Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κοίταζα κάποια τηλεσκόπια,και μιας και σε μερικούς μήνες λέω να αποκτήσω ένα έπεσε το μάτι μου σε αυτό:

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1-600-609-1108-4295

Από όσο έχω διαβάσει,τα Orion είναι πολύ καλά τηλεσκόπια για ερασιτέχνες αστρονόμους και η τιμή του συγκεκριμένου είναι περίπου 340 ευρώ.

Δηλαδή λίγα πάνω απ'το αντίστοιχο Sky-Watcher 8''.

Επιπλέον το συγκεκριμένο site ίσως κάνει δώρο τα ταχυδρομικά που για το συγκεκριμένο είναι $271 για Αθήνα(όχι 100% σίγουρο :( ,έστειλα mail για διευκρινήσεις) ,αν παραγγελθεί μέχρι 10 Ιανουαρίου.

Ακόμη διαθέτει τα εξής:

Now includes a 2" Crayford-style focuser with 1.25" adapter, two Sirius Plossl eyepieces, 9x50 finder scope, eyepiece rack, "nav" knob, carrying handle, quick-collimation cap, and snap-on dust cap.

Τι προτείνετε;

Ούτως ή άλλως προσανατολίζομαι για Dobsonian.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Καλή χρονιά σε όλους.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Orion δεν στέλνει Ευρώπη και ότι φτάνει εδώ μέσω τρίτων είναι υπερτιμημένο. Για παράδειγμα το 100ED έχει αυτή την εβδομάδα $750, λίγο παραπάνω από 500 ευρώ. Το αντίστοιχο skywatcher κυκλοφορεί στην ευρωπαική αγορά από 800-1000 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά ...

Ωστόσο, έχε υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο dob είναι το ίδιο "made in China" με αυτά της Skywatcher, Celestron κλπ. Μικροδιαφορές υπάρχουν στη βάση και βέβαια στο συστημα push-to-χειριστήριο που έχουν.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι στα χρήματα που θα σου κοστίσει μαζί με τον εκτελωνισμό μπορείς να αγοράσεις ένα 10ιντσο - ή και μεγαλύτερο - GSO ή Skywatcher από Ελλάδα χωρίς αναμονή και ρίσκο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια τελικός κριτής είσαι εσύ..

Καλές αγορές!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Εχει δίκιο ο Ηλίας.Δεν είναι καλύτερο απ τα υπόλοιπα Κινέζικα.Ισα ίσα που δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν για να ξέρουμε κ τι βάση διαθέτει.Καλύτερα να προσανατολιστείς στα δικά μας skywatcher κ gso
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Τελικά όντως δεν το στέλνουν Ευρώπη-μου το εξήγησαν στο mail-οπότε δεν είχε και πολύ νόημα το ερώτημα μου. :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης