aktis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 όπως είπα και σε αλλο μου μν. σκευτομαι να ανεβω σε in κλασικα στις 8 αλλα το μεγα διλιμα ειναι σε δυο υποψηφια celestron ή skywatcher;;; θα ήθελα να μου πειτε ποιο ειναι ποιοτικοτερο ποιο εχει καλητερα οπτικα, οχι καλητερο σε συναρτιση με την τιμη του αλλα σαν κατασκευη σαν τηλεσκοπιο ποιο ειναι ποιοτικοτερο;;;
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Και τα 2 κινέζικα της ίδιας κλάσεως είναι. Πες μας συγκεκριμένα για ποια μιλάς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Φίλε aktis παρατηρώ πως έχεις φυσιολογικές απορίες και τολμώ να πω πως βιάζεσαι λιγάκι για τηλεσκόπιο, αν κρίνω και από προηγούμενο θέμα περί ισημερινής στήριξης που άνοιξες.. Καταρχήν πας σε ένα βιβλιοπωλείο (πχ Παπασωτηρίου) και αγοράζεις το βιβλίο του Terrence Dickinson "NIGHTWACH", μεταφρασμένο στα ελληνικά. Έχει γύρω στα 32 ευρώ και θα σου λύσει περισσότερες απορίες από όσες φαντάζεσαι!! Ξέχνα τα in (??????) τηλεσκόπια και κοίτα να καταλάβεις πρώτα τι κάνει το κάθε είδος τηλεσκοπίου. Άλλο είναι το καλύτερο για πλανήτες, άλλο για deep sky παρατήρηση (γαλαξίες, νεφελώματα κλπ). Μόλις αποφασίσεις το είδος του τήλε, θα αποφασίσεις για στήριξη.Θες φορητό? Θες κάτι για να ασχοληθείς με αστροφωτογράφιση??Μόλις αποφασίσεις το "πακέτο" του τήλε μπαίνεις στα βαθιά: ότι αποφασίσεις θα πρέπει να είναι πολύ σταθερό, και γι'αυτό το λόγο πολλοί ρίχνουν τα περισσότερα χρήματα για στιβαρή στήριξη - και πολύ καλά κάνουν! Άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις ΠΡΙΝ αποφασίσεις: Θα παρατηρείς από σκοτεινό ουρανό ή μέσα από πόλη? Θα το κουβαλάς με αυτοκίνητο, θα το έχεις μόνιμα εγκατεστημένο πχ στο χωριό σου ή απλά θα παρατηρείς άπό το μπαλκόνι-ταράτσα σου??Τα οπτικά του τηλεσκοπίου σου θέλεις να είναι νορμάλ όπως των περισσότερων τήλε της αγοράς ή θα "σπρώξεις" παραπάνω χρήμα για καλύτερα??Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι στα διοπρτικά τηλεσκόπια: ένα αχρωματικό συνιστάται στις 4 ίντσες και όχι παραπάνω γιατί έχει το λεγόμενο "χρωματικό σφάλμα". Αν θες αυτού του είδους τηλεσκόπιο αλλά σε μεγαλύτερες ίντσες με οπτικά χωρίς χρωματικό σφάλμα, θα πρέπει να σπρώξεις πολύ χρήμα για να πάρεις ένα ΑΠΟχρωματικό. Παράδειγμα τιμών? αχρωματικό 4 ιντσών σε ισημερινή στήριξη περίπου στα 600-1200 ευρώ, αποχρωματικό με τα ίδια χαρακτηριστικά αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω!!! Καταλαβαίνεις πως αρκετοί πήραν ένα τήλε για αρχή και μετά κατάλαβαν πως άλλο είδος (ή μέγεθος ή στήριξη ή οπτικά...) έπρεπε να διαλέξουν! Γι'αυτό σου λέω να μη βιαστείς καθόλου να αγοράσεις τήλε!! Να ξέρεις πως θα σου φύγουν άρκετά χρήματα για λοιπό εξοπλισμό (προσοφθάλμια, φίλτρα, πιθανώς μοτέρ για τη στήριξη, κλπ). Αυτά τα πολλά για αρχή και ελπίζω να έπιασες το νόημα και την ανάγκη αγοράς του βιβλίου που σου ανέφερα παραπάνω. Επίσης στην πρώτη ευκαιρία προσπάθησε να έρθεις οπωσδήποτε σε μια συνάντηση να δεις τηλεσκόπια διαφόρων ειδών από κοντά Καλές γιορτές! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 in εννοεί inches.....!
aktis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 planetman σκευτομαι για αρχη σε dob 8'' και μετα αρκετα μετα μια καλη ισημερινη για να μπει επανω ο σωληνας, (μιας και κατανοησα τον τροπο πολικης ευθιγραμισης) και την διαφορα τους απο τις αλταζιμουθιακες. η αληθεια ειναι οτι δεν μου κολαει και πολυ η αστροφωτογραφιση (πρως το παρων) αλλα στο μελον ισος ειμαι 50-50. σαν κυριο σκοπο εχω την παρατηριση και πλανητων και deep sky. Φιλε Αργυρη η παρατηριση μου γινεται απο θεοσκοτηνο ουρανο τελιος θεοσκοτηνο ή και απο το σπιτι με μερικη φωτορυπανση (επαρχια- χωριο). αλλα τελικα ποιο απο τα δυο εχει καλητερα οπτικα;; δεν μπρει να ειναι ολοιδια εκτος και αν βγενουν απο το ιδιο εργοστασιο
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Παλια η ιδια εταιρεια τα εφτιαχνε . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Φίλε aktis και τους δύο οπτικούς σωλήνες τους κατασκευάζει η κινεζική Synta. Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα έχει αγοράσει την Celestron (όπως ο Ντέμης που αγόρασε την ΑΕΚ). Το ένα το βάφει μπλέ και το βαφτίζει Skywatcher (κατά παραγγελλία της εταιρίας, η οποία μετά το κοτσάρει σε μία ισημερινή, πάλι κατασκευή της Synta, και σου το εισάγει στην Ευρώπη για δικό της λογαριασμό), ένώ το άλλο το βάφει μαύρο, το βαφτίζει Celestron. Τόσο το περιοδικό Astronomy, όσο και το Sky & Telescope έχουν πει για το 8ιντσο της Celestron, (άρα και της Skywatcher) ότι είναι τέλειο (δε ντράπηκαν τις λέξεις). Οπότε η επιλογή είναι μάλλον θέμα χρώματος, παρά ποιότητας.
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Αφου δεν ενδιαφερεσαι για αστροφωτογραφηση ενα dobson ειναι καλη επιλογη.Το θεμα ειναι οτι το κλασσικο dob 8" skywatcher εχει εξαντληθει και θα πρεπει να περιμενεις λιγακι ή να παρεις καποιο αλλο μοντελο(celestron). Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε!! Καταρχήν συγνώμη που δε κατάλαβα πως in σήμαινε inches (Thnx vag!) Δεύτερον: Επειδή κοιτάς για καλά οπτικά πρέπει να δεις και τα Orion Optics (UK) στη σελίδα του AKTISTAR.Πληρώνεις παραπάνω αλλά θα σε αποζημιώσουν τα είδωλα που θα έχεις σε σχέση με Celestron, Skywacher, και κυρίως τη διαφορά θα τη δεις τις βραδιές με καλό seeing!Έχω 8άρι Οrion Optics και είμαι 100% ευχαριστημένος! Βγαίνουν και σε dob και ο σωλήνας μετά μπορεί να ανέβει σε μια ισημερινή στήριξη (όπως σχεδόν όλοι οι κατοπτρικοί σωλήνες). Αν θέλεις μπες στο προφίλ σου και ενημέρωσέ το με στοιχεία (πχ αν ξέραμε ηλικία ή τόπο διαμονής δε θα ρωτούσαμε για το αν έχεις αυτοκίνητο, από που θα παρατηρείς κλπ) - αν θες πάντα! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2008 Επανέρχομαι φίλε aktis, αν θες δες αυτό: http://www.aktistar.com/OrionNewW/OrionOptics_NewStyle_1.htm ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
matman1975 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 όπως είπα και σε αλλο μου μν. σκευτομαι να ανεβω σε in κλασικα στις 8 αλλα το μεγα διλιμα ειναι σε δυο υποψηφια celestron ή skywatcher;;; θα ήθελα να μου πειτε ποιο ειναι ποιοτικοτερο ποιο εχει καλητερα οπτικα, οχι καλητερο σε συναρτιση με την τιμη του αλλα σαν κατασκευη σαν τηλεσκοπιο ποιο ειναι ποιοτικοτερο;;; China vs China.Υποψιάζομαι ότι το μόνο στο οποίο διαφέρουν είναι το χρώμα της βαφής στο σωλήνα ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα