες μεγενθύσεις δεν θα προλαβαίνω να δω τίποτα.
  23. paisos

    Η παγωνιά είναι προβλημα?

    Τελικά το έκανα, και δικό μου τηλεσκόπιο την έχει βρει ταράτσα! Έχω βάλει καλού κακού και νάιλον, αστέρι είναι, πάντα έτοιμο για παρατήρηση. Αν σκεφτώ να ξεκινήσω γυμναστική θα το ανεβοκατεβάζω
  24. Μια ερώτηση? Έχει αγοράσει κανένας powermate αντί barlow?? αξίζει για το DΟΒ8? Διάβασα στο nightwatch και αναφέρει τον powermate σαν εξάρτημα για τηλεσκόπια μικρότερα του ενός μέτρου. Αξίζει η αγορά του η όχι??
  25. paisos

    Η παγωνιά είναι προβλημα?

    Θα βάλω και ένα νάιλον απο πάνω. Ευχαριστώ πολύ για την ώρα και την εμπειρία σας.. Καλές παρατηρήσεις!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης