Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Νίκο σωστά τα κάνεις τα πράγματα, αλλά εκεί που σου λέει State αντί να αφήσεις κενό, πρέπει να βάλεις μία "-" παύλα.

Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις πάλι τα πεδία με το password.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους! Το πρόβλημα λύθηκε. Ήσαστε όλοι τόσο πρόθυμοι να βοηθείστε που ήταν συγκινητικό. Στην εντατική να με πήγαιναν, έτσι δε θα έπεφταν πάνω μου (μωρέ θα με άφηναν στην τύχη μου, αλλά τέλος πάντων). Τώρα πάω να ξετινάξω το όριο της κάρτας μου. Ευχαριστώ και πάλι.
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόοον ,εφτασαν και αυτά που παρήγγειλα από ΟΡΤ...

Τα προϊόντα μια χαρά ήταν, άψογα συσκευασμένα, αλλά η ΟΡΤ άψογη δεν ήταν! Σας ενημερώνω για να ξέρετε.

Παρήγγειλα και πλήρωσα (μέσω Paypal) στις 2 Μαϊου, Παρασκευή. Όπως ενημέρωσε η ΟΡΤ στο αρχικό της e-mail, στέλνουν με τη USPS μόνο Τρίτη και Πέμπτη. Οπότε, η παραγγελία μου δεν έφυγε αμέσως. Δεκτό! Τρίτη βράδυ μου έστειλαν mail ότι έστειλαν την παραγγελία μου και την επόμενη μέρα (Τετάρτη) θα μου έστελναν το tracking number. Το οποίο έστειλαν Παρασκευή βράδυ...Και όταν μπήκα στο site της USPS ανακάλυψα ότι η ΟΡΤ, για μη προφανή λόγο (μήπως θέλαν να προλάβουν μην ζητήσω από το Paypal να μου επιστρέψει τα λεφτά; ) μου έιπαν ένα μικρό ψέμα, γιατί η USPS ήταν σαφής πως το δέμα κατατέθηκε στα γραφεία της την Πέμπτη.

Πταίσμα.

Τότε κοίταξα καλύτερα τις λεπτομέρειες της παραγγελίας μου. Και ενώ είχα ζητήσει να μου τα στείλουν με USPS Priority, τα έστειλαν (και χρέωσαν φυσικά) USPS Express. Το οποίο κάνει 10 δολάρια περισσότερο.

Καθόλου πταίσμα.

Όταν έφτασε το δέμα (πλήρωσα δασμούς), κοίταξα την απόδειξη της USPS και είδα πως το δέμα κόστισε 49,6 δολάρια, όταν η ΟΡΤ μου χρέωσε 55 δολάρια. Ευτυχώς ήταν όντως USPS Express.

Τώρα, βαριέμαι να το κάνω θέμα για 5 ψωροδολάρια (αν και αύριο μπορεί να ξυπνήσω με άλλη διάθεση). Όμως δεν παυει να είναι κλοπή! Είναι σα να μπείτε στο φαρμακείο μου με συνταγή για 3 φάρμακα, εγώ να σας χρεώσω και μία ασπιρίνη, χωρίς να σας τη δώσω φυσικά. Τελικά, έλαβα τα προϊόντα σε χρόνο USPS Priority με τιμή USPS Express και δε φταίνε ούτε τα ΕΛΤΑ, ούτε η USPS.

Οπότε, με κανένα τρόπο δε μπορώ να πω ότι η ΟΡΤ πλησιάζει προς το "άψογοι στη δουλειά τους" και δεν προτρέπω κανένα να αγοράσει από εκεί. Σε κάποια προϊόντα είναι τάχα μου πιο φτηνοί από τον ανταγωνισμό τους, την έκπτωση όμως την εισπράττουν πίσω αλλιώς (και άτιμα).

Τώρα, για τους δασμούς και φόρους, το αρχειάκι του Αγιομαμίτη τα βγάζει σχεδόν σωστά. Το πεδίο G14 (Εκτελωνισμός ΕΛΤΑ) είναι πλέον 5,95 ευρώ. Επίσης, τα ελληνικά τελωνεία έχουν δικούς τους κανόνες για τις στρογγυλοποιήσεις. Για όσους ενδιαφέρονται, το ποσό της παραγγελίας έφτασε μαζί με τα μεταφορικά τα 316,6 δολάρια (επαναλαμβάνω, η ΟΡΤ μου χρέωσε 322,9). "Ευτυχώς" μέσα στην ατυχία μου, τα ελληνικά τελωνεία χρησιμοποίησαν την εξαιρετικά ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ - δολαρίου 1,5940, που την έβγαλαν από το μυαλό τους, όταν το πραγματικό είναι 1,5477! Χωρίς κανένα λόγο. Μου γλίτωσε περίπου 1,5 ευρώ. Ακόμα και με τον εκτελωνισμό, είναι πολύ πιο φτηνά από Ελλάδα (σα να κάνουν έκπτωση 40%). Αλλά ποτέ ξανά από ΟΡΤ.

Δημοσιεύτηκε
Εγώ από opt τα έχω πάρει όλα με το απλό airmail δηλαδή ανασφάλιστο και χωρίς tracking. Δεν έχω χάσει ποτέ τίποτα, είναι φθηνό ταχυδρομικά (<$20) και δεν πάει ποτέ τελωνείο. Μόνο που δεν ξέρεις αν ποτέ σου τύχει η στραβή...
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Νίκο, έγραψες αυτό...

Και ενώ είχα ζητήσει να μου τα στείλουν με USPS Priority, τα έστειλαν (και χρέωσαν φυσικά) USPS Express. Το οποίο κάνει 10 δολάρια περισσότερο.

...οπότε δε ζήτησες να στο στείλουν με το απλό αλλά με το Priotity. Για να κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση, υπάρχουν οι εξής υπηρεσίες:

First-Class Mail International Package: Είναι το λεγόμενο "απλό". Ανασφάλιστο και χωρίς tracking number.

Priority Mail International: Η πιο φθηνή λύση για αποστολή με ασφάλιση και tracking number (παράδοση μέσα σε 10 ημέρες)

Express Mail International: Πιο γρήγορη παράδοση (εντός εβδομάδας), με ασφάλιση και tracking number (και πιο τσιμπημένη τιμή)

Μετά υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές για παράδοση σε 3 ημέρες κτλ που δε μας αφορούν και τόσο, νομίζω.

Οταν εγώ αναφερόμουν στο απλό ταχυδρομείο μίλαγα για "First-Class Mail International". Αν το θέλετε, πρέπει να το ζητήσετε συγκεκριμένα και με το όνομά του (όχι περιγραφικά). Αρχικά δεν το δίνουν ως επιλογή (ως ανασφάλιστο) αλλά αν το ζητήσεις το κάνουν. Προσοχή, όμως. Εχει όριο σε βάρος, δεν είναι για πολύ μεγάλα αντικείμενα.

ΥΓ: Δείτε εδώ υπηρεσίες και κόστη USPS:

http://ircalc.usps.gov/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Λέγοντας "απλό" εγώ εννοούσα το Priority. Συγκεκριμένα όταν μου είπαν τις shipping options που υπήρχαν είπαν μόνο τις Priority και Express. Εγώ σαφώς απάντησα πως επιθυμώ με Priority, η διαφορά στην τιμή ήταν 10 δολάρια, αλλά με έγραψαν κανονικά. Τέλος πάντων, δεν υπάρχουν δικαιολογίες...Σα Made In Greece λαμόγια φέρθηκαν.
Δημοσιεύτηκε
Τότε κοίταξα καλύτερα τις λεπτομέρειες της παραγγελίας μου. Και ενώ είχα ζητήσει να μου τα στείλουν με USPS Priority, τα έστειλαν (και χρέωσαν φυσικά) USPS Express. Το οποίο κάνει 10 δολάρια περισσότερο.
Πριν κανα μηνα ειθελα να παραγγειλω ένα βιβλίο, και μου τα λέγανε κάπως "κουλά", και φυσικά είπα "αϊ.." και δεν το πήρα :(
Όταν έφτασε το δέμα (πλήρωσα δασμούς)' date=' κοίταξα την απόδειξη της USPS και είδα πως το δέμα κόστισε 49,6 δολάρια, όταν η ΟΡΤ μου χρέωσε 55 δολάρια.[/quote']Κούλαρε, είναι Shipping and Handling, τα 5$ πιθανών περιλαμβάνουν την συσκευασία και τον χρόνο/μεταφορικά αυτού που πήγε στο ταχυδρομείο για να συμπληρώσει τις φόρμες να στα στείλουν - ΔΕΝ ειναι παράλογο ποσό.
την εξαιρετικά ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ - δολαρίου 1' date='5940, που την έβγαλαν από το μυαλό τους, όταν το πραγματικό είναι 1,5477![/quote']Απλά στον Βενιζέλο πρέπει να χρησιμοποιούν ενα fixed rate για ολόκληρη περίοδο, δεν πρέπει παρακολουθούν τις ισοτιμίες κάθε μέρα.

Να υποθέσω ότι θα πρέπει να πούμε καλορίζικο το WO ; (για αυτό συνέφιασε και πιάσανε βροχές ; :) )

Δημοσιεύτηκε
Κούλαρε, είναι Shipping and Handling, τα 5$ πιθανών περιλαμβάνουν την συσκευασία και τον χρόνο/μεταφορικά αυτού που πήγε στο ταχυδρομείο για να συμπληρώσει τις φόρμες να στα στείλουν - ΔΕΝ ειναι παράλογο ποσό

Να κουλάρω, αλλά πουθενά δεν είπαν κάτι τέτοιο, ότι θα χρεώσουν handling - πακετάρισμα και τα σχετικά. Εγώ τι να υποθέσω; Η απόδειξη της ίδιας της ΟΡΤ γράφει ότι χρέωσαν 55 $ για USPS Express Mail και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι το ποσό αλλά η πράξη που ενοχλεί.

Δημοσιεύτηκε

Επικοινώνησα αργά το βράδυ με την handling OPT και τους ρώτησα για το θέμα. Απάντησαν αμέσως πως χρεώνουν κάποια έξοδα handling και πως αυτό φαίνεται στην απόδειξη όπου αντί για S που σημαίνει shipping, έχουν σημειώσει S+H, που σημαίνει shipping and handling. Οπότε ζήτησα συγνώμη που πέρασαν από το μυαλό μου τα χειρότερα, είπα πως μια και δεν είμαι Αμερικάνος δε μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων τις συντομογραφίες, και πλέον νομίζω το θέμα δεν υπάρχει, οπότε μπορώ να πω πως όχι μόνο συστήνω την OPT χωρίς επιφυλάξεις, αλλά και ότι αν χρειαστώ κάτι από εξωτερικό θα τους λάβω σοβαρά στα υπόψην.

Ήταν και η πρώτη μου μεγάλη (σχετικά) αγορά από εξωτερικό και με είχε φάει το άγχος και η αγωνία...

Υ.Γ.: Δε φέρω καμία ευθύνη για τον χάλια καιρό (συγνώμη αλλά είναι Μάιος αυτός; ) . Δεν πήρα WO (ακόμα... ), αλλά έναν εστιαστή crayford και κάτι άλλα ψιλά. Όπως είπε και ο Ψωμιάδης (όχι ο νομάρχης, ο άλλος) "είμαι αθώος".

Δημοσιεύτηκε
όπου αντί για S που σημαίνει shipping, έχουν σημειώσει S+H, που σημαίνει shipping and handling.
Ε, ναι, ειναι το standard σε αγορες από Αμερική (και όχι μονο), αλλοι σε χρεωνουν άλλοι όχι. Αφου βλέπεις ότι λενε ότι χρησιμοποιούν USPS μόνο 2 φορες την βδομάδα, σημαίνει ότι ειναι μακριά από το ταχυδρομικό γραφείο, δεν θα παέι το courier να παρει το πακέτο από το γραφείο τους, κάποιος θα πρέπει να κατέβει στην πολη να συμπληρώσει τις φόρμες, κατι ο χρόνος του, κάτι τα κουτακια, κατι το εισητήριο για το λεωφορείο, μια πορτοκαλάδα και το κουλουράκι για τον δρόμο, να τα 5$ :)
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την optcorp αυτές τις μέρες;

Τους έχω στείλει 2 mail, ένα το Σάββατο και ένα χθες, και δεν μου έχουν απαντήσει σε κανένα απ'τα δύο.

Ήθελα να κάνω μια παραγγελία για να την έχω μέχρι το Σάββατο στον Κιθαιρώνα...και τώρα :(

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα... Αν θεωρήσεις ότι τα Σαββατοκύριακα δε λειτουργεί το τμήμα εξυπηρέτησης τότε άρχισαν να ασχολούνται με αυτά τα θέματα τη Δευτέρα. Θεώρησε τις 24 ώρες ένα λογικό χρονικό διάστημα απάντησης οπότε περιμένεις απάντηση την Τρίτη. Και λόγω της διαφοράς ώρας, Τρίτη απόγευμα προς βράδυ ώρα Ελλάδος.... Πάντως δεν προλαβαίνεις να το έχεις ως το επόμενο σαββατοκύριακο, αυτό είναι σίγουρο. Και για το μέλλον, εγώ θα υπολόγιζα καμιά δεκαριά ημέρες (τουλάχιστον) από παραγγελία έως παραλαβή και φυσικά θεωρώντας ότι το προϊόν υπάρχει σε απόθεμα.
Δημοσιεύτηκε
Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την optcorp αυτές τις μέρες;

Τους έχω στείλει 2 mail, ένα το Σάββατο και ένα χθες, και δεν μου έχουν απαντήσει σε κανένα απ'τα δύο.

Ήθελα να κάνω μια παραγγελία για να την έχω μέχρι το Σάββατο στον Κιθαιρώνα...και τώρα :(

Προφανώς χτυπάς στα junk email τους....και εγώ που είχα παραγγείλει τον Ιανουάριο, τους έστελνα επί 1 μήνα σχεδόν email και μου απάντησαν καθυστερημένα...

Πάντως χθες που τους έστειλα email μου απάντησαν άμεσα...Τους ρώτησα αν είναι εφικτό να μου στείλουν τα Celestron Ultima 8x56 που τα έχουν σε φοβερή προσφορά και μου είπαν ότι μέχρι στιγμής Coronado, Meade και Celestron δεν κάνουν εξαγωγές..

Δημοσιεύτηκε

Don't forget that places like OPT receive lots of e-mail every day. While I am certain that they strive to answer back in a timely fashion, the volume of e-mail may at times may be somewhat overwhelming. Perhaps giving them a call might be of use and also inquire if you can just fax in your order.

Dealers do not ship new items to countries that already have a representative. The only legal around that is if...

1. You personally fly to the country of the manufacturer.

2. You are purchasing a used item from a dealer located in the country of the manufacturer.

3. You have a friend who lives in the country of the manufacturer pick up the item and ship it you.

4. Having a friend who is visiting the country of the manufacturer and picks up the item for you.

Those are the options that readily come to mind.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που ήθελα θα το έπαιρνα με USPS Express mail οπότε πιθανώς να το είχα μέχρι στο Σάββατο.

Δεν ήξερα ότι δεν λειτουργούν το Σ/Κ ως τμήμα εξυπηρέτησης, παρόλα αυτά προβληματίζομαι γιατί στον jorge απάντησαν αμέσως...(τι διακρίσεις είναι αυτές :mrgreen: )

Άρα πιθανώς χτυπάω στα junk...αν και θα είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει,καθώς όλες τις προηγούμενες μου απαντούσαν άμεσα :-k

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Don't forget that places like OPT receive lots of e-mail every day

Μην τους πρηζετε με συνεχομενα mail....

Θελουν και αυτοι τον χρονο τους.

Δεν εχουν 100 ατομα, εξυπηρετηση πελατων...

Για πιο φθηνα μεταφορικα ζητηστε first class mail international.

http://www.usps.com/business/shippingtools/shippingproducts.htm?from=home&page=shippingproductsservices

Δημοσιεύτηκε

Μου είχε συμβεί και μένα αυτό και τελικά τους έστειλα στη διεύθυνση opt@optcorp.com και μου απάντησαν ότι τα mail πήγαιναν στο spam!!

Kάνε το ίδιο και ελπίζω να σου απαντήσουν!

Φιλικά,

Λεωνίδας

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Είναι λιγο παλιό το θέμα, αλλα δεν ηθελα να δημιουργήσω νεο..

Προσπαθω εδω και 1.5 μηνα να αγορασω και να συνεννοηθω με τους συγκεκριμενους κυριους. Πρωτα πηρα ενα celestron eyepiece, οκ δεν ηξερα και μου υπενθύμισαν οτι δεν μπορουν να στείλουν στην Ελλάδα Celestron kai Meade.

Μετα απο ενα μηνα ειπα να παρω εναν barlow κ ενα eyepiece. Η συνεννοηση μαζι τους ηταν η χειροτερη που μου εχει τύχη με εταιρεία στο internet. Προφανως και ηθελα να αγορασω αλλα να μου στειλουν με USPS First Class, το οποιο κ δεν ειχαν στην λιστα στο site τους οταν εκανα την παραγγελια παρα UPS και καποια αλλα... Οπως και να χει εκανα την παραγγελια και τους ειπα μετα να στειλουν σε μενα ενα ena paypal request money, για να τους πληρωσω μεσω paypal. Επισης τους υπενθύμισα να δηλωσουν χαμηλοτερο ποσο για να μην εχω προβληματα με τελωνεια(εφοσον βεβαια τους ρωτησα αν μπορουν να το κανουν)... Τελος παντων, αφου ανταλαξαμε καπου στα 10 mail(δυστυχως καθε φορα ηταν κ αλλος πωλητης) και αφου μου υποσχέθηκαν οτι οντως θα εβαζαν χαμηλοτερο ποσο στο πακετο, μου εστειλαν σημερα οτι αυτο δεν εγινε, γιατι εφυγε απο αυτους κ δεν το ηξεραν. Εν τω μεταξύ μου εστειλαν 2 φορες paypal money request για τον celestron. Και αλλη καθυστεριση δηλαδη, πρωτα μου λεγαν οτι δεν μπορουν να μου στείλουν το celestron και μετα μου εβαζαν σε ολη την παραγγελια μαζι κ τον celestron... Τους ρωτουσα για ποιο λογο μου ζητουσαν αυτο το ποσο... αλλα περα βρεχει... Μεσω ebay σου απαντανε σε 24 ωρες το πολυ, αυτοι εκαναν 48 κ 72 ωρες να μου απαντησουν τις περισσοτερες φορες.

Τα συμπερασματα δικα σας...

Υ.Γ. Προφανως και νευρίασα που εφτασα ν ανταλλάξω καμια 10 αρια email και στο τελος η δουλεια να μη γινει σωστα. Ελπιζω να μην εχω προβλημα με το τελωνειο, αν και πρόκειται για 138 δολαρια και USPS First Class...

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια, λιγη κατανοηση. Οπως λεει και ο Fred ποιο πανω, περνουν παρα πολλά emails καθε μερα και δεν τα βγαζουν περα. Γενικα η Opt ειναι καλη εταιρεια, αλλα οταν προκειται να ξεφυγουν απο την νορμα τους (που ειναι η αγορα μεσα στην Αμερικη, καταλαβετε το, δεν υπολογιζουν τοσο σε αλλες αγορες), μπερδευονται και κανουν λαθη. Παρτε τηλεφωνο, πολλές φορες βοηθαει καλυτερα απο το εμαιλ. Ξερετε ηδη το συστημα απο πριν για να μην τους βαζετε αυτους να το ψαχνουν - θα κανουν λαθη. ΔΕΝ παραγγελνεις Celestron, Meade , Orion. Δεν κανεις παραγγελεια απο το online συστημα τους , στελνεις ενα εμαιλ λεγοντας "θελω να παραγγειλω αυτο και αυτο, παρακαλω δωστε μου shipping quote για USPS 1st class international, και τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω μιας και η Online φορμα σας δεν το υποστηριζει", εμενα μου ειπαν "ασε την online φορμα, τοσο ειναι το τελικο ποσο, πληρωσε με Paypal με την ταδε σημειωση" και εγινε η δουλεια τακα τακα.

Τωρα για $138 USPS 1st class εγω δεν θα ανυσηχουσα ιδιαιτερα.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον Roryt . Είναι πολλά τα email και θέλει καλό χειρισμό από εμάς. Δηλαδή φαντάζεσαι να έχουν τον ίδιο υπάλληλο να απαντά στα mail σου; :)

Η αλήθεια είναι ότι οι Ην. Πολιτείες δεν έχουν την νοοτροπία να εξυπηρετήσουν πρώτα τους ξένους. Για του λόγου το αληθές, κάντε ένα ψάξιμο για ένα είδος στο ebay ή στο Astromart, το οποίο να πωλείται από USA. Οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να στέλνουν πακέτα στο εξωτερικό και γράφουν CONUS ONLY PLEASE.

Δεν είναι ότι μας έχουν γραμμένους, αλλά αυτό υπάρχει. Και ή το δέχεσαι ή όχι.

Καλύτερο χειρισμό λοιπόν από εμάς.

Έχω πάρει αρκετά πακέτα από ΟΡΤ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Μικροκαθυστερίσεις ήταν κατανοητές.

Πάντα μου στέλνουν με USPS Priority που το προτείνουν και αυτοί. Είναι ασφαλισμένο και έχει και νούμερο για tracking. Δεν έχει περάσει ποτέ από τελωνείο.

Την αποστολή 1st class την άκουσα εδώ μέσα πρώτη φορά. Δεν μου έχουν στείλει, ούτε με έχουν προτρέψει για κάτι τέτοιο. Μήπως αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που δεν είχες καλή συνεννόηση μαζί τους;

Επίσης δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να στείλουν φόρμες πληρωμής.

Στείλτε τα χρήματα όπως λέει ο Roryt απ ευθείας μέσω PayPal στο κατάλληλο email τους με μία σημείωση για το τι θέλετε να αγοράσετε. Απλά και γρήγορα.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

To 1st class International ειναι το απλο ταχυδρομειο, και ειναι μονο για μικρα δεματακια, και χωρις tracking / ασφαλιση. Ποτε δεν μου εχει αποτυχει, και μερικες φορες ερχεται και ποιο γρηγορα απο Priority ή EMS αλλα εταιρειες οπως η opt το αποφευγουν, και εχουν δικιο: αν χαθει, ποιος θα παρει την ευθυνη; Ο πελατης που θα πει "ας εβαζα priority" ή η εταιρεια που για λογους image και επαγγελματισμου θα πει "στα ξαναστελνω" ;

Υποψην, εγω ποτε δεν παραγγελνω απευθειας πληρωνοντας με paypal, παντα ερχομαι σε επαφη μαζι τους να μου βγαλουν πρωτα συνολικο κοστος και αριθμο παραγγελειας, και μετα τα βαζω αυτα στο Paypal.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ψωνίζω συχνά από το optcorp μικροπραγματάκια (φιλτράκια, αντάπτορες κτλ) διότι:

1. δέχονται πληρωμή με paypal

2. δέχονται να στείλουν με USPS First Class Mail International (που δεν περνά σχεδόν ποτέ τελωνείο και έρχεται μετά από μια εβδομάδα-δέκα ημέρες)

3. έχουν καλή ποικιλία και καλές τιμές

Αποτέλεσμα; Αγοράζω όποιο μικρο-αξεσουάρ θέλω (μικρο εννοώ σε μέγεθος) και πληρώνω λιγότερο από $20 ταχυδρομικά (δηλαδή λιγότερο από 15 ευρώ). Μερικές φορές έχω "ρισκάρει" και έχω αγοράσει ακόμα και προσοφθάλμιους φακούς και αποστολή με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχω χάσει ποτέ τίποτα και δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο.

Σχετικά με την επικοινωνία, όντως δυσκολεύονται λίγο γι'αυτό το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει είναι να συμπληρώσει όλες τις επιθυμίες στην αρχική παραγγελία. Εγώ διαλέγω πάντα "contact me for less expensive shipping options", "pay using paypal" και στα σχόλια λέω ότι θέλω αποστολή με USPS First Class Mail international. Έτσι είναι σαφές και δεν μπλέκω με επικοινωνίες και ανταλλαγή e-mail.

Μετά από μια ημέρα παίρνω e-mail που μου λέει ότι κοστίζει Χ δολλάρια, τους απαντάω ΟΚ και μου στέλνουν paypal request. Αυτό δουλεύει τέλεια.

Αν προσπαθήσεις μέσω e-mail να κανονίσεις διάφορα πράγματα όντως μπορεί να δυσκολευτείς. Μου έτυχε μια φορά που κάτι δεν ήταν διαθέσιμο και με ταλαιπώρησαν διότι όντως μπορεί να μιλάς με κάποιον άλλον κάθε φορά.

Γενικά πάντως, οι αγορές από opt συμφέρουν για πολλά είδη.

Δημοσιεύτηκε

Την πρακτικη των Αμερικανων και των Αγγλων να μην στέλνουν εκτος HΠΑ και Καναδα οι πρώτοι κ εκτος Ηνωμένου Βασιλείου οι δεύτεροι, ας μη τη χαρακτηρίσω καλλίτερα... Εκτιμώ βέβαια την νοοτροπία των Αμερικανών, στο Astromart, που πάντα μου απαντούν έστω και αν δεν θέλουν να στείλουν Ελλάδα.

Απο κει και πέρα. Δεν ειναι δυνατον βρε παιδιά να μιλάμε για ένα απο τα μεγαλύτερα μαγαζιά-επιχειρήσεις παγκοσμίως και να μας λέτε οτι δέχονται πολλα e-mail. Εεε να πάρουν υπαλλήλους... Νομιζω οτι δεν λεγαμε καθολου τα ιδια οταν μεχρι κ πριν απο λιγο καιρο οταν επαιρνες τον ISP σου ησουν κανα μισάωρο στην αναμονη. Δε λέγαμε, ενταξει μορε λαμβανει πολλά mail, τηλεφωνήματα. Αν θεωρείται λογικο κ σοβαρο για μια επιχείρηση αυτο...

Και κάτι τελευταίο, ηξερα οτι δεν εστελναν οι αμερικανοι celestron αλλα το είχα ξεχάσει. Μου το παν ευγενικα οτι δεν στελνουν και οτι θα κρατήσουν την παραγγελία ανοιχτή μηπως μελοντικα μπορέσουν να μου το στείλουν(δεν ξέρω με ποιο τρόπο, αυτο πάντως μου παν). Οταν αργοτερα, μετα απο 2 εβδομαδες εκανα μια παραγγελια, δεν ξερω γιατι αλλα μου εστειλαν να τους πληρώσω 2 φορες τον celestron μονο και οταν τους ρωτησα τι χρηματα ειναι αυτα που μου ζητουν(απαραδεκτο να στέλνεις ενα paypal request money και να μην αναφερεις αργοτερα σε αλλο mail για τι πράγμα χρεώνεις) μου είπαν οτι εχουν βαλει στην συνολικη παραγγελία και τον celestron μαζι και πως τώρα το ποσο που χρωσταω ειναι κατα 70-80 δολαρια μεγαλύτερο. Πως, τι και γιατι ειπατε;

Και βεβαια απαιτώ στις συνεννοήσεις μου με μια εταιρεία να μιλαω με τον ιδιο ανθρωπο και αν αυτο δεν ειναι εφικτό, τουλαχιστον να γνωρίζει ο άλλος υπαλληλος που θα μου απαντησει την ολη συνομιλια με την εταιρεια. Δεν ειναι δυνατο να εχω ζητησει να μειώσουν το ποσο, ο ενας υπαλληλος να μου εχει απαντησει οτι το εχει δεχτει και οτι γίνεται αυτο(σαφως κ ολα τα μαγαζια δεν το δεχονται αυτο) κ μετα οταν τους πληρωνω, να μου λενε οτι εχουν στειλει το πακετο και δεν μπορουν να μειώσουν την τιμη πανω στο πακετο. Γιατι βεβαια εγώ αμεσως μολις πλήρωσα για δεύτερη φορα τους εστειλα ξανα μειλ κ τους το υπενθύμισα.

Τωρα αν αυτα θεωρουνται σοβαρα πραγματα για μια μεγαλη επιχείρηση και αν θεωρουμε σοβαρη την πρακτικη του να σνομπαρουν την Ευρωπαικη αγορα. Ε τι να πω...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης