Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Οντως με τα mail μερικες φορες δεν τα πανε και πολυ καλα, αλλα το θεμα της επικοινωνιας μπορει ευκολα να λυθει και μεσω τηλεφωνου.... :D
  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Φιλε casperino9 η Αμερικανικη αγορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Τα μαγαζια εκει περα ειναι προσανατολισμενα κυριως σε αυτην την αγορα, και οντως, αν εισαι στις ΗΠΑ και παραγγειλεις απο OPT δεν νομιζω οτι θα εχεις τετοια προβληματα.

Γενικα οι περισσοτεροι δεν εχουν δωσει ιδιαιτερη βαση στην διεθνη αγορα, αλλα οχι παντα - για αγορασε πχ απο agena να δεις ΤΕΛΕΙΑ εξυπηρετηση, μιας και ο Manish ενδιαφερεται να κανει ονομα και εκτος US.

Aλλα δεν ειναι θεμα σνομπισμου, απλα δεν εχουν -ακομη- λογo να δωσουν περισσοτερη βαση στις αλλες αγορες, και χανονται οταν τους βγαζεις απο την νορμα τους. ... και παλι εγω τους βρισκω αρκετα ευγενικους και εξυπηρετικους - παρα τα οποια λαθη τους.

Τωρα αν νομιζεις οτι θα σκοτιστουν για μια μικροπαραγγελεια απο το Ellada (where is this ? in Asia somewhere ? :) ) ... Απλα σαν ενημερωμενος καταναλωτης, με πλατεια γνωση της αγορας, εγχωριας, Ευρωπαϊκης και διεθνους, κανεις τις επιλογες σου. Δεν σου κανουν, πας αλλου, απλο ειναι. Και εγω εχω ψωνισει απο opt, αλλα κατι βιβλια που μου κανανε νουμερα τα πηρα απο αλλου.

Δημοσιεύτηκε
Φιλε casperino9 η Αμερικανικη αγορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Τα μαγαζια εκει περα ειναι προσανατολισμενα κυριως σε αυτην την αγορα, και οντως, αν εισαι στις ΗΠΑ και παραγγειλεις απο OPT δεν νομιζω οτι θα εχεις τετοια προβληματα.

Γενικα οι περισσοτεροι δεν εχουν δωσει ιδιαιτερη βαση στην διεθνη αγορα, αλλα οχι παντα - για αγορασε πχ απο agena να δεις ΤΕΛΕΙΑ εξυπηρετηση, μιας και ο Manish ενδιαφερεται να κανει ονομα και εκτος US.

Aλλα δεν ειναι θεμα σνομπισμου, απλα δεν εχουν -ακομη- λογo να δωσουν περισσοτερη βαση στις αλλες αγορες, και χανονται οταν τους βγαζεις απο την νορμα τους. ... και παλι εγω τους βρισκω αρκετα ευγενικους και εξυπηρετικους - παρα τα οποια λαθη τους.

Τωρα αν νομιζεις οτι θα σκοτιστουν για μια μικροπαραγγελεια απο το Ellada (where is this ? in Asia somewhere ? :) ) ... Απλα σαν ενημερωμενος καταναλωτης, με πλατεια γνωση της αγορας, εγχωριας, Ευρωπαϊκης και διεθνους, κανεις τις επιλογες σου. Δεν σου κανουν, πας αλλου, απλο ειναι. Και εγω εχω ψωνισει απο opt, αλλα κατι βιβλια που μου κανανε νουμερα τα πηρα απο αλλου.

Το γαμωτο, ειναι οτι εχουν τις καλλίτερες τιμές, εγω προσωπικά δεν βρηκα καλλίτερες σε αυτα που εψαχνα. Και το site τους ειναι αρκετα καλα φτιαγμένο, βρίσκεις τα πάντα. Μαλλον θα αγορασω ξανα απο αυτους αλλα θα ετοιμασω οπως ειπες ολοκληρο mail απο την αρχη κ θα τους στειλω ολες τις απαιτήσεις μου απο την αρχη, αλλιως τηλεφωνο μολις δω οτι δεν τα βγαζω περα. Που να ξερα...

Δημοσιεύτηκε

Παιδια επειδη εχω αγορασει πολλες φορες απο εκει, να σας δωσω μερικες συμβουλες:

1) Αποφασιζεις τι ακριβως θελεις να αγορασεις και τους στελνεις mail: θελω να αγορασω αυτο κι αυτο και αυτο. Δωστε μου ενα shipping quote with usps to Greece.

(Μπορειτε επισης να δηλωσετε οτι το θελετε με τον πιο φθηνο τροπο, οτι το θελετε ανασφαλιστο κτλ)

Θα σας καταλαβουν.

2) Αν αργησουν πολυ (και εχουν αργησει και σε μενα πολλες φορες) τους στελνεις ενα αλλο mail που λεει: Ρε παιδια, ειχα στειλει ενα αλλο mail που ελεγα αυτο κιαυτο. Θα μου απαντησει κανεις?

Και ενταξει καπου εκει θα σου απαντησουν με το shipping quote σας.

3) Οι πιθανοτητες να μην εξηπηρητεθειτε σωστα, αυξανονται κατα πολυ οταν τους ζητατε μπερδεμενα πραγματα, δεν ξεκαθαριζετε το τι ακριβως ζητατε κτλ. Οποτε μην τους ζητατε μπερδεμενα πραγματα.

Για παραδειγμα: στειλτε μου τα μισα πραγματα τωρα, θα πληρωσω με paypal, τα αλλα μισα μετα απο ενα μηνα και θα πληρωσω με πιστωτικη, αντικαταβολη Ελλαδα στελνετε?? κτλ. Μην αγοραζεται πραγματα που φαινονται στην σελιδα τους οτι δεν τα εχουν σε στοκ. Θα ταλαιπωρηθητε και το φταιξιμο θα ειναι ολο μα ολο δικο σας...

4) Στο διαστημα που περιμενετε να σας απαντησουν, υπολογιστε οποσδηποτε και την διαφορα ωρας. Το LA ειναι 10 ωρες πισω. Οποτε εσεις νομιζετε οτι εχουν περασει δυο μερες, ενω για εκεινους μπορει και ουτε μια εργασιμη μερα.

5) Mε usps στελνουν μονο δυο ημερες την εβδομαδα! Ετσι αν πληρωσετε Παρασκευη ή Πεμπτη το πιο πιθανων ειναι αυτοι να τα στειλουν την ερχομενη Τριτη γιαυτους και να λαβετε το mail οτι τα εστειλαν Τεταρτη το ξημερωμα για μας!! Οποτε μην τους στελνετε συνεχομενα mail: μα δεν μου τα στειλατε ακομα??

Αυτα. Ελπιζω να σας βοηθησουν αυτα που γραφω στις μελλοντικες αγορες.

Τωρα αν αυτα θεωρουνται σοβαρα πραγματα για μια μεγαλη επιχείρηση και αν θεωρουμε σοβαρη την πρακτικη του να σνομπαρουν την Ευρωπαικη αγορα. Ε τι να πω...

Η optcorp και η agena astro οχι μονο δεν σνομπαρουν την διεθνη αγορα, αλλα αντιθετα μας κανουν και πολλες διευκολυνσεις...

. δέχονται να στείλουν με USPS First Class Mail International (που δεν περνά σχεδόν ποτέ τελωνείο και έρχεται μετά από μια εβδομάδα-δέκα ημέρες)

Αποτέλεσμα; Αγοράζω όποιο μικρο-αξεσουάρ θέλω (μικρο εννοώ σε μέγεθος) και πληρώνω λιγότερο από $20 ταχυδρομικά (δηλαδή λιγότερο από 15 ευρώ). Μερικές φορές έχω "ρισκάρει" και έχω αγοράσει ακόμα και προσοφθάλμιους φακούς και αποστολή με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχω χάσει ποτέ τίποτα και δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο.

Kαι εγω παντα ετσι αγοραζω. Ακομα και τους nagler μου, συνολικη παραγγελια 600 ευρω. Ανασφαλιστο πακετο..

Μετα απο 150+ αγορες απο το εξωτερικο συνολικα, δεν εχω χασει ποτε τιποτα...

H εκτιμηση μου προς την usps και τα ΕΛΤΑ πρεπει να πω οτι ειναι απεριοριστη... Να καποιες κρατικες υπηρεσιες που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους!!!

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για την OPT. Μάλιστα επειδή στις τελευταίες μου αγορές χρησιμοποιώ USPS express (θεωρώ ότι αξίζει να δώσει κανείς $20 παραπάνω ειδικά όταν πρόκειται για κάτι ακριβό και να το έχει σε 4-5 μέρες στην πόρτα του) δεν μπαίνω καν στον κόπο να στείλω email. Αγοράζω από το αυτοματοποιημένο σύστημα ότι υπάρχει σε stock και συμπληρώνω στο κουτάκι "Special handling instructions" ότι θέλω... Μόνο μια φορά έγινε το λάθος με έναν powermate αλλά ήμουν τυχερός και στα τελωνεία το περάσανε ...αέρα παρά το γεγονός ότι μαζί με τα μεταφορικά το συνολικά δηλωμένο κόστος ήταν κοντά στα $300...
Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ευτυχώς υπάρχει και η Opt .

Ηλία πρόσεξε κάτι με τα ταχυδρομικά:

Το calculator που έχουν στο site τους για να τα υπολογίζεις, πάντα βγάζει ακριβότερα ταχυδρομικά απ'ότι αν τους ρωτήσεις με mail πχ. "πόσο κοστίζει το τάδε με USPS Express/First Class/Priority.

Αυτό που σου λέω είναι πλήρως επιβεβαιωμένο και μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά έχω βρει διαφορές έως και 10$ σε ταχυδρομικά για το ίδιο αντικείμενο, με την ίδια επιλογή (πχ. Express).

Μάλλον στο calculator έχουν ίσως "τυποποιημένες" τιμές τις οποίες και πληρώνεις αν διαλέξεις αυτό το δρόμο.

Απ'όταν το κατάλαβα πάντα ζητάω να μου πουν κόστος ταχυδρομικών για έκαστη επιλογή μέσω mail, και ύστερα κάνω ξεχωριστό payment μέσω Paypal (ακόμη και για Express mail που θεωρητικά δεν χρειάζεται ξεχωριστή).

Δεν λέω ότι είναι μεγάλη η διαφορά, αλλά ακόμη και τα 10$ είναι κρίμα να τα χαρίσεις χωρίς απολύτως κανένα λόγο.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Ξερεις τι νομιζω οτι κανει ο Ηλιας?

Αγοραζει πρωτα και μετα τους αφηνει σημειωση στην παραγγελια του οτι θελω να μου το στειλετε ετσι και ετσι, οποτε αυτοι μετα προσθετουν απο μονοι τους τα αναλογα ταχυδρομικα.

Καλη σκεψη και γλυτωνεις και 1-2 μερες μεχρι να λαβεις το shipping quote.

Επισης μη παραλειψετε στο optcorp να εγραφειτε μελη.

Ειναι τζαμπα και γλυτωνεις ενα 5% σε καθε παραγγελια.

Δημοσιεύτηκε

Όντως έτσι έκανα μέχρι πρότινος με 2 ξεχωριστές πληρωμές (μία για την παραγγελία και μία για τα μεταφορικά) προκειμένου να αποφύγω τα πολλά email. Στις δύο τελευταίες συναλλαγές επέλεξα το shipping calculator (καθόλου email :D ). Είχα κατά νου ότι τα μεταφορικά θα είναι λίγο "τσιμπημένα" προς τα πάνω, αλλά δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να ήταν ακόμα και $10 παραπάνω και για να είμαι ειλικρινής δεν θεώρησα ότι με "χαράτσωσαν" υπερβολικά.. Όπως και να έχει ίσως πρέπει να ξαναγυρίσω στο αρχικό σχήμα με τις 2 πληρωμές.. :mrgreen:

Ευχαριστώ Άγγελε!!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον, τα πραγματα ηρθαν σημερα στο σπιτι. Αυτοι ελεγαν για 5-6 εβδομαδες, ηξερα οτι τα ελεγαν καπως παρα φουσκωμένα αλλα δεν περίμενα να μου ερθουν και σε 5-6 εργάσιμες μερες. :D

Ολα καλα λοιπον. Τσαμπα η γκρινια κ τα νευρα. . . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης