THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 καλησπερα παιδια.κλεινω 2 μηνες με το dob 8'' και ειμαι πολυ ικανοποιημενος,η 2η αγορα που εχω κανει ειναι ενα φιλτρο νεφελωμνατων και το μοναδικο που εχω δει λογω προσωρινης ελλειψης χρονου ειναι αυτο του ωριονα,θα ελεγα οτι πιο καλα το διακρινω χωρις αυτο το φιλτρο.... γενικα αν και περιμενω να δω καλυτερα πραγματα δεν ειναι οπως τα περιμενω οπως ογαλαξιας της ανδρομεδας, ομως συμβαινει το παραδοξο να ενθουσιαζομαι ισως γιατι ξερω τι βλεπω τι ειναι αυτο και το παρατηρω με ενα αντικειμενο μικρου κοστους σε αρχικο σταδιο και με προοδευτικη αναβαθμιση την οποια θα επιδιωξω με ενα μπαρλοου 2χ τελη φλεβαρη.τιποτα δε μ εχει απογοητευσει και το ενδιαφερον μου οχι μενει αμειωτο αλλα αυξανεται.το σααββ/κυριακο πηγα ευβοια με καλο ουρανο και καλο σκοταδι οχι ομως υψομετρο.γυρω στις 3 ειδα το κρονο τοσο καθαρα οσο δε τον εχω ξαναδει.το κρυο βαρυ και η υγρασια απιστευτη ομως αντεξα 1 ωρα και ειδα τα πιο γνωστα αντικειμενα.ομως η υγρασια μου θαμπωνε το προσοφθαλμιο και αναγκαζομουν να τον σκουπιζω με ενα πανακι γυαλιων.το κατοπτρο αν και αυτο θαμπο μου εδινε το ειδωλο μια χαρα πιστευω.οταν το εβαλα μεσα εξωτερικα εσταζε.και το σκουπισα με μια πετσετα,μεσα δε πειραξα τιποτα και περιμενα μιση ωρα να φυγει η θαμπαδα για να του βαλω το καπακι.προς στιγμη σκεφτηκα το μπιστολακι αλλα δε το εφαρμοσα καθοτι φοβηθηκα μα του δημιουργησω προβλημα με τη ξαφνικη αλλαγη θερμοκρασιας.μετα την εξεταστικη σκεφτομαι να παρω τα βουνα παντως...τι λετε για ολα αυτα και τι θα με συμβουλευατε
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Έκανες μια καλή αρχή (κόλησες με το χόμπι) και μια άσχημη (ΜΗ καθαρίζεις τα προσοφθάλμια με πανάκια γιαλιών!). Προσωπικά πιστεύω πως καλά έκανες και δε χρησιμοποίησες πιστολάκι μαλλιών στο τήλε και περίμενες να στεγνώσει από μόνο του! Για καθαριστικό προσοφθαλμίων μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό υγρό για φωτογραφικούς φακούς πάνω σε μια μπατονέτα (ρίχνεις λίγο υγρό στη μπατονέτα και ύστερα την τινάζεις σα τσιγάρο ώστε να διώξει την πλεονάζουσα ποσότητα του υγρού). Περνάς απαλά το προσοφθάλμιο, το σκουπίζεις απαλά με μια στεγνή μπατονέτα (ή και δεύτερη αν θες) και είναι έτοιμο! Η διαδικασία είναι πανεύκολη και δε ξεπερνάει σε χρόνο το ένα λεπτό - thnx giorgosgr!! Καλή συνέχεια και καλές παρατηρήσεις! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 ευχαριστω πολυ φιλε αργυρη η επομενη κινηση μου να παρω ενα μπαρλοου ειναι καλη?η πρεπει κατι αλλο?
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Προσωπικά πιστεύω πως καλά έκανες και δε χρησιμοποίησες πιστολάκι μαλλιών στο τήλε και περίμενες να στεγνώσει από μόνο του!Αργυρη μπορεις να το εξηγησεις λιγακι παραταιρο γιατι ημουν ανυπομονος μια-δυο φορες.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Παντως μιας και το φεραμε στον καθαρισμο,χθες εβγαλα λιγο το καπακι του τηλεσκοπιου και διαπιστωσα οτι το κατοπτρο εκτος μια σκουπιδαρα εχει καποια αλλα μαυρα στιγματα(σκουπιδια παντα) Εγω στεκομαι ανικανος μπροστα στην επελαση των σκουπιδακιων... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Καλησπέρα σε όλους! Θεωρώ πως η υγρασία σε ένα κάτοπτρο λειτουργεί σα κόλλα. Καθώς στεγνώνεις με πστολάκι, ότι σκόνη περνάει στο ρεύμα του αέρα που δημιουργείται, πάει και κάθεται επάνω στο κάτοπτρο! Θεωρώ ιδανική λύση να γύρεις το τηλεσκόπιο (εγώ αυτό κάνω και βάζω και τα καπάκια) και να το αφήσεις έτσι μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από το κάτοπτρο! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Θεωρώ πως η υγρασία σε ένα κάτοπτρο λειτουργεί σα κόλλα. Καθώς στεγνώνεις με πστολάκι, ότι σκόνη περνάει στο ρεύμα του αέρα που δημιουργείται, πάει και κάθεται επάνω στο κάτοπτρο! Σωστός! Όχι ότι θα πάθουν τίποτα το γυαλί ή οι επιστρώσεις - με δεδομένο ότι χρησιμοποιούμε το πιστολάκι από αρκετή απόσταση - αλλά ότι έχει πάνω του θα κολλήσει για τα καλά και όταν έλθει η ώρα για καθαρισμό θα μας παιδέψει παραπάνω...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Εγώ πάντως παληκάρια και κυρίες (για να μην έχουμε παρεξηγήσεις) αγόρασα ένα καθαριστικό της Baader μαζί μέ ένα πανάκι απο Microfibre απο το Πλανητάριο και είδα το φώς μου, Στεγνώνει σε χρόνο μηδέν και τα κάνει αόρατα. Δημήτρης
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Φίλε Δημήτρη ξεβιδώνεις το κάτοπτρο ή δεν έχεις κατοπτρικό?? ΥΓ: Άρα αγόρασες ειδικό πανάκι και υγρό για το τήλε! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Μπραβο THEODOR81 εχεις ξεκινησει να ασχολεισαι με ενα πολυ καλο hobby, το οποιο απο οτι καταλαβαινω ειναι για λιγα ατομα και ο λογος πιστευω ειναι οτι περιμενουν απο την 1η μερα να δουν ολο τον ουρανο και οτι κρυβει αυτος, πραμα δυσκολο γιατι ειναι κατι που θελει κοπο χρονο και πειρα που αποκτιεται με το καιρο και επισης οτι πληρωσεις περνεις.Εισαι ο BILL GATES περνεις το μεγαλυτερο στον κοσμο!!! Για καθαριστικό προσοφθαλμίων μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό υγρό για φωτογραφικούς φακούς πάνω σε μια μπατονέτα (ρίχνεις λίγο υγρό στη μπατονέτα και ύστερα την τινάζεις σα τσιγάρο ώστε να διώξει την πλεονάζουσα ποσότητα του υγρού). Περνάς απαλά το προσοφθάλμιο, το σκουπίζεις απαλά με μια στεγνή μπατονέτα (ή και δεύτερη αν θες) και είναι έτοιμο!συμφωνω απολυτα με τον αργυρη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις χωρεις ζημιες!!!Επισης μετα την παρατηρηση κανω το ιδιο με τον αργυρη βγαζω το καπακι το γερνω και μεχρι το πρωι ειναι καινουργιο μην το φοβασαι!!Μπραβο συνεχισε ετσι και να μας πεις την επομενη παρατηρηση σου!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Φίλε Δημήτρη ξεβιδώνεις το κάτοπτρο ή δεν έχεις κατοπτρικό?? ΥΓ: Άρα αγόρασες ειδικό πανάκι και υγρό για το τήλε! Το 9,25 SC έχω. Σας ρούμπωσα μάγκες. Καθόλου σκόνη στο πρωτεύον κάτοπτρο, Της Παναγιάς τα μάτια στη διορθωτική πλάκα, αλλα στα παπούτσια μου, καθώτι.....Ψεκάστε (με προσοχή), Σκουπίστε (με περισσότερη προσοχή) ...Τελειώσατε.. Και όταν πιάνει υγρασία....Τούμπα εμπρός και τέλος (μέχρι να πάρω κανένα Kendrick να ησυχάσω και απο αυτό). Και ΝΑΙ.....Αγόρασα Ειδικό πανάκι και υγρό για το τηλέ μου...... Δημήτρης
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Οπότε όποιος έχει λεπτά χέρια και φτάνει το κάτοπτρο (στα κατοπτρικά) ας κάνει τη δουλειά του... ρουμπωτή Δημήτρη!!! Για όσους δε φτάνουν προτείνω το πλάγιασμα του τήλε μέχρι να στεγνώσει!! Κάποια στιγμή θα κανονίσουμε ένα καθαρισμό κατόπτρου στο τήλε μου με κάποιον ειδικό και όσους θέλουν να το δουν, το οποίο θα βιντεοσκοπηθεί και θα δημοσιευθεί στο site προς γνώση όλων!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνει με σεσουάρ. Αφού δεν ανακυκλώνει τον ίδιο αέρα... Υ.Γ Ευτυχώς αποφύγαμε τις παρεξηγήσεις Δημήτρη
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Το αποφεύγουμε για προφύλαξη, γιατί όποιο μικροσωματίδιο σκόνης είναι στον αέρα και βρεθεί "στο μονοπάτι" του αέρα του σεσουάρ, θα το σπρώξει επάνω στο κάτοπτρο και αυτό με τη σειρά του λόγω της υγρής επιφάνειας, θα καθήσει στο κάτοπτρο... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 THEODOR81 η αγορά ενός Barlow είναι σωστά το επόμενο βήμα σου, εκτός και αν έχεις ήδη προσοφθάλμια που να δίνουν μεγάλες μεγενθύσεις και να προσέχεις η μεγένθυση να μη ξεπερνάει τα όρια του τήλε (50 μεγ. ανά ίντσα κατόπτρου) ή αυτά που επιτρέπει το seeing (μονίμως θαμπό είδωλο ακόμα και σε μέτριες μεγενθύσεις παρόλη την σωστή εστίαση)! Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλούς, προσωπικά έχω έναν Celestron Ultima 2x (αποχρωματικός, περίπου στα 120 γιούρο) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Σε όσους τα καπάκια του τήλε δεν κάνουν καλή επαφή ή απλά θέλουν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη σκόνη να περάσει μέσα στο τήλε (φίλε koyote) μια πανέξυπνη ιδέα ήρθε από (...ποιόν άλλον... ) τον giorgosgr: Αγοράστε αυτό το πολύ φτηνό σκουφάκι που φοράνε στο ντους (ΟΧΙ αυτό του πόλο που φοράνε στις πισίνες... ) για να μη βρέχονται τα μαλλιά!! Διαθέτει λεπτό λάστιχο και μπορείτε να το φορέσετε πάνω από το καπάκι του τήλε!! Μπορείτε να το βρείτε και τσαμπέ αν πάτε σε καλό ξενοδοχείο, τα έχουν στο μπάνιο σε μικρά κουτάκια... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Όσο για τη μεταφορά και την αποθήκευση των σωλήνων κυκλοφορούν στο εμπόριο και θήκες (σκληρές ή μαλακές) για μεταφορά που εμποδίζουν τη σκόνη να περάσει μέσα μιας και κλείνουν με φερμουάρ.. Ψάξτε λίγο και θα τις βρείτε (μη κάνουμε και διαφήμιση... ). ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 THEODOR81 η αγορά ενός Barlow είναι σωστά το επόμενο βήμα σου Τι κι άλλα να αγοράσει; Οχι ρε παιδιά, δεν φτάνει που μας έχει κάνει τα νεύρα κορδόνια με τους Naglers του εκεί που εμείς παλεύουμε με τα φτηνά, να πάρει και άλλα; Απαπα. Προτείνω να του δεσμέυσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι που να φτάσουμε το επίπεδό του και μετά βλέπουμε. Βέβαια μέχρι τότε θα έχει μαζέψει αρκετα και θα δούμε κανένα Post του είδους "Ο THEO 81 εξοπλίζει το Hubble του" Γειά σου ρε Θεόδωρε με τον εξοπλισμό σου. Δημήτρης
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 THEODOR81 η αγορά ενός Barlow είναι σωστά το επόμενο βήμα σου, εκτός και αν έχεις ήδη προσοφθάλμια που να δίνουν μεγάλες μεγενθύσεις εγκό ντε ξέρει τίποτα... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 καλησπερα παιδια.κλεινω 2 μηνες με το dob 8'' και ειμαι πολυ ικανοποιημενος,η 2η αγορα που εχω κανει ειναι ενα φιλτρο νεφελωμνατων και το μοναδικο που εχω δει λογω προσωρινης ελλειψης χρονου ειναι αυτο του ωριονα,θα ελεγα οτι πιο καλα το διακρινω χωρις αυτο το φιλτρο.... γενικα αν και περιμενω να δω καλυτερα πραγματα δεν ειναι οπως τα περιμενω οπως ογαλαξιας της ανδρομεδας, ομως συμβαινει το παραδοξο να ενθουσιαζομαι ισως γιατι ξερω τι βλεπω τι ειναι αυτο και το παρατηρω με ενα αντικειμενο μικρου κοστους σε αρχικο σταδιο και με προοδευτικη αναβαθμιση την οποια θα επιδιωξω με ενα μπαρλοου 2χ τελη φλεβαρη.τιποτα δε μ εχει απογοητευσει και το ενδιαφερον μου οχι μενει αμειωτο αλλα αυξανεται.το σααββ/κυριακο πηγα ευβοια με καλο ουρανο και καλο σκοταδι οχι ομως υψομετρο.γυρω στις 3 ειδα το κρονο τοσο καθαρα οσο δε τον εχω ξαναδει.το κρυο βαρυ και η υγρασια απιστευτη ομως αντεξα 1 ωρα και ειδα τα πιο γνωστα αντικειμενα.ομως η υγρασια μου θαμπωνε το προσοφθαλμιο και αναγκαζομουν να τον σκουπιζω με ενα πανακι γυαλιων.το κατοπτρο αν και αυτο θαμπο μου εδινε το ειδωλο μια χαρα πιστευω.οταν το εβαλα μεσα εξωτερικα εσταζε.και το σκουπισα με μια πετσετα,μεσα δε πειραξα τιποτα και περιμενα μιση ωρα να φυγει η θαμπαδα για να του βαλω το καπακι.προς στιγμη σκεφτηκα το μπιστολακι αλλα δε το εφαρμοσα καθοτι φοβηθηκα μα του δημιουργησω προβλημα με τη ξαφνικη αλλαγη θερμοκρασιας.μετα την εξεταστικη σκεφτομαι να παρω τα βουνα παντως...τι λετε για ολα αυτα και τι θα με συμβουλευατε Εαν απογοητευεσε φιλαρα ξερεις τι θα κανεις. Παρε τον BARLOW και χτυπα σεληνη. Θα σου φυγει οποιαδηποτε απογοητευση. Ο ουρανος εχει χιλιαδες στοχους. Μην στεκεσε σε 1-2 που δεν μπορεις να δεις καλα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 THEODOR81 η αγορά ενός Barlow είναι σωστά το επόμενο βήμα σου Τι κι άλλα να αγοράσει; Οχι ρε παιδιά, δεν φτάνει που μας έχει κάνει τα νεύρα κορδόνια με τους Naglers του εκεί που εμείς παλεύουμε με τα φτηνά, να πάρει και άλλα; Απαπα. Προτείνω να του δεσμέυσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι που να φτάσουμε το επίπεδό του και μετά βλέπουμε. Βέβαια μέχρι τότε θα έχει μαζέψει αρκετα και θα δούμε κανένα Post του είδους "Ο THEO 81 εξοπλίζει το Hubble του" Γειά σου ρε Θεόδωρε με τον εξοπλισμό σου. Ωχ ρε σεις, για λάθος THEO τα έγραφα........ Δημήτρης
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Παιδιά, η τακτική να τρίβω τα προσοφθάλμια με μια μπατονέτα όπως είναι χωρίς κανένα υγρό καθαρισμού είναι λάθος; Πρέπει να είναι πολύ απαλές οι κινήσεις ή δεν είναι και τόσο ευαίσθητες οι επιστρώσεις; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Παιδιά, η τακτική να τρίβω τα προσοφθάλμια με μια μπατονέτα όπως είναι χωρίς κανένα υγρό καθαρισμού είναι λάθος; Πρέπει να είναι πολύ απαλές οι κινήσεις ή δεν είναι και τόσο ευαίσθητες οι επιστρώσεις;Οχι δεν έχουν ανάγκη οι επιστρώσεις.Είναι πολύ σκληρές.Να προσέχεις μόνο μην έχει κάποιο σαριδάκι κ τον χαράξεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 απο προσοφθαλμιους δεν εχω τοποτε αλλο εκτος απο τα αρχικα που ηταν μεσα το 10 και 25 θυμιζω οτι η στηριξη μου ειναι η κλασσικη ξυλινη που με κωψομεσιαζει αλλα δε με απασχολει μπροστα σ αυτα που βλεπω αλλωστε μπρο στο κρονο τι ειναι ο πονος.οποτε ξερω οτι με αυτη τη βαση που εχω προς το παρον δε μπορω να κανω μεγαλες μεγενθυνσεις,μονο που δε ξερω και μεχρι ποσο με παιρνε, λογω ελλειψης εμπειριας και ορολογιας..και κατι ακομα σχετικα με τον καθαρισμο τα μαυρα στιγματακια που απ οτι ειδα πολλοι τα χουμε στο κατοπτρο δεν μ ενοχλουν στη παρατηρηση ,προς το παρον αλλα μονο που τα βλεπω με πιανει πανικος ειναι το συνδρομο του ψυχαναγκασμου.οταν λετε να το γυρω εννοεις το κατπτρο να κοιταζει πανω φανταζομαι και η τρυπα πρως τα κατω . ευχαριστω αργυρη και θεμη για τις συμβουλες και τα καλα λογια και ολους φυσικα που μου λυνετε τις αποριες ....κουλες και μη
jorge Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Όσο για τη μεταφορά και την αποθήκευση των σωλήνων κυκλοφορούν στο εμπόριο και θήκες (σκληρές ή μαλακές) για μεταφορά που εμποδίζουν τη σκόνη να περάσει μέσα μιας και κλείνουν με φερμουάρ.. Ψάξτε λίγο και θα τις βρείτε (μη κάνουμε και διαφήμιση... ).Αργύρη παρήγγειλα από astroshop.de την θήκη της Geoptik για το dob μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και πολύ ευχαριστημένος...Όπως είχα διαβάσει στο πλανητάριο, περίμενα ότι θα έχει μικρότερα διαμερίσματα για αποθήκευση εξαρτημάτων όπως ερευνητής, προσοφθάλμια κλπ αλλά τίποτα...μια απλή θήκη είναι που δεν θα έλεγα οτι προστατεύει απόλυτα απο μηχανικά χτυπήματα...Επιπλέον με το dob μέσα το κέντρο βάρους πέφτει στην μιά μεριά που δυσκολεύει την μεταφορά στο χέρι και ζορίζεται να κλείσει λόγο του εστιαστή...κατά τα άλλα, έδωσα 80 και, euro...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν: THEODOR στο κατοπτρικό για να φύγει η υγρασία τοποθέτησέ το οριζόντια (ξάπλωσέ το) και θα δεις πως σε καμία ώρα θα είναι οκ!Για μεγενθυσεις έχουμε 50 ανά ίντσα κατόπτρου (1 ίντσα = 2,54 εκατοστά) το μέγιστο (θα παίζεις σε μεγενθύσεις ανάλογα με το seeing πάντα). jorge τη θήκη μεταφοράς εγώ την βλέπω ως μεγάλο σακ-βουγιάζ!Έχω δει τη θήκη φίλου (έχει τη σκληρή και βάζει μέσα το 10ιντσο του) να πέφτει από το αμάξι μου κάτω, και το τήλε προστατεύθηκε 100%, δεν ήθελε ούτε ευθυγράμμιση στο κάτοπτρο μετά!Χωρίς τη θήκη τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά... Το πρόβλημα με το βάρος αληθεύει, όπως το κουβαλάς μπατάρει από τη μία πλευρά! Μπορείς να βρεις μια μοδίστρα να σου ράψει υφασμάτινα χερούλια στο σημείο της θήκης που πρέπει για να ζυγίζει σωστά, κόστος περίπου στα 10 με 15 ευρώ! Αν δε κάνω λάθος, η θήκη έχει εκεί τα χερούλια για να φοριέται στην πλάτη. Για τον έξτρα εξοπλισμό σου καλύτερα πάρε μια ανεξάρτητη σκληρή θήκη (πχ βαλιτσάκι μεταλλικό από lidl, carrefour) και χοντρό μονοτικό υλικό για να φτιάξεις θήκες για προσοφθάλμια κλπ. Υπάρχουν τέτοιες βαλίτσες εδώ από μέλη αλλά μη ρωτήσεις για link... Τα υπέρ μιας τέτοιας θήκης είναι η αποφυγή σκόνης, αν λυθεί κάποιο βιδάκι κατά τη μεταφορά θα είναι μέσα στη θήκη και θα το βρεις (όταν ανέβηκα το καλοκαίρι στη Χαλκιδική για τα αστροπάρτυ έχασα 2 του ερευνητή και τα βρήκα 2 μήνες μετά που καθάριζα το αμάξι!!), καθώς και αποφυγή γρατζουνισμάτων από μικροχτυπήματα. Αν σε κάποιους δε κάνει μια τέτοια θήκη, φυσικά και να μη την πάρει, εγώ αργότερα θα χτυπήσω μία στάνταρ μιας και με βολεύει σε ταξίδια (δε χτυπάει το τήλε στις πόρτες του αυτοκινήτου, προστατεύεται σε απότομα φρεναρίσματα αλλά και σε κατσικόδρομους, μπορώ να ακουμπήσω επάνω στη θήκη και άλλες σακούλες κλπ).. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα