Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ενδιαφερομαι για αγορα ενος Baader Planetarium MOON & SKYGLOW το οποιο ακουσα οτι κανει πολυ καλη δουλεια σε DSO, και πλανητες οπως ο Αρης και ο Διας...

Αν καποιος γνωριζει προσωπικα το φιλτρο αυτο ας κανει μια αναφορα...

Επισης αν καποιος θελει να πουλησει καποιο, να ξερει οτι ενδιαφερομαι επισης. =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Να κάνω μια πρόταση; Το συγκεκριμένο φίλτρο πάρτο απο την Aktis που το έχει 38€ έναντι των 72€ που το έχει το Πλανητάριο Θ/Σ. Όσον αφορά την απόδοση του, αγορασέ το με κλειστά μάτια ! Καλύτερο δεν θα βρείς σε αυτά τα λεφτά, κάνει τρομερό πλανητικό φιλτράκι.
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Νικολα για την πληροφορια... =;

Παντως το Πλανηταριο εχει το 1.25" νομιζω 42 ευρω, οχι 78 eur. Μηπως ειδες των 2"??

Παντως εχω ψαξει ολο το Ιντερνετ (οπως καθε τι αλλο που παιρνω) και διαβαζω παντου πολυ καλα λογια για το εν λογω φιλτρο. Ειναι οπως λενε ενα πολυ οικονομικο, all-around φιλτρο για πλανητες και ισως και για λιγο DSO.

Π.χ.

http://stargazerslounge.com/index.php?topic=2527.0

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=76

Thank you!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Παιδια να το δω αυτο το φιλτρο να κανει την δουλεια που λεει οτι κανει και θα παθω πλακα!

Δηλαδη με αυτο το φιλτρο βγαινεις για παρατηρηση οταν η σεληνη ειναι ψηλα και βλεπεις κανονικα σαν να μην πολυυπαρχει η σεληνη?

Ουτε καν το πιστευω!!

Το εχει δοκιμασει κανεις?

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδη με αυτο το φιλτρο βγαινεις για παρατηρηση οταν η σεληνη ειναι ψηλα και βλεπεις κανονικα σαν να μην πολυυπαρχει η σεληνη?

Όχι βέβαια. Όταν υπάρχει σελήνη απλά δεν έχει Deep Sky παρατήρηση. Λίγη δουλειά πάντως μπορείς να κάνεις αν χρησιμοποιείς Narrowband φίλτρα που κόβουν πολύ απο το φως και αφήνουν να περνάνε μόνο τα δικά τους φασματικά μήκη (πχ OIII,UHC κ.α)

Δημοσιεύτηκε
Παιδια να το δω αυτο το φιλτρο να κανει την δουλεια που λεει οτι κανει και θα παθω πλακα!

Ουτε καν το πιστευω!!

Το εχει δοκιμασει κανεις?

Προσοχή, το όνομα του του φίλτρου δεν είναι moonlight & skyglow αλλά moon & skyglow. Είναι ένας συνδιασμός moon filter και skyglow filter. Δηλαδή δεν προστατεύει από το φως της Σελήνης αλλά ευνοεί την παρατήρηση της Σελήνης και άλλων σωμάτων, αυξάνοντας το κοντράστ της εικόνας (αφαιρώντας μέρος από τη φωταύγεια του ουρανού που θα «ξεθώριαζε» τα σκοτεινά τους σημεία). Η αποτελεσματικότητα αυτών των φίλτρων, (όπως και των χρωματιστών) είναι από την εμπειρία μου μικρότερη απ' όσο διαφημίζεται.

Περισσότερα εδώ:

http://www.alpineastro.com/filters/filters.htm#Moon%20&%20Skyglow

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Ειδικά για φίλτρο σελήνης, ποιο προτείνετε;;;...Ενδιαφέρομαι και εγώ για το Baader Planetarium MOON & SKYGLOW ειδικά για αυτό το σκοπό...
Δημοσιεύτηκε
Η αποτελεσματικότητα αυτών των φίλτρων, (όπως και των χρωματιστών) είναι από την εμπειρία μου μικρότερη απ' όσο διαφημίζεται.

Εγω παλαιοτερα ειχα το κιτ με χρωματιστα φιλτρα της celestron. Η αποτελεσματικοτητα τους, στους πλανητες ηταν μιδαμινη... Στο δικο μου μικρο τηλεσκοπιο ομως...

Ετσι δυσκολευμαι να αγορασω καποια αλλου ειδους φιλτρα, εκτος βεβαια απο το σεληνης που σκεφτομαι να αγορασω τωρα.

Ποια αλλα φιλτρα θα συνιστουσατε την αγορα τους αν εχω 8 ιντσων τηλεσκοπιο ρομποτικο?

Ποια δηλαδη κανουν μεγαλη διαφορα στην παρατηρηση?

Δημοσιεύτηκε

Και εγω ηταν να το παρω αυτη την εβδομαδα αλλα τελικα δεν μπορεσα...

Ελπιζω να γινει αυτη την εβδομαδα και να δω πολυ καλα αποτελεσματα και εγω.

Σχετικα με τα φιλτρα της Baader (δε ξερω αν γινεται και με τα φιλτρα αλλων εταιρειων, ειναι οτι μπορεις να συνδυασεις πολλα φιλτρα μαζι, βιδωνοντας το ενα μεσα στο αλλο και ουτω καθεξης...

Π.χ. θελεις ΟΙΙΙ και Moon & SkyGlow? Τα βιδωνεις και εχεις τα πλεονεκτηματα και των δυο μαζι (εξαρταται φυσικα την περιπτωση γιατι λιγο η φωτεινοτητα πιστευω θα μειωθει). Ειναι επισης πολυ ανθεκτικα και με παρα πολυ καλο φινιρισμα...

Σχετικα με το Moon & SkyGlow, ενας λογος που το παιρνω ειναι οτι διπλα στο σπιτι μου (απο την μια πλευρα υπαρχει κολωνα της ΔΕΗ η οποια διαχεει στο γυρω χωρο το φως της...

Πιστευω οτι με το φιλτρο αυτο θα εχω καποια μειωση της φωτορυπανσης απο εκεινη την πλευρα. Σωστα;

Γνωριζει καποιος να μου πει αν μειωνει αισθητα την γυρω φωτορυπανση;

Αν οχι, τοτε πιο θα ηταν καλυτερο; (μην αναφερεται μονο τα Lumicon γιατι ειναι λιγο ακριβουτσικα για την ωρα... :mrgreen: ).

ΥΓ: Kellner το φιλτρο που δειχνεις στην φωτο γραφει IR-CUT, μηπως εκανες λαθος φωτο γιατι το Moon & SkyGlow ειναι σαν αυτο στην φωτο μου...

ΥΓ2:τελικως βρηκα οτι κανει για φωτορυπανση και μαλιστα και για κολωνες της ΔΕΗ. 8) 8) 8)

Το φίλτρο Moon & Skyglow (Νεοδυμίου) της Baader Planetarium φέρνει μια εξ ολοκλήρου μοναδική προσέγγιση στη βελτίωση του κοντράστ των πλανητών και της μείωσης της φωτορύπανσης. Βασισμένη σε προηγούμενη έρευνα από την Carl Zeiss, η Baader έχει σχεδιάσει ένα νέο φίλτρο που χρησιμοποιεί γυαλί από Νεοδύμιο το οποίο φιλτράρει μερικά συγκεκριμένα μήκη κύματος από τις λάμπες πυρακτώσεως στις κολώνες της Δ.Ε.Η. καθώς επίσης και από την λάμψη της σελήνης.

Οποιος ομως εχει ιδία γνωμη ευχαριστως να τον ακουσω...

Φιλια σε ολους!

1169034373_BaaderMoonSkyGlow.jpg.2d0efd0ec4c650b7f1ccdaba6f963129.jpg

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης