kistor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Γειά σας και χαρά σας. Είμαι απόλυτα αρχάριος στην αστρονομία. Με ελκύει όμως πάρα πολύ το να κοιτάζω τον νυχτερινό ουρανό. Θα ήθελα να μου προτείνεται εσείς κάποιο βιβλίο για να ξεκινήσω να μαθαίνω βασικές έννοιες κτλ και να μου πείτε πόσα λεφτά περίπου θα πρέπει να ξοδέψω για να πάρω κάποιο τηλεσκόπιο το οποίο θα είναι ικανοποιητικό για έναν αρχάριο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες! Επειδή και εγώ πριν από περίπου 2 μήνες είχα τις ίδιες σκέψεις,και τα παιδιά από εδώ μου έδωσαν πολύτιμες συμβουλές.Αν θέλεις διάβασε εδώ,και για οποιαδήποτε άλλη απορία εδώ είμαστε όλοι! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6848 Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Παρε το NIGHTWATCH καταρχην και διαβασε το λιγακι να μπεις στο ολο θεμα. Ακολουθως παρε τους χαρτες του ανεβα στην ταρατσα και ψαξε αστερισμους. Θα νοιωσεις φοβερα ικανοποιημενος οταν δεις οτι τους ξεχωριζεις και τους βλεπεις. Τα υπολοιπα εαν το εχεις το αθλημα θα ερθουν με την σειρα. Τουλαχιστον εγω ετσι μπηκα στο χομπι αυτο. NIGHTWATCH ΚΑΙ ΤΑΡΑΤΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ.
kistor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Τότε πρέπει να νιώθω τυχερός που ζω σε μια επαρχιακή πόλη κοντά στο βουνό και δεν έχουμε πολλά φώτα έτσι ώστε να "σκοτεινίαζουν" τον φωτεινό νυχτερινό ουρανό. Έχω και ταράτσα χωρίς να με κυκλώνουν πολυκατοικίες! Το βιβλίο το έχω ήδη παραγγείλει! Μόνο που δεν μου είπε ακόμη κανείς για το πόσα λεφτά θα πρέπει να δαπανήσω για να πάρω έναν ικανοποιητικό τηλεσκόπιο (κάποιο δηλαδή που δεν θα χρειαστεί να το αλλάξω μετά από έναν χρόνο ενασχόλησης με την ερασιτεχνική αστρονομία).
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Αυτό που ρωτάς είναι πολύ σχετικό,γιατί υπάρχουν αρκετοί τύποι τηλεσκοπίων εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους.Οπότε πρέπει να δεις ποιό προτιμάς και να πράξεις ανάλογα. Πάντως με 300 ευρώ ή και λιγότερα,μπορεί κάποιος να ξεκινήσει.Ελπίζω να μην σε απογοητεύω Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Μόνο που δεν μου είπε ακόμη κανείς για το πόσα λεφτά θα πρέπει να δαπανήσω για να πάρω έναν ικανοποιητικό τηλεσκόπιο (κάποιο δηλαδή που δεν θα χρειαστεί να το αλλάξω μετά από έναν χρόνο ενασχόλησης με την ερασιτεχνική αστρονομία). Ε γι' αυτό σου είπαν τα παιδιά να διαβάσεις το nightwatch. Σε ποιά πόλη μένεις; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
kistor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 Μένω στην Νάουσα (Ημαθίας). Δεν θεωρώ πολλά τα 300 ευρώ (όχι βέβαια πως δεν πρέπει να δουλέψω για να τα αποκτήσω!). Αλλά εκεί γύρω υπολόγιζα κι εγώ πως μπορώ να διαθέσω. Πιστεύω πως αύριο θα μου έρθει το βιβλίο. Οπότε θα το διαβάσω και αν δε μου λύσει όλες τις απορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα τότε θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα