xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Έψαχνα το σμήνος γαλαξιών Μ66 στον Λέοντα, γνωστό και ως Leo triplet. Με τη βοήθεια της πλάγιας διόπτευσης υπήρχε η υποψία ύπαρξης νεφελώδων περιοχών στο προσοφθάλμιο. Μετά από λίγη ώρα δοκίμασα να το ξαναεντοπίσω και πάλι υπήρχε η ίδια υποψία στο ίδιο σημείο. Υπάρχει περίπτωση όντως να το διέκρινα; Για να σας βοηθήσω περισσότερο, στον ερευνητή υπήρχαν 3 αστέρια που ήταν "σχεδόν" σε ευθεία γραμμή με αρνητική κλίση. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 στον ερευνητή υπήρχαν 3 αστέρια που ήταν "σχεδόν" σε ευθεία γραμμή με αρνητική κλίσηΌταν αναφερόμαστε σε κατευθύνσεις στον ουρανό καλό είναι να αναφερόμαστε με "βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά" έτσι ώστε να συνεννοούμαστε. Γνωρίζοντας που είναι αυτές οι διευθύνσεις μέσα στον ερευνητή και το προσοφθάλμιό σου διευκολύνεσαι και στο ψάξιμο διαβάζοντας τους χάρτες. (Θυμήσου στους χάρτες η ανατολή είναι αριστερά, το ίδιο και στον ουρανό) Τώρα για το τι είδες (ή δεν είδες) δε μας είπες με τι προσπάθησες να το δεις! Επίσης μπορείς να βρεις το πεδίο αυτό σε κάποιο πρόγραμμα (αν δεν έχει όλα τα αστέρια ο χάρτης σου) και να επαληθεύσεις αν ήταν όντως αυτό ή όχι.
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Το Leo triplet είναι αυτό. Οι 2 κάτω είναι οι Μ65-66 και είναι οι πιο φωτεινοί, ο άλλος είναι λίγο πιο αμυδρός. Σου θυμίζει τίποτα; Και κάτι άλλο, από πού έκανες την προσπάθεια; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Πάντως οι δύο πιο φωτεινοί γαλαξίες της τριπλέτας διακρίνονται καλά ακόμα και με 6ιντσο σε ουρανό μέτριας φωτορύπανσης. Δεν μας γράφεις από που έκανες την παρατήρηση και με τι όργανο, αλλά αν έγινε από σκοτεινό ουρανό υποθετω ότι ακόμα και με κάποιο 80άρι θα έπρεπε να καταφέρεις να διακρίνεις και τους δύο.
xmavidis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Η παρατήρηση έγινε με dob 8" από το σπίτι μου, πολύ κοντά στο κέντρο του Ηράκλειου.Τέλος πάντων, θα ξαναπροσπαθήσω σήμερα κιόλας (καιρού επιτρέποντος). Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Μπάμπη, εγώ από το σπίτι μου, πέρα από το γαλαξία της Ανδρομέδας, μια φορά είδα τους Μ81-82 πολύ αμυδρά και δεν έχω κάνει προσπάθεια για άλλους γαλαξίες. Δεν αξίζει τον κόπο. Ο σκοτεινός ουρανός είναι η λύση. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Το Leo triplet το έχω παρατηρήσει ακόμη και με το 6" νευτώνειό μου, αλλά όχι στην πόλη. Νομίζω ότι ο σκοτεινός ουρανός είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα